Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 792 Megjelenítve: 741 - 750
Egy Pagani és egy Alpina győzött

Egy Pagani és egy Alpina győzött

2012. május 02.
Parádés versenyt futott az országos gyorsasági bajnokság nagy túraautók ...
Részletek
Egy Pagani és egy Alpina győzöttParádés versenyt futott az országos gyorsasági bajnokság nagy túraautók számára rendezett szombati futamán Antonin Herbeck, aki pénteki edzés balesete miatt nem vett részt az időmérőn, de az utolsó pozícióból rajtolva is megnyerte az első versenyt.

A Lukas Motorsport Porschéjét vezető lengyel versenyzői uralták a nagytúraautók időmérő edzését a Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság hungaroringi nyitóhétvégéjét, azonban sem a pole pozíciós Stefan Rosinának, sem a mellőle rajtoló Robert Lukasnak nem sikerült kamatoztatni jó rajtpozícióját.

Már a piros lámpák felgyulladásakor bajba került Rosina, mert bemozdult az autója. A sportfelügyelők ezért boxutcán áthajtásos büntetéssel sújtották őt, amit a 3. kör végén letöltött, így csapattársa, Lukasnak ugrott az élre. Hamarosan Barta Attila (Alpina B6 GT3) és Stefan Liedl (Audi TTR DTM) egyaránt megelőzte Lukast, így az 5. kör végén ez a páros vette át a vezetést, sőt, a következő két körben Miroslav Konopka és Selzer Prezmyslaw (Lukas Motorsport, Porsche) is utat talált Lukas mellett.

A 8. körben a cseh Zdenek Tesarik BMW-jéből olaj folyt a pályára a 3-as és 5-ös kanyar között, aminek következtében piros zászlóval meg kellett fel kellett függeszteni a futamot. Körülbelül negyedórás kényszerszünet következett, amíg a pályabírók megtisztították az aszfaltot, majd jött az ismételt rajt, ami után Barta csak rövid ideig élvezhette az 1. helyet, Alpinája szinte rögtön utána elromlott. Liedl kaparintotta meg a vezetést Konopka és a Prezmyslawot visszaelőző Lukas előtt, mögöttük viszont már az utolsó helyről rajtoló cseh Antonin Herbeck is megjelent, aki a pénteki hatalmas bukása miatt a rajtrács végéről vágott neki a versenynek Pagani Zondájával. Herbeck az utolsó körökben folytatta menetelését, és a verseny végére az 1. helyet is sikerült átvennie. Liedl és Konopka megtartotta dobogós pozícióját, a 4. és 5. helyen Lukas és Rosina végzett, megelőzve Prezmyslawot.

Egy Pagani és egy Alpina győzöttA szombati első három helyezett:
1. Antonin Herbeck, Rock Media Motors, 28:22,166 perc
2. Tomás Liedl, AST Presskam, +2,335 másodperc
3. Miroslav Konopka, ARC Bratislava, +3,858 másodperc

Barta nagyszerű rajtjával nyerte a nagy túraautók vasárnapi versenyét. Az ötödik helyről rajtolva már az első kanyarban átvette a vezetést a nagy túraautók második futamán a gyorsasági OB-n, melyet a célig nem engedett ki a kezéből. A BMW Alpinát vezető pilóta mögött Max Stanco (Ferrari) és Antonin Herbeck (Pagani Zonda) végzett.

A Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság 2000 köbcentiméternél nagyobb motorú autók számára kiírt második futamán az első futam győztese, Antonin Herbeck (Pagani Zonda) szerezte meg a pole pozíciót, akit Tomás Liedl (Audi), Max Stanco (Ferrari), Miroslav Konopka (Porsche) és Barta Attila (BMW Alpina) követett a hungaroringi rajtrácson.

A starthoz viszont nem tudott felállni Liedl, mert már a felvezető kör végén ki kellett jönnie a boxba. A rajtnál az első helyről Herbeck alig tudott elindulni, így az 5. helyről kilövő Barta került az élre. A második helyen Stanco, a harmadikon a cseh Dennis Waszek (Ferrari), a negyediken a lengyel Artur Janos (Ferrari) haladt az első kör végén.

