Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 788 Megjelenítve: 681 - 690
Szikszón épül az új Hungaroring

Szikszón épül az új Hungaroring

2012. december 07.
Gyorsasági autópályát, az új Hungaroringet építi meg a Hell Energy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón lévő gyára közelében.
Részletek
Szikszón épül az új HungaroringA HELL ENERGY újabb nagyszabású beruházást tervez a borsodi térségben, a 6 milliárd összértékű projekt keretében egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas autó- és motorsport komplexum épül majd meg. A 2,6 km hosszú aszfaltos versenypálya - mivel az FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség) és az FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) szabványoknak mindenben megfelel - műszaki adottságai tekintetében Magyarországon kizárólag a Forma-1 futamait rendező mogyoródi Hungaroringhez hasonlítható. A tervek szerint 2014 tavaszára megépül a versenypályához tartozó versenyépület, egy fedett és szabadtéri gokart pálya, hotel és étterem, valamint több ezer négyzetméteres játszóparkot is létrehoznak a komplexum területén.

A HELL ENERGY hosszú évek óta a technikai sportok egyik legnagyobb támogatója Magyarországon, a számos hazai és külföldi versenyző és versenysorozat szponzorálása révén a HELL márkanév teljesen összefonódott az autósporttal. Ennek a folyamatnak az egyik csúcspontja az F1-es AT&T Williams csapattal kötött két éves szponzori szerződés volt. A kiváló kapcsolat egy újabb lépcsőfokát jelenti a tulajdonosok azon elhatározása, hogy egy, a régió számára példátlan turisztikai látványosságot jelentő, autó- és motorsport komplexum létrehozása mellett döntöttek, amely akár az egész család számára szórakozási lehetőséget nyújt. A közel 6 milliárd összértékű projekt mindezeknek megfelelően egy nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas mintegy 2,6 km hosszú aszfaltozott versenypálya, hozzá tartozó versenyépület, fedett és szabadtéri gokart pálya, hotel és étterem, valamint több ezer négyzetméteres játszópark létrehozását foglalja magában.

Szikszón épül az új HungaroringVersenypálya és versenyépület

Az egyedülálló műszaki paraméterekkel rendelkező 2,6 km hosszú, 12-16 méter széles aszfaltos versenypálya mellett felépül majd a versenyzők kiszolgálásához, a versenyek lebonyolításához, valamint a VIP vendégek elhelyezéséhez szükséges versenyépület, ezenkívül 20 db egyenként 2 versenyautó elhelyezésére lehetőséget biztosító „box" is. A pálya éjszakai világítással is ellátott. A versenypályán a tervek szerint lehetőség lesz exkluzív (Ferrari, Lamborghini) és standard pálya-versenyautók bérlésére is, de akár saját autóval vagy motorral is kipróbálhatja bárki. A tervek között szerepel vezetéstechnikai centrum kialakítása.
A pálya úgy épül meg, hogy opcionálisan egy későbbi időpontban lehetséges legyen a meghosszabbítása is, közel 4 km hosszúságúra. így a Hell Ring elviekben akár Forma 1-es, illetve Moto GP versenyek megrendezésére is alkalmassá fog válni.

Gokart, hotel és étterem, játszópark

A komplexum területén egy 3000 m2-es fedett gokart csarnok, és egy másik kb. 500 m hosszúságú szabadtéri gokart pálya kerül kialakításra, amely mind a leendő versenyzők, mind pedig a gokartot csak szabadidős tevékenységként végzők kedvelt találkozóhelye lesz. Az autó- és motorsport komplexum szolgáltatásait igénybe vevő közönség számára egy 22 szobás, négycsillagos hotel és étterem, valamint konferenciatermek is rendelkezésre állnak majd, amelyek céges- vagy magánrendezvények, konferenciák és tréningek lebonyolítására is kiválóan alkalmasak.

