Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 760 Megjelenítve: 721 - 730
Ken Block video versenyt hirdet

Ken Block video versenyt hirdet

2012. március 21.
Ken Block és a Hot Wheels 10 000 dolláros díjazással Ken Block x Hot Wheels Fan Video ...
Részletek
Ken BlockKen Block és a Hot Wheels 10 000 dolláros díjazással Ken Block x Hot Wheels Fan Video Throwdown versenyt hirdet. A dedikált Hot Wheels RC Ken Block termékeken alapuló (a Ken Block Fiesta Stunt Car és az iNitro Speeders Ken Block Fiesta) alapötlet nagyon egyszerű: lehetőséget adni a rajongóknak arra, hogy megrendezzék saját ’Ken Block Gymkhana videójukat’ kicsiben, amit egy szép összeggel, 10 000 dollárral, valamint azzal értékelnek, hogy a győztes a következő tesztelés során csatlakozhat a Gymkhana-mesterhez. Ott majd élőben filmezheti Blockot, amint a valós méretű játékszereket terelgeti.  

„Valósággal beleborzongtam az örömbe, hogy saját Hot Wheels termékeim vannak.” – meséli lelkesen Ken Block. „Kicsi koromban imádtam a Hot Wheels játékokat, így egy álmom valósult meg azzal, hogy dedikált kisautóim lettek. Ugyanakkor felvillanyoz a meghirdetett vetélkedő is, mivel ez nagyszerű lehetőséget biztosít a rajongóimnak arra, hogy egy szép összeget nyerjenek, és hogy élőben lássák, mit is csinálok. Ez bámulatos lehetőség!”

A verseny március 14-24. között zajlik: ezalatt tölthetik fel a rajongók a saját készítésű Ken Block x Hot Wheels videóikat  a Ken Block Facebook oldalra. Március 26-28. között Block és a Monster World Rally Team kiválasztja a legjobb 43 pályaművet, amelyeket a Facebookon tesznek közzé. A 43 rajongó mindegyike kap egy saját Hot Wheels RC Ken Block Fiesta Stunt Car-t és egy Hot Wheels RC iNitro Speeders Ken Block Fiestát. Amint a 43 jelentkező megkapja kisautóját, máris munkához láthatnak, és március 29. és április 9. között leforgathatják saját kis ’Ken Block Gymkhana videójukat’ a rendelkezésükre bocsátott termékekkel. április 9-én Ken Block és a Monster World Rally Team kiválasztja a 7 legjobb, a kiírás feltételeinek megfelelő videót. április 12-17. között a rajongók maguk is szavazhatnak majd a legjobb három kisfilmre, és április 18-án Ken Block személyesen választja ki a díj nyertesét a három legtöbb rajongói szavazatot kapott klip közül.

Ken Block„Már alig várom, hogy lássam, mivel rukkolnak elő a rajongóim.” – teszi hozzá Block. „Sokan közülük egyszerűen fantasztikusak: folyamatosan olyan leveleket kapok tőlük, ami azt bizonyítja, mennyire kreatívak. Azt várom, hogy ezekben a klipekben is ugyanez a kreativitás mutatkozik majd meg, valamint kiderül, milyen ügyesen tudják népszerűsíteni anyagaikat, milyen eszközöket használnak ehhez, és természetesen, ami a legfontosabb: kiderül az is, hogy milyen jól vezetnek!"
A pontos pályázati kiírásért és a szabályokért az alábbi linken érhetőek el:
https://apps.facebook.com/ken-block-hot-wheels/start

További cikkek

Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Kulcsszavak:
 
Az utolsó körökkel nem csak az idei szezontól búcsúzunk Az utolsó körökkel nem csak az idei szezontól búcsúzunk Ifjú versenyző első hegyiversenye Ifjú versenyző első hegyiversenye Ken Block video versenyt hirdet Veszprém Rallye - Húzos menet Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! A Citroën pilótái a tizenhatból 14 megnyert futammal összetettben az első négy helyen állnak A Citroën pilótái a tizenhatból 14 megnyert futammal összetettben az első négy helyen állnak
 
Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigeteken

Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigeteken

2012. március 21.
újabb kettős IRC- -győzelmet aratott a šKODA a „Rally de Islas Canarias“ idei ...
Részletek
Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigetekenújabb kettős IRC-győzelmet aratott a šKODA a „Rally de Islas Canarias“ idei futamán: Jan Kopecký a šKODA Motorsport versenyzőjeként Andreas Mikkelsen, a šKODA UK Motorsport pilótája előtt hódította el a Kanári-szigeteki rali első helyét.

