Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 760 Megjelenítve: 731 - 740
Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor

Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor

2012. március 02.
Március 8. és 11. között rendezik meg a rali világ- bajnokság harmadik versenyét, amelyen...
Részletek
ifj. Érdi Tibor, Táborszki AttilaMárcius 8. és 11. között rendezik meg a rali-világbajnokság harmadik versenyét, amelyen az ifj. érdi Tibor, Táborszki Attila kettős is szerencsét próbál egy Mitsubishi Lancer EVO 10-es versenyautóval.

"Nem titkolt célunk, hogy világbajnoki pontokat szerezzünk a versenyen, amelybe talán egy dobogós helyezés is belefér" - mondta az MTI-nek ifj. érdi, aki pénteken hajnalban indul a csapattal Mexikóba. - "Egy 2012-es fejlesztésű géppel indulunk, amit a Ralliart Italy bocsát a rendelkezésünkre. A gond csak az, hogy az autót csütörtökön kapjuk meg, így azután mindössze két óránk marad az ismerkedésre. Nagyon kemény versenyre számítok, hiszen több mint négyszáz kilométer lesz a 24 gyorsasági szakasz össztávja, míg a viadal teljes hossza 1200 km."

Ifj. érdi azt tervezi, hogy az idén három világbajnoki futamon (Mexikó, Németország, Spanyolország) vesz részt és amennyiben az eredmények is megfelelőek lesznek, akkor jövőre már hat viadalon áll rajthoz a PWRC-kategóriában. A PWRC a volt N-csoport, ahol a versenyautók alkotóelemei nagyon sokban hasonlítanak az "utcai" gépekhez.

A magyar autóversenyző tavaly és tavalyelőtt is három-három vb-futamon vett részt, legjobb eredménye egy ötödik hely volt kategóriájában a szardíniai viadalon, emellett háromszor végzett hatodikként, egy alkalommal pedig kilencedik lett. Csupán egyszer nem tudott célba érni: váltóhiba miatt volt kénytelen feladni a Német-ralit.

ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila"A két év teljesítménye alapján ezzel az autóval Tibi esélyes egy kiváló eredményre, tud világbajnoki pontokat szerezni" - mondta érdi Tibor, a pilóta édesapja, aki a csapattal tart a távoli versenyekre. érdi a kilencvenes években a hazai ralisport meghatározó alakja volt, többek között háromszor lett bajnok az N csoportban.


További cikkek


Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Andreas Mikkelsen, a škoda pilótája nyerte az Azori Ralit
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Kulcsszavak:
 
Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor A Mercedes 2014-ben kiszáll a Forma-1-ből Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor A Nissan GT Akadémia Gyutai Adrián: „Készen állok az idei kihívásokra” Gyutai Adrián: „Készen állok az idei kihívásokra” Negyedszer van autóversenyző a MOL által támogatott fiatal sportolók között! Negyedszer van autóversenyző a MOL által támogatott fiatal sportolók között! Elrajtolt a Type R Challenge - 2018 Elrajtolt a Type R Challenge - 2018
 
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban

Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban

2012. február 28.
A Volkswagen gyári csapata sikerrel zárta a 2012-es FIA World Rally Champion- ship ...
Részletek
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt SvédországbanA Volkswagen gyári csapata sikerrel zárta a 2012-es FIA World Rally Championship sorozat második futamaként rendezett Svéd Ralira szervezett tesztprogramját, és értékes tapasztalatokat gyűjtött a Polo R WRC jövőbeni versenyei számára.

Sébastien Ogier (Franciaország) és navigátora, Julien Ingrassia (Franciaország) škoda Fabia versenygépükkel kategória győzelmet arattak, míg csapattársaik, Andreas Mikkelsen (Norvégia) és Ola Floene (Norvégia) a harmadik helyet szerezték meg.

A Volkswagen pilótái a több mint 200 ezer néző előtt több lényegesen nagyobb teljesítményű WRC autót is maguk mögé utasítva az összesítésben végül a 11. illetve a 14. helyet szerezték meg.

„A Svéd Rali valóban a világbajnoki szezon egyik különlegessége, mivel a havon és a jégen csakis itt használunk a teljes távon szöges gumiabroncsokat. E futam kétségkívül egészen egyedülálló feladatot jelent, így rendkívül fontos volt csapatunk számára, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk, így a lehető legjobban felkészülhessünk a Polo R WRC jövő évi szereplésére” – fejtette ki Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport igazgatója.

„Sébastien Ogier és Andreas Mikkelsen teljes mértékben uralta a Super 2000 kategóriát, s nem csupán gyorsan, hanem igen megbízhatóan, lehetőségeiket mindvégig szem előtt tartva versenyeztek. Két Fabiánk problémamentesen teljesített, így a csapatnak is köszönet jár kiváló munkájukért.”

Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
További cikkek

Az új Honda Civic a WTCC-ben
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el
Kulcsszavak:
 
Akio Toyoda személyesen kommentálta a Toyota Gazoo Racing Silverstone-i kettős győzelmét Akio Toyoda személyesen kommentálta a Toyota Gazoo Racing Silverstone-i kettős győzelmét Jedlóczky Márk Hollandiában tesztelte az Audi RS3 LMS-t és R8 GT-t Jedlóczky Márk Hollandiában tesztelte az Audi RS3 LMS-t és R8 GT-t Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője! A Zengő Motorsport két autóval benevezett a FIA Túraautó Európa Bajnokság (ETCC) 2013-as futamaira A Zengő Motorsport két autóval benevezett a FIA Túraautó Európa Bajnokság (ETCC) 2013-as futamaira Michelisz második, Tarquini nyert a zárófutamon a WTCR magyarországi versenyén Michelisz második, Tarquini nyert a zárófutamon a WTCR magyarországi versenyén
 
Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit

Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit

2012. február 28.
Tökéletes IRC szezonnyitó a šKODA számára: a Sao Miguel szigetén rendezett ...
Részletek
Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori RalitTökéletes IRC szezonnyitó a šKODA számára: a Sao Miguel szigetén rendezett Azori Ralin az IRC bajnoki címvédő Andreas Mikkelsen a šKODA Motorsport UK színeiben diadalmaskodott Juho Hänninen, a šKODA gyári versenyzője előtt.

A šKODA ezzel mindjárt kettős győzelemmel indította az idei IRC szezont, s négy Fabia Super 2000 végzett az első öt között. Nagyszerű negyedik helyezést szerzett IRC-premierjén a német Sepp Wiegand, a šKODA AUTO Deutschland pilótája. A Fabia Super 2000 versenygépek Azori-szigeteki uralmát Hermann Gassner jun. (Team Red Bull) ötödik helye tette teljessé.

A napsütés és az esős idő az Azori-szigetekre jellemző gyors váltakozása már a kezdetektől leosztotta a szerepeket, s két Fabia Super 2000 volánja mögött Andreas Mikkelsen illetve Juho Hänninen mindjárt az első gyorsasági szakasztól az élre állt. Helyüket egészen a befutóig meg is tartották, s Hänninen végül az IRC jelenlegi bajnokaként induló Mikkelsen mögött ért célba. Döntő jelentőségűnek bizonyult a verseny kimenetele szempontjából, amikor Hänninen a negyedik gyorsaságin kicsúszott, ami drága másodpercekbe került a finn pilóta számára. Andreas Mikkelsen ezzel máris begyűjtötte első győzelmét az IRC 2012-es szezonja során.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport igazgatója elégedetten nyilatkozott az IRC idei szezonnyitójáról: „Mindjárt az elején kettős šKODA győzelem – jobban nem is alakulhatott volna. Mikkelsen és Hänninen máris a lehető legtöbb pontot gyűjtötte az IRC konstruktőri bajnokságában, mindkettejüknek elismerés jár kiváló versenyzésükért. Külön dicséret illeti azonban Sepp Wiegand és navigátora Timo Gottschalk teljesítményét, akik első IRC-futamukon produkáltak fantasztikus eredményt.“

Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori RalitAndreas Mikkelsen: „Az Azori-szigeteken aratott győzelem valóban tökéletes rajt az idei IRC-szezonban. Ez alkalommal tényleg optimális teljesítményt nyújtottunk, ami nagy örömmel tölt el, akárcsak az egész csapat munkája.“

Juho Hänninen: „Szívesen megismételtük volna tavalyi szezonnyitó győzelmünket, ám Andreas ma egyszerűen jobb volt. A második napon elkövetett hibával értékes másodperceket vesztettünk, ami később már behozhatatlannak bizonyult. Végső soron a második hellyel is elégedettek lehetünk, s örülünk, hogy a csapat a lehető legtöbb pontot gyűjtötte be.“

Az IRC következő futamára 2012. március 15. és 17. között a Kanári-szigeteken kerül sor. Az IRC idei versenynaptárában összesen 13 verseny kapott helyet.

További cikkek

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Kulcsszavak:
 
Rallycross világbajnok a Ford Rallycross világbajnok a Ford Teszt Rallye Orfű: Végre elkezdődik! Teszt Rallye Orfű: Végre elkezdődik! Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit Sikerek és kudarcok Slovakiaring-en Tim Gábor indul az élről a Skoda Octavia Cup első versenyén Tim Gábor indul az élről a Skoda Octavia Cup első versenyén René Rast: „A DTM-ben látom a jövőmet.” René Rast: „A DTM-ben látom a jövőmet.”
 
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát

2012. február 24.
Az Azori-szigeteken rendezik meg a 13 futamos IRC-sorozat első viadalát...
Részletek
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Az Azori-szigeteken rendezik meg a 13 futamos Intercontinental Rally Challenge (IRC)-sorozat első viadalát, amelyen két magyar páros is rajthoz áll a 2WD kategóriában.