Szikszón épül az új HungaroringMivel a Hell Ring az egész család számára kíván szórakozási lehetőséget nyújtani, természetesen a gyermekek igényeinek is meg fog felelni. A tervek között szerepel, hogy a komplexum területén épül fel Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legszínvonalasabb szabadtéri játszótere, mintegy 5000 m2 területen. Ez az egyedi játszópark olyan attrakció lesz, amely a pályától függetlenül is megállja a helyét, és változatosságával akár egész napos szórakozást tud nyújtani a 0-12 éves korosztály számára. 
Kulcsszavak: autósport, gazdaság, hell racing, hírek, hungaroring
 
Tovább csökkent az üzemanyagok ára Tovább csökkent az üzemanyagok ára Több verseny, új csapatok, további helyszínek: Az ABB FIA Formula-E bajnokság 6. idénye Több verseny, új csapatok, további helyszínek: Az ABB FIA Formula-E bajnokság 6. idénye A címvédő Michelisz hosszabbított a Hyundai-jal A címvédő Michelisz hosszabbított a Hyundai-jal Szikszón épül az új Hungaroring Júliusban is több új autót helyeztek forgalomba Szikszón épül az új Hungaroring Negyven útvonalán csökkenti kapacitásait az Emirates a nyáron
 
A Nissan DeltaWing elnyerte a Autosport Awards kitüntetést

A Nissan DeltaWing elnyerte a Autosport Awards kitüntetést

2012. december 05.
December 2-án a londoni Park Lane-en, a Grosvenor House Hotelben adták át a motorsport-ipar „Oscar-díjaként" emlegetett 2012-es Autosport Awards kitüntetéseket.
Részletek
Nissan DeltaWingEz az öröm estéje volt a Nissan számára, hiszen a Nissan DeltaWing elnyerte az úttörő megoldásokért és az innovációért adott díjat. Ahol csak megfordult, a Nissan DeltaWingről szalagcímek szóltak, magára irányította a figyelmet és megosztotta a véleményeket. A Nissan számára - amely arról híres, hogy folyamatosan izgalmat keltő innovációkkal jelenik meg - ez a projekt az egész szezon alatt nagy lendületet adott, lelkesedést keltett az autósport rajongóiban, de egyedi megjelenése révén még a motorsport iránt kevésé érdeklődők figyelmét is felhívta magára.  

Az értékes díjat Ben Bowlby-nak, a Nissan DeltaWing tervezőjének adták át, aki a következőket mondta:

"Az autó eddig mindössze két versenyen vett részt, így nem volt alkalom arra, hogy győzelmi trófeákat gyűjtsön be, így nagyon megtisztelő, hogy az ipar és a média elismeri ennek a projektnek a fontosságát. Őszintén szólva, nem csináltam ennél klasszabb dolgot egész életemben. A Nissan DeltaWing teljes egészében a hatékonyságról szól, és reméljük, hogy ez az autó szerepet játszhat az autósport jövőjének formálásában."

"Nagyon sok ember játszott fontos szerepet az autó fejlesztésében, de külön köszönetet kell mondanom a Don Panoz-féle Garage 56 és a DeltaWing Racing Cars által alkotott konzorciumnak, és természetesen az ACO-nak. Döntő volt a Nissan és a Michelin közreműködése. Nagyon kellett hinniük az ügyen, hogy ez az autó valóban létrejöhessen. Mindketten abban az időszakban csatlakoztak a projekthez, amikor a kétkedők még azt mondták, hogy ez az autó nem fogja tudni bevenni a kanyarokat."

Nissan DeltaWingAz egyedi Nissan DeltaWing teljesítő képessége a LeMans-ban versenyző sportautókéval azonos, de feleannyi üzemanyagra és gumiabroncsra van szüksége a verseny során, tömege és légellenállási tényezője is fele azokénak. Andrew van de Burgt, az Autosport főszerkesztője szerint "az úttörő megoldásokért és az innovációért versenybe szálló konkurensek esetében hagyományosan valami olyasmiért adják, ami láthatatlanul húzódik meg a versenyautó karosszériája alatt, amit az utca embere nem lát vagy nem ért. A Nissan DeltaWing esetében azonban mindegy, hogy elhivatott autósport-rajongóról, vagy olyanról van szó, aki nem követi az eseményeket - elég egy pillantást vetni az autóra, és azonnal elmondható, hogy mindentől különbözik, amit eddig láttak. Ez óriási pozitívum mindenki számára, aki részt vett ebben a projektben. óriási érdeklődést keltett olvasóinkban, és alig várjuk, hogy a jövőben újra versenyeken induljon."