Barta stabilizálta előnyét az élen, és Stanco szintén magabiztosan tartotta a 2. helyet. Waszek és Janos azonban nem sokáig tudta tartani pozícióját, mert Herbeck, illetve a rajt után szintén hátra eső lengyel Selzer Prezmyslaw (Porsche) megkezdte a felzárkózást. A 9. körben Prezmyslaw már harmadik, Herbeck pedig negyedik volt, és két kör múlva felcserélődött köztük a sorrend, miután Herbeck sikeresen előzött a 2-es kanyarnál a Pagani Zondával.

Egy Pagani és egy Alpina győzöttA leintésig már nem változott az élmezőny sorrendje, Barta győzött Stanco, Herbeck, Prezmyslaw, Janos és Waszek előtt.

A vasárnapi első három helyezett:
1. Barta Attila, Racing Trevor
2. Max Maclej Stanco, Fuchs Star-Moto Racing, +3,565 másodperc
3. Antonin Herbeck, Rock Media Motors, +23,234 másodperc

További cikkek


Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen
Irány Slovakiaring
Michelisz pontokat mentett Marrákesben
Kulcsszavak:
 
Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Egy Pagani és egy Alpina győzött Dakar 2012 - Sebestyén is a célban, Szalayék 17 helyet javítottak összetettben Pödör egy év szünet után is az élen a Hungaroringen Pödör egy év szünet után is az élen a Hungaroringen Alonso és Coma kemény tapasztalatszerzésre fontos lépés a Toyota Hiluxal a dakarhoz vezető úton? Alonso és Coma kemény tapasztalatszerzésre fontos lépés a Toyota Hiluxal a dakarhoz vezető úton? Herczigék ismét győztek Szombathelyen Herczigék ismét győztek Szombathelyen
 
Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen

Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen

2012. április 28.
A BFR Driver Academy Kupával idén is április utolsó hétvégéjén kezdődik el a magyar ...
Részletek
Több száz milliós autócsodák a HungaroringenA BFR Driver Academy Kupával idén is április utolsó hétvégéjén (április 28. – április 29.) kezdődik el a magyar Autós Gyorsasági Bajnokság. A szezonnyitó versenyhétvége egyben a Közép-Európai Zóna Trófea egyik fordulója is, ezért igazán különleges mezőny látogat el hazánkba.

újra nagyobb izgalmas versenyek várhatók a 2006-óta lankadatlan népszerűségnek örvendő Suzuki Kupában, ahol erre az idényre újra gumit váltottak, ami ismét megbolygathatja az erőviszonyokat. Természetesen ott lesz a rajtrácson a csak női versenyzőkből álló Lotus Ladies Cup mezőnye is, minden bizonnyal idén is kitesznek magukért a lányok.

A nagy túraautók mezőnyében számtalan GT2-es, GT3-as kategóriájú 500-600 lóerős Porsche, Ferrari és BMW méri össze a tudását a Mercedes-Benz SLS AMG-vel, egy Pagani Zondával, de lesz a mezőnyben ex-DTM-es Audi is. Hazánkban is bemutatkozik a kelet-európai Porsche Kupa, így a Lotus Eastern Europe Cup mellett még egy nemzetközi kupasorozat küzdelmét is megcsodálhatják a nézők.

A kis túraautók mezőnyében is jó versenyre lehet számítani, hiszen 26 autó nevezett, de némi meglepetésre ezúttal a formula autók között is népes mezőny gyúlt össze, több Formula Renault is összeméri tudását a bajnok Formula Masterrel. Idén is megrendezésre kerül az Endurance Trófea is, amely egy 2 órás, megbízhatósági futammal zárja le a hétvégét. Ebben a mezőnyben is nagyon komoly GT2-es, GT3-as versenyautók indulnak, látványos küzdelem várható.

Több száz milliós autócsodák a HungaroringenIngyenes sportesemény!

Bár a szabadedzések már pénteken elkezdődnek, a versenyeket szombaton és vasárnap rendezik. A belépés nemcsak a nézőtérre, hanem a paddock területére is ingyenes, sőt 16 év feletti felnőtt még a boxutcába is bemehet.