A két Fabia-pilóta egészen a befutóig izgalmas párharcot vívott egymással. Sorozatban immár második kettős győzelmével a šKODA megerősítette vezető pozícióját az IRC konstruktőri bajnokságban. A német Sepp Wiegand a šKODA Deutschland színeiben a kiváló negyedik helyet szerezte meg a Kanári-szigeteken.

Kopecký és Mikkelsen gyári Fabia Super 2000 gépeikkel már a rajttól uralták a versenyt, s diktáltak lendületes tempót, miközben Kopecký nyolc, Mikkelsen hét gyorsaságit nyert meg. A cseh versenyző 1,2 másodperces előnnyel zárta az első napot, ám szombaton Mikkelsen is feljött, s egészen az utolsó gyorsasági szakaszig az élen autózott. Mikkelsen kisebb műszaki problémáit kihasználva Kopecký az utolsó gyorsaságin újra megelőzte, s végül megszerezte a győzelmet. Sepp Wiegand ismét a kiváló negyedik helyen zárt Gran Canaria szigetén, s két futamot követően a harmadik helyen áll az IRC összesített pontversenyében.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport igazgatója a verseny eredményét illetően elégedettnek tűnt: „Az idei második IRC-futamon szerzett második kettős győzelmünkkel valóban kiválóan indítottuk az idei szezont. Andreas és Jan között fantasztikus és igazán izgalmas párharcot láthattunk, ami a nézőknek is nagyon tetszett. Köszönetemet fejezem ki a Fabia Super 2000 versenygépeket tökéletesen felkészítő csapatoknak, akik kiváló munkát végeztek a šKODA szolgálatában.“

Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigetekenJan Kopecký: „Csodálatos élmény a Rally de Islas Canarias megnyerése, mivel egyik kedvenc ralimról van szó. Andreas és én kemény küzdelmet vívtunk, s örülök, hogy ezt az utolsó gyorsaságin végül a magunk javára dönthettük el. Nagy örömmel készülünk a következő futamra, már teljes mértékben a Valašská Ralira összpontosítunk, ahol hazai közönségünk előtt a lehető legjobbat szeretnénk nyújtani.“

Az IRC sorozat április első hétvégéjén írországban, az Armagh városa környéki aszfalt-utakon rendezett futammal folytatódik, míg Jan Kopecký következő versenye a legközelebbi hétvégén a Valašská Rali lesz, amely a Cseh Rali-bajnokság része. Utóbbi első idei futamát, az osztrák Jänner Ralit, Pavel Dresler navigátorral az oldalán szintén Jan Kopecký nyerte.

További cikkek

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Egy klasszikus visszatérése: újra Monte-Carlo Rallye
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Téged is vár a 19. Szilveszter Rallye! Téged is vár a 19. Szilveszter Rallye! Tim Gábor: Két kiesés után megpróbálunk felállni Tim Gábor: Két kiesés után megpróbálunk felállni Az Audi bemutatta Motorsport programját Neuburgban Az Audi bemutatta Motorsport programját Neuburgban Sártengerben szerezte meg az EB bronzérmet Szabó Krisztián Sártengerben szerezte meg az EB bronzérmet Szabó Krisztián Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigeteken Ausztriában lesz a magyar bajnokavatás
 
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában

A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában

2012. március 18.
A SEAT verseny- sport- -részlege 2012-ben is elköte- lezetten áll az FIA Túraautó ...
Részletek
Seat WTCCA SEAT versenysport-részlege 2012-ben is elkötelezetten áll az FIA Túraautó-világbajnokságban (FIA World Touring Car Championship; WTCC) induló ügyfélcsapatok szolgálatára.

