Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 792 Megjelenítve: 701 - 710
Egyszer lent, egyszer fent

Egyszer lent, egyszer fent

2012. augusztus 28.
Két hét alatt két verseny- hétvége, két különböző autóval. Augusztus második hétvégé- jén...
Részletek
Tim GáborKét hét alatt két versenyhétvége, két különböző autóval. Augusztus második hétvégéjén, Tim Gábor újra a Peugeot 407 volánja mögött, az FIA Közép-Európai Kupáján indult, és ugyan az időmérésen megszerezte a második rajtsort gyengélkedő szervóval, az első versenyen motorhiba miatt kiállt.

Aki figyelemmel kíséri Gábor idei szereplését, feltűnhetett, hogy ez nem az első ilyen befejezés az idén, ez már a negyedik motor, melyet a dán gyártó nem tudott megfelelően felkészíteni.

Az idén a cél az FIA ETCC megnyerése volt, ami persze már rég meghiúsult, de jövőre ismét nekivág a pilóta. A menedzsment és a támogatók egy saját csapat kialakításán dolgozik, melynek a fő szerviz gárdája átvette az autó szervizelését, és azon dolgozik, hogy az autó jövőre már műszaki hibáktól mentesen tudjon futni.

"Tim Gábor autóján új támogatók jelentek meg, akiknek köszönhető, hogy ennek a fiatal srácnak nem egy rossz fejlesztésű motor állította meg a karrierjét. Egy új, saját csapat alakul most, mely többek között Gábor autóját is szervizeli már most. Jelentősen előre léptünk, komoly szakemberek érkeztek a gárdához." - nyilatkozta Bende Imre, Gábor menedzsere.

A Peugeot-os kiesés után jött a hír, Gábornak lehetősége van a Suzuki Bio Kupában részt venni, a Slovakiaring-i versenyt követő héten, nem is akárhol, a Red Bull Ringen. Gábor ebben a sorozatban két évet versenyzett, bajnok is lett, így nem kellett az autót megismernie.

Tim Gábor
További cikkek


A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT Akadémiát
Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb
Kiss Pál Tamás: „Ebben most ennyi volt”
Kulcsszavak:
 
Szlovákiában folytatja Tim Gábor Szlovákiában folytatja Tim Gábor Négy BMW-pilóta végzett az első tízben a DTM szezonnyitójának mindkét futamán Négy BMW-pilóta végzett az első tízben a DTM szezonnyitójának mindkét futamán A Pannónia-Ringen folytatódott a He-Do-Hankook Országos Gyorsasági Bajnokság A Pannónia-Ringen folytatódott a He-Do-Hankook Országos Gyorsasági Bajnokság Tim Gábort itthon és Csehországban is értékelték Tim Gábort itthon és Csehországban is értékelték A Magyarországon nevelkedett Nissany az F1-es Williams új tesztpilótája A Magyarországon nevelkedett Nissany az F1-es Williams új tesztpilótája
 
A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT Akadémiát

A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT Akadémiát

2012. augusztus 28.
A több mint 830.000 európai Gran Turismo® játékost maga mögé utasító belga Wolfgang ...
Részletek
A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT AkadémiátA több mint 830.000 európai Gran Turismo® játékost maga mögé utasító belga Wolfgang Reip-et avatták Silverstone-ban a Nissan PlayStation® GT Akadémia bajnokává. A 25 éves Lachutel-i diák hamarosan visszatér az Egyesült Királyságba, hogy megkezdjen egy intenzív versenyzői képességfejlesztő programot, amely felkészíti a nagy kihívást jelentő januári Dubai-i 24 órás versenyre, ahol egy Nissan 370Z GT4-es autóval fog elindulni.