További cikkek


Irány Slovakiaring
A Zengő Motorsport, Michelisszel és Wéberrel áll rajthoz Szlovákiában
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Kulcsszavak:
 
Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen Michelisz harmadik helyen végzett Michelisz dobogón az első futamon Michelisz dobogón az első futamon A világ legfiatalabb női pilótájaként versenyezhet GT-sorozatban Keszthelyi Vivien A világ legfiatalabb női pilótájaként versenyezhet GT-sorozatban Keszthelyi Vivien Ötödik és hetedik hellyel kezdte a WTCR sorozatot Michelisz Ötödik és hetedik hellyel kezdte a WTCR sorozatot Michelisz Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen BERNIS Kupa a Pannónia-Ringen
 
A Zengő Motorsport, Michelisszel és Wéberrel áll rajthoz Szlovákiában

A Zengő Motorsport, Michelisszel és Wéberrel áll rajthoz Szlovákiában

2012. április 27.
A marokkói „kitérő” után a túraautó világ- bajnokság mezőnye visszatér ...
Részletek
Zengő MotorsportA marokkói „kitérő” után a túraautó világbajnokság mezőnye visszatér Európába. A negyedik fordulót egy, a sorozat számára új versenypályán Szlovákiában, a Slovakiaringen rendezik meg. Az 5922 méter hosszú aszfaltcsík hosszú egyenesekkel, tempós, gyors kanyarokkal tűzdelt, amely kedvezhet a BMW-k számára, így a Zengő Motorsport bizakodva tekinthet a soron következő versenyhétvégére.

A Zengő Motorsport ezen a hétvégén újra két versenyzővel, Michelisz Norberttel és Wéber Gáborral áll rajhoz. A szlovákiai aszfaltcsíkon egyik versenyzőnk sem teljesített futamot versenykörülmények között, így annak ellenére, hogy a szomszéd országban kerül sor a versenyre, minden versenyzőnek tanulnia kell a világbajnokságon debütáló versenypályát.

A világbajnoki pontversenyben három forduló után Michelisz Norbert 26 ponttal a 9. pozícióban áll, a Yokohama Driver’s Trophy értékelésben 32 ponttal negyedik a rangsorban 19 pont hátránnyal, az élen álló Pepe Oriola mögött. Wéber Gábor az eddigi három hétvége közül kettőn vett részt, az első világbajnoki pont még várat magára, a független versenyzők között három egységgel a 10. helyen áll.

Michelisz Norbert:

Nagyon várom a szlovákiai WTCC futamot. Számunkra ez a helyszín szinte hazai terepnek számít, ugyanis a pálya mindössze 150 Km-re található Budapesttől. A BMW-re kiszabott 40 kg büntetősúlynak köszönhetően azonban nehéz hétvégére számítok, még akkor is, ha a pálya vonalvezetése első ránézésre kedvezhet a hátsókerék hajtásnak. Az előző versenyhétvégék tapasztalatai azt mutatják, hogy van esélyünk a pontszerzésre, de kis szerencsével, és remélhetőleg nagymértékű helyszíni szurkolói támogatással akár az első 5 közé is beverekedhetjük magunkat valamelyik futamon. összességében nehéz jóslatokba bocsátkozni, ugyanis a mezőny most látogat először a Solvakiaringre.

Zengő MotorsportWéber Gábor:

Még soha nem versenyeztem a Slovakiaringen, a pályán is csak egyszer jártam néhány hete. Nagyon gyorsnak és trükkösnek tűnik, a 320 TC volánjánál biztos nem fogunk unatkozni. A marrakech-i verseny kihagyása csak anyagi szempontból volt előnyös, mert nekem épp a versenykilométer hiányzik, így onnan folytatom a dolgot, ahol Valenciában abbahagytam. Persze az első két futam tapasztalatait már hosszasan kielemeztük, de a pályán töltött időt semmi nem pótolhatja. Remélem, hogy sokan ellátogatnak a Győrtől mindössze 50 km-re található pályára, így egy kicsit ezt a futamot is hazai versenyként kezelhetjük, és mindenkinek jó ráhangolódás lesz az egy héttel később következő hungaroringi versenyre.

