Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 788 Megjelenítve: 721 - 730
Az éj leple alatt…

Az éj leple alatt…

2012. május 31.
Az évadnyitó verseny emlékei még csak most kezdenek elhalvá- nyulni, máris újabb ...
Részletek
Herczig NorbertAz évadnyitó verseny emlékei még csak most kezdenek elhalványulni, máris újabb élmények elé nézhetünk. Néhány napon belül, egészen pontosan 2012. június 1-én, az Magyarország Országos Rallye Bajnokság 2. futamán: a 46. Mecsek Rallyen, újra rajthoz állhat a mezőny. úgy tűnik, az idei évben a szervezők igen csak elkényeztetnek bennünket, hiszen már az első verseny sem a megszokott helyszínen és pályákon zajlott, a 2. futam pedig rögtön egy igazi adrenalin fröccsel kezdődik.

A 46. Mecsek Rallye a megszokottól eltérően, péntek este 22:00 órakor, 2 gyorsasági szakasszal rajtol el árpádtetőn és Nyárásvölgyben. A késő esti rajttal mind a sportág rajongói, mind a versenyzőpárosok számára egy igen izgalmas verseny veszi kezdetét, hiszen az éj leple alatt a távolságok, a kanyarívek, a féktávok, de még a reflexek is másként hatnak.

Nagy kihívás lesz ez minden versenyzőpáros számára, hiszen minden csapat számára döntő fontosságú az első két szakasz eredménye.

Herczig Norbertet a 2. futamra való felkészülésről kérdeztük:

„ Igen! Idén az 1. és a 2. futam között valóban csupán néhány hét a „pihenőidő”, ami azt gondolom, minden versenyzőpáros számára előnyös, ugyanis így nem estünk ki a lendületből. A Skoda Rally Team Hungaria csapata már túl van a 2. futam pályabejárásán. Azt elmondhatom, hogy a felkészülés közben nagyon jó érzéssel töltött el a tudat, az elmúlt fél év olyan, mintha nem is lett volna. A kijelölt pályaszakaszokon való „autózás” szinte már annyira rutinos volt, hogy úgy tűnt, mintha csupán tegnap fejeztük volna be a 2011-es versenyt.

Bár azt biztosan tudjátok, hogy személy szerint a Mecsek Rallye pályáit kedvelem a leginkább még úgy is, hogy sajnos a tavalyi évben ez a futam számunkra igen balul sült el. Az autónk motorja a legelső pillanattól kezdve „köhögött”, és ahogy emlékeztek rá, a vége előtt fel is adta, amivel a mi bajnokságért való küzdelmünk lehetősége is elszállt.

Herczig NorbertAz idei évben, bízva a hátterünkben, teljes lendülettel fogunk nekivágni kedvenc pályaszakaszainknak, és tudom, hogy a csapatunk tagjai is mindent megtesznek majd azért, hogy az első futam lendülete továbbéljen. Azt sajnáljuk, hogy az idei évben a Mecsekben nem IRC futamon rajtolhatunk el, abban azonban mindenképpen szerencsések vagyunk, hogy elmondhatjuk, a szervizcsapatunk a tavalyi évben részt vett az első magyar IRC futamon, így a kijelölt pályaszakaszok, és azok minősége, paraméterei számukra sem lesznek ismeretlenek. Természetesen mi is nagy érdeklődéssel várjuk az éjszakai szakaszokat, ami véleményem szerint egyértelműen a koncentráció és a reflexek versenye lesz. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kezdést, mert rögtön a verseny elején egy hatalmas lehetőséget ad a csapatok kezébe, és aki élni tud vele, nagy előnyre tehet szert.

Az SRTH csapatának felkészülése csütörtökön fejeződik be, amikor is délután, az év elején kimaradt aszfalt tesztet pótoljuk. A Skoda beállításai az év eleji murvás teszten nagyon jól sikerültek, ezért most is egy hosszabb időtartalmú tesztet tervezünk.”

