Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Magyarországra látogat a világ legfiatalabb unikornisa

Magyarországra látogat a világ legfiatalabb unikornisa

2018. június 14.
Markus Villig a világon a legfiatalabb tulajdonosként érdemelte ki az „unikornis” címet, ugyanis cége, a Taxify, 1 milliárd dollár fölötti értékeltségű startup lett a közelmúltban történt 175 millió dollár értékű tőkebevonásnak köszönhetően.

Magyarországra látogat a világ legfiatalabb unikornisa

A cég rendkívül gyors növekedését figyelembe véve cseppet sem meglepő, hogy az új befektetők közül a legnagyobb a Daimler, mely többek között a Mercedes-Benz tulajdonosa is.

Június 21-én Budapesten rendezik meg a LIFT99 Founders2Founders elnevezésű eseményét, melynek Markus Villig, a Taxify 24 éves tulajdonosa lesz a vendége. A tallinni központú LIFT99 egy meghívásos rendszerrel működő startup közösség, melynek tagjai lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák és megvitassák egymással és a kiválasztott érdeklődőkkel tapasztalataikat, tudásukat, és ezáltal közösen fejlődjenek. Az események célja, hogy színpadra szólítsák a világ legeredményesebb vállalkozóit és cégalapítóit, akik így egy exkluzív beszélgetés keretein belül mesélhetik el, hogy hogyan jutottak el az ötlettől a megvalósításig, milyen buktatói lehetnek a cégalapításnak, és mit érdemes mindenképpen megfogadnia annak, aki hasonló sikereket szeretne elérni. A budapesti esemény résztvevői is első kézből hallhatják a világ egyik legsikeresebb srartup tulajdonosának, Markus Villignek a tanácsait.

„A világ legnagyobb technológiai vállalatai eddig jellemzően az USA-ban vagy Ázsiában születtek, azonban itt az idő arra, hogy ezen változtassunk. Egyelőre versenyelőnyben vannak, azonban a történelem azt igazolja, hogy mindig van lehetőség arra, hogy további szereplők is ringbe szálljanak, reméljük, hogy mi lehetünk az egyik európai cég, aki ezt a változást előidézi. Éppen ezért nagyon örülök neki, hogy Budapesten is megoszthatom a Taxify történetét.” – mondta el a cég alapító tulajdonosa közelgő magyarországi látogatásával kapcsolatban.

Magyarországra látogat a világ legfiatalabb unikornisa

A mindössze 24 éves stratup tulajdonos Villig 2013-ban Észtországban, a szüleitől a főiskolai tanulmányaira kapott pénzből dolgozta ki a szolgáltatás első változatát, és saját maga toborozta az első sofőröket is ötlete megvalósításához. Öt év alatt a cég a világ egy jelentős részét meghódította Tallinnból indulva, ugyanis napjainkra már több mint 25 országban vannak jelen 500 000 sofőrrel, és 10 milliónál is több utas használja a Taxify-t világszerte.

Az eseményt szervező LIFT99 idén júniusban indítja el több mint 2 millió dolláros beruházással a LIFT99 Skillsharing Platform névre keresztelt applikációját, melynek az a célja, hogy jelenlegi és jövőbeni cégalapítók ezen a felületen oszthassák meg egymással ötleteiket, tapasztalataikat és szakértelmüket annak érdekében, hogy segíthessék egymás fejlődését.    

Kulcsszavak: budapest, közösségi autó, Taxify
 
Az FKF éjszaka szórta  Budapest útjait a várható ónos eső  miatt Az FKF éjszaka szórta Budapest útjait a várható ónos eső miatt Budapesten 60 helyszínen újulnak meg a buszmegállók az idén Budapesten 60 helyszínen újulnak meg a buszmegállók az idén Lezárta a BKK a villamostendert: a CAF nyerte a pályázatot Lezárta a BKK a villamostendert: a CAF nyerte a pályázatot A Nissan Pulsar Nismo Concept a Mobilitás 2014 autókiállításon A Nissan Pulsar Nismo Concept a Mobilitás 2014 autókiállításon A forgalomlassítások beszüntetését kéri a taxisok szakszervezete A forgalomlassítások beszüntetését kéri a taxisok szakszervezete
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1