Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 792 Megjelenítve: 721 - 730
A Nissan Deltawing sikeres  bemutatkozása Le mans-ban

A Nissan Deltawing sikeres bemutatkozása Le mans-ban

2012. június 04.
A forradalmi Nissan Deltawing ma megtette első próba- köreit a 8,5 mérföldes...
Részletek
Nissan Deltawing A forradalmi Nissan Deltawing ma megtette első próbaköreit a 8,5 mérföldes, híres Circuit de la Sarthe pályán - ez ad otthont a közelgő 80. Le Mans-i 24 órás versenynek.

Az ´Automobile Club de l´Ouest´ által meghívott, és a "Garage 56" szabályai szerint (melyek lehetővé teszik az új és innovatív technológiák bemutatkozását) résztvevő DeltaWing 54 kört tett meg Michael Krummal, Satoshi Motoyamaval és Marino Farnchittivel a volánja mögött. A csapat egy szinte hibamentes napot tudhat maga mögött, egy kivételével az összes kört egyetlen garnitúra Michelin slick-gumival tették meg. Egyetlen olyan kör volt csak, amikor egy hirtelen zápor miatt esőgumira váltottak át.

A nap leggyorsabb köre Motoyama nevéhez fűződik (3 perc, 47,980 másodperc). A Nissan DeltaWing műszaki csapata Ben Bowlby vezetésével bízik benne, hogy kényelmesen elérik a verseny igazgatósága által megkövetelt 3 perc 45 másodperces célt. Mivel Motoyama 1999, Krumm pedig 2005 óta nem versenyzett Le Mansban, mindkettőjüknek kötelezően 10 kört kellett megtenni, hogy ezzel kvalifikálják magukat a versenyre. Mindketten könnyedén teljesítették ezt a követelményt, Motoyama 19, Krumm 24 kört ment. A korábbi teszteken Marino Franchitti vezetett a legtöbbet, ma a skót pilóta viszont csak 11 kört teljesített - a csapat ki akarta használni ezt az alkalmat arra, hogy a japán és a német versenyző megszokja az autót.   

Krumm vezette először az autót, majd átadta Motoyamanak, aki befejezte vele a reggeli szakaszt. A délutáni edzést Franchitti kezdte meg, erre az időre esett az az egyetlen kör, amikor a Michelin esőgumit szerelték fel; ezt ismét pilóta-váltások követték, Krumm következett, majd Motoyama zárta a napot.

Nissan Deltawing Az egyedi kialakítású Nissan DeltaWing tömege, motor-teljesítménye és légellenállási tényezője a fele a tipikus prototípusokénak, és a várakozás szerint sokkal kevesebb üzemanyagot és gumit fogyaszt el a verseny során. A 300 lóerős, 1,6 l-es Nissan DIG-T turbófeltöltésű motorral hajtott Nissan DeltaWing gumiabroncsai is különlegesek, a Michelin által külön erre a célra fejlesztett első gumik négy coll szélesek.

A csapat most visszatér az Egyesült Királyságba, ahol befejezi a felkészülést a 80. Le Mans-i 24 órás versenyre. A csapat autószállítója a következő hétvégén tér vissza a helyszínre, ahol Le Mans belvárosában, a Köztársasági Palota előtt átesik a verseny előtti műszaki ellenőrzésen.  

További cikkek

Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában
Mecsek-rali - A Herczig, Bacigal duó nyert
Mecsek-rali - A Botka, Mihalik duó nyerte a prológot
Kulcsszavak:
 
A Nissan Deltawing sikeres  bemutatkozása Le mans-ban Túraautó-vb - Michelisz 6., Wéber 16. a mogyoródi időmérőn A Nissan Deltawing sikeres  bemutatkozása Le mans-ban Komoly kontingenssel a Mecsek Rally-n! A Nissan Deltawing sikeres  bemutatkozása Le mans-ban Dakar 2013 - Célban a magyarok A Nissan Deltawing sikeres  bemutatkozása Le mans-ban Kazár Miklós és Ferencz Ramón futamgyőzelemmel lettek bajnokok A Nissan Deltawing sikeres  bemutatkozása Le mans-ban Gyulay a Magyar Nagydíjon aláírná a hosszabbítást Ecclestone-nal
 