A játékosból autóversenyzővé válást támogató vetélkedés végső fejezetére a Megbízhatósági Világbajnokság Silverstone-i futamának keretében került sor. A GT Akadémia korábbi győztesei, Lucas Ordoñez és Jordan Tresson ugyanitt szálltak versenybe Nissan motorral hajtott LMP2 kategóriájú versenyautójukkal. A döntőbe került hat versenyző a világhírű Grand Prix pályán egyforma Nissan 370Z-kel vette fel egymás ellen a küzdelmet. Az első rajtkockáról induló Wolfgang tartotta a távolságot a második helyen haladó Andrea Cosaro előtt, és végig senki által nem veszélyeztetve ő volt az, akit először leintettek a kockás zászlóval.   

A bírók hosszas mérlegelését követően, melynek során az egyhetes intenzív vezetési tréning összes adatát és minden egyes versenyző esetében a benne rejlő jövőbeli lehetőségeket figyelembe vették, végül is Reipet hozták ki a GT Akadémia 2012-es bajnokának és ő léphetett fel a Silverstone-i dobogó legfelső fokára.

"Ez életem legfantasztikusabb napja" - mondta meghatottan Wolfgang. „Elsírtam magam a dobogón, mert annyira elragadtak az érzelmek. Annyira hosszú volt ez a hét. Szinte hihetetlen, hogy annyi ember közül, akik rész vettek a Grand Turismo vetélkedőn, végül én kerültem ki győztesként.    

A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT Akadémiát"A verseny során bizakodtam. Tényleg meg akartam nyerni. Egészen hihetetlen volt. Az eső miatt nagyon nehéz volt a pálya. állandóan, kanyarról-kanyarra váltakozott a pálya felülete, egyes részeken nedves volt, máshol pedig száraz. Végig uraltam a versenyt. Andrea megpróbált a kanyarokban elmenni mellettem, de tudtam, hogy a kanyar kijáratában vissza tudom előzni, így nem volt baj."

A verseny azzal kezdődött, hogy a PlayStation vetélkedő 36 leggyorsabb európai résztvevője augusztus 17-én, pénteken megérkezett Silverstoneba. Hat, egyenként hat versenyzőből álló csoportba sorolták őket, és Nissan 370Z-kből, GT-R-ekből és más autókból álló palettával versenyezve sokféle kihívással kellett szembenézniük. A hét során fokozatosan csökkent a mezőny, amikor is az egyes csoportok lenyűgöző tudású és gyakorlott mentorai eldöntötték, hogy a rájuk bízott versenyzők közül kik azok, akik elég jók ahhoz, hogy a verseny végső szakaszában megállják a helyüket.     

"A verseny-tábor igen jó volt. Rendkívül jó hatást tett rám a szervezés, és mindaz, amit a versenyzők megtettek a sikerért." - értékelte az eseményt a Benelux-államok versenyzőinek mentora, Bas Leinders. "A végén nagyon nehéz volt meghozni a döntést. A versenyben két srác teljesített nagyon jól. Az olasz fiú, Andrea, hátulról rajtolt, de jól elkapta a rajtot és gyorsan feljött a második helyre, és veszélyeztette az élen futót. ´Wolf´" számára nehéz volt a nedves pályán az élről jól elrajtolni, de az utolsó körig jól tartotta a távolságot. Mindketten igen jó adottságokkal rendelkeznek, és mindenki úgy érezte, hogy megérdemlik, hogy tovább versenyezzenek."

A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT Akadémiát"Ugyanakkor persze döntenünk kellett, és a logikus választás az volt, hogy az nyerjen, aki kiharcolta az első rajtkockáról indulást, és aki végül meg is nyerte a versenyt.  Nagyon nagyra tartom ezt a fiút. A tökélyt testesíti meg, és meg fogja csinálni. A vita során teljes hírnevemet latba vetettem, hogy támogassam."  

