Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Alabamában létesít üzemet a Mazda és a Toyota

Alabamában létesít üzemet a Mazda és a Toyota

2018. január 11.
A tegnapi napon Kay Ivey, Alabama kor-mányzója, és Tommy Battle, Huntsville polgármestere csatlakozott a Mazda (MZDAF) és a Toyota (NYSE:TM) vezetőihez, hogy együtt jelentsék be, hogy a két cég által létrehozott vegyesvállalat üzemének telephelyeként Huntsville-t választották Alabamá-ban.

Alabamában létesít üzemet a Mazda és a Toyota

Az új üzem kapacitása 300.000 db lesz évente, a gyártást egyenlően osztják meg a két vállalat két modellje között: a Mazda új, crossover modelljét fogja itt előállítani, mely később mutatkozik be az észak-amerikai piacon, a Toyota a Corollát gyártja majd itt.

A vegyesvállalat 1, 6 milliárd dolláros beruházást jelent, melyhez a Mazda és a Toyota egyenlő arányban járul hozzá. Az üzem telephelye Huntsville-ben lesz, mely 14 mér-földre fekszik a Toyota korábbi alabamai gyárától (Toyota Motor Manufacturing, Ala-bama, Inc.). A gyárban 4000 új munkahelyet hoznak létre, és a gyártás kezdetét 2021-re jelzik előre.

„A Mazda és a Toyota közötti partnerség bővíti az innovatív autógyártást Alabamá-ban,” – mondta Ivey kormányzó. „Az, hogy az új üzemet idehozzák Huntsville-be, állásfoglalás államunk tehetséges munkaereje mellett. Büszkék vagyunk erre az együttműködésre, amely a dinamikusan változó, globális iparágban Alabamát előtér-be helyezi.”

„Ezzel a bejelentéssel egy csapásra megváltozik az életünk,” – mondta Tommy Batt-le, huntsville-i polgármester. „A Mazda és a Toyota, a világ két leginnovatívabb autó-gyártója olyan projektet indított el, amely több tíz évre munkát kínál a Huntsville-be érkezőknek. Ez Alabamát vezető ipari állammá teszi a következő generációs autók gyártásában, melyek nemzetünk sorsát irányítják.

Alabamában létesít üzemet a Mazda és a Toyota

Masamichi Kogai, a Mazda Motor Corporation elnök-vezérigazgatója, és Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke csatlakozott Ivey kormányzóhoz és Battle polgár-mesterhez a bejelentéskor.

A Mazda számára az üzem nyitása fontos évben történik, amely fémjelzi a vállalat második 100 évének kezdetét, illetve 50 éves történetét az USÁ-ban. Az autógyártó ezzel bizonyítja kötődését az észak-amerikai piachoz, fókuszálja figyelmét a gyártás-ra és a növekvő értékesítésre.

„A Mazda tiszta vízióval rendelkezik arról, hogy autóival hogyan akarja inspirálni az embereket, hogy akar hozzájárulni a társadalmi fejlődéshez és hogy kívánja meg-őrizni a Föld szépségét. Azzal, hogy Alabamában ilyen autókat építünk majd, remél-jük, hogy különleges helyet foglalunk el a dolgozók és az itteni emberek szívében. Azzal, hogy a gyár a helyi közösségi élet része lesz, együtt dolgozunk, tanulunk, és fejlődünk együtt Alabama és Huntsville lakosaival” – mondta Kogai.

A Toyota számára ez a vegyesvállalat a 11. gyár lesz Észak-Amerikában, amely újra bizonyítja a márka kötődését, amellett, hogy 2017 januárjában már bejelentettek egy 10 milliárd dolláros befektetést, mely a következő 5 évben fog megvalósulni.

Alabamában létesít üzemet a Mazda és a Toyota

„Új beruházásunk a Mazdával karöltve arra a sikerre épül, melyet már elértünk Ala-bamában, ahol motorokat gyártunk az észak-amerikai piacra” – mondta Toyoda. „2021-től biztos vagyok benne, hogy az új üzem versenyképes lesz, egyesíti a Toyo-ta és a Mazda szakértelmét az itteni kiváló munkaerővel. Határozott célunk, hogy a legjobb cég legyünk Huntsville városában és Alabama államban, a Mazda és a Toyota új otthonában.”

Alabama az ötödik legnagyobb autó és kishaszon-jármű gyártó országosan, erős au-tóipari jelenléttel, melybe beletartozik a huntsville-I Toyota üzem, ahol a Toyota 1400 embert foglalkoztat. Több mint 150 autóipari beszállítóval az egész államban kb. 57.000 autóipari munkahely van.

A következő hónapokban a versenyhivatali engedélyek megszerzése után az új ve-gyesvállalatot létrehozzák, és megkezdik az üzem létesítésének munkálatait, hogy 2021-ben elkezdődhessen a termelés.

Kulcsszavak: autógyár, Egyesült Államok, mazda, toyota
 
A hárommilliomodik Mazda6 legördült a gyártósorról A hárommilliomodik Mazda6 legördült a gyártósorról Irányjelző Közlekedési Magazin - júliusi ajánló Irányjelző Közlekedési Magazin - júliusi ajánló Szakít a hagyományokkal - Toyota RAV4 2.2D4-D Szakít a hagyományokkal - Toyota RAV4 2.2D4-D Stabil piac mellett némi visszaesés az autóeladások ütemének növekedésében Kínában Stabil piac mellett némi visszaesés az autóeladások ütemének növekedésében Kínában A Toyota nyilvánosságra hozta 2015. első negyedévére vonatkozó értékesítési eredményeit A Toyota nyilvánosságra hozta 2015. első negyedévére vonatkozó értékesítési eredményeit
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1