A hétvége menetrendje:

április 28., szombat:
09:45-10:15 Első szabadedzés
12:30-13:00 Második szabadedzés
15:00-15:35 Időmérő edzés

április 29., vasárnap:

08:45-09:00 Bemelegítés
14:20-14:45 Első futam (10 kör)
15:35-16:00 Második Futam (10 kör)

További cikkek

Irány Slovakiaring
Michelisz pontokat mentett Marrákesben
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Kulcsszavak:
 
ifjabb Tóth János: A második napon dől majd el a verseny, de az elsőn is nagyon észnél kell lenni ifjabb Tóth János: A második napon dől majd el a verseny, de az elsőn is nagyon észnél kell lenni A Zengő Motorsport, Michelisszel és Wéberrel áll rajthoz Szlovákiában Egyszer lent, egyszer fent Három új fényezés és egy jubileumi rajtszám színesíti a BMW M4 DTM versenyautók 2016-os flottáját Három új fényezés és egy jubileumi rajtszám színesíti a BMW M4 DTM versenyautók 2016-os flottáját Borkovic elképesztő győzelme a Hungaroringen! Borkovic elképesztő győzelme a Hungaroringen! Hétvégén Hankook Racer Cup a Pannóniaringen Hétvégén Hankook Racer Cup a Pannóniaringen
 
Irány Slovakiaring

Irány Slovakiaring

2012. április 27.
Tim Gábor az FIA ETCC (Túraautó Európa bajnokság) második versenyén indul a Slovakia...
Részletek
Tim GáborTim Gábor az FIA ETCC (Túraautó Európa bajnokság) második versenyén indul a Slovakiaring-en.

A pilóta és csapata az első versenyre (Monza) ugyan elutazott, de a versenyeken nem tudott indulni műszaki hiba miatt. A tragikus hétvége után, a csapat és az autót fejlesztő dán gyártó folyamatos kapcsolatban volt, és az autó egy új fejlesztésekkel ellátott motort kapott. A technikát azóta sikeresen tesztelték, és sikeres zárták a kétnapos felkészülést.

Mivel a pilóta az első hétvégét "nullázta", nagy hátrányból veszi üldözőbe vetélytársait. A versenyre 27 pilóta adta le a nevezését, így kilátogató, várhatóan nagy számú magyar nézőközönség, remek futamokat láthat majd, nem beszélve az ugyanitt megrendezésre kerülő WTCC futamairól!

Az FIA ETCC futamait az Eurosport ugyan nem közvetíti élő adásban, csak felvételről (Május 2.), mégis lehet élőben követni az eseményeket az Eurosport Player-en.  A szabadedzésektől egészen a versenyekig működik a live timing, így a köridőket, és a pilóta pozíciója is látható.

Tim Gábor-t az esélyekről kérdeztük:

"Amennyiben nem lesz technikai problémánk, úgy látom, hogy eséllyel harcolhatunk dobogós helyezésért. Persze nem lesz könnyű, még én is és a csapat is tanulja ezt az ex WTCC-s technikát, de egyre többet tudunk, egyre jobban összeszokunk. Az új motor erős, és a futómű beállításokkal is sokat fejlődtünk. Nagyon bizakodó vagyok."

Tim Gáboráprilis 28. Szombat

8:30 - 9:30 - Szabadedzés
11:00 - 12:00 - Szabadedzés
14:15 - 14:45 - Szabadedzés
16:00 - 16:30 - Időmérő edzés

április 29. Vasárnap

9:15 - 9:30 - Bemelegítés
11:20 - 11:45 - Verseny 1. Gördülő rajt
12:35 - 13:00 - Verseny 2. álló rajtTovábbi cikkek


A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon
Michelisz pontokat mentett Marrákesben
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Irány Slovakiaring MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat Irány Slovakiaring Turánék számára már az első szakaszon véget ért a Jännerrallye Irány Slovakiaring Tim Gábor győzött az első Clio Cup futamán! Jedlóczky L Márk egy igen küzdelmes versennyel lépett a nemzetközi porondra Jedlóczky L Márk egy igen küzdelmes versennyel lépett a nemzetközi porondra „Súlyos” győzelem a Citroën számára „Súlyos” győzelem a Citroën számára
 
Michelisz pontokat mentett Marrákesben

Michelisz pontokat mentett Marrákesben

2012. április 17.
A Túraautó Világ- bajnokság harmadik fordulójának első versenyén Michelisz Norbert ...
Részletek
Michelisz pontokat mentett MarrákesbenA Túraautó Világbajnokság harmadik fordulójának első versenyén Michelisz Norbert a 13. helyről indulva a 9. pontszerző helyen ért célba Marokkóban. A magyar versenyző kihasználta a versenytársak hibáit és a start után több pozíciót is javított.