További cikkek

Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez
2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Az éj leple alatt… Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen Elrajtolt a Type R Challenge - 2018 Elrajtolt a Type R Challenge - 2018 Újabb világmárka áll Sebestyén Peti motorversenyző mellé! Újabb világmárka áll Sebestyén Peti motorversenyző mellé! Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen Az éj leple alatt… Gyutai Adrián: pokoljárás után dobogó
 
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez

Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez

2012. május 31.
Pénteken és szombaton lesz Baranya megyében a 46. Drávanet Mecsek ...
Részletek
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyezPénteken és szombaton lesz Baranya megyében a 46. Drávanet Mecsek-rali autóverseny, amely része az úgynevezett historic Európa-bajnokságnak, egyben a magyar ralibajnokság második futama is.

Előbbiben a rali hőskorának 44 képviselője, utóbbiban 57 autó áll rajthoz. Péntek délután a rajtceremónia a pécsi Széchenyi téren lesz, majd még aznap este lámpafénynél két, szombaton napközben pedig hat gyorsasági szakaszt rendeznek meg. Ezek össztávja 180 kilométer.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták, hogy anyagi nehézségek miatt szinte az utolsó pillanatban állt össze a verseny. Kiderült az is, hogy a nézők a historic Eb-futamon megcsodálhatnak egy Lancia 037-est, amely a ralivilágban kuriózumnak tekinthető, s ilyen eddig Magyarországon még nem állt rajthoz. A norvég Walter Jensen vezeti majd az 1983-ban márka-világbajnokságot nyert autót.

További cikkek

2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye
Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
A Peugeot Sport bemutatta az új Peugeot 3008DKR Maxit A Peugeot Sport bemutatta az új Peugeot 3008DKR Maxit A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt Tim Gábor navigátorával, Timár Tamással a 20. Szilveszter Rallye-n ismét megnyerte kategóriáját Tim Gábor navigátorával, Timár Tamással a 20. Szilveszter Rallye-n ismét megnyerte kategóriáját Lévai Zoltán és Tim Gábor is győzött a Hungaroringen Lévai Zoltán és Tim Gábor is győzött a Hungaroringen Szombaton embert próbáló hőségben álltak rajthoz a versenyzők a Pannónia Ringen Szombaton embert próbáló hőségben álltak rajthoz a versenyzők a Pannónia Ringen
 
Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában

Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában

2012. május 28.
Kiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik ...
Részletek
Kiss Pál TamásKiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik betétfutamaként megrendezett GP3-as kategória első versenyén.

Csapata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 21 éves magyar pilóta a harmadik helyről remek rajttal jött fel a második pozícióba, ezt követően pedig a finn Aaro Vainióval együtt elléptek a mezőnytől.

"Innentől kezdve csak élveztem a vezetést, hiszen nem mindennap száguldhat az ember ilyen környezetben. Próbáltam megfutni a leggyorsabb kört, de felesleges kockázatot nem vállaltam, hiszen butaság lett volna eldobni ezt a dobogós helyet. Nagyon örülök a második helynek, köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem" – fogalmazott az Atech CRS GP versenyzője, aki karrierje során második alkalommal állhatott dobogóra azt követően, hogy tavaly Barcelonában diadalmaskodott.

"Azt hiszem, ennyire még sosem ízlett a pezsgő, mint most, talán még Barcelonában sem" - tette hozzá Kiss Pál Tamás, aki a magyar autósport első monacói dobogósa.

A GP3-as sorozat második versenyét szombaton 17:55 órától rendezik.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött
Monacói Nagydíj - Webber indul az élről
Kulcsszavak:
 
Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén Gyulay Zsolt maradna az autósport-szövetség élén Indul a Hosszútávú Világbajnokság Szuper Szezonja! Indul a Hosszútávú Világbajnokság Szuper Szezonja! Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Michelisz Norbert az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin szavazásán Michelisz Norbert az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin szavazásán Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában Bizonyítani szeretne a hétvégi aragóni futamon a BMW Racing Team Toth mindkét versenyzője
 
Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért

Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért

2012. május 28.
Kiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történe- tének ...
Részletek
Kiss Pál TamásKiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történetének első monacói futamán, így szombaton utolérte őt a leggyorsabbak átka: a második futamot a fordított rajtrács miatt csak a 7. helyről kezdhette meg. A rajtnál visszacsúszott a 9. helyre, majd külön hajszát indított a verseny leggyorsabb köréért és az ezért járó két pontért, ám a piros zászló közbeszólt.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt nekem ezen a hétvégén. Pénteken rengetegen gratuláltak nekem a 2. helyhez, és nagyon jólesett, hogy ennyien örülnek a sikeremnek. Sajnálom, hogy a második futamon nem sikerült hasonlóan nagyot alkotni, de tudtuk, hogy ez a 7. helyről indulva nem lesz egyszerű. Ezzel együtt ez még egy pozitív hétvége marad, és hát szeretnék a jövőben is minél több második futamon a 7. vagy a 8. helyről rajtolni, mert ez ugye azt jelentené, hogy az első futamon az első két hely valamelyikén végeztem” – összegezte röviden élete első monacói versenyhétvégéjét a magyar tehetség.

