Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autókkal támad a Toyota Kínában

Elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autókkal támad a Toyota Kínában

2017. december 05.
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, környezetbarát hibrid modelljeiről ismert, ám az elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autók fejlesztésében is élen járó Toyota bejelentette, hogy 2020-ban elektromos gépjárművel is megjelenik a világ legnagyobb autópiacának számító kínai piacon.

 Elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autókkal támad a Toyota Kínában

A világ legfejlettebb környezetbarát hibrid és plug-in hibrid technológiáját jegyző Toyota, amely élen jár az elektromos autózást forradalmasító szilárdtest akkumulátorok fejlesztésében épp úgy, mind a hidrogén üzemanyagcellás technológiában, bejelentette, hogy 2020-ban Toyota márkanév alatt elektromos gépkocsit vezet be a kínai piacon, valamint hogy az üzemanyagcellás gépjárművek megvalósíthatósági tanulmányát kiterjeszti haszonjárművekre, például buszokra is.

A Lexus prémium márkát is jegyző Toyota évek óta fejleszt kínai gyártású hibrid egységeket, és 2017-ben összesen 100 000 példány értékesítését tervezi a helyben gyártott hibrid hajtáslánccal szerelt Corolla Hybrid és Levin Hybrid modellekből. Ezen túlmenően már folyik a Corolla and Levin PHEV (hálózatról tölthető hibrid) modellek piaci bevezetésének előkészítése.

„A hibrid átállás során kifejlesztet technológiákat felhasználva széles körben fogunk kifejleszteni a kínai kormány által megkövetelt, új energiaforrásokat felhasználó járműveket.”

– fogalmaz a Toyota kínai térségért felelős elnöke és ügyvezető igazgatója, Hiroji Onishi.

A közelmúltban készült el az üzemanyagcellás gépkocsik töltésére szolgáló TMEC2 Hydrogen Station, októberben két Mirai gépkocsi alkalmazásával útjára indult a töltőállomás tanúsítására szolgáló, hároméves folyamat. A Toyota emellett megvalósíthatósági tanulmányt folytat arról, hogy haszonjárművek, például buszok felhasználásával térképezze fel az üzemanyagcellás technológia lehetséges kínai felhasználási területeit.

 Elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autókkal támad a Toyota Kínában

Japánban már üzemelnek üzemanyagcellás buszok, az Egyesült Államokban pedig folyamatban vannak az üzemanyagcellás technológia nehéz teherjárművekben történő esetleges felhasználását vizsgáló megvalósíthatósági tanulmányok.  A Toyota emellett a Mirai bevonásával folyamatosan üzemanyagcellás demonstrációs teszteket végez olyan országokban, mint Ausztrália, az Egyesült Arab Emírségek vagy Kanada. A Toyota végső célja, hogy a legkülönfélébb környezetekre érvényes tanúsítványok megszerzésével lefektesse a hidrogén alapú társadalom alapjait. Szintén a 2017-es Kantoni Autókiállításon jelentette be a Toyota, hogy a kínai piac első TNGA3-alapú gépkocsija, a Camry után 2018 közepén bevezeti második TNGA platformra épülő gépjárművét: egy új fejlesztésű, 2,0 literes motorral szerelt, kompakt szabadidőjárművet (IZOA, avagy C-HR néven).

Kulcsszavak: elektromos autó, értékesítés, hidrogén, kína, toyota, zöld
 
Októberben adják át a Toyota önvezető jármű tesztközpontját Októberben adják át a Toyota önvezető jármű tesztközpontját Új ügyvezető irányítja a Fordot Magyarországon. Ismét sikeres évet zárt a Ford itthon Új ügyvezető irányítja a Fordot Magyarországon. Ismét sikeres évet zárt a Ford itthon Elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autókkal támad a Toyota Kínában Elektromobilitás a Toyota közreműködésével A Volkswagen Személygépkocsik márka 3.4 millió gépjárművet szállított ki idén a júliusig tartó időszakban A Volkswagen Személygépkocsik márka 3.4 millió gépjárművet szállított ki idén a júliusig tartó időszakban Az elektromos Mazda előjegyzése megkezdődött Az elektromos Mazda előjegyzése megkezdődött
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1