Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Debrecenben bemutatkozott a Rollet, a mobilfizetési rendszerek legújabb generációja

Debrecenben bemutatkozott a Rollet, a mobilfizetési rendszerek legújabb generációja

2018. június 13.
Debrecenben mutatták be a mobilfizetési rendszerek legújabb generációját képviselő applikációt, a Rolletet.

Debrecenben bemutatkozott a Rollet, a mobilfizetési rendszerek legújabb generációja

Az alkalmazás segítségével elsőként két belvárosi parkolóba lehet behajtani teljesen automatikusan, készpénz vagy parkolójegy használata, sőt egyetlen gombnyomás nélkül. A Smart City projekt keretében megvalósuló fejlesztéssel a jövőben nem csak parkolni, hanem tankolni vagy bevásárolni is kényelmesebben és gyorsabban lehet majd.

Elsőként Debrecen Alpolgármestere, Barcsa Lajos hajtott be a Halköz mélygarázs bejáratán azzal a forradalmian új applikációval, amely mostantól parkolójegy használata nélkül, egy innovatív rendszámfelismerő rendszer segítségével nyitja a sorompót az autók előtt.

Az Androidos és iOS-es okostelefonokra letölthető Rollet alkalmazással egy rövid regisztrációt követően már indulhat is a parkolás, a díjat pedig kihajtáskor rögtön levonja a rendszer a bankkártyáról – mindezt úgy, hogy a mobiltelefont lényegében elő sem kell venni közben. A felhasz-nálók bankkártya adatainak biztonságát és a tranzakciók zökkenőmentes kezelését az OTP rendszere garantálja, a fizetésről pedig kérésre akár azonnal áfás számlát is ki tud állítani az alkalmazás. A Rollet nem csak a fizetést könnyíti meg, hanem segít a szabad parkolóhelyek megtalálásában is, így rengeteg időt és üzemanyagot takaríthatnak meg vele az autósok.

Debrecenben bemutatkozott a Rollet, a mobilfizetési rendszerek legújabb generációja

A rendszerbe egyidejűleg több autót is regisztrálhatnak a felhasználók, így akár családok, vagy vállalkozások is könnyedén kihasználhatják az előnyeit. A Rollet bevezetése Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a DV Parking Kft. és az alkalmazást fejlesztő Parkour Technologies Kft. összefogásával valósult meg a Debrecen Smart City Program részeként, melynek célja egy intelligens, élhető, és fenntartható város megteremtése.

Barcsa Lajos alpolgármester a Rollet indulása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón elmondta: „Rendkívül büszke vagyok arra, hogy Magyarországon elsőként Debrecenben indult el az a rendkívül korszerű, világszínvonalú technológia, amely látványos és kézzelfogható példája annak, hogyan lehet hazai fejlesztésű, innovatív megoldásokkal könnyebbé és egyszerűbbé tenni a városlakók életét. Azt gondolom, hogy a Rollet rendszer bevezetésével egy újabb jelen-tős lépést tettünk abba az irányba, hogy Debrecen okos várossá váljon.”

Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az első 100 felhasználó néhány hétig kedvezményesen próbálhatja ki az applikációt, így az ingyenes regisztrációt követően 500 Ft-os kedvezménnyel parkolhatnak a debreceni Halköz mélygarázsban és a Jászai Mari téri parkolóban.

Debrecenben bemutatkozott a Rollet, a mobilfizetési rendszerek legújabb generációja

A kedvezményes bevezető időszakkal arra is szeretnék ösztönözni a felhasználókat, hogy osszák meg tapasztalataikat a fejlesztő és üzemeltető csapattal, illetve javasoljanak olyan újabb parkolóhelyeket, amelyekre a továbbiakban ki lehetne terjeszteni a Rollet használatát.

Fendrik László, a Rollet rendszert kifejlesztő és üzemeltető Parkour Technologies Kft. üzletfej-lesztési igazgatója hozzátette, hogy az intelligens, gombnyomás nélküli rendszer mögött egy olyan megbízható és sokoldalú technológia áll, amely a parkolás egyszerűsítése mellett még számtalan további lehetőséget is tartogat. „Célunk, hogy - akár már a nagyon közeli jövőben - minden autót okosautóvá változtassunk a Rollet segítségével, és olyan, ma még manuális fizetési alkalmakat is teljes egészében automatizáljunk vele, mint a tankolás, a bevásárlás, vagy az úthasználati díjak fizetése.”

Kulcsszavak: debrecen, mobilfizetés, parkolás
 
Az ÁSZ a szabályzatok felülvizsgálatát javasolta a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek Az ÁSZ a szabályzatok felülvizsgálatát javasolta a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek Egyszerűbb lesz parkolni a BMW i modellekkel Egyszerűbb lesz parkolni a BMW i modellekkel Megérkezett az első spanyol villamos Debrecenbe Megérkezett az első spanyol villamos Debrecenbe Zöld rendszámmal ingyenes a parkolás az egész fővárosban Zöld rendszámmal ingyenes a parkolás az egész fővárosban Elkészült a 4-es út Debrecent elkerülő szakasza Elkészült a 4-es út Debrecent elkerülő szakasza
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1