Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Új vezérigazgatót neveztek ki a Volkswagen csoportnál

Új vezérigazgatót neveztek ki a Volkswagen csoportnál

2018. április 16.
Új vezérigazgató kinevezéséről és a vállalatvezetés átszervezéséről döntött csütörtökön a német Volkswagen csoport (VW) felügyelőbizottsága.

Új vezérigazgatót neveztek ki a Volkswagen csoportnál

A járműgyártó társaság közleménye szerint a VW-t a 2015-ben kirobbant dízelbotrány óta irányító Matthias Müllert a csoport névadó márkájának eddigi igazgatója, Herbert Diess váltja a vezérigazgatói tisztségben, azonnali hatállyal.

A napok óta várt bejelentésről a német sajtóban megjelent elemzések szerint Matthias Müllerrel az lehetett a legnagyobb gond, hogy nem volt jó kommunikátor, több interjúban szerencsétlenül fogalmazott. A vállalatnál az a kifogás is hallható vele szemben, hogy a fáradtság jeleit mutatta.

Nagy érdeme, hogy átvezette a dízelbotrány legnehezebb szakaszán a világszerte csaknem 650 ezer embert foglalkoztató társaságot, amely így tavaly már minden korábbinál nagyobb 11,4 milliárd euró (3560 milliárd forint) nyereségre tett szert, és 10,74 millió - az egy évvel korábbinál 4,3 százalékkal több - eladott gyártmánnyal megerősítette pozícióját a világ legnagyobb járműgyártójaként.

A VW közleménye szerint Matthias Müller közös megegyezéssel távozik. A szakember nem csupán története legnagyobb válságában irányította sikeresen a vállalatot, hanem új alapokra helyezte, és a elindította "kulturális átalakulását" - hangsúlyozta a közlemény szerint  Hans Dieter Pötsch, a felügyelőbizottság elnöke.

Új vezérigazgatót neveztek ki a Volkswagen csoportnál

Herbert Diess a BMW-től érkezett a VW-hoz, röviddel a dízelbotrány előtt, így a kipufogógázt tisztító berendezés működtetése körüli csalásokban nem volt szerepe. Az osztrák szakembert az elemzésekben határozott menedzserként írják le. A VW közleményében idézett nyilatkozata szerint legfőbb célja, hogy a VW "felvegye a ritmust" az autóipar mélyreható átalakulásával, és meghatározó szereplő legyen az elektromobilitás, a digitalizáció és az új mobilitási szolgáltatások területén.

A közlemény szerint egy sor további új vezetőt neveznek ki és átalakítják a vállalat irányítását. A különböző márkákat négy csoportba szervezik Volumen, Premium, Super Premium és Truck & Bus néven. Az átszervezés "karcsúsítja" a csoport vezetését, hozzájárul a "szinergiák következetes kihasználásához" és a döntéshozatal gyorsításához - áll a közleményben.

Kulcsszavak: autógyár, autóipar, jármű kereskedelem, volkswagen
 
Díjat nyert a Ford 1.0 literes EcoBoost motorja Díjat nyert a Ford 1.0 literes EcoBoost motorja A Mitsubishi kibővíti thaiföldi globális gyártási központját A Mitsubishi kibővíti thaiföldi globális gyártási központját Gépjárműimportőrök egyesülete: májusban 45 százalékkal több gépkocsit helyeztek üzembe Gépjárműimportőrök egyesülete: májusban 45 százalékkal több gépkocsit helyeztek üzembe Európába helyezi át a Mokka modell összeszerelését az Opel Európába helyezi át a Mokka modell összeszerelését az Opel Tizenöt éves a Porsche Hungaria használt autós üzletága, a Das WeltAuto Tizenöt éves a Porsche Hungaria használt autós üzletága, a Das WeltAuto
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1