„A második futamon elért eredményemmel természetesen nem vagyok kibékülve, hiszen szerettem volna pontokat szerezni. Ugyanakkor eleve egy-két pontra lehetett csak reális esélyünk, úgyhogy nem fogok a kardomba dőlni emiatt a 9. hely miatt. A rajt sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint pénteken. Most viszont nem előrejöttem egy helyet, hanem hátracsúsztam kettőt, ami eléggé megpecsételte a sorsomat, hiszen Monacóban szinte lehetetlen előzni. Nem volt rossz a rajtom, inkább átlagosnak mondanám, a mögülem induló két srác viszont elképesztő módon lőtt ki a startnál, úgyhogy esélyem sem volt magam mögött tartani őket” – emlékezett vissza a rajt pillanataira Tamás.

Kiss Pál Tamás„Ezt követően próbáltam megfutni a leggyorsabb kört és bezsebelni az ezért járó két pontot, amihez közel is jártam, hiszen volt, amikor egy tizedmásodpercen belül voltam a leggyorsabbhoz képest. Aztán a következő kört próbáltam kicsit még jobban megnyomni, ám az első kanyarban úgy megúszott alattam az autó, hogy végig keresztbe csúsztam és érintőre is vettem a falat, ami miatt elállítódott az autó futóműve. A felni is végigrepedt, de szerencsére nem kaptam defektet és tudtam folytatni a versenyt, ám nem sokáig, hiszen Conor Daly hatalmas bukása miatt idő előtt leintették a futamot” – árulta el az Atech CRS GP  versenyzője, aki végül a 9. helyen zárta a versenyt, vagyis épphogy lemaradt a pontszerzésről, hiszen a második futamon csak az első nyolc helyezettnek osztanak pontokat.

„Sajnálom, hogy előbb véget ért a futam, és van is egy kis hiányérzetem emiatt, mert úgy érzem, a megütött futómű ellenére is lehetett volna esélyem megfutni a leggyorsabb kört, ugyanakkor örülök, hogy Daly ép bőrrel megúszta ezt a hatalmas esést, mert ez a legfontosabb. Nem a második futam miatt fogok emlékezni erre a hétvégére, az biztos, de nem is lehet kérdés, hogy pozitív érzésekkel utazok haza, hiszen csodálatos volt pénteken ott állni a monacói dobogón, ezt sosem fogom elfelejteni” – zárta pozitívan a hétvége értékelését Kiss Pál Tamás.

A 2012-es GP3-as szezon következő fordulóját június 22-24-én, azaz egy hónap múlva rendezik egy másik utcai pályán, Valenciában.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona
Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Herczig: reális célkitűzés a dobogó Herczig: reális célkitűzés a dobogó Törölték az Ausztrál Nagydíjat, elmarad az idénynyitó futam Törölték az Ausztrál Nagydíjat, elmarad az idénynyitó futam Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért A Mazda bemutatta a 2013. évi Le Mans-i 24 órás versenyre szánt SKYACTIV-D CLEAN DIESEL dízelmotort Tim Gábor egyedüli magyarként a Dubai 24 órás futamon Tim Gábor egyedüli magyarként a Dubai 24 órás futamon Kiss Norbi megszerezte a Tankpool24 Racing Team első időmérő- és futamgyőzelmét! Kiss Norbi megszerezte a Tankpool24 Racing Team első időmérő- és futamgyőzelmét!
 
Monacói Nagydíj - Webber indul az élről

Monacói Nagydíj - Webber indul az élről

2012. május 28.
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az élről a vasárnapi ...
Részletek
Monacói Nagydíj - Webber indul az élrőlMark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az élről a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon, miután második lett a szombati időmérőn, amelyet az öthelyes rajtbüntetéssel sújtott Michael Schumacher (Mercedes) nyert meg.