A csütörtökön rajtoló és szombatig tartó viadalon a Vizin László, Zsíros Gábor kettős egy új Skoda Fabia R2-vel indul, míg a Krózser Menyhért, Papp György duó a Honda Civic Type-R R3-mal próbál szerencsét. A két pilóta az Eurosol Racing Team Hungary versenyautóival vesz részt a viadalon.Vizinék a tervek szerint a szezon három-négy versenyén állnak rajthoz, míg Krózser legkevesebb nyolc futamon szeretne bizonyítani. Utóbbinak azért is van esélye a jó szereplésre, mert ugyanez az autó tavaly az előkelő harmadik helyen végzett az összetettben.

"Feltétlenül dobogós helyet szeretnénk elérni a sorozatban, minél előrébb végzünk, annál jobb" - mondta a pilóta az MTI-nek. A 13 futamos IRC-rali magyarországi állomását, a Mecsek-ralit június 2-3-án rendezik meg, az utolsó viadalt pedig Cipruson (november 2-3.) bonyolítják le.

A Portugáliához tartozó Azori-szigetek az Atlanti-óceánon található, mintegy 1500 km-es távolságra Lisszabontól.

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát


További cikkek


IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
Loeb, Elena és a Citroen hatodszor is verhetetlenek
Egy klasszikus visszatérése: újra Monte-Carlo Rallye
Kulcsszavak:
 
Apex Racing: Közepes hétvége, de még mindig vezetjük a bajnokságot Apex Racing: Közepes hétvége, de még mindig vezetjük a bajnokságot Michelisz a nyolcadik helyen zárta a WTCC magyarországi fordulóját Michelisz a nyolcadik helyen zárta a WTCC magyarországi fordulóját Bemutatkozott a Citroën C3 WRC Bemutatkozott a Citroën C3 WRC Hamilton győzött és növelte az előnyét összetettben Hamilton győzött és növelte az előnyét összetettben Kiss Pál Tamás megnyerte a Rallycross Ob első futamát Kiss Pál Tamás megnyerte a Rallycross Ob első futamát
 
Talmácsi leszerződött

Talmácsi leszerződött

2012. február 24.
A Maricsek Team színeiben áll rajthoz Talmácsi Gábor az Országos Rally Bajnokság idei ...
Részletek
Talmácsi leszerződöttA Maricsek Team színeiben áll rajthoz Talmácsi Gábor az Országos Rally Bajnokság idei szezonjában. A 2007-es 125 cm3-es gyorsasági motoros világbajnok és a magyar rally pályákon jól ismert csapat a Szilveszter Rallyn már együtt dolgozott, valamint az idei szezont is közösen építették fel. Ennek eredményeképpen megszületett a végső döntés: Talmácsi Gábor 2011-ben a Maricsek Teamben versenyez. Hogy milyen autóval és ki lesz a navigátora, arra a márciusi csapatbemutatón derül fény.

Talmácsi Gábor: - A Szilveszter Rallyn ismerkedtem meg a Maricsek Teammel, és azonnal megtetszett a lendületes, nagyon motivált, összeszokott csapat. Már az első versenyen nagyon sok hasznos tanácsot és információt kaptam tőlük. Miután nekem ez lesz a tanulóévem a rallyban nagyon fontos, hogy olyan erős hátterem legyen, amely biztosítja számomra a fejlődési lehetőséget. A Szilveszter Rally óta közösön állítottuk össze az idei évemet, amiben szintén sok segítséget kaptam tőlük, úgyhogy igazán nem is volt kérdéses, hogy az idén náluk versenyezzek. Nagyon bízom az eredményes közös munkában.

Maricsek Miklós: - Hatalmas megtiszteltetés volt, amikor Talmácsi Gábor, a magyar technikai sportok élő legendája a mi csapatunkat választotta a Szilveszter Rallyra. Már akkor látszott rajta, hogy nem csak hobbinak szánja a rallyversenyzést, hanem nagyon komolyan veszi és hosszú távú tervei vannak vele. Az elmúlt két hónapban nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az idei évet összeállítsuk, de még soha sem volt ennyire motivált a csapatunk. Talma már eddig is nagyon sok tapasztalatra tett szert és szeretnénk neki minden lehetőséget megadni a további fejlődéshez.

Talmácsi leszerződött

További cikkek


IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
Az új Honda Civic a WTCC-ben
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Kulcsszavak:
 
Új mérföldkőhöz érkezett a Mercedes-AMG és a Cigarette Racing Új mérföldkőhöz érkezett a Mercedes-AMG és a Cigarette Racing A WTCC versenysorozat utolsó állomásán rajthoz állnak a Zengő Motorsport versenyzői Ficza Ferenc és Nagy Dániel A WTCC versenysorozat utolsó állomásán rajthoz állnak a Zengő Motorsport versenyzői Ficza Ferenc és Nagy Dániel Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe Az OXXO Racing a Kia Lotos Cup-ban! Az OXXO Racing a Kia Lotos Cup-ban! Gyutai Adrián: „Titkos vágyam a legjobb tíz között végezni” Gyutai Adrián: „Titkos vágyam a legjobb tíz között végezni”
 
IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken

IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken

2012. február 23.
A šKODA meg kívánja védeni 2012-es IRC konstruktőri bajnoki címét.
Részletek
IRC szezonnyitó az Azori-szigetekenAz Azori Ralival veszi kezdetét az Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012-es küzdelemsorozata. Versenysport-története eddigi 111 esztendejének legsikeresebb szezonját követően a šKODA 2012-ben is „gázt ad”, s immár sorozatban harmadszor is igyekszik Mladá Boleslavba vinni az IRC konstruktőri világbajnoki trófeáját.