Mecsek-rali - A Botka, Mihalik duó nyerte a prológot

Mecsek-rali - A Botka, Mihalik duó nyerte a prológot

2012. június 03.
A Botka Dávid, Mihalik Péter duó volt a leg- gyorsabb a pénteki prológon ...
Részletek
Botka, Mihalik duó A Botka Dávid, Mihalik Péter duó volt a leggyorsabb a pénteki prológon a 46. Drávanet Mecsek-ralin, az országos bajnokság második futamán.

A szervezők tájékoztatása szerint az 1,2 km-es "bemelegítő körben" a Turán Frigyes, Zsíros Gábor kettős lett a második, a Hadik András, Kertész Krisztián páros pedig a harmadik.

Pénteken, az éjszakába nyúlóan két, míg szombaton napközben további hat gyorsasági szakaszt rendeznek meg. Ezek össztávja 180 kilométer.


Eredmények, prológ (1,2 km):
1. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 1:03.6 p
2. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (FordFiesta S2000) 3.2 mp hátrány
3. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza) 5.8 mp h.

További cikkek

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez
Az éj leple alatt…
Kulcsszavak:
 
Murván mindig könnyedebb! Murván mindig könnyedebb! Vasárnap eldőlt a bajnoki címek sorsa a Hungaroringen Vasárnap eldőlt a bajnoki címek sorsa a Hungaroringen Mecsek-rali - A Botka, Mihalik duó nyerte a prológot Tim Gábor vezeti a bajnokságot az első hétvége után Mecsek-rali - A Botka, Mihalik duó nyerte a prológot Magyar Nagydíj - Ricciardo győzött a Hungaroringen Mecsek-rali - A Botka, Mihalik duó nyerte a prológot Sikerek és kudarcok Slovakiaring-en
 
Mecsek-rali - A Herczig, Bacigal duó nyert

Mecsek-rali - A Herczig, Bacigal duó nyert

2012. június 03.
A Herczig Norbert, Bacigal Igor duó nyerte szombaton a 46. Drávanet Mecsek...
Részletek
Herczig NorbertA Herczig Norbert, Bacigal Igor duó nyerte szombaton a 46. Drávanet Mecsek-ralit, az országos bajnokság második futamát.

A viadal honlapja szerint mögöttük a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős lett a második és a prológon győztes Botka Dávid, Mihalik Péter páros pedig a harmadik.
Pénteken, az éjszakába nyúlóan két, míg szombaton napközben további hat gyorsasági szakaszt rendeztek meg. Ezek össztávja 180 kilométer volt.Eredmények:
1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 1:10:41.2 ó
2. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (FordFiesta S2000) 14.2 mp hátrány
3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 49.6 mp h.

További cikkek

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez
Az éj leple alatt…
Kulcsszavak:
 
Hat ország pilótái száguldanak majd a hungaroringi Szilveszter Rallye-n Hat ország pilótái száguldanak majd a hungaroringi Szilveszter Rallye-n Mecsek-rali - A Herczig, Bacigal duó nyert Brit Nagydíj - Rosberg nyert, Vettel kiesett Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Mecsek-rali - A Herczig, Bacigal duó nyert Gyönyörű Pécs, gyönyörű eredmény! Tim Gábor a bajnokság második helyén várja a végjátékot Tim Gábor a bajnokság második helyén várja a végjátékot
 
Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n

2012. június 01.
Turán Frigyes és Zsiros Gábor az Országos Rallye Bajnokság második állomásán...
Részletek
Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-nTurán Frigyes és Zsiros Gábor az Országos Rallye Bajnokság második állomásán, a Mecsek Rallye-n állnak rajthoz.

