Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

2018. július 11.
A Toyota motorsport-részlege, a Gazoo Racing harmadszor is kezelésbe vette a GT86 kupét. A változások ezúttal csupán esztétikaiak, de rendkívül meggyőzőek.Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

A Toyota 2016-ban bemutatta a tökéletes GT86-ost. A Gazoo Racing Masters of Nurburgring (GRMN) gyári tuningcsalád tagjaként 207 helyett 219 lóerőt adott le, számos karosszériaelemét szénszálas kompozitból, a hátsó szélvédőt plexiből készítették, hátsó üléssora egyáltalán nem volt, a kormányáttételt csökkentették. Az autó kizárólag gyöngyház-fehér színben volt elérhető, közel háromszor annyiba került, mint egy mezei GT86-os, de nem is ez volt vele a legnagyobb probléma – mindössze száz példányban készült, és ez az ultra limitált széria is kizárólag a japán vevők számára volt elérhető. Ez utóbbit egy évvel később orvosolta a Toyota; a GT86 GR a GRMN modell megjelenését (mínusz gigantikus hátsó szárny) Recaro sportülésekkel, Sachs lengéscsillapítókkal, apró kormánykerékkel, kovácsolt keréktárcsákkal, feljavított fékekkel és Torsen részlegesen önzáró differenciálművel kombinálta, utcai használatra alkalmasabb kivitelben.

Most pedig megérkezett a sportcsalád harmadik tagja is. A GR Sport elhagyta a GR leginkább extravagáns stíluselemeit: a középen kivezetett, öblös kipufogócsövet, a kontrasztos fényezésű küszöbtoldatot, valamint az első kerékívig kifutó alsó légterelő peremet, a műszaki átalakításokat pedig egy ütőképesebb Brembo fékrendszerre és Brembo keréktárcsákra korlátozta; megmaradt viszont a harcias első lökhárító, a kis sportkormány és a speciális műszeregység. Cserébe negyedével kevesebbet – 3 millió 780 ezer japán jent, azaz 9,4 millió forintot – körülbelül annyit kell érte fizetni, mint a GR verzióért.

Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

A GT86 GR Sport bevezetésével együtt a GR Parts tuningalkatrészek kínálatában is megjelentek a GT86-hoz készített optikai és aerodinamikai elemek, így a vevők saját szájuk íze szerint állíthatják össze kupéjukat. Akár a mezei modellekhez is megvásárolhatók mindkét sportverzió lökhárító- és küszöbtoldatai, az egyedi kormánykerék és a speciális indítógomb, valamint elérhetővé teszik a japán versenypályák adatbázisát tartalmazó, speciális navigációs/menetrögzítő rendszert, ősztől pedig a GR különleges keréktárcsái, feljavított fékjei, illetve első és hátsó toronymerevítő elemei is kaphatók lesznek.

Már csak az a kérdés, hogy mindez mikor érkezik meg Európába. A GR Performance családot elsődlegesen belföldi felhasználásra fejlesztették ki, ám már bevezetésekor elárulták, hogy idővel az exportpiacokra is eljuthatnak az átdolgozott modellek. Ha így lesz, a GT86 GR Sport szint optimális belépőt jelentene a még sportosabb Toyoták világába.

Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

Kulcsszavak: bemutató, GT86, toyota, új modell
 
Leleplezték az új Ferrarit Leleplezték az új Ferrarit Csúcspontszámot kapott a Suzuki Hustler a japán biztonsági teszten Csúcspontszámot kapott a Suzuki Hustler a japán biztonsági teszten A vadonatúj Volvo XC90 az autón belüli vezetési élmény fokozásáért A vadonatúj Volvo XC90 az autón belüli vezetési élmény fokozásáért Még izgalmasabb külsővel érkezik az új Lexus IS Még izgalmasabb külsővel érkezik az új Lexus IS Megnyitotta ázsiai K+F központját az Audi Kínában Megnyitotta ázsiai K+F központját az Audi Kínában
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1