Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Sikeres évet zárt a Nissan a magyar elektromosautó-piacon

Sikeres évet zárt a Nissan a magyar elektromosautó-piacon

2016. február 16.
A Nissan a 2015-ös naptári évben összesen 85 darab tisztán elektromos járművet értékesített Magyarországon; ezzel részesedése a 100%-ban elektromos autók piacán meghaladta az 50%-ot.

Sikeres évet zárt a Nissan a magyar elektromosautó-piacon

Az ország legnépszerűbb elektromos járműve a globálisan piacvezető Nissan LEAF volt, 73 eladással. A gyártó elektromos kishaszongépjárműve az e-NV200 is jól teljesített: 12 eladással kategóriájában az első, az összes 100%-ban elektromos jármű között pedig a harmadik helyen végzett.

2016-tól a Nissan az EV-k hazai piaci teljesítményének további javulását várja. A LEAF új, 30kWh-s változatának beveztésével a Nissan ismét forradalmasítja az e-mobilitást az elektromos autók teljesítményének, praktikumának és pozitív megítélésének magasabb szintre emelésével. Az akár 250 km-es hatótávolságot kínáló új modell megalkuvások nélküli megoldást kínál a mindennapi közlekedésre.

A Nissan büszke rá, hogy európai villámtöltő adományozó programja révén Budapest mellett az ország olyan stratégiai vidéki pontjain kerültek már átadásra töltőpontok, mint Siófok, Zalaegerszeg, Szolnok, Debrecen vagy Győr.

Sikeres évet zárt a Nissan a magyar elektromosautó-piacon

További optimizmusra ad okot, hogy 2016 áprilisától kezdődően a Gablini Budaörs és a Hiezl Baja után további 10 hazai Nissan kereskedés csatlakozik az EV-hálózathoz: Budapesten a Duna Autó, Hovány, Gablini M3 és Gablini Zugló, Győrben az Iniciál, Tatabányán a Császár, Kecskeméten és Debrecenben a Hovány, Miskolcon a Balogh, Pécsett pedig a Ste-Ba. Az elektromosautó-értékesítés és -szerviz megindulásával együtt pedig a 10 telephelyen természetesen villámtöltő-pontok is kialakításra kerülnek; a töltőinfrastruktúra további bővülése pedig újabb lökést adhat az e-mobilitás elterjedésének.

Kulcsszavak: e-NV200, elektromos, elektromos autó, elektromos töltőállomás, értékesítés, jármű kereskedelem, leaf, nissan, villanyautó
 
Az ukrán autópiac a 25. helyre csúszott vissza Európában Az ukrán autópiac a 25. helyre csúszott vissza Európában Közel a felére esett vissza a használt autó import áprilisban Közel a felére esett vissza a használt autó import áprilisban Sikeres évet zárt a Nissan a magyar elektromosautó-piacon A Juke Nismo bemutatkozott a Budapesti közönségnek Nagy-Britanniában nőtt az autóeladás márciusban Nagy-Britanniában nőtt az autóeladás márciusban A Hyundai Motor Company bemutatja az IONIQ 5 első előzetes képét A Hyundai Motor Company bemutatja az IONIQ 5 első előzetes képét
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1