A márka sportosztálya ennek keretében a Volkswagen Csoport jól bevált, 1,6 literes, turbófeltöltésű benzinmotorját vette át Leon WTCC versenygépe számára. E 310 lóerőt (228 kW) és 410 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkáló korszerű aggregát már kiváló verseny-pedigrével rendelkezik.


Az új motorral szerelt Leon WTCC legfrissebb tesztjei szintén megerősítik ezen erőforrás kiváló technikáról, magas teljesítményszintről és kiemelkedő rugalmasságról szóló hírnevét. Barcelona-környéki, martorelli székhelyén a SEAT Sport jelenleg is keményen dolgozik e motor előkészítésén az ügyfélcsapatok számára. Az 1,6 literes erőforrás a szezon közben mutatkozik majd be, addig a csapatok az FIA Túraautó-bizottságának különleges engedélyével a nagysikerű, futamgyőztes TDI-erőforrással állhatnak rajthoz.
A március 11-i, monzai (Olaszország) szezonnyitón négy Leon indult az 1,6 literes turbófeltötésű benzinmotorral, míg a további autókba az idény során érkezik meg az új technika.

„örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetjük a WTCC mezőnyében induló ügyfélcsapatokat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk hatékony támogatásuk érdekében, s velük együtt örülünk sikereiknek” – hangsúlyozta Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás-fejlesztési alelnöke. „A versenysport mélyen a SEAT génjeibe ivódott, miközben konstruktőreink szaktudásának is látványos bizonyítéka. Márkánk rajongói minden egyes futamot nagy izgalommal várnak.”

Seat WTCCA SEAT Leon WTCC az idén négy ügyfélcsapat, a Lukoil Racing, a Sunred Engineering, a Tuenti Racing Team és az STR (Special Tuning Racing) színeiben indul. A SEAT Sport mind a négy privát csapatot támogatja, széles körű és hatékony segítséget kínálva az évek során összegyűjtött tapasztalatai révén. A SEAT Sport szakemberei a világ 12 pályáján rendezett mind a 24 versenyen ott lesznek majd. A SEAT Leon WTCC az elmúlt évek egyik legsikeresebb verseny-túraautója, amellyel a SEAT kétszer – 2008-ban és 2009-ben – is elhódította a világbajnoki trófeát. A spanyol márka versenygépe komoly szenzációnak is számított, ugyanis 2007-ben a Leon TDI a WTCC mezőnyének első dízelmotoros autójaként állt rajthoz, mielőtt a következő két évben egyaránt bajnoki címet szerzett. Az autó és a motor egyaránt a SEAT Sport fejlesztéseként született.

A SEAT és a versenysport már több évtizede elválaszthatatlanok egymástól, a sport a márka génjeinek részévé vált. A Túraautó-világbajnokságon (WTCC) 2008-ban és 2009-ben a SEAT Leon TDI WTCC versenygéppel szerzett két bajnoki cím, illetve a Rali-világbajnokság (World Rally Championship) kétliteres kategóriájában 1996 és 1998 közötti hármas diadal csupán két példa erre. A WTCC iránti elkötelezettsége mellett a SEAT Sport számos olyan egymárkás versenysorozatban is aktív 2012 folyamán, mint például a franciaországi és mexikói SEAT Leon Supercopa vagy a SEAT Ibiza Cup Olaszországban.

További cikkek

Hétvégén indul a 2012-es WTCC
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Kulcsszavak:
 
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában Győzelem a szezonnyitón Pirelli gumikkal A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában Marco Wittmann rajt-cél győzelmet aratott a Nürburgringen Dakar 2013 - Célban a magyarok Dakar 2013 - Célban a magyarok Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjén Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjén A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-ből
 
Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót

Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót

2012. március 18.
A McLaren brit pilótája, Jenson Button nyerte vasárnap a Forma-1-es autós ...
Részletek
Jenson Button nyerte az idénynyitótA McLaren brit pilótája, Jenson Button nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idénynyitó viadalát, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjat.