További cikkek


Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb
A Nissan készen áll, hogy életre keltse a Le Mans-i verseny valódi szellemét
A 24 órás Le-Mans-i verseny mezőnyének negyedét Nissan motor hajtja
Kulcsszavak:
 
Újra kamion EB és fesztivál a Hungaroringen Újra kamion EB és fesztivál a Hungaroringen A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT Akadémiát Gyutai Adrián: „Igazi örömmotorozásra készülök” Magyar Nagydíj - Bianchira emlékeztek a rajt előtt Magyar Nagydíj - Bianchira emlékeztek a rajt előtt A belga Wolfgang Reip nyerte a 2012-es GT Akadémiát Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élről Versenyre készen - SEAT Leon Cup Racer 2016 Versenyre készen - SEAT Leon Cup Racer 2016
 
Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb

Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb

2012. augusztus 15.
Jackie Stewart, a korábbi három- szoros Forma-1-es világbajnok "mély- ségesen...
Részletek
Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobbJackie Stewart, a korábbi háromszoros Forma-1-es világbajnok "mélységesen tiszteli" Frenando Alonsót, a Ferrari spanyol pilótáját, aki jelenleg vezeti a vb-pontversenyt.

"Fernando nélkül nagy bajban lenne az olasz istálló" - olvasható az As című spanyol sportnapilap internetes oldalán a britek emblematikus autóversenyzőjének nyilatkozata. "Fantasztikus pilóta, számára tökéletesen mindegy, hogy szárazon vagy vízen száguldozik, mindenütt ő a legjobb."

Stewart, aki 1969-ben, 1971-ben és 1973-ban nyert vb-t, a közelmúltban azt tanácsolta a címvédő német Sebastian Vettelnek, hogy addig ne szerződjön a Red Bulltól a Ferrarihoz, amíg Alonso a tűzpiros gépet vezeti.

"Sebastian helyében én maradnék, Alonso túl erős" - mondta a skót.

További cikkek

A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-ből
A Nissan készen áll, hogy életre keltse a Le Mans-i verseny valódi szellemét
Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon
Kulcsszavak:
 
Michelisz Norbert feledhető futamokon van túl Hollandiában Michelisz Norbert feledhető futamokon van túl Hollandiában Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb Két volt forma-1-es versenyző a Mercedes-Benz DTM csapatában Szingapurban Hamilton győzött és közelebb került ötödik vb-címéhez Szingapurban Hamilton győzött és közelebb került ötödik vb-címéhez Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb Michelisz Norbert a vb-címért hajt Makaóban Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb A Nissan készen áll, hogy életre keltse a Le Mans-i verseny valódi szellemét
 
A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-ből

A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-ből

2012. augusztus 15.
Spanyol lapértesülés szerint a jövő évi Forma-1-es világ- bajnokság lesz az ...
Részletek
A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-bőlSpanyol lapértesülés szerint a jövő évi Forma-1-es világbajnokság lesz az utolsó a Mercedes számára.

Az El Mundo Deportivo internetes kiadásában az olvasható, hogy a német istálló autói 2014-ben már nem lesznek ott a rajtrácson. A barcelonai sportnapilap azt írta, hogy a jövőben a Mercedes a Renault útján jár, vagyis elsősorban motorokat szállít majd az F1-be.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszatérése sem segített sokat a csapaton: a német pilótának két hónapja, a valenciai Európa Nagydíjon elért harmadik helyével sikerült a 2010-es visszatérését követően első ízben dobogós pozícióban végeznie.

A csapatok versenyében a Mercedes 11 futam után az ötödik helyen áll.

További cikkek

Jenson Button: egyre jobb az autóm
Elsőként az Audi győzött hibridautóval Le Mans-ban
Ha megy, akkor nagyon megy!
Kulcsszavak:
 
A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-ből Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője! Az FIA kamionverseny szezon izgalmai tovább fokozódnak Az FIA kamionverseny szezon izgalmai tovább fokozódnak GT és TCR versenyek magyar indulókkal a Hungaroringen GT és TCR versenyek magyar indulókkal a Hungaroringen A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-ből Gyulay: egymilliárdos gyorssegély kell a Hungaroringnek Hat ország pilótái száguldanak majd a hungaroringi Szilveszter Rallye-n Hat ország pilótái száguldanak majd a hungaroringi Szilveszter Rallye-n
 
