Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Bemutatkozik a Volvo Trucks első teljesen elektromos teherautója

Bemutatkozik a Volvo Trucks első teljesen elektromos teherautója

2018. április 13.
Bemutatja első kereskedelmi forgalomban elérhető teljesen elektromos hajtású teherautóját a Volvo Trucks – a Volvo FL Electric ideális többek között városi áruelosztásra és kommunális feladatokra is.

Bemutatkozik a Volvo Trucks első teljesen elektromos teherautója

Az új változat értékesítése és sorozatgyártása Európában jövőre kezdődik meg. Ezzel a termékbemutatóval a Volvo Trucks vezető szerepet vállal a városi áruszállítás villamosításában.

„Rendkívül büszkén mutatjuk be a mindennapos munkavégzésre alkalmas villanymotoros Volvo teherautók kínálatának első képviselőjét. Ezzel a változattal a fenntartható városfejlesztésre törekvő települések kihasználhatják a villamosított áruszállítás előnyeit” – mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A jobb levegőminőség és a kisebb zajszint a városokban lehetővé teszi a lakóövezetek és az infrastruktúra jelenleginél szabadabb tervezését. Egy kipufogógázoktól mentes elektromos teherautó akár épületen belüli terminálokban és környezetvédelmi zónákban is használható. Kis zajszintjük jóvoltából több munka végezhető éjjel, amivel csökkenthető napközben az úthálózat terhelése.

Számottevő érdeklődést mutat a piac az elektromos teherautók iránt. Számos potenciális ügyfélben kérdések merülnek fel az új technika jelentette lehetőségekről, valamint arról, az miként befolyásolhatja az ő működésüket.

Bemutatkozik a Volvo Trucks első teljesen elektromos teherautója

„Azért, hogy az átállást biztonságossá és zökkenőmentessé tegyük, átfogó megoldásokat kínálunk az egyes ügyfeleink egyéni igényei alapján a vezetési ciklusok, a terhelhetőség, az üzemidő, a hatótávolság és az egyéb paraméterek tekintetében. Egy ilyen megoldás magában foglalhat mindent az útvonal elemzésétől és az akkumulátor optimalizációjától egészen a javításig és a finanszírozásig. A Volvo Trucks számos töltőberendezéseket gyártó szolgáltatóval együttműködik. A cél mindig az, hogy kiemelkedő üzemidőt és termelékenységet kínáljunk ügyfeleinknek” – mondja Jonas Odermalm, a Volvo FL és Volvo FE típusok termékstratégiai vezetője.

A Volvo Trucks ajánlatának alapja a Volvo Group villamosított szállítási megoldások kapcsán felgyülemlett tapasztalata. A Volvo Buses testvérvállalat 2010 óta már több mint 4000 villamosított autóbuszt értékesített. A Volvo FL Electric meghajtásáról és energiatárolásáról gondoskodó technika már alaposan próbára tett és bizonyított alapokon nyugszik, amelyet a Volvo Trucks kiterjedt értékesítő-, szerviz- és alkatrészellátó hálózata támogat. 

„Tapasztalatból tudjuk, milyen fontos, hogy a városok, az energiaszolgáltatók és a járműgyártók együttműködjenek a nagy léptékű villamosítás megvalósításához. Vonzó ösztönzőkkel, közösen kidolgozott szabványokkal, valamint a várostervezés és a töltési infrastruktúra bővítésének hosszú távú stratégiájával a folyamat sokkal gyorsabbá válhat” – magyarázza Jonas Odermalm.

Bemutatkozik a Volvo Trucks első teljesen elektromos teherautója

A Volvo Trucks hiszi, hogy alapvető fontosságú a szállítási iparág villamosítása kapcsán az átfogó szemlélet, így birkózhatunk meg az olyan folyamatos kihívásokkal, mint például az áramtermelés és az akkumulátorok kérdése.

„Például az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagok felelős kitermelésének biztosítására a Volvo Group együttműködik a Drive Sustainably hálózattal, amely külön funkciót működtet e kérdéskör felügyeletére. A Volvo Group emellett érintett különböző projektekben, amelyek a nehézkategóriás elektromos járművek akkumulátorainak második életet biztosítanak statikus energiatárolóként. Még nem oldottuk meg az akkumulátorok kezelésével kapcsolatos összes kérdést, ám aktívan dolgozunk a csoporton belül és egyéb szereplőkkel egyaránt a fejlesztések előmozdításán, valamint a szükséges megoldások megalkotásán” – mondja Jonas Odermalm.

Az új Volvo FL Electric első példányai most állnak munkába ügyfeleknél Göteborgban, a Volvo Trucks otthonában.

Kulcsszavak: elektromos kamion, elektromos teherautó, FL Electric, volvo trucks, zöld
 
Ingyen parkolhatnak a zöld rendszámos autók a II. kerületben Ingyen parkolhatnak a zöld rendszámos autók a II. kerületben Elektromos buszokat gyárt a kínai BYD az Egyesült Államokban Elektromos buszokat gyárt a kínai BYD az Egyesült Államokban A Nissan feltérképezi Európa felvillanyozó útvonalait A Nissan feltérképezi Európa felvillanyozó útvonalait Bulimobil lett a Nissan e-NV200-ból Bulimobil lett a Nissan e-NV200-ból Már Vietnam is környezetbarát Már Vietnam is környezetbarát
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1