A repülőrajtot követően, ahogyan azt várni lehetett többen is összeütköztek. Először a Ford versenyzője James Nash és a BMW-s Mehdi Bennani, majd Tom Coronel és Alex Macdowell csaptak össze. A Chevy-k Menu, Huff, Muller sorrendben vezették a mezőnyt. Michelisz a kiesések után a 10. helyre jött fel, Tarquini mögé. A negyedik körben Tom Chilton zseniális manővert mutatott be Stefano D’Aste-val szemben és Oriola mögé, az ötödik helyre zárkózott fel. Norbi a 9. helyen haladt, azonban tempója lassúnak bizonyult Coronellel szemben, aki az utolsó előtti körben megelőzte a Zengő Motorsport versenyzőjét. Az utolsó körben az addig 8. helyen haladó Tarquini autója megállt, ennek következtében Michelisz a 9., két világbajnoki pontot érő helyen futott be.

Az első futamot Alain Menu nyerte meg csapattársai előtt. A dobogó második fokára Robert Huff, a harmadikra Yvan Muller állhatott fel. A Yokohama Drivers Trophy értékelésben Michelisz Norbert a negyedik helyen zárt a fiatal spanyol, Pepe Oriola, D’Aste és Engstler mögött.

Michelisz Norbert:

"Az egész futam nagyon küzdelmes volt. Reméltem, hogy az elején megúszom a csetepatét, bár a kettes kanyar kijáratánál csupán egy hajszálon múlt, hogy elkerültem az ütközést. Ezután pedig beállt a vonatozás és tudtam, hogy akik előttem vannak, azoknak nagyobb a tempójuk. Az ötödik körtől érezhetően veszítettem a tempómból, ez egy kicsit aggaszt. örülök, hogy sikerült célba érnem a pontszerző, kilencedik helyen a 13-ról, nagyjából ez volt a reális eredmény."

Michelisz pontokat mentett MarrákesbenTovábbi cikkek


Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Szalay Balázsék visszatértek a két évvel ezelőtti balesetük színhelyére Szalay Balázsék visszatértek a két évvel ezelőtti balesetük színhelyére Tripla BMW-dobogóval búcsúzik Európától a DTM Tripla BMW-dobogóval búcsúzik Európától a DTM Michelisz pontokat mentett Marrákesben Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Féktávok versenye Féktávok versenye Michelisz pontokat mentett Marrákesben Az Audi vezető pozícióban érkezik a budapesti DTM futamra
 
Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót

Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót

2012. április 17.
A bajnoki címvédő Fazekas Károly nyerte vasárnap a hét- futamos tereprali ob nyitó ...
Részletek
Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitótA bajnoki címvédő Fazekas Károly nyerte vasárnap a hétfutamos tereprali ob nyitóversenyét.

Az Aqua-Palace Kupáért rendezett viadalon Fazekas mögött Szalay Balázs végzett a második és Varga Imre a harmadik helyen. A Hajdúszoboszló térségében lebonyolított verseny össztávja 655 kilométer volt, ebből 318,6 km a mért szakasz.

Szombaton hat szelektív szakaszt, összesen 377,6 kilométert teljesített a mezőny, vasárnap további három szakasszal (105,4 km) fejeződött be a futam.
Végeredmény:

1. Fazekas Károly (BMW) 3:22:33 ó
2. Szalay Balázs (Opel) 12:20 p hátrány
3. Varga Imre (Nissan) 25:49

További cikkek

Ken Block video versenyt hirdet
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Háromszoros šKODA-győzelem az ír Ralin
Kulcsszavak:
 
Május 31-ig nem lehet autóversenyt rendezni Magyarországon Május 31-ig nem lehet autóversenyt rendezni Magyarországon Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót Bahreini Nagydíj - Räikkönené a második szabadedzés Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót Alonso: Vettelnél van a jobb autó Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót Tim Gábor: Újra vezetjük a bajnokságot!
 
Kínai Nagydíj - Rosberg győzött

Kínai Nagydíj - Rosberg győzött

2012. április 15.
Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte vasárnap a Forma-1 ...
Részletek
Kínai Nagydíj - Rosberg győzöttNico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. Rosberg mögött két mclarenes brit pilóta, Jenson Button és Lewis Hamilton végzett a második és a harmadik helyen Sanghajban. Hamilton harmadik helyének köszönhetően az élre került a pontversenyben.

