Regisztráció Elfelejtette a jelszavát? BELÉPÉS
Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A JAS Motorsport bemutatja az új, 2018-as Honda Civic Type R TCR-t

A JAS Motorsport bemutatja az új, 2018-as Honda Civic Type R TCR-t

2017. július 15.
A JAS Motorsport bemutatja vadonatúj Honda Civic Type R TCR modelljét, melyet a túraautó-bajnokság 2018-as szezonjában használhatnak majd vásárlóik.

Az új versenyautó az idén leleplezett HONDA Civic utcai verzióján alapul, és a 2015-ös TCR versenysorozatban debütált elődök nagyszerű sikereit kívánja tovább örökíteni.

A kocsi teljes egészében megújult külsőt kapott, számos ponton módosítottak karosszérián, hogy csökkentsék a légellenállást, valamint nagyobb leszorítóerőt érjenek el. Ezen kívül új, többlengőkaros hátsó felfüggesztést és módosított stabilizátort alkalmaztak, korszerű elektronikus vezérlőegységet (ECU) és továbbfejlesztett bukócsövet építettek be, megspékelve mindezt a legújabb FIA előírásoknak megfelelő kiegészítőkkel.

A JAS Motorsport bemutatja az új, 2018-as Honda Civic Type R TCR-t

Egy úgynevezett endurance verzió is elérhető lesz ebből a típusból azon versenyzők, versenycsapatok részére, akik szeretnének részt venni olyan bajnokságokban, mint például a VLN vagy a 24 órás szériák. Ezt a kiadást fényszórókkal, a sofőrt hűsítő légbeömlő-rendrendszerrel és ABS-szel kiegészített fékekkel szerelik fel.

A Civic Type R TCR-rel egy olyan hosszú és sikeres partneri kapcsolat folytatódik a Honda és a JAS Motorsport között, amely 1998-ban kezdődött, s akkor lépett új szintre, mikor 2001-ben a milánói székhelyű társaságot választották ki a pályaautózásra és ralira szánt első Civic Type R kifejlesztésére.

Azóta a JAS által épített Civic-ek hozzásegítették a Hondát a 2013-as FIA Túraautó-világbajnokság csapatvilágbajnoki címéhez, továbbá a partneristállók is számos győzelmet arattak a jelenlegi Civic Type R TCR-rel különböző versenysorozatokban, így például a Túraautó-Európa-kupában, a TCR német, közel-keleti, olasz és Benelux szériájában, valamint a Macau Guia Race-en.

Az új Civic Type R TCR tehát csatlakozik ahhoz a 19 modellből és több mint 300 autóból álló mezőnyhöz, melynek tagjai megfelelnek a világszerte népszerű TCR-sorozat előírásainak.

A járművek kiszállítása az ügyfelekhez 2017. december 15-én kezdődik, és a 2018-as versenyszezon kezdetéig huszonöt autó lesz elérhető. Ezért a cég arra biztatja az érdeklődőket, hogy a csalódások elkerülése érdekében mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a JAS-szal.

 - Nagyon izgatottak vagyunk, és örömmel jelentjük be, hogy mi készítjük az új Honda Civic Type R TCR-t a versenycsapatok számára, egyúttal szeretnénk szívből köszönetet mondani a Hondának, hogy áldásukat adták a közös projekt folytatására. Az új kocsi jelentős fejlődést mutat számos kulcsfontosságú területen, úgymint az aerodinamikai tulajdonságok, a felfüggesztés és az elektronika. Az első Civic Type R TCR-ünkkel már öt bajnokságot nyertek, jelenleg is harcolnak további nyolc címért Európában, valamint Ázsiában. Eltökélt célunk, hogy az új autóval még magasabbra emeljük a mércét a TCR-sorozatban – nyilatkozta Mads Fischer, a JAS Motorsport TCR projektvezetője.

Kulcsszavak: autósport, Civic Type R TCR, honda, új modell
 
Három MINI ALL4 Racing versenyautó áll rajthoz a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán Három MINI ALL4 Racing versenyautó áll rajthoz a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán A Mercedes-AMG két Roadster modellel bővíti ki GT modellcsaládját A Mercedes-AMG két Roadster modellel bővíti ki GT modellcsaládját Bemutatkoztak az új LADA modellek Bemutatkoztak az új LADA modellek Kiemelt partnerségi megállapodást kötött az OMV Hungária és Michelisz Norbert Kiemelt partnerségi megállapodást kötött az OMV Hungária és Michelisz Norbert Magyar Nagydíj - Bianchira emlékeztek a rajt előtt Magyar Nagydíj - Bianchira emlékeztek a rajt előtt
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1