Ennek szellemében mindjárt az első futamon öt Fabia Super 2000 sorakozik fel a rajtnál. Kiváló esélyekkel vághat az azori-szigeteki versenynek a tavalyi S-WRC bajnok Juho Hänninen, illetve az IRC aktuális címvédője Andreas Mikkelsen. Az IRC idei szezonjának versenynaptárában összesen 13 futam várja a versenyzőket.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport versenyigazgatója jól felkészültnek tartja csapatát a „címvédő akcióra“: „Az idén is készülünk az ’IRC-varázslatra’ és sorozatban harmadszor is el szeretnénk hódítani a konstruktőri bajnoki címet. Két gyári versenyzőnk, Juho Hänninen és Jan Kopecký, illetve a šKODA UK Motorsport színeiben induló Andreas Mikkelsen személyében mindjárt három csúcsszínvonalú pilótával állhatunk rajthoz. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy immár a šKODA AUTO Deutschland csapata is részt vesz a Fabia Super 2000 programban, tovább bővítve az IRC šKODA-családját.“

Juho Hänninen, az S-WRC jelenlegi bajnoka szintén örömmel tekint az Azori Rali elé: „Kedvelem ezt a versenyt. A murvás pályák eleve abszolút kedvenceim, ez pedig egészen egyéni karakterrel rendelkezik, de a táj szépsége is felülmúlhatatlan. Igyekszem a legjobbat nyújtani, és a lehető legtöbb pontot gyűjteni a šKODA számára.“

IRC szezonnyitó az Azori-szigetekenIRC- és azori-szigeteki premierjét tartja Sao Miguel futamán a šKODA AUTO Deutschland tehetséges ifjú pilótája, Sepp Wiegand is, aki a nagytapasztalatú navigátorral, Timo Gottschalkkal az oldalán vág a távnak. Egyaránt privát Fabia Super 2000 volánja mögött áll rajthoz Hermann Gassner és Rashid Al Ketbi, navigátoraik Klaus Wicha (Team Red Bull) illetve Khalid Al Kendi (Skydive Dubai Rally Team).
összesen 198 versenykilométer 14 gyorsasági szakasza várja a versenyzőket az Azori-szigetek legnagyobb tagja, Sao Miguel vidékein. Az Azori Rali legfőbb jellegzetességei a csodálatos tájakon át vezető murvás utak, a vízzel feltöltődött vulkáni kráter lábánál vezető egyik gyorsasági szakasz pedig igazi helyi különlegességnek számít.

További cikkek

Loeb, Elena és a Citroen hatodszor is verhetetlenek
Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el
A Nissan GT Akadémia
Kulcsszavak:
 
IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában Magyar Nagydíj - Bianchira emlékeztek a rajt előtt Magyar Nagydíj - Bianchira emlékeztek a rajt előtt Kiss Norbert harmadik a szombati második futamon Mogyoródon Kiss Norbert harmadik a szombati második futamon Mogyoródon A Gender Racingé 2018 legígéretesebb versenyzője! A Gender Racingé 2018 legígéretesebb versenyzője! Koreai Nagydíj - Vettel egyre közelebb negyedik vb-címéhez Koreai Nagydíj - Vettel egyre közelebb negyedik vb-címéhez
 
Az új Honda Civic a WTCC-ben

Az új Honda Civic a WTCC-ben

2012. február 05.
“Meghoztuk a döntést - közölte Takanobu Ito, a Honda elnök-vezér- igazgatója -, az európai Civic ...
Részletek
Honda Civic WTCC“Meghoztuk a döntést - közölte Takanobu Ito, a Honda elnök-vezérigazgatója -, az európai Civic modellel benevezünk a WTCC-re. A projekthez teljesen új motort fejlesztünk, és mindannyian izgatottan tekintünk az új kihívás elé.”

A projekt sikere érdekében a Honda együttműködik a Mugennel és a J.A.S. Motorsporttal. A Mugennél készül majd a Honda R&D által kifejlesztett egyedi versenyblokk, s a csapattal együtt a cég gondoskodik a motor karbantartásáról minden futam alkalmával. A J.A.S. Motorsport fejleszti ki a versenyautót az új ötajtós Honda Civicből, amely a Honda swindoni (Egyesült Királyság) gyártóüzemében készül.