A második helyen a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) végzett, míg a harmadik Button csapat- és honfitársa, Lewis Hamilton lett. A 2009-es világbajnok Button a start után azonnal megelőzte az első rajtkockából induló Hamiltont és előnyét végig megtartva nyerte meg a viadalt. A 32 éves szigetországi pilóta pályafutása 13. futamgyőzelmét szerezte meg. A negyedik helyen az ausztrál Mark Webber (Red Bull), míg az ötödiken a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) végzett. A 2007-ben a Ferrarival vb-győztes finn Kimi Räikkönen, aki kétéves kihagyás után tért vissza, a hetedik lett a Lotusszal.    

Gond nélkül lezajlott a rajt, Button remek manőverrel, azonnal megelőzte csapattársát, Hamiltont, a német Michael Schumacher (Mercedes) feljött a harmadik helyre. Sebastian Vettel is nagyon igyekezett, a második kör végén Button, Hamilton, Schumacher, Vettel és Nico Rosberg (német, Mercedes) volt a sorrend az élbolyban. A tizedik körig változatlan volt a helyzet az élen, ám ezt követően a hétszeres világbajnok Schumacher autója meghibásodott, lelassult és a többiek elsuhantak mellette. Ezzel Button és Hamilton mögött a címvédő Vettel, aztán Rosberg és Alonso robogott. Az élről Button állt ki elsőnek kerékcserére, majd nem sokkal később Vettel is követte. Egy körrel később Hamilton is a boxutcában járt.

Jenson Button nyerte az idénynyitótFéltávnál változatlanul Button vezetett, aztán Hamilton, Vettel, Alonso, Rosberg és Webber következett. Räikkönen a nyolcadik volt a Lotusszal. Az orosz Vitalij Petrov (Caterham) autójának kormányműve a 37. körben meghibásodott, és olyan rossz helyen állt le, ami zavarta volna a versenyt, ezért beküldték a biztonsági autót. A Safety Car a 42. körben hagyta el a pályát. Az élen Button haladt, majd Vettel, Hamilton, Webber és Alonso következett. A biztonsági autó bejövetele miatt összerázódott a mezőny, Vettel ugyan kissé megközelítette Buttont, de a brit pilóta biztosan tartotta első helyét.

öt körrel a leintés előtt változatlan volt a helyzet az élbolyban. A zárás előtti pillanatokban az addig remekül autózó venezuelai Pastor Maldonado megcsúszott, összetörte a Williamst és nem sokkal a cél előtt, a hatodik helyről kiesett.

További cikkek

A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Magyar aranyak Kecskeméten Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Kamion Eb - Kiss Norbert nyerte a vasárnapi első futamot Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Nőtt a Volkswagen előnye a WRC bajnokságban Ryan Smith az OXXO Hungary Truck pilótája minden futamot megnyert Thruxtonban Ryan Smith az OXXO Hungary Truck pilótája minden futamot megnyert Thruxtonban Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival
 
Talma orfűn tesztel

Talma orfűn tesztel

2012. március 11.
A hamarosan rajtoló Országos Rally Bajnokság előtt, felkészülés jelleggel ...
Részletek
Talma orfűn tesztelA hamarosan rajtoló Országos Rally Bajnokság előtt, felkészülés jelleggel Talmácsi Gábor is részt vesz a hétvégi orfűi sprint rallyn. Annak érdekében, hogy minél több tapasztalatot szerezzen az orfűi versenyen ki fog próbálni egy Mitsubishi Lancer Evo IX-est, illetve Patkó Gergely navigál majd neki a gyorsaságikon. Talmácsi nagyon komolyan veszi a felkészülést, mely során nagyon sok hasznos információt és segítséget kapott már eddig is csapatától, a Maricsek Racing Team-től.Talmácsi Gábor:


“Minél több tapasztalatra van szükségem, éppen ezért is döntöttünk úgy a csapatommal, hogy indulok az Orfű rallyn, ahol verseny körülmények között tudunk tesztelni. Ezen a futamon Patkó Gergő lesz a navigátorom, aki nagyon jól ismeri a környéket és óriási rutinnal rendelkezik. Az OB-ig még több versenyautót is ki fogok próbálni, hétvégén pedig egy Lancer Evo IX-sel állok rajthoz.”