Frici többször is győzelmet aratott már a Pécs környéki aszfaltos pályákon, ahol a magas végsebesség helyett az alapos itineren van a hangsúly, így navigátorával, Zsiros Gáborral jó eséllyel szállnak harcba, hogy növeljék a Bükfürdő Rallye-n megszerzett pontjaik számát. Versenygépük, a világbajnokságon is használt Ford Fiesta S2000 kifejezetten az ilyen technikás pályákra termett.

Tavaly a Mecsek Rallye nagyszerűen indult, hiszen két gyorsasági szakaszt követően Turán Friciék az IRC futam harmadik helyén és a hazai értékelésében az élen álltak. A verseny mégsem zárult szerencsésen, egy kanyarívet védő farönk megdobta az autót, így az évad egyik leglátványosabb repülését mutatták be a fiúk. Friciéknek szerencsére nem esett bajuk, és a tavalyi baleset inkább motiválja őket az idei szereplésben.

„Nagyon várom már a versenyt, ezek a pályák mindig is közel álltak a szívemhez. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen nem megszokott, hogy éjszakai futamokkal kezdünk. A pályákat ismerjük, pár dolgot változtattak csak, néhány lassító más helyre került és egyet ki is vettek. Jó beállításaink vannak az autóhoz, a tavalyi tapasztalatokat nagyon jól tudjuk most hasznosítani. Rendkívül fontos, hogy jól válasszunk gumit, ezen sok minden múlhat. Remélem, hogy jó eredményt érünk el idén!“ – mondta Turán Frici.

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-nNyolc gyorsasági szakasz és közel ötszáz kilométeres teljes versenytáv várja a Turán Motorsport csapatát. A pénteki ünnepélyes rajtceremóniát Pécs belvárosaában tartják majd, és Friciéknek még aznap este két gyorsot kell teljesíteniük. Szombaton a maradék hat szakasz vár a versenyzőkre, majd a délutánt a díjkiosztó zárja.

További cikkek


Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez
Az éj leple alatt…
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n Gyutai Adrián: „Igazi örömmotorozásra készülök” Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n Borbás Szabiék a csúcson! Nagy Dániel második a Hungaroringen a vasárnapi első futamon Nagy Dániel második a Hungaroringen a vasárnapi első futamon Hétvégén tartják az Autós Gyorsasági OB évadzáró futamait a Hungaroringen Hétvégén tartják az Autós Gyorsasági OB évadzáró futamait a Hungaroringen A hátulról rajtoló Michelisz 10. a második hungaroringi futamon A hátulról rajtoló Michelisz 10. a második hungaroringi futamon
 
Az éj leple alatt…

Az éj leple alatt…

2012. május 31.
Az évadnyitó verseny emlékei még csak most kezdenek elhalvá- nyulni, máris újabb ...
Részletek
Herczig NorbertAz évadnyitó verseny emlékei még csak most kezdenek elhalványulni, máris újabb élmények elé nézhetünk. Néhány napon belül, egészen pontosan 2012. június 1-én, az Magyarország Országos Rallye Bajnokság 2. futamán: a 46. Mecsek Rallyen, újra rajthoz állhat a mezőny. úgy tűnik, az idei évben a szervezők igen csak elkényeztetnek bennünket, hiszen már az első verseny sem a megszokott helyszínen és pályákon zajlott, a 2. futam pedig rögtön egy igazi adrenalin fröccsel kezdődik.

A 46. Mecsek Rallye a megszokottól eltérően, péntek este 22:00 órakor, 2 gyorsasági szakasszal rajtol el árpádtetőn és Nyárásvölgyben. A késő esti rajttal mind a sportág rajongói, mind a versenyzőpárosok számára egy igen izgalmas verseny veszi kezdetét, hiszen az éj leple alatt a távolságok, a kanyarívek, a féktávok, de még a reflexek is másként hatnak.

Nagy kihívás lesz ez minden versenyzőpáros számára, hiszen minden csapat számára döntő fontosságú az első két szakasz eredménye.