A második helyről Nico Rosberg, a Mercedes német versenyzője, míg a harmadikról Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája indulhat.  A hétszeres világbajnok, 43 éves Schumacher legutóbb a 2006-os Francia Nagydíjon nyert időmérőt.


Az öthelyes rajtbüntetést azért kapta, mert a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon - a versenybírók álláspontja szerint - balesetet okozott.

További cikkek

Túraautó-vb - Michelisz 6., Wéber 16. a mogyoródi időmérőn
Egy Pagani és egy Alpina győzött
Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen
Kulcsszavak:
 
Tom Blomqvist a BMW újonc DTM-pilótája Tom Blomqvist a BMW újonc DTM-pilótája Ingram összetörte az autóját, Suborits duplázott a BuildIT Ózd‐Salgó Virtuális Rally‐n! Ingram összetörte az autóját, Suborits duplázott a BuildIT Ózd‐Salgó Virtuális Rally‐n! Monacói Nagydíj - Webber indul az élről Az Audi jó hátszéllel érkezik a DTM következő futamára Oscherslebenbe Első és második helyen végzett az ETCC Paul Ricard futamán Dusan Borkovic B3 Racing szerb pilótája Első és második helyen végzett az ETCC Paul Ricard futamán Dusan Borkovic B3 Racing szerb pilótája Jedlóczky L Márk egy igen küzdelmes versennyel lépett a nemzetközi porondra Jedlóczky L Márk egy igen küzdelmes versennyel lépett a nemzetközi porondra
 
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött

Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött

2012. május 28.
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Monacói ...
Részletek
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzöttMark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei hatodik versenyét.

Webber mögött a német Nico Rosberg (Mercedes) lett a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik. Az ausztrál autóversenyző rajt-cél győzelmet a Monte-Carlóban rendezett városi viadalon.

Az idei első hat futamot hat különböző pilóta nyerte, ez eddig még sohasem fordult elő az F1 történetében. A vb-pontversenyt Alonso vezeti, a második a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull), míg a harmadik Webber.

A start után Webber megtartotta első helyét, a francia Romain Grosjean (Lotus) összekoccant a német Michael Schumacherrel (Mercedes), majd a venezuelai Pastor Maldonado (Williams) és a spanyol Pedro de La Rosa (HRT) is ütközött, és amíg az összetört gépkocsikat kiemelték a pályáról, beküldték a biztonsági autót. A Safety Car a harmadik körben állt ki, ekkor Webber, Rosberg, Lewis Hamilton (brit, McLaren), Alonso, Felipe Massa (brazil, Ferrari), Vettel volt a sorrend az élen. A tizedik kör után továbbra is az ausztrál autóversenyző vezetett, mögötte változatlan volt a sorrend az élbolyban.

A viadal harmada után (26. kör) még mindig Webber haladt az élen, a pilóták "békésen" - olykor több mint 260 km/órás sebességgel - "vonatoztak" körbe-körbe. Az élbolyból a 28. körben először Rosberg cserélt gumit, majd egy körrel később Webber és Hamilton is a boxutcában járt.

Monacói Nagydíj - Mark Webber győzöttAlonso még maradt egy kört, és gyorsabb gumicseréjével Hamilton elé jött vissza. Féltávnál a vb-címvédő Sebastian Vettel vezetett, de a német versenyző ekkor még nem cserélt gumit, mögötte Webber, Rosberg, Alonso és Hamilton volt a sorrend.

Vettel a 46. körben járt a boxutcában, majd a negyedik helyre tért vissza Webber, Rosberg és Alonso mögé. Húsz körrel a zárás előtt nem változott semmi sem az élen, az első hat versenyző kissé meglépett a többiektől, a hetedik helyen 25 mp-ces hátránnyal hajtott Schumacher. A 65. körben a hétszeres világbajnok német műszaki hiba miatt feladta a versenyt. A hajrában a szemerkélő esőben a pilóták kissé visszafogták a tempót, a sorrend azonban nem módosult.