Jól kezdődött Kiss Pál Tamás hazai hétvégéje

Jól kezdődött Kiss Pál Tamás hazai hétvégéje

2012. július 27.
Annak, hogy a GP3 szabad- edzése jelentette a Magyar Nagydíj abszolút nyitó ...
Részletek
Kiss Pál TamásAnnak, hogy a GP3 szabadedzése jelentette a Magyar Nagydíj abszolút nyitóprogramját a pályán, egy hátulütője is volt a fiatal pilóták számára, hiszen most nekik kellett "letakarítaniuk" a még poros aszfaltcsíkot. Ez persze Kiss Pál Tamást zavarta a legkevésbé, ő így is rendkívüli módon élvezte a vezetést hazai közönsége előtt és pozitív módon hangolt a hétvége további részére."Jó poros!" - vágta rá Tamás arra a kérdésre, hogy "Milyen volt az első szabadedzés a Hungaroringen?", majd hozzátette: "Túlságosan csúszott a pálya, úgyhogy nem volt az igazi, de így is élveztem nagyon. Az elején direkt vártunk húsz percet, hátha a többiek letakarítják előttünk az aszfaltot, de még 8-10 percet várhattunk volna, mert a végén kezdett rohamosan javulni a pálya, és akkor lehetett igazán jó köridőket futni. így az eredményeket most nem is kell szerintem túlértékelni, hiszen azok a pilóták végeztek elöl, akik a végére időzítették a gyorsköreiket, ráadásul ilyen poros pályán már úgy sem fogunk menni többé ezen a hétvégén."

"Az autó végre olyan volt, amilyenre régóta vágytam" - újságolta vidá man a 21 éves pilóta. "Az elejétől kezdve jól mozgott, nem volt alulkormányzottság, úgyhogy most van egy olyan kiindulási alapunk a hétvégére, ami nagyon tetszik. Persze az adatokat még most fogjuk megnézni és biztosan kell még finomítanunk a beállításokon, mivel sokat fog még változni a pálya állapota a hétvége előrehaladtával. Az utolsó kanyar újra lett aszfaltozva, úgyhogy arra számítok, hogy ott például mindenki rengeteget gyorsul majd a szombati időmérőre" - árulta el Tamás.

Kiss Pál Tamás"Az egyetlen, amit egy kicsit sajnálok, hogy a csapattársaim sajnos ismét nagyon elmaradtak tőlem minden szektorban, így valószínűleg nem tudjuk majd kölcsönösen segíteni egymást a telemetriai adatokkal, ahogy azt az élcsapatok teszik, hanem megint csak magamra és a versenymérnökömre kell hagyatkoznom a beállítások terén. A feladat tehát most sem lesz egyszerű, de én szeretem a kihívásokat és nagyon pozitív érzéssel várom a hétvége folytatását" - mondta el lelkesen a pilóta.Kiss Pál Tamáséknak most egy egész napjuk lesz a szabadedzésen gyűjtött adatok kielemzésére, hiszen a GP3-as Magyar Nagydíj időmérő edzését szombat reggel 9 óra 45 perctől rendezik, míg az első futam 17 óra 20 perckor rajtol majd el.

További cikkek

Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon
Jenson Button: egyre jobb az autóm
Hamilton nyerte az első szabadedzést

Kulcsszavak:
 
Gyutai Adrián: „Van erő a Hondámban” Gyutai Adrián: „Van erő a Hondámban” José María López a Formula-E-ben folytatja José María López a Formula-E-ben folytatja Szabó Krisztián harmadik lett Amerikában is Szabó Krisztián harmadik lett Amerikában is Jól kezdődött Kiss Pál Tamás hazai hétvégéje Egyesült Államok Nagydíja - Vettel indul az élről Folytatódnak a fejlesztések: új motor-elektronikát tesztel Nogaroban Kiss Norbi! Folytatódnak a fejlesztések: új motor-elektronikát tesztel Nogaroban Kiss Norbi!
 
Hamilton nyerte az első szabadedzést

Hamilton nyerte az első szabadedzést

2012. július 27.
Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíj...
Részletek
Lewis HamiltonLewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzését a Hungaroringen.