A versenyblokk egy 1,6 literes, négyhengeres, közvetlen befecskendezéses, turbótöltésű benzinmotor, melynek fejlesztése a FIA Super 2000 szabályzata alapján történik.

A Honda célja, hogy az idei szezonban néhány „bemutatkozó futammal” kapcsolódjon be a WTCC-be. A tárgyalások jelenleg is folynak az FIA-val, de a tervek szerint a Civic a japán futamon (2012. október 21-én, a Honda suzukai versenypályáján) állna először rajthoz, utána pedig Kínában és Makaón. A későbbiekben a Honda egy kétautós csapatot állít csatasorba (a J.A.S. Motorsport irányításával), amely a 2013-as bajnokság minden futamán indul majd.

A versenyzés mindig is alapvető fontosságú volt a Honda számára. Az 1950-es évek végén a Honda elindult az Isle of Man T.T. futamain, a ’60-as években pedig már a Formula-1-ben állt rajthoz. Az FIA WTCC újabb fejezetet nyit a vállalat folyamatos motorsport-tevékenységében, és remek terepnek ígérkezik arra, hogy a világ számos Honda-rajongója előtt bizonyítsa versenyszellemét.

Honda Civic WTCCA WTCC-ről

A WTCC az FIA által szervezett nemzetközi túraautó-bajnokság.
Az induló járművek műszaki specifikációit az FIA Super 2000 szabályzata határozza meg.
A bajnokságon indított járművek sorozatgyártású modellekre épülnek, amelyek több mint 4 személyesek.
A bajnokság versenyautóit 1,6 literes, turbótöltésű és közvetlen befecskendezéses benzinmotorok hajtják.
A futamok versenytávja 50-60 km.
A teljes versenyszezon 12 hétvégét foglal magában (két futam egy hétvégén).

Mugen

A Mugen a Saitama (Japán) székhelyű M-TEC Co. Ltd. márkája, amelynek legfontosabb tevékenységei a motorsport területén a versenymotorok tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése, alkatrészek és részegységek készítése a Honda autóihoz, valamint technikai szolgáltatások a versenypályákon.
Az M-TEC leányvállalatokat működtet Amerikában (MUGEN America Inc. [USA] és Európában (MUGEN EURO Co., Limited [U.K.]).

J.A.S. Motorsport

A J.A.S. Motorsport egy versenyautó-építő cég és versenycsapat, amely 1995-ös alapítása óta főleg a túraautó-versenyekre szakosodott. 1997-ben vált a Honda partnerévé a Szuper Túraautók időszakában (STW [Németország] 1998-1999, BTCC [UK] 2000), 2001 óta pedig a Honda Motor Europe nevében a vállalat működteti a Honda Racing ügyfélszolgálatot.

Honda Civic WTCCAz olaszországi Milánóban működő J.A.S. központi irodája és üzemcsarnoka 2500 négyzetméter alapterületű.
A J.A.S. Motorsport elnöke Maurizio Ambrogetti, ügyvezető igazgatója/csapatfőnöke pedig  Alessandro Mariani.

További cikkek


Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
Kulcsszavak:
 
Az új Honda Civic a WTCC-ben Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban Az új Honda Civic a WTCC-ben A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában Az új Honda Civic a WTCC-ben Tökéletes az összhang Alex Zanardi és a BMW Z4 GT3 között Stian Paulsen a SEAT Leon Eurocup versenysorozat új éllovasa Stian Paulsen a SEAT Leon Eurocup versenysorozat új éllovasa Végső megmérettetés a Hungaroringen Végső megmérettetés a Hungaroringen
 
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal

A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal

2012. február 03.
A PUMA a mai nap bejelentette, hogy új, többéves partneri kapcsolatra lépett a BMW Motorsport.
Részletek
BMW MotorsportA PUMA a mai nap bejelentette, hogy új, többéves partneri kapcsolatra lépett a BMW Motorsport. A globális sport-életstílus márka ezzel a csapat Hivatalos Beszállítója lett, így minden eseményen és versenyen, amelyen BMW Motorsport megjelenik a PUMA szállítja majd a csapat és a versenyzők ruházatát, például a DTM, az ALMS és más, nagy közönséget vonzó hosszútávú versenyen, mint például a 24 órás nürburgringi verseny.  A PUMA továbbá kizárólagos partnere lesz a BMW Motorsportnak a lábbeli, ruházat és kiegészítők terén.

Ez az új partneri kapcsolat, amely 2012. február 1-től lép életbe a PUMA számára kiemelkedő márkamegjelenítést tesz lehetővé minden BMW Motorsport versenyautón és a BMW Motorsport versenyzői és csapatruházatán. A BMW 2012-ben újra részesévé válik a DTM versenyosztálynak miután már eddig is prominens eredményei voltak a GT versenyekben. A PUMA a legújabb újításait és tűzvédelmi technológiáját adja azokhoz a ruhákhoz, amelyekben majd Martin Tomczyk, Bruno Spengler, Andy Priaulx, Augusto Farfus, Dirk Werne és Joey Hand pilóták versenyeznek majd.

