Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Bemutatták a Mercedest, amivel lenyomnák a Tesla Model 3-at

Bemutatták a Mercedest, amivel lenyomnák a Tesla Model 3-at

2018. június 14.
A Mercedes komoly offenzívára készül az elektromos autózás területén, most bemutatták azt a modelljüket, amelyet a Tesla Model 3 nagy riválisának szánnak.

Bemutatták a Mercedest, amivel lenyomnák a Tesla Model 3-at

Tavaly szeptemberben Dieter Zetsche, a Daimler vezére megpödörte kackiás bajszát, kiállt a cég befektetői elé Sindelfingenben és közölte,

„Legalább 50 új, részben vagy teljesen elektromos személyautót dobnak majd piacra és az összes modelljükből készül majd elektromos változat is 2022-ig.”

Ennek a tervezett modelloffenzívának a részeként 10 tisztán elektromos meghajtású autóval fog előrukkolni a Mercedes a következő években. Közülük lehet az egyik az idehaza is gyártásba került A-osztályos kompakt Mercedes alapjaira épített EQA.

Ezt a modell szánják a németek a Tesla által gyártott Model 3 nagy riválisának a legfrissebb bejelentések szerint. A cég már el is készítette az alábbi videót, amelyben bemutatják a koncepció járművet kívülről, a belső dizájnt viszont egyelőre titkolják.

Bemutatták a Mercedest, amivel lenyomnák a Tesla Model 3-at

Fontos megjegyezni, hogy a videó, illetve a megjelent információk is jól mutatják, mennyire le vannak maradva a németek a Teslához képest az elektromos autózás területén. A Model 3 gyártása ugyanis már javában zajlik és a termelés felfuttatása elérheti a korábban kitűzött célokat.

Miközben a Mercedes által most bemutatott EQA modellel kapcsolatban még azt sem lehet pontosan tudni, mikor kezdődhet meg a gyártása és hogyan is fog kinézni végül. Pedig nagyon sürgeti az idő a Tesla riválisait, ugyanis az előrendelések, illetve a gyártás felpörgetése alapján könnyen előfordulhat, hogy a Model 3 is megismétli a Tesla Model S sikerét és a saját szegmensében a legkelendőbb modell lehet Amerikában - írja a portfolio.hu.

Bemutatták a Mercedest, amivel lenyomnák a Tesla Model 3-at
Kulcsszavak: bemutató, elektromos autó, EQA, mercedes-benz
 
308 GTi by Peugeot SPORT - Sportkompakt felülmúlhatatlan formában 308 GTi by Peugeot SPORT - Sportkompakt felülmúlhatatlan formában A Suzuki bemutatta új GW250S motorkerékpárját a Sanghaji Autókiállításon A Suzuki bemutatta új GW250S motorkerékpárját a Sanghaji Autókiállításon NFM: az energetikai jogszabály-módosítások hozzájárulnak az e-mobilitás elterjedéséhez NFM: az energetikai jogszabály-módosítások hozzájárulnak az e-mobilitás elterjedéséhez Kiemelkedően magas teljesítménysűrűség és akár 200 km hatótávra képes a Kia Soul EV Kiemelkedően magas teljesítménysűrűség és akár 200 km hatótávra képes a Kia Soul EV Volkswagen: Európának vezető szerepet kell betöltenie az elektromos mobilitás területén Volkswagen: Európának vezető szerepet kell betöltenie az elektromos mobilitás területén
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1