A 2008-as világbajnok mögött csapat- és honfitársa, Jenson Button végzett a második, a pontversenyben jelenleg élen álló, kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik helyen. A címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) csak a 15. legjobb időt autózta, a hétszeres világbajnok - szintén német - Michael Schumacher (Mercedes) pedig hatodikként zárt.

A gyakorláson látszott, hogy a mogyoródi pálya helyenként még nagyon poros, több pilóta is el-elhagyta az ideális ívet, de baleset nem történt.
A Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésére 14 órától kerül sor a Hungaroringen.

Eredmények, 1. szabadedzés:

1. Lewis Hamilton (brit, McLaren) 1:22.821 perc
2. Jenson Button (brit, McLaren) 1:22.922
3. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:23.397
4. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:23.628
5. Romain Grosjean (francia, Lotus) 1:23.633
6. Michael Schumacher (német, Mercedes) 1:23.845
7. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:23.904
8. Kimi Räikkönen (finn, Lotus) 1:23.983
9. Valtteri Bottas (finn, Williams) 1:24.152
10. Sergio Perez (mexikói, Sauber) 1:24.268
11. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 1:24.300
12. Kobajasi Kamui (japán, Sauber) 1:24.394
13. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:24.546
14. Paul di Resta (brit, Force India) 1:24.559
15. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:24.608
16. Daniel Ricciardo (ausztrál, Toro Rosso) 1:25.354
17. Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso) 1:25.559
18. Jules Bianchi (francia, Force India) 1:25.715
19. Vitalij Petrov (orosz, Caterham) 1:26.440
20. Charles Pic (francia, Marussia) 1:26.705
21. Heikki Kovalainen (finn, Caterham) 1:26.755
22. Timo Glock (német, Marussia) 1:27.015
23. Pedro de la Rosa (spanyol, HRT) 1:27.101
24. Daniel Clos (spanyol, HRT) 1:28.176

További cikkek

Jenson Button: egyre jobb az autóm
Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen
Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon
Kulcsszavak:
 
Tim Gábor indul a Dubai 24 órás versenyen Tim Gábor indul a Dubai 24 órás versenyen Ausztrál Nagydíj - Mercedes-fölény az első két szabadedzésen Ausztrál Nagydíj - Mercedes-fölény az első két szabadedzésen Hamilton nyerte az első szabadedzést Ausztrál Nagydíj - Hamiltoné a nap legjobb körideje Hamilton nyerte az első szabadedzést Mecsek-rali - A Herczig, Bacigal duó nyert Hamilton nyerte az első szabadedzést Hatfutamos európai szériává bővült a Lotus női versenysorozata
 
Jenson Button: egyre jobb az autóm

Jenson Button: egyre jobb az autóm

2012. július 27.
Jenson Button, a McLaren pilótája szerint az autója egyre jobb, és szeretné...
Részletek
Jenson ButtonJenson Button, a McLaren pilótája szerint az autója egyre jobb, és szeretné megszerezni sorozatban második győzelmét a Hungaroringen, az idei autós gyorsasági-világbajnokság 11. futamán, a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

"A legutóbbi, múlt vasárnap rendezett Német GP előtt sokat szenvedtünk a géppel, ám a fejlesztések beértek, és a hockenheimi pályán már versenyben voltam az első helyért" - nyilatkozta csütörtöki budapesti sajtókonferenciáján a brit autóversenyző. "Az időmérőn esőben, vizes pályán még nem sikerült jól teljesíteni, de a futamon már nem volt gondom, és a győzelemért harcoltam."

Button elmondta, hogy szép emlékei vannak Magyarországról, Budapestről és a Hungaroringről, hiszen itt érte el Forma-1-es pályafutása első győzelmét 2006-ban.

"Azt tapasztaltam, hogy Magyarországon és a fővárosban kedvelik az F1-et" - ezzel a szigetországi pilóta arra utalt, hogy a május elsején a Vodafone Belvárosi Nagydíj fővendégeként az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt, több mint 260 km/órás sebességgel száguldott végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített alkalmi versenypályán. A látványos száguldást legalább százezren tekintették meg.

Egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy ebben az évben többen is esélyesek a végső sikerre, hiszen az eddigi tíz futamgyőzelmen hét versenyző osztozott.

Jenson Button"A Ferrari nagyszerű munkát végzett az idén, Fernando Alonso pedig három sikerével biztosan vezet" - fogalmazott, majd hozzátette, soha nem adják fel, és ott szeretnének lenni a végelszámolásnál.

A 32 esztendős Jenson Alexander Lyons Button 2000 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, és 113 nyeretlen viadal után szerezte meg első futamgyőzelmét a mogyoródi pályán a Hondával. édesapja, John Button szintén autóversenyző volt, Jenson már nyolcesztendősen gokartozott, majd három éve a Brawn GP-vel nyert F1-es világbajnokságot. Az édesapa, aki szintén ott volt a sajtótájékoztatón éppen vasárnap, a Magyar GP napján ünnepli 67. születésnapját.

A brit versenyző jelenleg hetedik a vb-pontversenyben, 86-tal lemaradva az éllovas Alonsótól.

További cikkek


Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen
Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon
Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj
Kulcsszavak:
 
A BMW látványos futamgyőzelemmel zárta a DTM idei versenyszezonját A BMW látványos futamgyőzelemmel zárta a DTM idei versenyszezonját Sártengerben szerezte meg az EB bronzérmet Szabó Krisztián Sártengerben szerezte meg az EB bronzérmet Szabó Krisztián Jenson Button: egyre jobb az autóm Leleplezték az új Ferrarit Jenson Button: egyre jobb az autóm Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb Megvan az első magyar futamgyőzelem az idei Kamion Európa-bajnokságon! Megvan az első magyar futamgyőzelem az idei Kamion Európa-bajnokságon!
 
Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen

Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen

2012. július 26.
Vasárnap a Hungaro- ringen rendezik az idei autós gyorsasági -világ- bajnokság 11...
Részletek
Fernando AlonsoVasárnap a Hungaroringen rendezik az idei autós gyorsasági-világbajnokság 11. futamát, a Forma-1-es XXVII. ENI Magyar Nagydíjat, amelyen a vb-pontversenyben éllovas Fernando Alonso kettős ünnepet ülhet: amellett, hogy éppen július 29-én lesz 31 esztendős, újabb diadalával tovább növelheti előnyét a pontversenyben.

"Rendkívül fontos a magyarországi verseny: túl vagyunk a félidőn, a pontversenyben élen állok, és bízom abban, hogy a hét végén is sikeres leszek" - idézték a spanyol lapok a Renault-val kétszeres világbajnok ibériai pilótát.

Alonso elmondta, hogy a júliusban megszerezhető 75 pontból 43-at már az ő neve mellett jegyeznek és amennyiben a Magyar GP-n is elsőként intik le - az MTI tudomása szerint várhatóan Faluvégi Péter, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) főtitkára lengeti majd a kockás zászlót - akkor elégedetten mehet el a jól megérdemelt nyári szabadságra. A Hungaroringen vasárnap esedékes viadalt követően ugyanis hosszabb pihenő következik, a legközelebbi versenyt, a Belga Nagydíjat szeptember 2-án rendezik Spa-Francorchamps-ban.

Luca Cordero Di Montezemolo, a Ferrari elnöke is elégedett pilótája teljesítményével. Elmondta, hogy a csapat a kezdeti nehézségek után óriási lépést tett előre, ezzel együtt nem árt óvatosnak lenni.

"A riválisaink nagyon kemények, a McLaren rendkívül sokat fejlődött, a Red Bull továbbra is pokoli erős, a Sauber hallatlanul kiegyensúlyozott, a Lotus pedig bizonyos helyzetekben igencsak hatékony" - nyilatkozta az olasz médiának Montezemolo. "Fokozni kell az erőfeszítéseket, hogy állandósítsuk a sikereinket."