Maricsek Miklós:

"Két hónapja dolgozunk Gáborral és kis csapatunkkal a rallys projekten, ami nagyon rövidnek mondható. Az orfűi versennyel újabb szakaszába érkezett a felkészülés. Ez egy jelentős állomás, mivel a hétvégi tapasztalatok fontosak a további munkánk szempontjából. Véleményem szerint Gábor elszántságának és precizitásának köszönhetően maximálisan ki fogjuk tudni használni a rendelkezésünkre álló rövid időt."

További cikkek

Talmácsi leszerződött
Az új Honda Civic a WTCC-ben
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Kulcsszavak:
 
Talma orfűn tesztel WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt A szezon utolsó RCM futamán dobogós a B3 Racing A szezon utolsó RCM futamán dobogós a B3 Racing Talma orfűn tesztel A 24 órás Le-Mans-i verseny mezőnyének negyedét Nissan motor hajtja Alonso: Vettelnél van a jobb autó Alonso: Vettelnél van a jobb autó A Castrol támogatja a Honda gyári csapatát a WTCC-ben A Castrol támogatja a Honda gyári csapatát a WTCC-ben
 
Hétvégén indul a 2012-es WTCC

Hétvégén indul a 2012-es WTCC

2012. március 10.
Hétvégén indul a 2012-es FIA Túraautó Világ- bajnokság (WTCC), amelynek ismét lesz ...
Részletek
Michelisz NorbertHétvégén indul a 2012-es FIA Túraautó Világbajnokság (WTCC), amelynek ismét lesz hazai résztvevője, Michelisz Norbert, Európa Kupa győztes és többszörös magyar bajnok autóversenyző személyében. A Zengő Motorsport csapatot az idei szezonban a MOL támogatja, így az istálló színeiben induló versenyzőnek nőnek az esélyei a kitűzött célok elérésére.

A Zengő Motorsport két versenyzővel képviselteti magát az idei a Túraautó Világbajnokságon, a csapat favoritja, Michelisz Norbert mellett Wéber Gábor többszörös magyar bajnok is indul az európai versenyeken. A tavaly már bizonyító Michelisz és az F1- szakkommentátorként is megismert Wéber is ott van a 12 futamos évad első versenye színhelyén, az olaszországi Monzában. A 2012 március 12-i futam előtt már szombaton a szabadedzéseken és az időmérő edzéseken bizonyíthatnak a pilóták. A világbajnokságnak idén is lesz magyarországi futama, amelyre május 6-án kerül sor a Hungaroringen.

További cikkek

Kőváry B!arna, Megyeri ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Michelisz nagy kihívásokra számít az idei WTCR-szezonban Michelisz nagy kihívásokra számít az idei WTCR-szezonban Újonc orosz pilóta a Forma-1-es Willams istállónál Újonc orosz pilóta a Forma-1-es Willams istállónál Hétvégén indul a 2012-es WTCC A Citroen Racing Salzburgban Hétvégén indul a 2012-es WTCC Ladával a magyar WTCC futamon Michelisz negyedik a hungaroringi fő futamon Michelisz negyedik a hungaroringi fő futamon
 
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben

A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben

2012. március 10.
A Chevrolet WTCC Racing Team szeme előtt egyetlen cél lebeg az új idény kezdetén ...
Részletek
Chevrolet WTCC RacingA Chevrolet WTCC Racing Team szeme előtt egyetlen cél lebeg az új idény kezdetén – zsinórban harmadszor megkaparintani a márkák és a versenyzők bajnoki címét. Nagyon éles lesz a versengés, hiszen valamennyi csapat újonnan fejlesztett 1.6-os motorokkal indul.

”2011-ben messze a mezőny előtt jártunk a közvetlen befecskendezéses 1.6-os turbó benzinesünkkel,” mondta a Chevrolet Motorsports vezetője, Eric Neve. A Chevrolet persze nem pihen a babérjain, már azon dolgozik, hogy vállalhassa az új kihívásokat. “A szabályváltozások után arra összpontosítottunk, hogy az egész idényre megmaradjon az állóképességünk,” tette hozzá Nève.