Herczig Norbertet a 2. futamra való felkészülésről kérdeztük:

„ Igen! Idén az 1. és a 2. futam között valóban csupán néhány hét a „pihenőidő”, ami azt gondolom, minden versenyzőpáros számára előnyös, ugyanis így nem estünk ki a lendületből. A Skoda Rally Team Hungaria csapata már túl van a 2. futam pályabejárásán. Azt elmondhatom, hogy a felkészülés közben nagyon jó érzéssel töltött el a tudat, az elmúlt fél év olyan, mintha nem is lett volna. A kijelölt pályaszakaszokon való „autózás” szinte már annyira rutinos volt, hogy úgy tűnt, mintha csupán tegnap fejeztük volna be a 2011-es versenyt.

Bár azt biztosan tudjátok, hogy személy szerint a Mecsek Rallye pályáit kedvelem a leginkább még úgy is, hogy sajnos a tavalyi évben ez a futam számunkra igen balul sült el. Az autónk motorja a legelső pillanattól kezdve „köhögött”, és ahogy emlékeztek rá, a vége előtt fel is adta, amivel a mi bajnokságért való küzdelmünk lehetősége is elszállt.

Herczig NorbertAz idei évben, bízva a hátterünkben, teljes lendülettel fogunk nekivágni kedvenc pályaszakaszainknak, és tudom, hogy a csapatunk tagjai is mindent megtesznek majd azért, hogy az első futam lendülete továbbéljen. Azt sajnáljuk, hogy az idei évben a Mecsekben nem IRC futamon rajtolhatunk el, abban azonban mindenképpen szerencsések vagyunk, hogy elmondhatjuk, a szervizcsapatunk a tavalyi évben részt vett az első magyar IRC futamon, így a kijelölt pályaszakaszok, és azok minősége, paraméterei számukra sem lesznek ismeretlenek. Természetesen mi is nagy érdeklődéssel várjuk az éjszakai szakaszokat, ami véleményem szerint egyértelműen a koncentráció és a reflexek versenye lesz. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kezdést, mert rögtön a verseny elején egy hatalmas lehetőséget ad a csapatok kezébe, és aki élni tud vele, nagy előnyre tehet szert.

Az SRTH csapatának felkészülése csütörtökön fejeződik be, amikor is délután, az év elején kimaradt aszfalt tesztet pótoljuk. A Skoda beállításai az év eleji murvás teszten nagyon jól sikerültek, ezért most is egy hosszabb időtartalmú tesztet tervezünk.”

További cikkek

Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez
2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Az éj leple alatt… IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken Az éj leple alatt… A BMW-s Marco Wittmann a DTM idei bajnoka A Ford Chip Ganassi Racing csapat készen áll, hogy visszatérjen a Circuit of the Americas versenypályára A Ford Chip Ganassi Racing csapat készen áll, hogy visszatérjen a Circuit of the Americas versenypályára A Volkswagen átszervezi motorsport programját A Volkswagen átszervezi motorsport programját Az éj leple alatt… Gyutai Adrián: „Nagyon fontos lesz a jó rajthely”
 
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez

Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez

2012. május 31.
Pénteken és szombaton lesz Baranya megyében a 46. Drávanet Mecsek ...
Részletek
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyezPénteken és szombaton lesz Baranya megyében a 46. Drávanet Mecsek-rali autóverseny, amely része az úgynevezett historic Európa-bajnokságnak, egyben a magyar ralibajnokság második futama is.

Előbbiben a rali hőskorának 44 képviselője, utóbbiban 57 autó áll rajthoz. Péntek délután a rajtceremónia a pécsi Széchenyi téren lesz, majd még aznap este lámpafénynél két, szombaton napközben pedig hat gyorsasági szakaszt rendeznek meg. Ezek össztávja 180 kilométer.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták, hogy anyagi nehézségek miatt szinte az utolsó pillanatban állt össze a verseny. Kiderült az is, hogy a nézők a historic Eb-futamon megcsodálhatnak egy Lancia 037-est, amely a ralivilágban kuriózumnak tekinthető, s ilyen eddig Magyarországon még nem állt rajthoz. A norvég Walter Jensen vezeti majd az 1983-ban márka-világbajnokságot nyert autót.

