Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

2018. május 16.
Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új kialakítású vízitaxit mutattak be a svájci Genfi-tavon.

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

A jármű mérföldkövet jelent az olyan új közlekedési formák kifejlesztése terén, amelyek nem károsítják a környezetet, illetve nem jelentenek további terhelést a városi infrastruktúra számára. A vízitaxit hamarosan felszerelik az  ABB AbilityTM Marine Advisory System – OCTOPUS-szal, azzal a szoftvermegoldással, amely segítségével a vízi járművek üzemeltetői a vízi közlekedés optimalizálásához szükséges összes adatot begyűjthetik és elemezhetik.

A prototípus vízi jármű ABB-technológiára alapozott fejlesztését Genf kanton hatóságai, valamint az Energetikai, Közlekedési és Mezőgazdasági Minisztérium (Department of Energy, Transport and Agriculture/DETA) képviseletében Luc Barthassat és Pierre Maudet államtanácsosok támogatták.  A járművet a következő hónapokban még további teszteknek vetik majd alá.

Az ABB AbilityTM Marine Advisory System – OCTOPUS telepítésére a kísérleti projekt keretében május elején kerül sor. Az OCTOPUS rendszer lehetővé teszi, hogy az ABB valós idejű, a járművek üzemállapotait teljesen lefedő adatokat biztosítson a SeaBubbles üzemirányító központjának.

Balról jobbra haladva: Kenneth Nakken, Digital Service ABB Marine &Ports alelnöke, Anders Bringdal, a Seabubbles alapítója és vezérigazgatója, Thierry Lassus, az ABB Sécheron ügyvezető igazgatója, és Alain Thébault, a Seabubbles társalapítója és elnökhelyettese.

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be
 
Kulcsszavak: ABB, elektromos hajó, Svájc
 
Az ABB elektromos gyorstöltő állomást szállít a Lidl számára Az ABB elektromos gyorstöltő állomást szállít a Lidl számára Az ABB közreműködésével épül Kínában a világ legnagyobb elektromos autó gyorstöltő-hálózata Az ABB közreműködésével épül Kínában a világ legnagyobb elektromos autó gyorstöltő-hálózata Az ABB 70 millió dollár összértékben szállít berendezéseket európai vasúti flották bővítéséhez Az ABB 70 millió dollár összértékben szállít berendezéseket európai vasúti flották bővítéséhez Az ABB felmérése szerint az eszközgazdálkodás egyre fontosabb szerepet játszik a vasúti ágazatban Az ABB felmérése szerint az eszközgazdálkodás egyre fontosabb szerepet játszik a vasúti ágazatban Az ABB szerint 120 gyorstöltőállomás kellene Magyarországon az elektromos autózáshoz Az ABB szerint 120 gyorstöltőállomás kellene Magyarországon az elektromos autózáshoz
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1