és ezzel nem értek véget a Nissan DeltaWing elismerései. Az autó elnyerte az EVO magazin Innovációs Díját; az Automobile magazin az év versenyautójává választotta, és elnyerte a Popular Science folyóirat „What´s New" újdonsági díját. Ben Bowlby megkapta a Royal Automobile Club Simms érmét, és a Race Tech magazin által a világ legjobb aerodinamikai szakemberének elismerésére alapított Dino Toso díjat.

"A mai este a legmagasabb fokú elismerést hozta azoknak az embereknek, akik rengeteget dolgoztak és nem féltek használni a fantáziájukat" - mondta a Nissan részéről Darren Cox.  "Egyértelmű, hogy a Nissan DeltaWing az autó konstrukcióját, megjelenését illetően innovatív, de ilyen az egész projekt is, valamint az a mód, ahogy elnyerte az autósport-rajongók érdeklődését. Mindannyian élveztük, hogy részesei lehettünk ennek a kihívásnak."   
Kulcsszavak: autósport, hírek
 
Öt Euro NCAP csillag az új SEAT Leon és az új SEAT Toledo számára Öt Euro NCAP csillag az új SEAT Leon és az új SEAT Toledo számára A Volkswagen Csoport mintegy százezer új munkahelyet teremtett 2007 óta A Volkswagen Csoport mintegy százezer új munkahelyet teremtett 2007 óta Pannónia-Ring: Hőség és a megfelelő gumitaktika Pannónia-Ring: Hőség és a megfelelő gumitaktika Tóth László hetedik a Formula-4-esek főversenyén Tóth László hetedik a Formula-4-esek főversenyén A Toyota elsöprő győzelmet aratott a 2016-os Selyemút Rallyn A Toyota elsöprő győzelmet aratott a 2016-os Selyemút Rallyn
 
Bemutatták Szalayék új autóját

Bemutatták Szalayék új autóját

2012. november 20.
új technikát vet be az Opel Dakar Team a 2013-as Dakar-ralin.
Részletek
Bemutatták Szalayék új autójátúj technikát vet be az Opel Dakar Team a 2013-as Dakar-ralin: a csapat versenygépét hétfőn mutatták be Budapesten.

Szalay Balázs, aki januárban tizenkettedszer vág neki a világ legnehezebbnek tartott raliversenyének, a sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatón elmondta, hogy a változó szabályok miatt új motort kapott a versenyautó.

"Az utolsó simításokkal vasárnap lettünk kész és egy rövid tesztelést is végeztünk" - mondta a pilóta, aki már alig várja, hogy sivatagi körülmények között is kipróbálja a Mokkát. "Egy 6,2 literes, 360 lóerős motor van a gépben. Továbbfejlesztettük a hűtési rendszert, mert azzal a legutóbbi viadalon is nagyon sok gondunk volt. Három hónapunk volt az autó megépítésére, ami nem túl sok, de a fiúknak van rutinjuk a gyors munkában."
Szalay Balázs az eddigi 11 verseny közül hét alkalommal ért célba, jelenlegi navigátorával Bunkoczi Lászlóval pedig mind a hat alkalommal eljutott a végállomásig.

A magyar páros tavaly érte el eddigi legjobb eredményét, a huszadik helyen végzett a Dakaron. A viadalt az ötödik alkalommal bonyolítják le Dél-Amerikában. A legutóbbi megmérettetéshez hasonlóan a mezőny január 5. és 20. között ezúttal is három országot szel át és több mint nyolcezer kilométert tesz meg. A verseny Limában rajtol, majd Argentína érintésével Santiago de Chilében fejeződik be.