További cikkek

2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye
Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Hat Audi RS 3 LMS versenyautó áll majd rajthoz az új WTCR-FIA sorozatban Hat Audi RS 3 LMS versenyautó áll majd rajthoz az új WTCR-FIA sorozatban Herczig: reális célkitűzés a dobogó Herczig: reális célkitűzés a dobogó Maxime Martin a DTM második hétvégéjének legeredményesebb BMW-pilótája Maxime Martin a DTM második hétvégéjének legeredményesebb BMW-pilótája „Trükkös balosban” búcsúzott ifjabb Tóth „Trükkös balosban” búcsúzott ifjabb Tóth Michelisz nyerte az első futamot, nőtt az előnye Michelisz nyerte az első futamot, nőtt az előnye
 
Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában

Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában

2012. május 28.
Kiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik ...
Részletek
Kiss Pál TamásKiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik betétfutamaként megrendezett GP3-as kategória első versenyén.

Csapata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 21 éves magyar pilóta a harmadik helyről remek rajttal jött fel a második pozícióba, ezt követően pedig a finn Aaro Vainióval együtt elléptek a mezőnytől.

"Innentől kezdve csak élveztem a vezetést, hiszen nem mindennap száguldhat az ember ilyen környezetben. Próbáltam megfutni a leggyorsabb kört, de felesleges kockázatot nem vállaltam, hiszen butaság lett volna eldobni ezt a dobogós helyet. Nagyon örülök a második helynek, köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem" – fogalmazott az Atech CRS GP versenyzője, aki karrierje során második alkalommal állhatott dobogóra azt követően, hogy tavaly Barcelonában diadalmaskodott.

"Azt hiszem, ennyire még sosem ízlett a pezsgő, mint most, talán még Barcelonában sem" - tette hozzá Kiss Pál Tamás, aki a magyar autósport első monacói dobogósa.

A GP3-as sorozat második versenyét szombaton 17:55 órától rendezik.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött
Monacói Nagydíj - Webber indul az élről
Kulcsszavak:
 
Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában WTCC - Marokkóban rajtol a hétvégén az idei szezon Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában Bahreini Nagydíj - Räikkönené a második szabadedzés Az elődöntő élén tört el a féltengelye Luiginak Svédországban Az elődöntő élén tört el a féltengelye Luiginak Svédországban Jean Todt szívesen látna Formula-E vb-t és ralikrossz-vb-t Magyarországon Jean Todt szívesen látna Formula-E vb-t és ralikrossz-vb-t Magyarországon Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen!
 
Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért

Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért

2012. május 28.
Kiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történe- tének ...
Részletek
Kiss Pál TamásKiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történetének első monacói futamán, így szombaton utolérte őt a leggyorsabbak átka: a második futamot a fordított rajtrács miatt csak a 7. helyről kezdhette meg. A rajtnál visszacsúszott a 9. helyre, majd külön hajszát indított a verseny leggyorsabb köréért és az ezért járó két pontért, ám a piros zászló közbeszólt.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt nekem ezen a hétvégén. Pénteken rengetegen gratuláltak nekem a 2. helyhez, és nagyon jólesett, hogy ennyien örülnek a sikeremnek. Sajnálom, hogy a második futamon nem sikerült hasonlóan nagyot alkotni, de tudtuk, hogy ez a 7. helyről indulva nem lesz egyszerű. Ezzel együtt ez még egy pozitív hétvége marad, és hát szeretnék a jövőben is minél több második futamon a 7. vagy a 8. helyről rajtolni, mert ez ugye azt jelentené, hogy az első futamon az első két hely valamelyikén végeztem” – összegezte röviden élete első monacói versenyhétvégéjét a magyar tehetség.

