Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban

A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban

2015. szeptember 09.
Öt évvel a szegmenst forradalmasító kisméretű kompakt crossover bevezetése után a Nissan bejelentette, hogy a Juke következő generációjának gyártását tervezi az Egyesült Királyságban.

A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban

A mintegy 100 millió angol fontos beruházás újabb bizonyítéka a sunderlandi üzem gyártósorairól leguruló autók kiemelkedő minőségének, és egyúttal jelzi azt is, hogy a Nissan nem mond le a crossover szegmensben betöltött egyértelmű vezető szerepéről.

Az új Nissan Qashqai 2013-as bevezetése után, a következő Juke gyártásának bejelentése tovább biztosítja a sunderlandi gyártósorok működését és a Nissan 34 ezer itteni alkalmazottjának, illetve beszállítójának munkáját 2020 után is.

Az ünnepélyes bejelentésre Paul Willcox, a Nissan Europe elnöke is Sunderlandbe érkezett.

Willcox a következőket nyilatkozta: „A Juke egyedi formaterve az egyik fő oka annak, hogy a Nissan jelenleg a crossover kategória vitathatatlan vezetője; ezt pedig az elmúlt öt év folyamatosan növekvő értékesítési adatai is alátámasztják."

 „A következő Juke gyártásának bejelentésével, vásárlóink biztosak lehetnek benne, hogy még sokáig a Nissan lesz az etalon a crossoverek szegmensében."

A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban
 
„Ez a bejelentés egyben biztosítja a sunderlandi üzem 2020 utáni jövőjét is, amit az itteni csapat sokéves, kemény munkája alapozott meg. Erőfeszítéseiknek köszönhető az itt készülő Nissan modellek kivételes minősége."

A Nissan Londonban található európai formatervező központja, illetve a kelet-angliai Cranfieldben működő európai fejlesztési központja is kulcsfontosságú szerepet játszik az új modell fejlesztésében, ezzel biztosítva, hogy a Juke második generációja is megfeleljen az európai vásárlói igényeknek és ízlésnek.

A bejelentés kapcsán George Osborne, brit pénzügyminiszter elmondta: „Fantasztikus hír, hogy a Nissan itt Sunderlandben gyártja majd új modelljét, biztosítva ezzel sokezer helyi dolgozó munkahelyét."

„A kormány által meghirdetett ´Northern Powerhouse´ program ambiciózus tervei is a helyi erősségekre, egyebek mellett az iparra építenek - ez a bejelentés pedig fontos visszajelzésként szolgál, hogy az Egyesült Királyságra globális szinten is vezető autóipari szereplőként tekintenek."

A Juke mára a crossoverek B-szegmensének egyértelmű referenciapontjává, illetve Európában a Nissan második legkeresettebb modelljévé vált. Amióta csak 2010-ben a modell első példányai legördültek a sunderlandi üzem 2-es gyártósoráról megfordulnak utána az utcán.

A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban

A Juke sikerei nagyban hozzájárultak, hogy a sunderlandi gyárat az elmúlt három évben évente 500 ezer autó hagyta el, melyek 80 százalékát a Nissan 130 exportpiacának valamelyikén értékesítették. A gyárban emellett jelenleg is készülnek a Nissan Note, illetve a 100%-ban elektromos Nissan LEAF modellek, és még idén megkezdődik az Infiniti Q30 gyártása is.

A 2014-ben modellfrissítésen átesett Juke opcionális egyedi kiegészítőkkel, illetve egy sor izgalmas, innovatív technológiai és stíluselemmel kapható.   Sunderlandban készül a Juke NISMO RS, a Nissan népszerű crossoverének új, nagy teljesítményű változata is. A mindig újabb meglepetéseket okozó NISMO részleg hosszú évekre visszanyúló versenytapasztalataival, lenyűgöző teljesítménnyel, agresszív külsővel és páratlan vezethetőséggel ruházta fel a Juke-ot.

A következő generációs Juke egyben az első olyan modell, ami a Renault-Nissan Alliance vállalatszövetség CMF-B platformjára épül. A CMF moduláris padlólemezrendszer olyan tervezési architektúra, amely minden fontosabb területen növeli a szinergiákat, a beszerzéstől a járműtervezésen át a hajtásláncokig. 

A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban

A bejelentést megelőzte az az elismerés, amit a Juke a széles körben elfogadott brit J.D. Power megbízhatósági vizsgálatának (VDS) eredményei alapján kapott. Ennek során a tulajdonosok az új autók használatba vétele utáni első három év során tapasztalt hibákról számolnak be, és ez alapján a Juke a kisautók között első helyezést ért el, míg a Nissan a negyedik legmegbízhatóbb márkának bizonyult.

A Nissan jelenleg minden idők legnagyobb autógyártója az Egyesült Királyság autóiparának történetében, az utóbbi három évben 500 ezer darabot meghaladó éves gyártással. A Nissan közel nyolcezer embert foglalkoztat az Egyesült Királyságban található formatervezői, tervezői és gyártó egységeiben, míg beszállító-hálózatán keresztül további 27 ezer, márkakereskedéseiben pedig 3900 főnek ad munkát.
 
Kulcsszavak: autógyár, Egyesült Királyság, gazdaság, juke, nissan, Sunderland
 
A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban Útdíj - Jelentősen drágulnak a fuvarköltségek júliustól Amerikai óriás: Nissan Titan Amerikai óriás: Nissan Titan Dízelbotrány - Közel egymillió jármű érintett Franciaországban Dízelbotrány - Közel egymillió jármű érintett Franciaországban A Juke új generációjának gyártására készül a Nissan az Egyesült Királyságban Változnak a trendek a gépjármű márkaszervizek ajánlataiban Foszforeszkáló LEAF a Nissantól Foszforeszkáló LEAF a Nissantól
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1