A 27 esztendős német-finn autóversenyző, aki pályafutása első világbajnoki futamát nyerte meg, rajt-cél győzelmet aratott a Kínai GP-n. édesapja, Keke Rosberg 1982-ben nyert F1-es világbajnokságot. A vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) az ötödik helyen végzett. A második helyről startoló hétszeres világbajnok német Michael Schumacher műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt. Gond nélkül zajlott le az 56 körös viadal rajtja, Rosberg megtartotta első helyét és Schumacher is a másodikat. Az első kör végén mögöttük Button és a finn Kimi Räikkönen (Lotus) következett. Vettel, aki nagy meglepetésre csak a 11. pozíciót tudta kiharcolni a szombati időmérőn, a 14. helyre csúszott vissza.

Az ötödik kör végén változatlanul a két Mercedes robogott az élen. Az ausztrál Mark Webber (Red Bull) már a hetedik körben gumit cserélt, majd a többi pilóta is boxlátogatáson volt. Schumacher számára a 13. körben véget ért a Kínai Nagydíj: a helyszínről származó első információk szerint a kerékcserénél az egyik kereket nem a megfelelő módon tették fel a Mercedesre, s emiatt kellett kiállnia. A huszadik körben változatlanul Rosberg robogott az élen, mögötte Button, Hamilton, Webber, Räikkönen és a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari) következett. Vettel ekkor a tizedik volt.

Kínai Nagydíj - Rosberg győzöttWebber a 22. körben másodszor is gumit cserélt, majd egy körrel később Hamilton, aztán Button is így tett.

Féltávnál változatlanul Rosberg vezette a mezőnyt. Húsz körrel a zárás előtt már Button volt az élen, igaz, még egy alkalommal ki kellett jönnie kerékcserére, mögötte Rosberg, Hamilton, Alonso, a brazil Felipe Massa (Ferrari) és Räikkönen következett. Button a negyvenedik körben cserélt kereket, de a boxlátogatás túlságosan sokáig tartott, így csak a hatodik helyre tért vissza. Ezzel ismét Rosberg volt az első, Räikkönen a második és Vettel a harmadik. A 48. körben Vettel megelőzte Räikkönent, sőt Button is elsuhant a Ferrarival 2007-ben világbajnok finn mellett.

Az 52. körben Button egy remek manőverrel megelőzte Vettelt és ismét a második volt. Egy körrel a zárás előtt Hamilton is a világbajnoki címvédő elé került, aki végül az ötödik helyen zárt.

További cikkek

A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon
Kulcsszavak:
 
Kiss Norbi ismét a B3 Racing SEAT színeiben Kiss Norbi ismét a B3 Racing SEAT színeiben Hazai pályán az Audi Sport a DTM-ben Hazai pályán az Audi Sport a DTM-ben Hat győzelemmel megvan Tim Gábor bajnoki harmadik helye Hat győzelemmel megvan Tim Gábor bajnoki harmadik helye Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe Tim Gábor indul a Dubai 24 órás versenyen Tim Gábor indul a Dubai 24 órás versenyen
 
Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon

Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon

2012. április 14.
Bár tegnap szakadt az eső, mára kisütött a nap, de a kedvünk jobban hasonlít ...
Részletek
Michelisz NorbertBár tegnap szakadt az eső, mára kisütött a nap, de a kedvünk jobban hasonlít a borongós időjárásra. Michelisz Norbert a 22 induló közül a 16. helyen fejezte be a péntek 13-ai tesztet. Az már nem szerencse kérdése, hogy egy kör megtétele után ki kellett állnia, mert a motor egyik szenzorja elromlott.

A Chevynek, a SEATnak és a Fordnak áll a zászló Marokkóban, hiszen csak a nyolcadik helyre sikerült beverekednie magát a BMW-t vezető Franz Engstlernek, megelőzve a holland Tom Coronelt. Az előző napokban kialakított és tegnap még javítgatott rázókövekről a pilóták felhordták az aszfaltdarabkákat, ami miatt a pálya látványosan bekoszolódott, tetézve az amúgy is szálló finom szemcséjű és mindet belepő port.

„Az elején motorikus gondjaink voltak, semmi komoly, csak egy jeladó romlott el, amit a fiúk megcsináltak, így még tudtam menni 13-14 percet.  Az eredeti tervünk szerint a féket is be kellett volna koptatni és ezzel is elment még 3 vagy négy kör. Talán maradt három köröm, amit meg tudtam nyomni. A pálya nagyon egyenetlen az egyenes részeken is, az autó eleje nagyon merev – panaszkodott Michelisz.