Kulcsszavak: autósport, f1, hírek
 
Michelisz csapata visszalépett a nürburgringi versenytől Michelisz csapata visszalépett a nürburgringi versenytől Jedlóczky Márk Hollandiában tesztelte az Audi RS3 LMS-t és R8 GT-t Jedlóczky Márk Hollandiában tesztelte az Audi RS3 LMS-t és R8 GT-t Újonc pilótával a TCR Európa Kupában indul a Zengő Motorsport Újonc pilótával a TCR Európa Kupában indul a Zengő Motorsport Elindul világhódító útjára a 2008, az új városi terepjáró Elindul világhódító útjára a 2008, az új városi terepjáró Folytatódnak a fejlesztések: új motor-elektronikát tesztel Nogaroban Kiss Norbi! Folytatódnak a fejlesztések: új motor-elektronikát tesztel Nogaroban Kiss Norbi!
 
Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-t

Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-t

2012. november 19.
Pontosan két évvel első túraautós világbajnoki futamgyőzelme után, a Zengőpilótája Makaóban megszerezte a privát (gyári támogatás nélkül induló) versenyzők számára kiírt trófeát.
Részletek
Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-tújabb magyar sporttörténelmi pillanatnak lehettek tanúi azok, akik vasárnap hajnalban felkeltek, hogy nyomon kövessék a Túraautó Világbajnokság zárófutamának közvetítését. A makaói versenyre a tabella élén érkezett Michelisz Norbert, de üldözői, Pepe Oriola és Stefano d´Aste lőtávolban voltak. Annál is inkább, mert az év legnehezebb versenyén dupla pontokat osztanak a versenyzőknek.

A pénteken megtartott időmérő edzésen Norbi a hetedik helyet szerezte meg, így ebből a pozícióból rajtolt a vasárnapi első futamon, de belekeveredett egy tömeges balesetbe. Ő sem, és riválisai sem szereztek pontot. A második futamon a harmadik helyről rajtoló Michelisz megidézte 2010 szellemét, lerajtolta az előtte indulókat, de pár körrel később Oriola kiforgatta, és a gumifalnak csapódott. Mivel a spanyol is kiesett, a Zengő Motorsport pilótája maradt a Yokohama Trophy tabella élén.

Michelisz Norbert mellé tehát egy újabb olyan nemzetközi siker került, amelyet még magyar versenyző korábban nem ért el. 2012-ben ő lett a legjobb a privát csapatok pilótái között. öt futamon bizonyult a legjobbnak, ebből a Hungaroringen egy abszolút győzelmet is ünnepelhetett. A világbajnokságban Michelisz a hatodik helyen végzett 155 ponttal, ami ugyancsak hatalmas előrelépés, hiszen tavaly kilencedik lett, 88 ponttal.

Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-tNorbi sikere mellett természetesen meg kell említeni a Zengő Motorsport sikerét is. A versenyzői értékelés tekintetében a magyar csapat a csúcsra ért. Privát csapatként, versenyzővel ennél többet nem lehet elérni a világbajnokságon. Zengő Zoltán és csapata mindezt a WTCC-s szereplés harmadik évében érte el, ami tovább emeli az eredmény értékét.

Gratulálunk Michelisz Norbert, gratulálunk Zengő Motorsport!

Kulcsszavak: autósport, f1, hírek, wtcc
 
Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-t Itt fognak először versenyezni az elektromos Forma-1-es autók Jövőbemutató teljesítmény: az új Audi RS 6 Avant Jövőbemutató teljesítmény: az új Audi RS 6 Avant Hogyan érezheti magát egy női autóversenyző egy hagyományosan férfiak uralta sportágban? Hogyan érezheti magát egy női autóversenyző egy hagyományosan férfiak uralta sportágban? Közéleti személyiségek álltak a magyarok kamioncsapata mellé Közéleti személyiségek álltak a magyarok kamioncsapata mellé Havazás - A Dél-Dunántúl után a Dél-Alföldön esik majd a hó Havazás - A Dél-Dunántúl után a Dél-Alföldön esik majd a hó
 
Hamilton győzött, világbajnok a Red Bull

Hamilton győzött, világbajnok a Red Bull

2012. november 19.
Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idei 19., utolsó előtti futamát, az Egyesült államok Nagydíját.
Részletek
Hamilton győzött, világbajnok a Red BullLewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 19., utolsó előtti futamát, az Egyesült államok Nagydíját.