A következő futam két hét múlva Kanadában lesz.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona
Kínai Nagydíj - Rosberg győzött
WTCC - Michelisz a Hungaroringre is átmentené formáját
Kulcsszavak:
 
Hat magyar öt kategóriában az első autósport olimpián Hat magyar öt kategóriában az első autósport olimpián Dobogóra lépett a B3 Racing a Suzuki RCM Kupán Dobogóra lépett a B3 Racing a Suzuki RCM Kupán Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött Borbás Szabiék a csúcson! Jean Alesi a valaha volt legjobb Hamiltont látta az idén Jean Alesi a valaha volt legjobb Hamiltont látta az idén Michelisz Norbert dobogón végzett Makaóban Michelisz Norbert dobogón végzett Makaóban
 
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet

Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet

2012. május 14.
A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős teljesítette a kitűzött célt és megőrizte...
Részletek
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervetA Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős teljesítette a kitűzött célt és megőrizte negyedik helyét a rali országos bajnokság nyitófutamán, a Bükfürdő-ralin. Ezek a hosszú egyenesekkel teletűzdelt gyorsaságik nem kedveztek különösebben a Super2000-eseknek, a Turán Motorsport párosa is elég sokat „utazott” végsebességen a Ford Fiestával, így a végeredménnyel elégedett lehet a páros. Főleg, hogy az utolsó szakaszon megkaparintott még plusz két pontot az extrák közül, mivel negyedikként végzett és az új szabályok szerint az első öt kap pontot.

„Hosszabb végáttételt kaptunk a váltóba, s bár nem lettünk sokkal gyorsabbak – 171 km/óra volt a végsebességünk –, ma már nem mentünk olyan sokat letiltáson. Persze, még így is volt körülbelül huszonöt-harminc másodperc, amit nem tudtunk kiautózni magunkból, s ez nagyon sok azon a ponton, hogy a Mitsubishik végsebessége kétszáz-kétszáztíz kilométer per óra. Ezen a napon nem volt más feladat, mint megőrizni a negyedik helyet, mert arra nem volt esély, hogy feljebb zárkózzunk, inkább a mögöttünk lévőket kellett leszakítani. Az első napi rossz gumiválasztás után ma minden rendben volt, hibamentes, pontos versenyünk volt – nem kaptunk defektet, a Fiesta tökéletesen működött, nekünk is jól ment. Amit szerettünk volna, azt hoztuk, a Mecsek-rali pályái jobban fekszenek majd nekünk, a most szerzett pontok pedig sokat érnek majd a bajnokságban” – mondta Turán Frigyes, aki tavaly a Mecsek-ralin „hazarándult” egy hétvégére, és aki látta, sohasem felejti el, milyen jól ment, úgyhogy nyilván alig várja, hogy újból a Pécs környéki pályákon száguldhasson.

Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervetNavigátora, Zsiros Gábor is a pécsi jó eredményben reménykedik, és persze gratulál a nyerteseknek, Kazár Miklósnak és Ferencz Ramónnak.

„A söptei gyorsaságik jól sikerültek, nagyon gyorsan tudtunk menni, néha túl gyorsan is. Még szerencse, hogy mélyen ülök az autóban, még mélyebben, mint az előzőben, úgyhogy túl sok mindent nem látok. Fricinek természetesen most is helyén volt a keze meg a lába, mindent megtett a sikerért, ahogyan én is, de ezzel a végsebességgel ennél előrébb nem tudtunk végezni” – mondta Zsiros Gábor.
Az országos bajnokság június 1-2-án a Mecsek-ralival folytatódik.

További cikkek

Lélekben már a pályákon járnak
A Zengő Motorsport, Michelisszel és Wéberrel áll rajthoz Szlovákiában
WTCC - Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
Kulcsszavak:
 
Felemás hétvége a Pannoniaring-en Felemás hétvége a Pannoniaring-en Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor Jean Todt szívesen látna Formula-E vb-t és ralikrossz-vb-t Magyarországon Jean Todt szívesen látna Formula-E vb-t és ralikrossz-vb-t Magyarországon Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet Túraautó-vb - Michelisz 6., Wéber 16. a mogyoródi időmérőn Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj
 
Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona

2012. május 14.
Immár negatív emlékei is vannak Kiss Pál Tamásnak Barceloná- ból.
Részletek
Kiss Pál TamásAz Atech CRS GP pilótája így pont nélkül távozik a Formula-1 egyik előszobájának számító GP3-as sorozat idei első versenyhétvégéjéről, ami érthető csalódottsággal tölti el, hiszen eddig máshoz volt hozzászokva Barcelonában. Ugyanakkor hangsúlyozzuk: csak az autó tört össze, Tamás testileg és lelkileg is teljesen egyben van, és már a következő feladatra, a GP3 történetének első Monacói Nagydíjára koncentrál.