éreztem, hogy nagyon hamar el is veszítette a tapadást, lehet, hogy azért, mert koszos volt a pálya. Nem volt egy jó etap. A kerékvetőkön úgy megy át az autó, mint kés a vajban, de ez teljesen más kerékvető, mint mondjuk, ami Monzában van, például sokkal élesebb az eleje.

Michelisz NorbertAz autón sok mindent kicseréltünk Valencia után, a csapat egy nappal később jött emiatt haza, mint én, főleg az első futómű részeken. Meg kell beszélnünk, hogy mi legyen holnapra a stratégia, a délutánunk ezzel fog most eltelni.

összességében a 16. helyen végeztem, de nem volt egy értékelhető köröm sem. Pontosan nem látjuk az erőviszonyokat, de az a sorrendből látszik, hogy a BMW-nek olyan nagyon sok keresnivalója nem lesz ezen a nagyon nehéz hétvégén. Azt valószínűsítem, hogy nem itt fogjuk a legjobb eredményünket elérni.”

További cikkek

A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Hétvégén indul a 2012-es WTCC
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon Alonso nyert, Vettel maradt az élen Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon Új autóval, ismét dupla győzelem Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon Magyar Nagydíj - Ricciardo győzött a Hungaroringen Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon Belgiumban A Citroen Racing Kiss Norbert magasan a tabella élén a szezon felénél Kiss Norbert magasan a tabella élén a szezon felénél
 
Rob Huff Budapesten

Rob Huff Budapesten

2012. április 13.
Egy vérbeli bajnokkal mérhették össze ügyessé- güket mindazok a szeren- csések...
Részletek
Rob Huff BudapestenEgy vérbeli bajnokkal mérhették össze ügyességüket mindazok a szerencsések, akik ott lehettek a budapest X. kerületi go-kart pályán a „Rob Huff Go-Cart Challenge” eseményen az elmúlt csütörtökön. Egy hónappal a május 6-i budapesti WTCC futam előt, a Chevrolet Magyarország Budapestre hívta Rob Huff WTCC pilótát, a tavalyi szezon második helyezettjét, hogy ilyen módon is felhívják a figyelmet a közeledő sporteseményre, amelynek ismét a Hungaroring ad majd otthont.

A hazai autós média képviselői mellet, a programban részt vettek a közösségi portálon szervezett verseny nyertesei, a magyarországi Chevrolet klub tagjai valamint a márkakereskedői hálózatban dolgozó értékesítők kis csapata is. Bizony jól megszorongatták a bajnokot a magyar versenyzők! Talán a hazai pályának lehet tulajdonítani a szoros eredményeket, tény azonban, hogy a délelőtti döntőben Rob csak a harmadik helyezést tudta elérni – persze a rajtrácson a leghátsó pozícióbol indulván.

„Már harmadszor járok Budapesten és nagyon jól érzem magamat önöknél”- emelte ki Rob. „Az idei WTCC szezon nem a legjobban rajtolt számomra, de a múlt évvel ellentétben, amikor jól kezdtem, de aztán a végére elúszott a világbajnoki titulus, most bízom benne, hogy pont a fordítottnak fogok örülni az év végén. A Chevrolet Cruze túraautóm nagyon jól megy, a futóműt sikerült tökéletesre hangolni, úgyhogy remélem egy hasonlóan izgalmas futamnak nézünk elibe a Hungaroringen az idén is, mint ez tavaly volt” – zárta gondolatait Rob, aki nem csak rekord köridőkkel jeleskedet a go-kart pályán, hanem tömérdek autogramot is osztott a rajongóknak, akik pedig a vele készült közös fényképekkel árasztották el a világhálót.