Hamilton mögött, aki idei negyedik futamgyőzelmét szerezte meg, a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik. A pontversenyben éllovas Vettel az egy hét múlva esedékes záró futam, a Brazil GP előtt 13 ponttal előzi meg egyetlen riválisát, Alonsót.

A konstruktőrök versenye ugyanakkor már Austinban eldőlt, a Red Bull sorozatban harmadszor győzött. A Ferrari, hogy javítson Alonso pozícióján, taktikai váltócserét hajtott végre, csapattársa, Felipe Massa autóján, ezzel a brazil versenyző a hatodikról öt hellyel hátrébb került a rajtrácson, míg az eredetileg a nyolcadikról startoló Alonso egyet előre lépett. A startot követően Vettel megtartotta első helyét, csapattársa, Mark Webber feljött a második helyre, Hamilton a harmadikként fordult el az első kanyarban, Alonso pedig hármat lépett előre és az első kör végén már a negyediken száguldott. Néhány körrel később Webbert megelőzte a McLaren brit pilótája, majd az ausztrál motorhiba miatt ki is esett.

Ezek után Vettel és Hamilton külön versenyt vívott, a brit végig riválisa nyomában volt küzdelmükbe senki sem tudott beleszólni. A viadal utolsó harmadában Hamilton egyre jobban Vettel sarkába került, majd a 42. körben egy pompás manőverrel "körbeautózta" a vb-címvédőt és előnyét végig megtartotta. Alonso magabiztosan őrizte meg harmadik helyét a futam során.

Hamilton győzött, világbajnok a Red BullKulcsszavak: autósport, f1, hírek, wtcc
 
Az Audi tíz éven belül közel kétszeresére tervezi növelni az autói eladását Az Audi tíz éven belül közel kétszeresére tervezi növelni az autói eladását Negyedik alkalommal áll rajthoz Michelisz Norbert Szlovákiába Negyedik alkalommal áll rajthoz Michelisz Norbert Szlovákiába Borkovic elképesztő győzelme a Hungaroringen! Borkovic elképesztő győzelme a Hungaroringen! Az FASC összeszerelte az első DAF LF elosztó tehergépkocsit Tajvanban Az FASC összeszerelte az első DAF LF elosztó tehergépkocsit Tajvanban Befejeződött a Kelenföld-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz felújításának első üteme Befejeződött a Kelenföld-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz felújításának első üteme
 
Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élről

Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élről

2012. november 18.
A világbajnoki címvédő és sorozatban harmadik vb-diadaláért küzdő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája indulhat az élről vasárnap az Egyesült államok Nagydíján Austinban, a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 19. futamán.
Részletek
Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élrőlA világbajnoki címvédő és sorozatban harmadik vb-diadaláért küzdő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája indulhat az élről vasárnap az Egyesült államok Nagydíján Austinban, a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 19. futamán.

A szombati időmérő edzésen Vettel mögött a brit Lewis Hamilton (McLaren) végzett a második helyen, míg a harmadik legjobb időt az ausztrál Mark Webber (Red Bull) autózta.

A vb-pontversenyben második helyen álló Fernando Alonso (Ferrari) - aki egyedüliként "akadályozhatná" meg Vettel címvédését - csak a kilencedik legjobb időt érte el az időmérőn, ám mivel a francia Romain Grosjeant váltócsere miatt öt hellyel hátrébb sorolták, a spanyol nyolcadik pozícióból vághat majd neki a viadalnak.

Két futammal a zárás előtt Vettel tíz ponttal vezet Alonso előtt a pontversenyben, a vb-cím sorsába más pilóta már nem szólhat bele.