A kiválóságát sokszorosan bizonyított WTCC Chevrolet Cruze motort 2012-re tovább tökéletesítették, hogy megfeleljen az FIA előírásának, amely nem enged meg motorcserét a szezon közben. Korábban egy csere megengedett volt. Ezenkívül új festést kap a Cruze. Voltak egyéb, kisebb módosítások is, főképp a futóművön, de a kocsi lényegében ugyanaz maradt, amely 2011-ben 24 futamból 21-et megnyert. A 2012-es idény e hétvégén (március 11.) indul az olaszországi Monzában, és nyolc hónappal később ér véget, Makaó utcáin.

új kvalifikációs szabályok

2012-re ugyanazok a versenyzők maradnak meg, úgyszintén változatlan a Chevrolet műszaki partnere, az RML is. Változnak viszont a kvalifikációs szabályok.  Az első időmérő futam (Q1) 12 leggyorsabbja jut tovább a második időmérőbe (Q2). Ennek a legjobbja indul az első verseny első rajthelyéről, és öt pontot kap azokhoz, amelyeket a verseny során arat. A második versenyen megfordul az első tíz sorrendje, tehát aki tizedik lett a Q2-ben, az indul az élről.

Chevrolet WTCC RacingTovábbi, említésre méltó újdonság, hogy a verseny maximális távja 60 kilométer lehet, tízzel több, mint tavaly. újonc lesz az idényben a British Arena Ford és a British Seat Special Tuning Racing (STR).
Megismételni a 2011-es sikert nem lesz könnyű. A márkabajnoki cím megszerzésén kívül a Chevrolet versenyzője, Yvan Muller lett az egyéni bajnok, három ponttal végezve csapattársa, Rob Huff előtt. A szintén Chevrolettel versenyző Alain Menu tette teljessé a dobogó elfoglalását, ő harmadik lett. Mindegyikük négy-négy első rajtkockát szerzett.

A Chevrolet kilenc kettős (1. és 2.) és hat tripla (1,, 2. és 3.) győzelmet aratott, 51 dobogós helyet szerzett (a lehetséges 72-ből) és 19 leggyorsabb kört. A Cruze autók 256 körben voltak az élen, és 973 bajnoki pontot zsebeltek be.

Folytonos haladás

"Hosszú út után jutottunk el a jelenlegi szintre. A Chevrolet az első pertől kezdve elkötelezett a WTCC iránt, és mi fokozatosan dolgoztuk fel magunkat.  Amikor 2005-ben elkezdtük, kilométerenként egy másodperccel maradtunk le. Módszeres és professzionális hozzáállásunkkal egyfolytában haladunk előre,” mondta Nève.

“Megint nagyon kemény szezon elé nézünk. Célunk egyszerű – zsinórban harmadszor megnyerni a márkák és a versenyzők bajnokságát. Hisszük, hogy ehhez megvannak az eszközeink és a versenyzőink,” folytatta.
A 2012-es naptárban, egyévi kihagyás után ismét benne van Marrakech, illetve először jön be az ausztriai Salzburgring és a kaliforniai (USA) Sonoma.

2012-es WTCC naptár

Március 11.            Autodromo di Monza, Monza (Olaszország)
április 1.                Circuit Ricardo Tormo, Valencia (Spanyolország)
április 15.              Circuit de Marrakech (Marokkó)
április 29.              Slovakia Ring, Pozsony (Szlovákia)
Május 6.                Hungaoring, Budapest (Magyarország)
Május 20.              Salzburgring (Ausztria)
Június 3.               Circuito do Estoril (Portugália)
Július 22.              Autodromo Internacional de Curitiba (Brazília)
Szeptember 23.     Infineon Raceway, Sonoma (USA)
Október 21.          Suzuka East Circuit (Japán)
November 4.         Shanghai International Circuit (Kína)
November 18.       Circuito da Guia (Makaó)

