Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Nissan LEAF Európa legkeresettebb elektromos autója

A Nissan LEAF Európa legkeresettebb elektromos autója

2015. január 24.
Az Európában gyártott modell eladásainak gyorsulásával a 2014-es értékesítések száma 33%-os növekedést mutat 2013-hoz képest. A Nissan LEAF 26%-os részesedésével vezeti az elektromos autók gyorsan bővülő piacát.

Nissan LEAF

A 100%-ban elektromos Nissan LEAF 2014-ben megdöntötte saját előző éves eladási csúcsát: 14 658 -as értékesítési darabszámával az elektromos autók robbanásszerűen fejlődő piacának több mint negyedét tudhatja magáénak.

Annak ellenére, hogy 2014-ben a versenytársak eddig soha nem látott számban léptek be az elektromosautó-piacra a Nissan LEAF mind globális szinten, mind az Amerikai Egyesült Államokban és Európában megőrizte vezető pozícióját. A tavalyi volt sorozatban a negyedik olyan év, amikor a gyártó elektromos családi autója a zéró-emissziós eladási listák élén szerepelt Európában.

Guillaume Cartier, a Nissan Europe értékesítési és marketing alelnöke az értékesítési adatok növekedéséhez a következőket fűzte hozzá: „Mostanra vált láthatóvá az elégedett ügyfelek hatása az eladásokra - azoké az elégedett ügyfeleké, akik közül 95%szívesen ajánlja ismerőseinek is a modellt, és akik 50%-a nyilatkozta azt, hogy nem váltana vissza benzines vagy dízelautóra.A Nissan LEAF eladásainak folyamatos növekedését segíti az elégedett ügyfelek effajta támogatása, és az, hogy a vevők egyre jobban tudatában vannak az elektromos autók által elérhető jelentős megtakarításoknak."

Nissan e-NV200

Cartier a következőket is hozzátette: „A CarWings telematikai rendszer adatai szerint a Nissan LEAF tulajdonosai évente több mint 16 500 kilométert tesznek meg autójukkal, ami átlagosan 40%-kal több, mint az európai benzines és dízelautók éves futásteljesítménye.Ezek az adatok azt mutatják, hogy számos háztartásban a LEAF az elsődleges autó, és hogy az ügyfelek kezdenek másképp tekinteni az elektromos autókra."

A Nissan LEAF-et Európában először 2011 elején mutatták be, majd 2013 közepén érkezett meg az ügyfelek visszajelzései alapján több mint 100 ponton továbbfejlesztett változat. A Nissan LEAF-et az Egyesült Királyságban található Sunderlandben szerelik össze, akkumulátorait pedig a szintén ott található új, kifejezetten e célra épült üzemben gyártják. 2014 júniusában a Nissan bemutatta a 100%-ban elektromos e-NV200 kishaszongépjárművet, melyet a vállalat barcelonai üzemében szerelnek össze, és amelynek akkumulátorait szintén Sunderlandben készítik.

Kulcsszavak: autóipar, e-NV200, elektromos, elektromos autó, értékesítés, leaf, Sunderland, villanyautó
 
Magyarországon is bemutatkozott a MINI elektromos autója Magyarországon is bemutatkozott a MINI elektromos autója A Nissan LEAF Európa legkeresettebb elektromos autója A Hyundai Motor megkezdte az európai piacra szánt, új generációs i20 modellek gyártását Trendi, egyszerű, modern és kicsit szemtelen a Citroen E-MEHARI Trendi, egyszerű, modern és kicsit szemtelen a Citroen E-MEHARI A Nissan LEAF Európa legkeresettebb elektromos autója Audi Hungaria: mintegy 2 millió motor készül az idén Győrben Idén talál majd gazdára a 250 ezredik Ford Magyarországon Idén talál majd gazdára a 250 ezredik Ford Magyarországon
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1