Rob Huff BudapestenTovábbi cikkek


A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Hétvégén indul a 2012-es WTCC
Kulcsszavak:
 
Az FIA kamionverseny szezon izgalmai tovább fokozódnak Az FIA kamionverseny szezon izgalmai tovább fokozódnak Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság legjobb Hondás szereplője Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság legjobb Hondás szereplője Szépen teljesített a KIA LOTOS első versenyhétvégéjén Szépen teljesített a KIA LOTOS első versenyhétvégéjén Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Rob Huff Budapesten Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
 
Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír Ralin

Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír Ralin

2012. április 13.
A šKODA Motorsport az idei IRC szezonban továbbra is csúcs- teljesít- ményt nyújt.
Részletek
Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír RalinA šKODA Motorsport az idei IRC-szezonban továbbra is csúcsteljesítményt nyújt. Az IRC-évad harmadik futamán írországban három Fabia Super 2000 pilóta szerezte meg az első három helyezést. A Juho Hänninen/Mikko Markkula finn páros nyerte meg az ír Ralit a šKODA UK csapat színeiben versenyző Andreas Mikkelsen előtt, harmadikként pedig a cseh šKODA-pilóta, Jan Kopecký futott be. így a cseh márka két kettős győzelem után az idei szezonban először a dobogó mindhárom fokát elfoglalta. A šKODA a szigetországban aratott hármas győzelmével tovább növelte előnyét az IRC konstruktőri bajnokságban, míg a pilóták versenyét továbbra is Andreas Mikkelsen vezeti.

Idén először került be az IRC versenynaptárába az ír Rali. Amint az várható volt, a szűk utakon, az egyenetlen aszfalton kemény csatát vívott a két gyári Fabia Super 2000 pilótája, Juho Hänninen és Andreas Mikkelsen, vagyis a két legutóbbi IRC-bajnok. Egészen a 12. szakaszig szó szerint minden másodpercért megküzdöttek, kettejük között az időkülönbség mindössze 2,3 másodperc volt. ám ezen a szakaszon Mikkelsen hibázott, ami több másodpercbe és a győzelem reményébe került, így  Hänninen magabiztosan az első helyre autózott. A harmadik helyre csapattársa Jan Kopecký futott be, aki így az idei negyedik versenyén először nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Hänninen sikerével immár mindhárom pilóta magáénak tudhat egy idei IRC-győzelmet.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport csapatfőnöke: „Három šKODA-pilóta a dobogón, mi többet kívánhatnánk?! Nagyon elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel, különösképpen azért mert tovább növeltük előnyünket a konstruktőrök versenyében. Az IRC márkabajnoki cím a legfontosabb cél számunkra az idei szezonban.”

Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír RalinJuho Hänninen: „Igazán remek, és az Andreas-szal vívott küzdelem miatt rendkívül izgalmas verseny volt. Nagyon boldoggá tesz a győzelem, már hosszú ideje vártunk erre Mikkóval. Egész hétvégén gyors tempót autóztunk, és örömteli, hogy végül erőfeszítéseinknek ilyen szép eredménye lett.“

Jan Kopecký: „Elégedettek vagyunk a harmadik helyezéssel. Nehéz körülmények között kellett helyt állnunk, különösen pénteken. Juho és Andreas gyors tempót diktált, amelyet nem tudtunk tartani. Nem lett volna értelme veszélyesen nagy sebességgel autózni és vakmerő üldözésbe kezdeni. Mindketten ragyogóan teljesítettek, és összességében sok tapasztalatot gyűjtöttünk az ír Ralin.“

A 2012-es IRC-évad negyedik futamára május 10-12. között kerül sor Korzika szigetén.

Az IRC pilóták pontversenye három futam után:
Andreas Mikkelsen / šKODA Fabia Super 2000 – 61 pont
Juho Hänninen / šKODA Fabia Super 2000 – 43 pont
Jan Kopecký / šKODA Fabia Super 2000 – 40 pont

További cikkek

Kettős šKODA győzelem a Kanári-szigeteken
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Hétvégén indul a 2012-es WTCC

Kulcsszavak:
 
Az OXXO Hungary Truck Racing Team bemutatta 2018-as versenykamionját Az OXXO Hungary Truck Racing Team bemutatta 2018-as versenykamionját Ausztrál Nagydíj - Mercedes-fölény az első két szabadedzésen Ausztrál Nagydíj - Mercedes-fölény az első két szabadedzésen Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír Ralin Olasz Nagydíj - Vettel győzött és tovább növelte előnyét Túraautó-vb - Michelisz újabb harmadik helye Túraautó-vb - Michelisz újabb harmadik helye Autóverseny a javából - Hungaroringen  a Hankook Racer Cup Autóverseny a javából - Hungaroringen a Hankook Racer Cup
 

Találatok száma: 792 Megjelenítve: 741 - 750