Sebastian VettelAlonsónak, aki első sikerét kilenc esztendeje - még a Renault volánja mögött - éppen a Hunagaroringen érte el, valóban illik óvatosnak lennie, az ellenfelek ugyanis nyilvánvalóan nem adják meg könnyen magukat. Hiába vezet a spanyol 34 ponttal az ausztrál Mark Webber és 44-gyel a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel előtt, a két Red Bull-os nem tett le arról, hogy behozza a spanyolt.

Vettel és csapattársa, Webber is azt ígérte, hogy győzni jött Magyarországra, majd mindketten megemlítették, hogy bár a pálya közismerten a leglassabbak közé tartozik, több helyen is nagyokat lehet hibázni, és a várható nagy meleg is megzavarhatja a versenyzőket.

A 2008-ban világbajnok Lewis Hamilton sem borúlátó:
"Ebben az idényben eddig kissé hadilábon álltam a szerencsével, a dolgok nem úgy alakultak, ahogy azt szerettem, szerettük volna" - idézte a McLaren brit autóversenyzőjét az As című spanyol sportnapilap. "úgy érzem, a hét végén menni fog a dolog, jó eredményt érek el, és akkor nyugodtan megyek el vakációzni. Egy biztos: a boxutcában mi vagyunk a leggyorsabbak, és ez jó jel!"

Az eddigi tíz futamból hármat a listavezető Alonso nyert meg, kettő Webber nevéhez fűződik, a további öt sikeren pedig öt különböző pilóta osztozik. A szombati időmérő döntő fontosságú lesz, aki a rajtrács élére kerül, nagy eséllyel elsőként pillanthatja meg Faluvégi Péter kezében a kockás zászlót.

További cikkek

Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon
Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj
Magyar Nagydíj - Mogyoród készen áll a versenyre érkezők fogadására
Kulcsszavak:
 
Herczig: reális célkitűzés a dobogó Herczig: reális célkitűzés a dobogó Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen Két top-párossal indul az APRC címvédésre a Skoda Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona A cukiságfaktor a Mátrai Hegyiversenyt sem kerülte el A cukiságfaktor a Mátrai Hegyiversenyt sem kerülte el Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen Olasz Nagydíj - Vettel győzött és tovább növelte előnyét
 
Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon

Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon

2012. július 26.
Kiss Pál Tamás dobogós helyezést szeretne elérni a GP3-as gyorsasági autós ...
Részletek
Kiss Pál Tamás Kiss Pál Tamás dobogós helyezést szeretne elérni a GP3-as gyorsasági autóssorozat hétvégi, mogyoródi állomásán.

A magyar versenyző második évét tölti a Forma-1 egyik előszobájának számító és annak európai betétsorozataként futó GP3-as szériában, ahol az idei esztendőt csapatváltást követően az angol Atech CRS GP színeiben kezdte meg. Jelenleg 11. helyen áll az összetett pontversenyben, az istálló 37 pontjából 36-ot ő gyűjtött.

"Tamással három éve dolgozunk együtt, s már a legelején láttam, hogy sikeres versenyző lesz" - fogalmazott a szerdai, budapesti sajtótájékoztatón David Hayle, az Atech CRS GP csapatfőnöke, aki hozzátette, hogy a magyar pilótára húzóemberként számítanak. "Ő szerezte csapatunk első dobogós helyezését Monacóban. Ezt sosem fogjuk elfelejteni neki, és reméljük, hogy még számos hasonló szép sikert érhetünk el együtt a jövőben. Bízom abban, hogy itthon fantasztikus versenye lesz a hétvégén."

"Hazai közönség előtt szeretnék a dobogóra állni. Ha ez sikerülne, majd esetleg még egyszer meg tudnám ismételni a következő versenyek valamelyikén, akkor az idény végén az első ötben végezhetnék" – fogalmazta meg céljait a 21 éves pilóta.

Kiss Pál Tamás azt is elárulta, szeret esőben versenyezni:

"örülnék, ha a hétvégén esne az eső, mert ilyen körülmények között Silverstone-ban is jól ment a versenyezés, s csak a végén maradtam le egy jobb helyezésről. Ha sütni fog a nap, nehezebb dolgom lesz."

