Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

2018. július 11.
A Toyota motorsport-részlege, a Gazoo Racing harmadszor is kezelésbe vette a GT86 kupét. A változások ezúttal csupán esztétikaiak, de rendkívül meggyőzőek.Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

A Toyota 2016-ban bemutatta a tökéletes GT86-ost. A Gazoo Racing Masters of Nurburgring (GRMN) gyári tuningcsalád tagjaként 207 helyett 219 lóerőt adott le, számos karosszériaelemét szénszálas kompozitból, a hátsó szélvédőt plexiből készítették, hátsó üléssora egyáltalán nem volt, a kormányáttételt csökkentették. Az autó kizárólag gyöngyház-fehér színben volt elérhető, közel háromszor annyiba került, mint egy mezei GT86-os, de nem is ez volt vele a legnagyobb probléma – mindössze száz példányban készült, és ez az ultra limitált széria is kizárólag a japán vevők számára volt elérhető. Ez utóbbit egy évvel később orvosolta a Toyota; a GT86 GR a GRMN modell megjelenését (mínusz gigantikus hátsó szárny) Recaro sportülésekkel, Sachs lengéscsillapítókkal, apró kormánykerékkel, kovácsolt keréktárcsákkal, feljavított fékekkel és Torsen részlegesen önzáró differenciálművel kombinálta, utcai használatra alkalmasabb kivitelben.

Most pedig megérkezett a sportcsalád harmadik tagja is. A GR Sport elhagyta a GR leginkább extravagáns stíluselemeit: a középen kivezetett, öblös kipufogócsövet, a kontrasztos fényezésű küszöbtoldatot, valamint az első kerékívig kifutó alsó légterelő peremet, a műszaki átalakításokat pedig egy ütőképesebb Brembo fékrendszerre és Brembo keréktárcsákra korlátozta; megmaradt viszont a harcias első lökhárító, a kis sportkormány és a speciális műszeregység. Cserébe negyedével kevesebbet – 3 millió 780 ezer japán jent, azaz 9,4 millió forintot – körülbelül annyit kell érte fizetni, mint a GR verzióért.

Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

A GT86 GR Sport bevezetésével együtt a GR Parts tuningalkatrészek kínálatában is megjelentek a GT86-hoz készített optikai és aerodinamikai elemek, így a vevők saját szájuk íze szerint állíthatják össze kupéjukat. Akár a mezei modellekhez is megvásárolhatók mindkét sportverzió lökhárító- és küszöbtoldatai, az egyedi kormánykerék és a speciális indítógomb, valamint elérhetővé teszik a japán versenypályák adatbázisát tartalmazó, speciális navigációs/menetrögzítő rendszert, ősztől pedig a GR különleges keréktárcsái, feljavított fékjei, illetve első és hátsó toronymerevítő elemei is kaphatók lesznek.

Már csak az a kérdés, hogy mindez mikor érkezik meg Európába. A GR Performance családot elsődlegesen belföldi felhasználásra fejlesztették ki, ám már bevezetésekor elárulták, hogy idővel az exportpiacokra is eljuthatnak az átdolgozott modellek. Ha így lesz, a GT86 GR Sport szint optimális belépőt jelentene a még sportosabb Toyoták világába.

Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport

Kulcsszavak: bemutató, GT86, toyota, új modell
 
Az új Toyota Prius maximális ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP vizsgálatán Az új Toyota Prius maximális ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP vizsgálatán Már hazánkban is kapható a világ egyik legbiztonságosabb autója Már hazánkban is kapható a világ egyik legbiztonságosabb autója A Mitsubishi Motors bemutatja az új Triton pickup-ot Thaiföldön A Mitsubishi Motors bemutatja az új Triton pickup-ot Thaiföldön Autó, Motor és Tuning Show március 22-24. között Autó, Motor és Tuning Show március 22-24. között Az új Toyota Verso Az új Toyota Verso
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1