Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Doha számára készült Siemens villamost "iF Design Award" formatervezési díjjal jutalmazták

A Doha számára készült Siemens villamost "iF Design Award" formatervezési díjjal jutalmazták

2018. április 13.
A Katari Emirátus fővárosa, Doha számára gyártott Siemens Avenio villamos megkapta az iF Design Award 2018 formatervezési díjat. A Siemens a "Yellow Window" dizájnügynökséggel közösen készítette el a díjnyertes jármű terveit.

A Doha számára készült Siemens villamost

A villamos külsejét tiszta vonalak, nagyvonalú fehér felületek és sötétített ablakok jellemzik. A belső tér világossága, szellőssége, és állandó, kellemes hőmérséklete a tető speciális árnyékolásának és a színezett, szigetelt ablaktábláknak köszönhető. A finoman stilizált üléshuzatok és az elegáns vonalú kapaszkodórudak kiemelik a villamos korszerű jellegét és kellemes körülményeket biztosítanak az utasok számára.

"Az Avenio időálló és ultramodern konstrukciója tökéletesen illeszkedik Doha korszerű építészeti stílusához. A tervek szerint villamos felsővezeték nélkül fog közlekedni, így az Avenio a fenntartható gyorsvasúti rendszer modelljének tekinthető" - mondta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility divízió igazgatója.

A Siemens 2012-ben kapott megbízást a Katar Alapítványtól (QF) egy kulcsrakész villamosvasúti rendszer leszállítására Doha számára. Az Avenio teljes mértékben felsővezeték nélkül fog üzemelni Doha egyetemi városrészében kiépített 11,5 kilométer hosszú vonalon.

A Doha számára készült Siemens villamost

A díjhoz az alábbi megjegyzést fűzte Ghanim Al-Ibrahim, a Katar Alapítvány Fő Projektek Igazgatóságának ügyvezetője: "Örömünkre szolgál, hogy Doha új villamos rendszerének korszerű konstrukciója nemzetközi elismerésben részesült. A QF kiemelt figyelmet szentel a fenntarthatóságnak; ez áll minden tevékenységünk központjában, ideértve a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kezdeményezéseket, a környezetbarát (zöld) épületeket és az egészséges életmódot támogató programokat egyaránt. A villamosvasút rendszernek döntő szerepe van abban, hogy megvalósuljon a QF által kitűzött cél, mely szerint az egyetemi városrészt olyan környezetbarát "okosvárossá" alakítjuk, ahol csekélyebb mértékű a széndioxid kibocsátás és radikálisan javulnak az ott lakók életkörülményei."

A villamosokat a Siemens Sitras HES hibrid energiatároló rendszerével szerelik fel, amely gyorstöltést biztosít a megállóhelyi tartózkodások alatt. A felsővezeték nélkül üzemelő villamos új távlatokat nyit a járműtervezés (dizájn) területén és pozitív hatást gyakorol a városképre. A Siemens összesen 19 háromrészes villamost szállít Doha számára.

A Doha számára készült Siemens villamost

Az utóbbi 65 év során az évente kiosztott iF Design Award díjra úgy tekintettek, mint a kiváló minőségű, kiemelkedő formatervezés rangos elismerésére. A 63 szakértőből álló zsűri 54 ország összesen 6.400 pályázatából választotta ki az idei győztest. A Siemens a gépkocsik / járművek kategóriában kapott termékdizájn díjat. Az iF Design Award formatervezési díjat 2018. március 9-én adták át a Siemensnek Münchenben. A "Red Dot" díj 2017 júliusában történt odaítélését követően a Doha számára tervezett Avenio villamos kiemelkedő konstrukciója már másodszor részesült elismerésben.

Kulcsszavak: díj, iF Design, Siemens, villamos
 
Újabb díjat nyert a Citroen – ezúttal a BBC Top Gear Magazine-tól Újabb díjat nyert a Citroen – ezúttal a BBC Top Gear Magazine-tól A Škoda Octavia újabb díjat nyert A Škoda Octavia újabb díjat nyert A Citroen C4 CACTUS nyerte A 2015-ÖS “WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR” díjat A Citroen C4 CACTUS nyerte A 2015-ÖS “WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR” díjat Az Egyesült Királyság vezető magazinja a Nissan Aktív Biztonsági Pajzsnak ítélte az idei év Biztonság-technológiai Díját Az Egyesült Királyság vezető magazinja a Nissan Aktív Biztonsági Pajzsnak ítélte az idei év Biztonság-technológiai Díját Megérkezett Miskolcra az első Skoda villamos Megérkezett Miskolcra az első Skoda villamos
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1