További cikkek

Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban
Kőváry B!arna, Megyeri ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Kulcsszavak:
 
A Citroën kisajátította magának a dobogót Szlovákiában A Citroën kisajátította magának a dobogót Szlovákiában Elindult a RaceStar autóversenyző tehetségkutató verseny Elindult a RaceStar autóversenyző tehetségkutató verseny A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben Magyar Nagydíj - Több mint 600 ezer dollárral nőtt a jogdíj A WTCC versenysorozat utolsó állomásán rajthoz állnak a Zengő Motorsport versenyzői Ficza Ferenc és Nagy Dániel A WTCC versenysorozat utolsó állomásán rajthoz állnak a Zengő Motorsport versenyzői Ficza Ferenc és Nagy Dániel A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben Három autóval rajtol a Portugál Ralin a Hyundai Motorsport
 
Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on

Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on

2012. március 08.
2012.03.08 -án délelőtt, Budapestről rajtol el a három fiatalember egy terepjáróval, hogy ...
Részletek
Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on2012.03.08-án délelőtt, Budapestről rajtol el a három fiatalember egy terepjáróval, hogy egyedülálló futamon vegyenek részt, melynek célja a Szahara meghódítása lesz.

A kihívást Kővári B!arna barátunk is szereti, hisz tavaly Bamakóig terelte az ISUZU-t, az idén Monte Carlo-ig a Trabantot.

Most szintén egy ISUZU D-MAX-ban foglal helyet harmadmagával, hogy megküzdjön a kihívásokkal.
A csapat természetesen B!omba formában van!További cikkek

Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. érdi Tibor
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Kulcsszavak:
 
Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on Ausztrál Nagydíj - Rosberg nyerte az idénynyitót Kigurult a BMW dingolfingi komplexumából a BMW M6 GT3 versenyautó Kigurult a BMW dingolfingi komplexumából a BMW M6 GT3 versenyautó Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on A Zengő Motorsport, Michelisszel és Wéberrel áll rajthoz Szlovákiában Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on Ha megy, akkor nagyon megy! Téged is vár a 19. Szilveszter Rallye! Téged is vár a 19. Szilveszter Rallye!
 
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!

Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!

2012. március 05.
A versenyző karrierje során minden lépcsőfokát megjárta a ranglétrának, 2006-ban Magyar ...
Részletek
Tim GáborA versenyző karrierje során minden lépcsőfokát megjárta a ranglétrának, 2006-ban Magyar Gokart Bajnok lett, 2009-ben pedig Magyar Gokart Válogatott.
2010-től már a Gyorsasági Bajnokság résztvevőjeként, a Suzuki Bio Kupában versenyzett, ahol a legjobb újoncként, az év végi harmadik helyet érte el, egy futamgyőzelemmel. 2011-ben tovább folytatta menetelését, és 6 győzelmet aratva megnyerte a Suzuki Bio Kupát, azaz Magyar Bajnok lett ismét.
A sikereknek köszönhetően egyre erősebb támogatói körre talált, mely végre meghozta a nagy áttörést.A Robotek2000 Sro a pilótában meglátta a tehetséget, és felkarolta a pilótát. Ennek az együttműködésnek az első állomása, egy Peugeot 407 WTCC autó megvásárlása volt, mellyel a Pannoniaring-en ismerkedett a pilóta 2011 őszén. Az ismerkedés gyorsan ment, Tim Gábor a nap végén pályacsúcsot futott. A pilóta és menedzsmentje 2011 év végén csapatot váltott, és az RCM Motorsport színeiben kezdte meg a téli felkészülést. Az autó teljes revíziója következett, azaz a pilóta egy minden elemében új versenyautót kapott.

A csapat és a pilóta egy utolsó tesztet iktatott be a Mona-i hétvége előtt. A Pannoniaring-en tartott teszt sikeresnek bizonyult, az újjá épített autó hibáit lokalizálta a csapat és javította. A pilóta és csapata, az RCM Motorsport első megmérettetése március 11-én következik, méghozzá Európa egyik legkultikusabb pályáján, Monzában, ahol megkezdődik a 2012. évi Túraautó Európa Bajnokság, azaz a FIA ETCC.