Kiss Pál Tamás A miskolci születésű autóversenyző a múlt heti, hockenheimi futam után autója alulkormányozottságára és a kellő végsebesség hiányára panaszkodott. Amint azt az MTI érdeklődésére elmondta, emiatt turbót cserélnek, a motort pedig gyorsrevízió alá vetik, míg kisebb módosításokról majd csak az első szabadedzés után döntenek.  

A Forma-1-es Magyar Nagydíj keretében GP3-as futamra szombaton 17:20-tól és vasárnap 9:25-től kerül sor a Hungaroringen.További cikkek


Kiss Pál Tamás: „Ebben most ennyi volt”
Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj
Magyar Nagydíj - Mogyoród készen áll a versenyre érkezők fogadására
Kulcsszavak:
 
Már a Citroën zsebében a második FIA WTCC világbajnoki cím Már a Citroën zsebében a második FIA WTCC világbajnoki cím Magyar Nagydíj - Kiss Pál Tamás a dobogót célozza meg Mogyoródon Dakar 2013 - Célban a magyarok Megvan az első magyar futamgyőzelem az idei Kamion Európa-bajnokságon! Megvan az első magyar futamgyőzelem az idei Kamion Európa-bajnokságon! Michelisz csapata visszalépett a nürburgringi versenytől Michelisz csapata visszalépett a nürburgringi versenytől Kimagasló pontszámmal nyerte a Citroën a magyar fordulót Kimagasló pontszámmal nyerte a Citroën a magyar fordulót
 
Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj

Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj

2012. július 24.
Több mint 600 ezer dollárral emel- kedett a 2012-es Forma-1-es Magyar Nagydíj ...
Részletek
Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíjTöbb mint 600 ezer dollárral emelkedett a 2012-es Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezésének jogdíja.

A Magyar Közlönyben megjelent 1214/2012. kormányhatározatban az áll, hogy az idén kifizetendő jogdíj összege 26 676 638 dollár (körülbelül 6,1 milliárd forint). A kormány egyúttal visszavonta az 1093/2009-es határozatot, amelyben a 2012-es futam megrendezésének jogdíját 26 070 358 dollárban (kb. 5,9 milliárd forint) rögzítették.Nem változott az, hogy a 2012 utáni években kifizetendő jogdíj összege az előző éves jogdíj 7,5 százalékával emelkedik majd. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt keddi határozatban az áll, hogy az érintett minisztereknek kell gondoskodniuk arról, hogy a jogdíjfizetéshez szükséges költségvetési támogatás "törvényekben való tervezését folyamatosan biztosítsák úgy, hogy az adott évre esedékes rendezői jogdíj kifizetéséhez szükséges forrás fedezetét az adott év költségvetésébe betervezik."

A Hungaroring Sport Zrt.-nek jelenleg 2016-ig van érvényes szerződése a világbajnoki sorozat kereskedelmi jogait birtokló Formula One Administration Ltd.-vel a mogyoródi futam megrendezésére.
Az idei Magyar Nagydíjat július 27-29án rendezik a Hungaroringen.

További cikkek

Magyar Nagydíj - Mogyoród készen áll a versenyre érkezők fogadására
Kiss Pál Tamás: „Ebben most ennyi volt”
Elsőként az Audi győzött hibridautóval Le Mans-ban
Kulcsszavak:
 
Ambiciózus tervvel készül a Zengő Motorsport Ambiciózus tervvel készül a Zengő Motorsport A világ legfiatalabb női pilótájaként versenyezhet GT-sorozatban Keszthelyi Vivien A világ legfiatalabb női pilótájaként versenyezhet GT-sorozatban Keszthelyi Vivien Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj Button: hamarosan visszatérünk az élmezőnybe Egyre előrébb a Peugeot-Total Team: Sainz a negyedik Egyre előrébb a Peugeot-Total Team: Sainz a negyedik
 

Találatok száma: 792 Megjelenítve: 701 - 710