Az első körben történt incidens részleteiről a pilóta a futamot követően a következőket mondta el: „A négyes kanyar előtti egyenesben bebújtam a belső ívre William Buller mellé, mire ő elkezdett szorítani le a pályáról, majd rám rántotta a kormányt, de olyan hirtelen, hogy esélyem sem volt lereagálni a dolgot és elkerülni az ütközést. Az ő jobb hátsó kereke összeért az én bal elsőmmel, és már repültem is fel a levegőbe, jó fél méter magasra. Aztán leérkeztem a fűre, az első felfüggesztésem egyből kitört és tehetetlenül csapódtam bele a többiekbe. Buller – egyelőre nem hivatalosan – tízhelyes rajtbüntetést kapott az esetért a következő futamra, de hát ezzel sem én nem vagyok kisegítve, sem az a másik három versenyző, akit rajtam kívül kiütött a versenyből.”

„Most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban túltegyük magunkat a történteken, és mostantól csak a következő feladatra, a Monacói Nagydíjra koncentráljunk, amit én eddig is nagyon vártam, de ezek után meg pláne! A csapattársaim elmondása alapján az autó a második futamon már sokkal vezethetőbb volt, mint a hétvége korábbi részében, úgyhogy ez mindenképp biztató lehet az előttünk álló versenyekre nézve. Megyünk tovább előre, és úgy gondolom, hogy ennél már csak jobb jöhet a folytatásban” – tekintett máris előre Kiss Pál Tamás.

Kiss Pál TamásA bajnokság következő fordulóját két hét múlva rendezik Monacóban, ahová először látogat majd el a GP3 mezőnye.

További cikkek


Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´
WTCC - Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
Kulcsszavak:
 
Jedlóczky L Márk újra versenyben, ismét hazai pályán! Jedlóczky L Márk újra versenyben, ismét hazai pályán! A Citroën pilótái a tizenhatból 14 megnyert futammal összetettben az első négy helyen állnak A Citroën pilótái a tizenhatból 14 megnyert futammal összetettben az első négy helyen állnak A Pannónia Ringen folytatódik a Swift Cup Europe 2016 A Pannónia Ringen folytatódik a Swift Cup Europe 2016 Két Eb cím után angol bajnok az OXXO Racing! Két Eb cím után angol bajnok az OXXO Racing! Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona Tim Gábor győzött az első Clio Cup futamán!
 
WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt

WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt

2012. május 10.
Minden szempontból sikeres túrautó- -világbajnoki hétvégének adott otthont a...
Részletek
WTCC - minden szempontból sikeres hétvége voltMinden szempontból sikeres túrautó-világbajnoki hétvégének adott otthont a Hungaroring Gyulay Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.

Gyulay az m1 csatorna Ma reggel című műsorában csütörtökön kiemelte, hogy Michelisz Norbert futamgyőzelmekor is látszott, mit jelent a magyar autósportnak, ha magyar pilóta magyar helyszínen nagy sikert ér el.

"Idén fizetős volt a verseny, ennek ellenére sokan jöttek el, és ez bizonyítja, hogy a magyar emberek tényleg szeretik a motorsportot" - jelentette ki.

Michelisz az első futamon pontszerző, hetedik volt, míg a második futamot megnyerte közel 60 ezer néző előtt. A Zengő-csapat 27 esztendős pilótája az adásban kitért rá, hogy ez volt pályafutása második győzelme, az elsőt még 2010-ben aratta Makaón.

"Az első mindig megmarad az emberben, de a mostani még különlegesebb volt, hazai pályán, hazai szurkolók előtt, hazai csapattal" - mondta Michelisz. Gyulay még hozzáfűzte, az elmúlt másfél évben remek együttműködés alakulat ki a szövetség, a Hungaroring és a Zengő Motorsport között, és ennek az egyik fontos állomása volt a múlt hétvégi, sikeres rendezés.