A PUMA 2004-ben szerződött le először a BMW Motorsporttal, a BMW Williams Formula 1 csapaton keresztül. Ez a kapcsolat tovább folytatódott ammikor a BMW megvásárolta a Sauber F1 istállót, amelyet ettől fogva BMW Sauber F1-nek hívtak. A BMW 2009-ben befejezte F´-es működését annak érdekkében, hogy újjászervezze sporttevékenységét, így most érett meg az idő arra, hogy a PUMA és a BMW Motorsport ismét egyesítsék erejüket.

A PUMA a BMW Motorsport számára licensz termékeket fejleszt majd ki globális értékesítésre és terjesztésre. Bár a meglévő európai motorsport piacok lesznek a terjesztés fő területei, nagy figyelmet fordítanak majd a BMW Motorsport termékek eladásainak növelésére a még csak fejlődő piacokon, mint ázsia és Amerika.

BMW Motorsport“Nagyszerű dolog, hogy egy olyen jól ismert és megbízható partnert üdvözölhetünk újra a fedélzeten, mint a PUMA, ez számunkra is egy izgalmas időszak.” - mondta a BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt. “A kapcsolat a BMW Motorsport és ez a sikeres cég között egyre fontosabbá vált az évek során és egészen 2004-es szezonig nyúlik vissza.  Nehéz elképzelni a csapatot és a pilóták ruháit a karakteres PUMA logó nélkül. A licensztermékek piacán a PUMA nagyon erős partnernek bizonyul, így központi szerepet játszik majd abban, hogy a BMW Motorsport kollekció eljuthasson a világ bármely részén élő rajongóinkhoz.”

Christian Voigt, a PUMA Globális Sport Marketing igazgatója így fogalmazott: “A PUMA nagy örömmel néz a BMW Motorsporttal kötött partneri kapcsolata elé, nagy várakozásokkal élünk, tudván milyen sok sikert könyvelhettünk el közösen abban az időszakban, amikor a F1-ben versenyeztek. A versenyautózásban és az autómérnöki munkában elért eredményeik és örökségük nagyon erős, és az ebben a szegmensben elért globális elismertségük a PUMA erős partnerévé teszi őket a motorsport területén. A licensztermékek fejlesztésében és terjesztésében való nagy tapasztalatunk okán teljesen biztosak vagyunk benne, hogy egy sikeres partneri kapcsolat elé nézünk, amelyből mindkét fél profitál majd. Reméljük, ez az elkövetkezendő évek folyamán csak erősödni fog.”

Dr. Thomas Goerdt, a BMW Group Lifestyle kollekciójának igazgatója hozzátette: “2012-től a BMW még aktívabb és fontosabb szerepet fog betölteni a motorsport területén, mint az elmúlt években. Ebből kifolyólag a PUMA-val való kapcsolat megerősítése kezdetektől fogva elsődleges fontosságú volt BMW Lifestyle számára. Vezető sport-életstílus márkaként a PUMA hatalmas profizmussal és globális tapasztalattal büszkélkedhet a licensztermékek fejlesztése és terjesztése terén. Figyelembe véve a múltban eddig elért sikereinket nagy várakozásokkal nézünk a partneri kapcsolat elébe és reméljük az a jövőben is folytatódni fog.”

További cikkek

A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
Dunlop 24H Dubai autóverseny
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
Kulcsszavak:
 
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal Budapesten Robert Wickens a Mercedes-Benz legjobb pilótája Michelisz harmadik a Salzburgringen Michelisz harmadik a Salzburgringen Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést Szalay fogadott – megint Szalay fogadott – megint Bottas nyerte a Forma-1-es szezonzárót Bottas nyerte a Forma-1-es szezonzárót
 
Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el

Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el

2012. február 03.
A Ken Block és a Ford Fiesta fő- szereplésével készült, hihetetlen látvány- elemeket ...
Részletek
Ken BlockA Ken Block és a Ford Fiesta főszereplésével készült, hihetetlen látványelemeket felvonultató vírusvideót, a Gymkhana 4-et több, mint 15 millióan látták tavaly augusztusi bemutatása óta, így a 2011-es év legnézettebb internetes tartalmainak egyikévé vált. A legújabb, a korábbiakhoz hasonlóan elképesztően népszerű, lenyűgöző nézettségű rövidfilm révén a videókirályként is emlegetett Block visszavonhatatlanul igazi sportikonná vált.

A sikersztori a Gymkhana 1 videóval kezdődött, amelyben Ken Block, a DC reklámarca zsonglőrködött a volán mögött, gumikat égetve és valóságos bűvészmutatványokat kápráztatva el a nézőket. A videóból aztán sorozat lett, amely mára az internet legnézettebb tartalmai közé emelkedett.

A DC Gymkhana-sorozat eddigi négy részének összesen 140 millió nézője volt. A Mashable.com Viral Video Chart (internetes videókat rangsoroló oldal) adatai szerint a Gymkhana 4 volt a tavalyi év legnépszerűbb netes videója. A Gymkhana 3 és 4 a közzétételt követően azonnal az első öt legnézettebb internetes videó közé került, és népszerűségük folyamatosan növekszik.