Kulcsszavak: autósport, f1, hírek
 
Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élről Hazai pályán is bemutatkozik a Peugeot 208 R5 Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élről Nyert a Wittmann fiú: BMW-s győzelem az idei első DTM-futamon Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élről Távozik az autósport-szövetség elnöksége Elindul világhódító útjára a 2008, az új városi terepjáró Elindul világhódító útjára a 2008, az új városi terepjáró Skoda Octavia Cup-ban indul Tim Gábor 2016-ban Skoda Octavia Cup-ban indul Tim Gábor 2016-ban
 
Michelisz megnyerte a privát versenyzők pontversenyét

Michelisz megnyerte a privát versenyzők pontversenyét

2012. november 18.
Noha mindkét futamban kiesett a túraautó -világ- bajnoki sorozat makaói árásán Michelisz Norbert, így is megnyerte a privát versenyzők pontversenyét.
Részletek
Michelisz NorbertNoha mindkét futamban kiesett a túraautó-világbajnoki sorozat makaói zárásán Michelisz Norbert, így is megnyerte a privát versenyzők pontversenyét.

A sorozat honlapja szerint a magyar pilóta mindkétszer versenybaleset miatt volt kénytelen feladni a további küzdelmet, de előnyét ennek ellenére megőrizte a nem gyári autóval versenyzők listáján a spanyol Pepe Oriolával szemben.

Az összetett világbajnoki címet Robert Huff szerezte meg 413 ponttal, Michelisz 155 pontjával hatodik lett.


Kulcsszavak: f1, hírek, wtcc
 
Még gyorsabb lett a világ legbiztonságosabb biztonsági autója Még gyorsabb lett a világ legbiztonságosabb biztonsági autója A Polestar Cyan Racing felkészülve várja a 2016. évi szezon harmadik versenyét A Polestar Cyan Racing felkészülve várja a 2016. évi szezon harmadik versenyét Toyota Prius: 15 éve az autóipari innováció és technológia élvonalában Toyota Prius: 15 éve az autóipari innováció és technológia élvonalában Megjött a legmenőbb áruszállító Megjött a legmenőbb áruszállító Éledeznek a japán autógyártók kínai eladásai Éledeznek a japán autógyártók kínai eladásai
 
Dani Sordo 2013-ban a Citroën Racingnél versenyez

Dani Sordo 2013-ban a Citroën Racingnél versenyez

2012. november 16.
Dani Sordo 2005 és 2010 között – azaz eddigi karrierje nagy részében – a Citroën Racing...
Részletek
Dani SordoDani Sordo 2005 és 2010 között – azaz eddigi karrierje nagy részében – a Citroën Racing csapatában versenyzett. 2013-ban navigátorával, Carlos del Barrióval együtt visszatérnek, hogy harcba szálljanak a csapat kilencedik világbajnoki címéért.

A 29 éves Dani Sordo eddig 98 világbajnoki futamon indult, ebből nyolcvanszor Citroënnel. 2005-ben Yves Matton (aki akkor a Citroën Racing versenyautó-bérléssel és felkészítéssel foglalkozó részlegének vezetője volt) egy C2 Super1600 volánjához ültette, amellyel még abban az évben megnyerte a junior világbajnokságot, és ezzel 2006-ban belépőt szerzett a WRC világába.

Első szezonja során – Xsara WRC-vel – négy dobogós helyezést is szerzett, így bebiztosította helyét a Citroën Total World Rally Teamben, amely a következő évben a C4 WRC-vel ismét hivatalos gyári csapatként indult. Négy kiegyensúlyozott,sikeres esztendő következett ezután : Sordo 25-ször állhatott dobogóra, komoly szerepe volt abban, hogy a csapat négyszer is világbajnok tudott lenni.