Tim GáborAz ETCC a világbajnoki sorozat (FIA WTCC) betétfutama ebben az évben, Monza után Slovakiaring, Salzburgring és Imola a helyszín. Mivel a világbajnokság a Formula 1 és WRC után a harmadik legnépszerűbb autós sorozat, méltán várhatjuk, hogy eredményeinket világszerte több millióan tudják majd nyomon követni. Ebben nagy segítség az Eurosport közvetítései, melyeken hazánkban magyar nyelvű kommentárral lehet megtekinteni.
A Monza-i versenyek, március 15-én, felvételről kerülnek műsorra, 18:00-tól az Eurosport2 csatornán.


További cikkek


Az új Honda Civic a WTCC-ben
Andreas Mikkelsen, a škoda pilótája nyerte az Azori Ralit
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Kulcsszavak:
 
SPORTBEST elismerést kapott a Chevrolet SPORTBEST elismerést kapott a Chevrolet A Sun Aqua KIA Racing Team legjobb hétvégéjén van túl A Sun Aqua KIA Racing Team legjobb hétvégéjén van túl Forddal is dobogó Tim Gábor Forddal is dobogó Tim Gábor Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője! Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője! Superbike - világbajnokság Sepangban
 
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban

Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban

2012. március 02.
Hibrid autókat indít az idei 24 órás Le Mans-i versenyen az Audi - jelentette be...
Részletek
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-banHibrid autókat indít az idei 24 órás Le Mans-i versenyen az Audi - jelentette be egy szerda esti müncheni sajtóeseményen Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

"Elsőként nyertünk a versenyen TFSI-, majd TDI-motorral, ezt szeretnénk megismételni" - jelentette ki a hibrid modell bemutatóján, megjegyezve: 675 tavalyi szabadalmuk ötöde az elektromobilitás témájával kapcsolatos. Az eseményen elhangzott: a 64 autóból négyet indít az Audi, ezek közül kettő lesz hibrid-, kettő pedig hagyományos dízelhajtású. A cég 13 esztendeje kapcsolódott be a Le Mans-i versenyekbe, amelyet aztán tíz alkalommal nyertek meg.

Wolfgang Ulrich, a társaság motorsport-ügyekben illetékes vezetője elmondta: az R18 e-tron quattro hibridautók 3,7 literes, TFSI-motorjának teljesítményét kiegészíti az első kerekekhez csatlakozó rendszer, amely gyűjti, tárolja, később pedig a meghajtásoz teszi felhasználhatóvá a fékezésnél felvett energiát.
A június 16-17-én  megrendezésre kerülő Le Mans-i viadal előtt másfél hónappal, a május 5-i Spa-i hatórás versenyen lesz az új autók premierje - tette hozzá. Az eseményen bejelentették a két hibridmeghajtású kocsi legénységét: az egyiket a svájci Marcel Fässler, a német André Lotterer és a francia Benoit Tréiuyer, a másikat az olasz Dindo Capello, a dán Tom Kristensen és a brit Allan McNish vezeti majd.

A két teljesen dízelmeghajtású Audi-versenygép egyikének volánjánál a német Timo Bernhard és két francia pilóta, Romain Dumas és Loic Duval váltja egymást. A másikat az olasz Marcos Bonanomi, a brit Oliver Jarvis és a német Mike Rockenfeller vezeti majd idén Le Mans-ban.
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban
További cikkek


A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
Kulcsszavak:
 
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban Ha megy, akkor nagyon megy! A Škoda is beállt az Apex Racing mögé A Škoda is beállt az Apex Racing mögé Abu-Dzabi Nagydíj - Hamilton megkoronázta szezonját Abu-Dzabi Nagydíj - Hamilton megkoronázta szezonját Gyutai Adrián: „Könnyen kezelhető és elég erős az új motorom” Gyutai Adrián: „Könnyen kezelhető és elég erős az új motorom” Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban Túraautó-vb - Michelisz idén először a dobogón
 

Találatok száma: 760 Megjelenítve: 721 - 730