Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
November 16-án mutatja be a Tesla az új teherautóját

November 16-án mutatja be a Tesla az új teherautóját

2017. november 14.
A Tesla következő projektje körül hatalmas volt az érdeklődés, és még most is az. A hírek szerint az elektromos autógyártó egy új, – értelem szerűen – elektromos teherautón dolgozott, de ezt többen kérdőre vonták.

November 16-án mutatja be a Tesla az új teherautóját

Azonban már megvan a dátum is, hogy mikor mutatják be a teherautót – í­rja a tisztajövö.hu.

Sokan voltak kíváncsiak arra, mi lesz a Tesla következő nagy dobása járművek terén. Az első hírek arról szóltak, hogy a Tesla egy elektromos teherautón dolgozik, amit egy kedvcsináló, titokzatos kép is megerősített. Azonban, ahogy egyre közelebb kerültünk a rebesgetett szeptemberi bejelentéshez elkezdtek megszaporodni a pletykák, hogy a Tesla csak játszik velünk, és valami egészen máson dolgozik.

A nyáron több helyről is érkeztek hírek, hogy bizonyos szolgáltatást nyújtó cégek lecserélik a furgon flottájukat elektromosra. Így tett például a brit postaszolgálat, a Royal Mail is, akik ugyan a gigászi flottájuk csupán töredékét cserélték le, de mégis megtették az első lépéseket. Az ehhez hasonló hírek kapcsán pedig folyamatosan jöttek a találgatások, hogy mire készülhet a Tesla. Ugyanis több szakértő megerősítette, hogy nem véletlenül annyira üres az elektromos kamionok piaca, tekintve hogy a legjobb elektromos autók sem képesek akkora távokat megtenni, mint a ma használatban lévő kamionok. Éppen ezért többen gondolták úgy, hogy a Tesla inkább még az elején beszáll az elektromos furgonokba, hogy ott is teret hódíthasson magának.

Aztán elérkezett a szeptember, ahol Elon Musk a Twitteren megerősítette, hogy teherautóról van szó, azóta már ki is szivárgott pár kép a járműről, tesztelés közben. És most már végre megvan a hivatalos dátum is, amikor a nagyközönség előtt is lerántják a leplet. November 16-án véget ér minden találgatás és elmélet, a Tesla bemutatja a következő projektjét.

November 16-án mutatja be a Tesla az új teherautóját

A pletykák főleg azért röppenhettek fel, mert valóban semmit nem tudtunk, még névtelen forrásokból sem a járműről és a teljesítményéről. Nyár végén volt egy másik elektromos teherautó kezdeményezés, a Cummis AEOS teherautója, de a kis hatótávolsága miatt nem láttak sok reményt benne, és éppen ezért a Teslát is megkérdőjelezték, hogy tudnak-e ennél szignifikánsan jobbat teljesíteni. Egy héten belül kiderül.

A szakértők szerint az elektromos teherautók hajnalán, főleg ha a Tesla hozza az elvárásokat, akkor akár teljesen megtörhet az autóipar. Egy valaki azt állította, hogy "ez lehet a teherautózás egyik legnagyobb katalizátora az elmúlt évtizedeket tekintve", mivel feltételezések szerint - hatótávolságtól függetlenül - a Tesla elektromos teherautóját akár 70 százalékkal olcsóbban lehetne üzemeltetni, mint a most használatos kamionokat. Mindemellett pedig nagyban csökkenthetnénk a káros anyag kibocsájtáson is, hiszen jelenleg az egy évben kibocsájtott káros gázok 20 százalékát teszik ki a teherautók.

Kulcsszavak: elektromos teherautó, Elon Musk, Tesla, zöld
 
A SEAT is részt vesz a CENIT VERDE programban A SEAT is részt vesz a CENIT VERDE programban Felpörgeti a tempót a Tesla Felpörgeti a tempót a Tesla A BMW i most már vízen is elektromos mobilitást garantál A BMW i most már vízen is elektromos mobilitást garantál Az AVIS 400 Nissan LEAF megvásárlásával világrekordot állított fel Az AVIS 400 Nissan LEAF megvásárlásával világrekordot állított fel Kínában a Tesla autói mentesülnek a rendszámkvóta alól Kínában a Tesla autói mentesülnek a rendszámkvóta alól
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1