Regisztráció Elfelejtette a jelszavát? BELÉPÉS
Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Autóipari akkumulátor gyárat támogat Svédországban az EIB

Autóipari akkumulátor gyárat támogat Svédországban az EIB

2018. február 13.
Az Európai Beruházási Bank (EIB) 52,5 millió euróval támogatja a legnagyobb európai akkumulátor-gyártó üzem megépítését Svédországban - számolt be kedden a Reuters hírügynökséget idézve az Automotive News Europe hírportál.

Autóipari akkumulátor gyárat támogat Svédországban az EIB

A Swedish Energy Agency 146 millió svéd koronával (15 millió euró) járul hozzá a svéd Northvolt Labs kísérleti, bemutató és kutató telepének a megépítéséhez Västerasban. A Northvolt Labs lítiumion akkumulátorokat gyártó üzeme Skellefteaban épül meg.

A globális autóipari akkumulátor piacot a japán Panasonic és NEC cégek mellett a dél-koreai Samsung, a kínai BYD és CATL vállalatok, valamint a Tesla uralja.

Az akkumulátorok jelenleg az elektromos autók értékének mintegy 30-50 százalékát teszik ki, de gyártási költségük rohamosan csökken.

Az autóipari akkumulátorok európai piaca 2025-re évi 200 gigawattóra teljesítményre emelkedik, ami évi 250 milliárd eurós piaci forgalmat jelent az Európai Bizottság alelnöke, Maros Sefcovic energiaügyi biztos tájékoztatása szerint.

Autóipari akkumulátor gyárat támogat Svédországban az EIB

Kulcsszavak: akkumulátor, elektromos autó, járműipar, svédország
 
365 Opel Vivaro busz talált gazdára az idei Falugondnoki program keretében 365 Opel Vivaro busz talált gazdára az idei Falugondnoki program keretében A Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét  a Honda Urban EV Concept A Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét a Honda Urban EV Concept Egyre többen keresik fel a márkaszervizeket Egyre többen keresik fel a márkaszervizeket A Renault Trucks tovább folytatja új járműveinek  fejlesztését a STEF-nél A Renault Trucks tovább folytatja új járműveinek fejlesztését a STEF-nél Szélerőmű rendszeréhez kapcsolt ABB e-autó gyorstöltő állomást adtak át Magyarországon Szélerőmű rendszeréhez kapcsolt ABB e-autó gyorstöltő állomást adtak át Magyarországon
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1