További cikkek


WTCC - Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
WTCC - Michelisz győzött a Hungaroringen
WTCC - Michelisz a Hungaroringre is átmentené formáját

Kulcsszavak:
 
Hétvégén rendezik meg a 35. Mátrai Hegyiversenyt Parádsasváron Hétvégén rendezik meg a 35. Mátrai Hegyiversenyt Parádsasváron WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban Ötödik lett a Rally Hungaryn Herczig Norbert és Ferencz Ramón Ötödik lett a Rally Hungaryn Herczig Norbert és Ferencz Ramón Dakar – két versenynap, két Peugeot 2008 DKR szakaszgyőzelem Dakar – két versenynap, két Peugeot 2008 DKR szakaszgyőzelem Michelisz nyerte az első futamot, nőtt az előnye Michelisz nyerte az első futamot, nőtt az előnye
 
2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye

2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye

2012. május 10.
A 2012. Magyar- ország Országos Rallye Bajnokság viharos körülmé- nyek ...
Részletek
2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnyeA 2012. Magyarország Országos Rallye Bajnokság viharos körülmények között elmaradt 1. futamát lázas készülődés, példamutató összefogás követte, melynek eredményeként ma már bátran kijelenthetjük: Rövidesen indul az idei versenyszezon!

2012. május 12-13-án kerül megrendezésre a Magyarország Országos Rallye Bajnokság idei 1. futama: Bükfürdő Rally 2012., mely az évadnyitó futamok hagyományaitól eltérően - az új helyszínnek köszönhetően -, nem aszfaltos, hanem murvás verseny lesz.

A szezonnyitó futam nem várt, egy hónapos csúszása miatt csak úgy, mint minden csapatnak, a SKODA Magyarországi csapatának is hosszabb ideje maradt a felkészülésre, melyet szorgos hétköznapokkal ki is használtak. Többek között időt szakítottak arra, hogy ellátogassanak több közönségtalálkozóra, a környező országban rendezett rallye futamra, sőt! Az elmúlt héten az SRTH első tesztje is megrendezésre került.

A tesztet nagy várakozás előzte meg, miután a csapat SKODA Fabia Super 2000-es típusú versenyautóját idén nem a megszokott olasz csapat, hanem az osztrák Baumschlager Rally &Racing hozza és készíti fel a számukra. A teszt volt az új együttműködésben az első olyan alkalom, ahol mind az SRTH, mind a BRR csapata éles körülmények között mutathatta meg tudását.

2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnyeTermészetesen a teszten a szervizcsapat mellett, a mérnök, és a BRR tulajdonosa és egyben az osztrák bajnokság 9-szeres Bajnoka: Raimund Baumschlager is részt vett, aki a profik teljes nyugalmával, háttérbe húzódva szemlélte a történteket, és csak akkor tanácsolt, amikor úgy érezte, segítenie kell. A legújabb fejlesztésnek, a profi háttérnek, a baráti légkörnek, és a csodálatos időjárásnak köszönhetően a csapatnak könnyű dolga volt, így az „új” SKODA, a pilóta, és navigátor gyorsan „összecsiszolódott”.

Zökkenésmentesen sikerültek a versenyautó alapbeállításai, majd a bükfürdői verseny speciális murvás útfelületéhez megfelelő beállítások is. Kijelenthetjük tehát, hogy a SKODA Rally Team Hungaria csapata befejezte a versenyszezonra való felkészülést, melynek évadnyitó futamát megújult külsővel, és profi háttérrel várják.

További cikkek

Lélekben már a pályákon járnak
Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´
Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót
Kulcsszavak:
 
Bahreini Nagydíj - Vettel nyert és növelte előnyét összetettben Bahreini Nagydíj - Vettel nyert és növelte előnyét összetettben A MOL-csoport a 2015-ös Túraautó Világbajnokság magyarországi futamának névadó szponzora A MOL-csoport a 2015-ös Túraautó Világbajnokság magyarországi futamának névadó szponzora 2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye Három autóval rajtol a Portugál Ralin a Hyundai Motorsport Három helyszínen is bizonyítanának a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team versenyzői Három helyszínen is bizonyítanának a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team versenyzői Egyre előrébb a Peugeot-Total Team: Sainz a negyedik Egyre előrébb a Peugeot-Total Team: Sainz a negyedik
 

Találatok száma: 788 Megjelenítve: 721 - 730