Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

2018. május 16.
Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új kialakítású vízitaxit mutattak be a svájci Genfi-tavon.

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

A jármű mérföldkövet jelent az olyan új közlekedési formák kifejlesztése terén, amelyek nem károsítják a környezetet, illetve nem jelentenek további terhelést a városi infrastruktúra számára. A vízitaxit hamarosan felszerelik az  ABB AbilityTM Marine Advisory System – OCTOPUS-szal, azzal a szoftvermegoldással, amely segítségével a vízi járművek üzemeltetői a vízi közlekedés optimalizálásához szükséges összes adatot begyűjthetik és elemezhetik.

A prototípus vízi jármű ABB-technológiára alapozott fejlesztését Genf kanton hatóságai, valamint az Energetikai, Közlekedési és Mezőgazdasági Minisztérium (Department of Energy, Transport and Agriculture/DETA) képviseletében Luc Barthassat és Pierre Maudet államtanácsosok támogatták.  A járművet a következő hónapokban még további teszteknek vetik majd alá.

Az ABB AbilityTM Marine Advisory System – OCTOPUS telepítésére a kísérleti projekt keretében május elején kerül sor. Az OCTOPUS rendszer lehetővé teszi, hogy az ABB valós idejű, a járművek üzemállapotait teljesen lefedő adatokat biztosítson a SeaBubbles üzemirányító központjának.

Balról jobbra haladva: Kenneth Nakken, Digital Service ABB Marine &Ports alelnöke, Anders Bringdal, a Seabubbles alapítója és vezérigazgatója, Thierry Lassus, az ABB Sécheron ügyvezető igazgatója, és Alain Thébault, a Seabubbles társalapítója és elnökhelyettese.

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be
 
Kulcsszavak: ABB, elektromos hajó, Svájc
 
Újabb, 40 millió dollár értékű ABB - Stadler együttműködés Újabb, 40 millió dollár értékű ABB - Stadler együttműködés A Mekkába közlekedő új, nagysebességű vonatok energiaellátását az ABB biztosítja A Mekkába közlekedő új, nagysebességű vonatok energiaellátását az ABB biztosítja Az ABB és a Formula-E összefog, hogy együtt alakítsák az e-mobilitás jövőjét Az ABB és a Formula-E összefog, hogy együtt alakítsák az e-mobilitás jövőjét Nemzetközi trendek és tapasztalatok az e-mobilitás területén Nemzetközi trendek és tapasztalatok az e-mobilitás területén Átadták az első elektromos autótöltőt a Liszt Ferenc repülőtéren Átadták az első elektromos autótöltőt a Liszt Ferenc repülőtéren
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1