Annak ellenére, hogy a Gymkhana-sorozat napjaink digitális világának újszerű internetes hirdetési formájába tartozik, készítéséhez nem vettek igénybe külső reklámügynökséget. A videóval kapcsolatos teljes marketing- és PR-tevékenységet Ken saját csapata látta el, ami sokkoló ébresztő lehet a jóval nagyobb, és sokkal bőségesebb büdzsével dolgozó cégek számára, amelyek hasonló mértékű sikerre vágynak.
 
Ken Block“Valósággal sokkolt, amikor megtudtam, hogy a GYM4 volt a legnézettebb netes videó-tartalom 2011-ben.” – fogalmaz lelkesen Ken Block. “A sorozat készítése nagyon izgalmas volt számomra - kitalálni az ötleteket, aztán megvalósítani őket, és természetesen vezetni… Az, hogy a kampányunk ilyen sikeres lett, mind számomra, mind a DC számára azt bizonyítja, hogy valamit nagyon jól csinálunk egy olyan területen, ahol rendkívül éles a verseny. Már alig várom, hogy elkezdjük forgatni a folytatást!”

“A Gymkhana 4 2011-es sikere valósággal észvesztő volt. Felhívta a figyelmünket az internetes videók hatalmas marketing-értékére. A Gymkhana 5 forgatásának előkészítése már gőzerővel zajlik, és alig várom, hogy a rajongóink láthassák, mivel áll elő legközelebb Ken. Szeretnék gratulálni Kennek a tehetségéhez, a sikerhez, és nagyra értékelem, hogy mindig feszegeti a határokat, arra emlékeztetve minket, hogy mire vagyunk képesek.” – fűzi hozzá Jeff Taylor, a DC Marketingért felelős alelnöke.

Ken Block Gymkhana videogyűjteménye a valaha volt egyik legsikeresebb vírusvideó-tartalom, amely ötvözi a motorsportot, a cipőket és az autóipart. Mióta az első Ken Block Gymkhana gyakorló videót 2008-ban bemutatták, a Ken Block Gymkhana videosorozatot a YouTube-on több mint 140 millióan látták világszerte, és eddig tíz tekintélyes viral videodíjat nyert. A Gymkhana 3 video a közzétételét követő kevesebb, mint 24 órán belül elérte az egymilliós nézettséget, amivel egyedi jelenséggé vált a YouTube-on.

Ken Block rally-pályafutása 2005-ben kezdődött. Rátermettsége és versenyzői tudása hamar nyilvánvalóvá vált, és az Amerika Rally versenysorozatban megkapta az év Kezdője címet. Block azóta is versenyez ebben a sorozatban; időközben számos dobogós helyezést ért el, többek közt az X Games-ben is győzelmet szerzett.  A versenyautóban nyújtott teljesítménye mellett Block vezető szerepet vállalt abban is, hogy az Egyesült államokban is mind ismertebb legyen a sportág. Block a DC Shoes vállalat alapító társtulajdonosa; az ismert sportmárka többek közt világszerte népszerű gördeszkás cipőiről ismert. A márka képviselete és marketingje terén nyújtott intenzív és intelligens teljesítménye révén nemcsak a DC emelkedett fel jelenlegi magas státuszába, hanem sikeres videokampányaival Block is globális hírnevet szerzett magának rallyversenyzőként. Az Ad Age Block  ´Gymkhana 2’ nevű játékát a negyedik helyre sorolta a Viral Video of 2009 sorozatban. 2010 januárjában Block szerződést írt alá a Ford-dal, aminek értelmében rajthoz áll a Rally America versenysorozatban és – első amerikai versenyzőként –  a Rally Világbajnokságon.

További cikkek

Egy klasszikus visszatérése: újra Monte-Carlo Rallye
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
A Nissan GT Akadémia
Kulcsszavak:
 
Bird megszerezte a DS Virgin racing első pontjait Pekingben Bird megszerezte a DS Virgin racing első pontjait Pekingben Jean Todt szívesen látna Formula-E vb-t és ralikrossz-vb-t Magyarországon Jean Todt szívesen látna Formula-E vb-t és ralikrossz-vb-t Magyarországon A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor Újra a dobogón a WTCR-ben Japánban! Újra a dobogón a WTCR-ben Japánban! Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n
 
Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját

Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját

2012. február 02.
Az MP4-27-es autó műszaki bemutatóján a tavalyi 6 futamot nyert versenyautó tovább ...
Részletek
McLaren MercedesAz MP4-27-es autó műszaki bemutatóján a tavalyi 6 futamot nyert versenyautó továbbfejlesztése volt látható a McLaren Technológiai Központjában.

