Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Startup vállalkozásokat támogat a Honda Európában

Startup vállalkozásokat támogat a Honda Európában

2017. november 15.
Az amerikai székhelyű Honda Innovations globálissá teszi startup-támogatási rendszerét  és többek között Európára is kiterjeszti tevékenységét. A szervezet olyan startup vállalkozások, illetve vállalkozók munkáját segíti, amelyek szabadon alakítható termékekre, illetve mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatásokra szakosodtak.

Startup vállalkozásokat támogat  a Honda Európában

A Honda Innovations kiterjeszti támogatói programját. A Honda amerikai leányvállalata most először támogat olyan feltörekvő startup cégeket, melyek nem az Egyesült Államokban működnek. A kezdeményezés alapját a – roppant sikeresnek bizonyult – Honda Xcelerator program adja (Mountain View, Kalifornia), ezt bővítik most ki a Honda szakemberei, többek között Európára is.

A Honda Xcelerator programot 2015-ben indította útjára a márka, méghozzá azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a különféle szabadon alakítható termékek és szolgáltatások kidolgozásához, egyszersmind elősegítse a prototípusok gyors elkészítését és fejlesztői környezetet, valamint mentorokat biztosítson a vállalkozók számára. A kezdeményezés főként olyan innovációkra összpontosít, amik még kezdeti fázisban vannak, s iparral, energiával, személyi közlekedéssel, önvezető járművekkel, mesterséges intelligenciával, okosanyagokkal vagy robotikával foglalkoznak.

A program keretein belül a Honda Innovations új irányítóközpontot hoz létre Németországban, innen vezényelik majd az európai régiót, sőt a Detroitban, Kínában és Japánban zajló startup fejlesztéseket is. Az ún. szatellitműködtetés a bevett gyakorlatoknak köszönhetően komoly segítséget jelent a „feltalálóknak”, ugyanakkor az új partnerek bevonását is jelentősen megkönnyíti.

Startup vállalkozásokat támogat  a Honda Európában

A japán konszern célja, hogy minél mélyebb és gyümölcsözőbb kapcsolatot építsen ki azon szakemberekkel, akik osztják a Honda jövőbeni mobilizációra vonatkozó elképzeléseit, s lehetőséget teremtsen számukra a zavartalan alkotásra.

Nick Sugimoto, a Honda Innovations elnök-vezérigazgatója elmondta: „A startup vállalkozások körének bővülésével egyidejűleg a fejlődés tempója is egyre nő, ezt a hullámot szeretnénk meglovagolni, hogy a jövőben még jobb termékekkel és szolgáltatásokkal segíthessük vásárlóinkat. Azzal, hogy Detroitban, Európában, Kínában és Japánban is megkezdtük a kapcsolatépítést, illetve az új, innovatív technológiák felkutatását, még hatékonyabbá válhat társaságunk és még több értéket teremthetünk.”  

Példák a Honda Xcelerator keretein belül létre jött együttműködésekre

A Honda Xcelerator a 2017-es CES informatikai szakkiállításon jelentette be, hogy közös munkába kezdett két startup céggel, a LEIA 3D-vel és a VocalZoommal. Előbbivel egy nanotechnológiás, háromdimenziós képek megjelenítésére alkalmas műszerfali kijelzőt fejlesztett a márka, amiről bármely szögben leolvashatók a különféle menetadatok és figyelmeztetések. A VocalZoommal egy optikai mikrofon kidolgozását tűzte ki célul a Honda, mellyel érthetőbbé tehető az utastéri kommunikáció, ezáltal fokozható a felhasználói élmény.

Miként már megszokhattuk, az új, világraszóló újdonságokkal foglalkozó partnereket jövőre is a CES-en mutatja be a japán vállalat. A Honda több társasággal, közöttük a MassChallenge-dzsel (Boston, Massachusetts), a Drive-val (Tel Aviv, Israel) és a közösségi finanszírozású OurCrowddal (Jerusalem, Israel) is megállapodott ez elmúlt időszakban, segítve a fejlesztőket, hogy mihamarabb elérhessék céljaikat.

Kulcsszavak: CES, együttműködés, fejlesztés, honda, start-up
 
„eShuttle” szolgáltatást nyújt a bonni COP23 konferencián a Honda „eShuttle” szolgáltatást nyújt a bonni COP23 konferencián a Honda Az Audi aktívan folytatja a szintetikus üzemanyagokkal kapcsolatos kutatásokat Az Audi aktívan folytatja a szintetikus üzemanyagokkal kapcsolatos kutatásokat Tovább halad sikerpályáján a Volkswagen Tovább halad sikerpályáján a Volkswagen A Volvo Cars technológiai startupokra fókuszáló befektetési alapot hozott létre A Volvo Cars technológiai startupokra fókuszáló befektetési alapot hozott létre A BMW Motorrad bemutatja: lézervilágítás és bukósisak Head-Up Display A BMW Motorrad bemutatja: lézervilágítás és bukósisak Head-Up Display
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1