2013 tehát a visszatérés éve lesz a spanyol pilóta számára: újra tagja lesz annak a csapatnak, amelynek diadalaiból ilyen aktívan kivette a részét. „Sokáig gondolkodtunk azon, ki kerüljön Mikko Hirvonen mellé a csapatba. Dani persze nagyon előkelő helyen szerepelt a szóba jöhető pilóták listáján, és a Katalán Ralin mutatott teljesítménye egyértelműen meggyőzött bennünket arról, hogy tökéletes formában van – magyarázta a választást Yves Matton, a Citroën Racing igazgatója. – Dani nagyon népszerű a csapatban, mindenki boldog, hogy újra a „családban” üdvözölhetjük. Versenyzési stílusa tökéletesen kiegészíti Mikkoét, és az is nagyon fontos, hogy latin, hiszen ez őt is és a csapatot is közelebb hozza a mediterrán és latin-amerikai futamok közönségéhez.”

Dani Sordo 2013-ban a Citroën Racingnél versenyez„Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy újra abban a csapatban versenyezhetek, amelyhez olyan sok kellemes emlék fűz. Ez a legfontosabb a számomra a 2013-as szezonban – árulta el Dani Sordo. – Az elmúlt két évben nagyon sokat tanultam. Egy másik csapatban másfajta munkamódszereket tapasztaltam meg, és több felelősséget vállaltam az autó fejlesztésének folyamatában is. A Citroënhez való visszatérés óriási lehetőség a számomra. Továbbra is nagy álmom a futamgyőzelem, és nagyon szeretném jövőre valóra váltani ezt az álmot! Alig várom, hogy újra találkozhassak azokkal a kollégákkal, akiket régről ismertem, és alig várom azt is, hogy – a 2010-es tesztek óta először – újra beleülhessek a DS3 WRC- be.”

További cikkek

Komló-rali - Herczig a leggyorsabb, Kazár a bajnok
Alonso: Vettelnél van a jobb autó
Kiss Pál Tamás: "Rengeteget tanultam ezen a hétvégén"
Kulcsszavak:
 
Lucas di Grassi: „Új korszak kezdődött, amelyet sikerrel indítottunk” Lucas di Grassi: „Új korszak kezdődött, amelyet sikerrel indítottunk” Malajziai Nagydíj - Vettel nyert, kettős Red Bull-siker Malajziai Nagydíj - Vettel nyert, kettős Red Bull-siker Indul a 2017-es Dakar Rali, a MINI készen áll Indul a 2017-es Dakar Rali, a MINI készen áll Lekeny György rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen Lekeny György rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen Tim Gábor ezúttal a második helyről esett ki Tim Gábor ezúttal a második helyről esett ki
 
Michelisz Norbert a vb-címért hajt Makaóban

Michelisz Norbert a vb-címért hajt Makaóban

2012. november 16.
Végéhez ért a 2012-es túraautó-világbajnoki szezon, és a hétvégén, Makaóban rendezik meg a sorozat zárófordulóját.
Részletek
Michelisz NorbertVégéhez ért a 2012-es túraautó-világbajnoki szezon, és a hétvégén, Makaóban rendezik meg a sorozat zárófordulóját.

A sokak által kedvelt szűk városi pályán dől el, hogy ki lesz az idei ében a FIA WTCC világbajnoka és, hogy kié lesz a végső győzelem a Yokohama Drivers´ Trophyban, azaz a privát versenyzők bajnokságában.

Az összetettben a gyári Chevrolet csapat három versenyzője, a brit Robert Huff, a svájci Alain Menu és az előző versenyhétvége nagy vesztese Yvan Muller áll harcban a világbajnoki címért. Huff előnye kényelmesnek mondható, a brit 35 ponttal előzi meg Menut és 41 az előnye a háromszoros világbajnok, Mullerrel szemben. Michelisz Norbert a 6. helyen áll 155 megszerzett ponttal.

A Yokohama Drivers´ Trophy értékelésében a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert áll az élen, akit 18 éves spanyol vetélytársa, Pepe Oriola követ 12 ponttal és mindössze 16 pont a hátránya az olasz Stefano D´Astenak is. A privátok között 43 pontot osztanak ki a hétvégén a versenyzők között, tehát Norbinak 32 pontot kellene gyűjtenie ahhoz, hogy biztosan megszerezze a bajnoki címet.