Ez is azt az üzenetet hordozza, hogy az új szezonban a korábbi jó teljesítmények folytatása, valamint jelentős fejlődés várható. Miután 2011-ben a pilóták versenyében és a konstruktőri világbajnokságában is második helyet ért el a csapat, az új szezonban a cél az, hogy már az év elejétől kezdve az első helyért legyen versenyben mindkét kategóriában.

A Vodafone McLaren Mercedes a 2012-es FIA Forma 1-es bajnokságon idén is két világbajnok pilótát vonultat fel. A világbajnokságot nyert mérnöki csapat további megerősítése, valamint a versenyautó kifinomult és mélyreható műszaki fejlesztései mind világklasszis teljesítményt vetítenek előre.

Annak ellenére, hogy az új Vodafone McLaren Mercedes sokban emlékezteti a szemlélőt a tavalyi, több futamon győztes versenyautóra, a 2012-es karosszéria minden elemében jelentős frissítésen esett át, s az összes főbb műszaki rendszer korszerűsödött, illetve újratervezték ezeket az új évadra. A leglátványosabb különbség a kecsesebb hátsó kocsiszekrénynél figyelhető meg, amely az új kialakítással kedvezőbb légáramlást tesz lehetővé az autó hátulja felé, az átdolgozott hűtőrendszer pedig a váltóolaj számára biztosít jobb hűtést. A tavalyi U-alakú oldalsó légterelő szárnyakat is áttervezték - erre az FIA új, a hátsó kocsiszekrény alakját az eddigiektől eltérően meghatározó diffúzor szabályozása miatt volt szükség.

A Forma 1 legjobb pilóta párosa már a harmadik éve egy csapatban

A Vodafone McLaren Mercedes az egyetlen Forma 1-es csapat, amely két világbajnok pilótával büszkélkedhet: Jenson Buttonnal és Lewis Hamiltonnal. Ők ketten összesen 22 futamgyőzelmet szereztek a Vodafone McLaren Mercedes számára, és a legerősebb, valamint a legkiegyensúlyozottabb csapatot alkotják a versenysport történetében.

McLaren MercedesJenson Button a sajtótájékoztatón elmondta: "A viszonylag stabil szabályozásnak köszönhetően most már tényleg sikerült az idei autó részleteire összpontosítani. Nagyon gyors autónk volt tavaly - amely egyes területeken kivételesen erősnek bizonyult -, a versenytempónk majdnem mindig fantasztikus volt, és reméljük, hogy egy újabb lépést teszünk előre 2012-ben. A Mercedes-Benzzel szerintem minden szempontot figyelembe véve nekünk volt a legjobb motorunk és KERS-rendszerünk a boxutcában."
Lewis Hamilton hozzátette: "Két Forma-1-es szezon között jó dolog eltávolodni mindentől, megváltoztatni a megszokott körülményeket. A Forma-1-ben az az igazán fantasztikus, hogy minden szezonban újrakezdhetsz mindent az alapoktól. Mindenki a nulláról indul, és ettől mindig megjön a versenyzéshez való kedvem!

A mérnöki- és a versenycsapat tovább erősödik

Műszaki fronton a példaértékű mérnök hármas - Tim Goss (főmérnök), Paddy Lowe (műszaki igazgató) és Neil Oatley (főtervező és fejlesztésért felelős igazgató) - továbbra is a tervezőiroda magját alkotja. 2012-ben csatlakozik hozzájuk Sam Michael is, akinek az érkezése egybeesik a szerelőcsapat átalakításával a Forma 1-es csapaton belüli továbbfejlődés és bővülés érdekében.

Pályán kívül

A hatékony szabályozás, valamint „széndioxid-kreditek" vásárlása révén sikerült teljes mértékben ellensúlyozni a károsanyag-kibocsátást. A Vodafone McLaren Mercedes tavaly a világ első „semleges ökológiai lábnyommal" rendelkező Forma 1-es csapata volt.

McLaren MercedesAz egész csapat büszke lehet arra, hogy Nagy-Britannia olimpiai csapata a Vodafone McLaren Mercedes által a versenypályán kikísérletezett felszerelést és technológiát, valamint a McLaren Alkalmazott Technológiai Központból származó fejlesztéseit használja a Londoni Nyári Olimpia aranyérmeiért folytatott versenyben.
Jenson február 7-én, kedden kezdi meg az MP4-27-es tesztelését a spanyolországi Jerezben.

További cikkek


A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
Márciustól nyílt napok a Hungaroringen
Kulcsszavak:
 
Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját Kamion Eb - Kiss Norbert nyerte a vasárnapi első futamot Csuti győzelmével zárult a 2017-es Hankook Racer Cup idénye Csuti győzelmével zárult a 2017-es Hankook Racer Cup idénye Tim Gábor Ausztriában is győzött! Tim Gábor Ausztriában is győzött! Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját Lotus Ladies Cup - Bende Adrienn tarolt Oscherslebenben Michelisz Norbert gyorsan kiismerte új autóját Michelisz Norbert gyorsan kiismerte új autóját
 

Találatok száma: 760 Megjelenítve: 731 - 740