„A második futamon elért eredményemmel természetesen nem vagyok kibékülve, hiszen szerettem volna pontokat szerezni. Ugyanakkor eleve egy-két pontra lehetett csak reális esélyünk, úgyhogy nem fogok a kardomba dőlni emiatt a 9. hely miatt. A rajt sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint pénteken. Most viszont nem előrejöttem egy helyet, hanem hátracsúsztam kettőt, ami eléggé megpecsételte a sorsomat, hiszen Monacóban szinte lehetetlen előzni. Nem volt rossz a rajtom, inkább átlagosnak mondanám, a mögülem induló két srác viszont elképesztő módon lőtt ki a startnál, úgyhogy esélyem sem volt magam mögött tartani őket” – emlékezett vissza a rajt pillanataira Tamás.

Kiss Pál Tamás„Ezt követően próbáltam megfutni a leggyorsabb kört és bezsebelni az ezért járó két pontot, amihez közel is jártam, hiszen volt, amikor egy tizedmásodpercen belül voltam a leggyorsabbhoz képest. Aztán a következő kört próbáltam kicsit még jobban megnyomni, ám az első kanyarban úgy megúszott alattam az autó, hogy végig keresztbe csúsztam és érintőre is vettem a falat, ami miatt elállítódott az autó futóműve. A felni is végigrepedt, de szerencsére nem kaptam defektet és tudtam folytatni a versenyt, ám nem sokáig, hiszen Conor Daly hatalmas bukása miatt idő előtt leintették a futamot” – árulta el az Atech CRS GP  versenyzője, aki végül a 9. helyen zárta a versenyt, vagyis épphogy lemaradt a pontszerzésről, hiszen a második futamon csak az első nyolc helyezettnek osztanak pontokat.

„Sajnálom, hogy előbb véget ért a futam, és van is egy kis hiányérzetem emiatt, mert úgy érzem, a megütött futómű ellenére is lehetett volna esélyem megfutni a leggyorsabb kört, ugyanakkor örülök, hogy Daly ép bőrrel megúszta ezt a hatalmas esést, mert ez a legfontosabb. Nem a második futam miatt fogok emlékezni erre a hétvégére, az biztos, de nem is lehet kérdés, hogy pozitív érzésekkel utazok haza, hiszen csodálatos volt pénteken ott állni a monacói dobogón, ezt sosem fogom elfelejteni” – zárta pozitívan a hétvége értékelését Kiss Pál Tamás.

A 2012-es GP3-as szezon következő fordulóját június 22-24-én, azaz egy hónap múlva rendezik egy másik utcai pályán, Valenciában.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona
Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért Michelisz a nyolcadik helyen zárta a WTCC magyarországi fordulóját Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért Gyutai Adrián: „Könnyen kezelhető és elég erős az új motorom” Múlt hétvégén is hegyiverseny volt a Mátrában Múlt hétvégén is hegyiverseny volt a Mátrában Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért Gyönyörű Pécs, gyönyörű eredmény! „Örülök neki, hogy visszatérünk Magyarországra” – Interjú Timo Glock-kal „Örülök neki, hogy visszatérünk Magyarországra” – Interjú Timo Glock-kal
 
Monacói Nagydíj - Webber indul az élről

Monacói Nagydíj - Webber indul az élről

2012. május 28.
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az élről a vasárnapi ...
Részletek
Monacói Nagydíj - Webber indul az élrőlMark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az élről a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon, miután második lett a szombati időmérőn, amelyet az öthelyes rajtbüntetéssel sújtott Michael Schumacher (Mercedes) nyert meg.

A második helyről Nico Rosberg, a Mercedes német versenyzője, míg a harmadikról Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája indulhat.  A hétszeres világbajnok, 43 éves Schumacher legutóbb a 2006-os Francia Nagydíjon nyert időmérőt.


Az öthelyes rajtbüntetést azért kapta, mert a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon - a versenybírók álláspontja szerint - balesetet okozott.