A magyar versenyző számára igen kedves a helyszín, ugyanis 2010-ben, még a SEAT-tal a negyedik helyről rajtolva, itt aratta első világbajnoki futamgyőzelmét. Az aszfaltcsík sajátosságát az adja, hogy nincs lehetőség hibára, hiszen bukótér helyett szalagkorlátok övezik a pályát. A 6120 méter hosszú aszfaltcsíkon 2-szer 9 kört kell majd teljesíteniük a versenyzőknek. A helyezések tekintetében talán ezen a pályán a legfontosabb az időmérő edzésen megszerzett rajtpozíció, mert csak nagyon kevés helyen van lehetőség az előzésre. Az év végére egyre több beugró versenyző érkezett a sorozatba és a makaói futam az idei legnagyobb létszámmal, 29 fővel rajtolhat el vasárnap.

Michelisz NorbertAz időrend Makaóban eltér a megszokottól. A hétvége csütörtökön egy teszttel indul, pénteken rendezik meg a két szabadedzést és az időmérő edzést, a szombat szünnap a versenyzők számára, vasárnap pedig a bemelegítő edzés után, két futamban dől el a világbajnoki cím sorsa.

"Kellemes emlékeim vannak Makaóval kapcsolatban, ráadásul a pálya igazan különleges. így minden évben nagyon várom ezt a versenyt. Remélem a hétvége során sikerül megőrizni az első helyet a privát értékelésben és így megkoronázhatjuk az idei szezont!" - Michelisz Norbert.


Kulcsszavak: autósport, hírek, wtcc
 
A magyarországi győzelem után irány a Nürburgring A magyarországi győzelem után irány a Nürburgring Michelisz Norbert hatodik lett az Argentínában Michelisz Norbert hatodik lett az Argentínában Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe A BMW újabb lépéseket tesz a Forma-E felé A BMW újabb lépéseket tesz a Forma-E felé Startol a tereprali Világkupa Startol a tereprali Világkupa
 
Alonso: Vettelnél van a jobb autó

Alonso: Vettelnél van a jobb autó

2012. november 16.
Kiélezett küzdelem várható a vasárnapi Forma-1-es Egyesült államok Nagydíján a címvédőSebastian Vettel (Red Bull) és Fernando Alonso (Ferrari) között.
Részletek
Alonso: Vettelnél van a jobb autóKiélezett küzdelem várható a vasárnapi Forma-1-es Egyesült államok Nagydíján a címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) és Fernando Alonso (Ferrari) között. Amennyiben a német pilóta tíz ponttal többet szerez, mint a spanyol, megvédi címét és sorozatban harmadszor lesz világbajnok.

"Sokkal jobb az autója, de a miénk a jobb csapat" - olvasható a La Vanguardia című spanyol napilapban Alonso csütörtöki nyilatkozata. "Mindenki azzal a fegyverrel harcol, amivel rendelkezik."

Vettel sem maradt adós a válasszal: "óriási lehetőség előtt állunk, tőlünk függ, hogy sikerül-e megvalósítani azt, amit elterveztünk" - mondta a német autóversenyző, aki századik F1-es GP-jére készül. "Minden erőmet beleadom, a gázt nyomom majd, nem a féket."     

A vb utolsó előtti futama magyar idő szerint 20.00 órakor rajtol, a viadal 56 körös lesz.


Kulcsszavak: autósport, f1, hírek
 
Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói Új dizájnnal jelentek meg a Renault Trucks-MKR Technology csapat teherautói Alonso: Vettelnél van a jobb autó Kamion Eb - Kiss Norbert nyerte a vasárnapi első futamot Egyesült Államok Nagydíja - Vettel sikere és rekordja Egyesült Államok Nagydíja - Vettel sikere és rekordja Michelisz: életem legstresszesebb versenye volt a sepangi Michelisz: életem legstresszesebb versenye volt a sepangi Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring  I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup Duna-Autó Autós Gyorsasági Bajnokság 3-4. Forduló, Pannónia Ring I. Sárvár Kupa - Lotus Ladies Cup
 

Találatok száma: 788 Megjelenítve: 681 - 690