További cikkek

Túraautó-vb - Michelisz 6., Wéber 16. a mogyoródi időmérőn
Egy Pagani és egy Alpina győzött
Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen
Kulcsszavak:
 
A B3 újoncai ismét egy hajszálra a dobogótól A B3 újoncai ismét egy hajszálra a dobogótól Ötödik és hetedik hellyel kezdte a WTCR sorozatot Michelisz Ötödik és hetedik hellyel kezdte a WTCR sorozatot Michelisz A Scuderia Toro Rosso csapatnak szállít F1-motorokat a Honda A Scuderia Toro Rosso csapatnak szállít F1-motorokat a Honda Monacói Nagydíj - Webber indul az élről Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´ Tim Gábor Csehországban is győzött! Tim Gábor Csehországban is győzött!
 
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött

Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött

2012. május 28.
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Monacói ...
Részletek
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzöttMark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei hatodik versenyét.

Webber mögött a német Nico Rosberg (Mercedes) lett a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik. Az ausztrál autóversenyző rajt-cél győzelmet a Monte-Carlóban rendezett városi viadalon.

Az idei első hat futamot hat különböző pilóta nyerte, ez eddig még sohasem fordult elő az F1 történetében. A vb-pontversenyt Alonso vezeti, a második a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull), míg a harmadik Webber.

A start után Webber megtartotta első helyét, a francia Romain Grosjean (Lotus) összekoccant a német Michael Schumacherrel (Mercedes), majd a venezuelai Pastor Maldonado (Williams) és a spanyol Pedro de La Rosa (HRT) is ütközött, és amíg az összetört gépkocsikat kiemelték a pályáról, beküldték a biztonsági autót. A Safety Car a harmadik körben állt ki, ekkor Webber, Rosberg, Lewis Hamilton (brit, McLaren), Alonso, Felipe Massa (brazil, Ferrari), Vettel volt a sorrend az élen. A tizedik kör után továbbra is az ausztrál autóversenyző vezetett, mögötte változatlan volt a sorrend az élbolyban.

A viadal harmada után (26. kör) még mindig Webber haladt az élen, a pilóták "békésen" - olykor több mint 260 km/órás sebességgel - "vonatoztak" körbe-körbe. Az élbolyból a 28. körben először Rosberg cserélt gumit, majd egy körrel később Webber és Hamilton is a boxutcában járt.

Monacói Nagydíj - Mark Webber győzöttAlonso még maradt egy kört, és gyorsabb gumicseréjével Hamilton elé jött vissza. Féltávnál a vb-címvédő Sebastian Vettel vezetett, de a német versenyző ekkor még nem cserélt gumit, mögötte Webber, Rosberg, Alonso és Hamilton volt a sorrend.

Vettel a 46. körben járt a boxutcában, majd a negyedik helyre tért vissza Webber, Rosberg és Alonso mögé. Húsz körrel a zárás előtt nem változott semmi sem az élen, az első hat versenyző kissé meglépett a többiektől, a hetedik helyen 25 mp-ces hátránnyal hajtott Schumacher. A 65. körben a hétszeres világbajnok német műszaki hiba miatt feladta a versenyt. A hajrában a szemerkélő esőben a pilóták kissé visszafogták a tempót, a sorrend azonban nem módosult.

A következő futam két hét múlva Kanadában lesz.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona
Kínai Nagydíj - Rosberg győzött
WTCC - Michelisz a Hungaroringre is átmentené formáját
Kulcsszavak:
 
A világpremier előtti utolsó DTM tesztjét tartotta az Audi A világpremier előtti utolsó DTM tesztjét tartotta az Audi Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában Hamiltoné a pole pozíció a Hungaroringen Hamiltoné a pole pozíció a Hungaroringen Szilveszter Rally magas FORDulatszámon! Szilveszter Rally magas FORDulatszámon! Ma tesztelt először a B3 Racing új pilótája a Hungaroringen Ma tesztelt először a B3 Racing új pilótája a Hungaroringen
 

Találatok száma: 792 Megjelenítve: 721 - 730