Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

2018. július 11.
A cég igazgatóságának döntése értelmében a BKV Zrt. eláll az Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött megrendelési szerződéstől, amely 30 Modulo csuklós busz vételéről szól.A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

A BKV Zrt. szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. 2017. január 16-án 180 Modulo M168d típusú csuklós autóbusz adásvételéről írt alá - közbeszerzési eljárás eredményeként - szerződést. Ugyanebben az évben, 2017. december 20-án a Volánbusz, a BKV és az Ikarus kft. háromoldalú szerződést kötött 30 jármű átruházásáról.

Az autóbuszok közül a teljesítés határidejének lejártáig (2018. április 11.), illetve az azt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig mindössze 10 járművet vett át a BKV. A cég ezért nem szerződésszerű teljesítésre hivatkozva eláll a szerződéstől és kötbérigényét is érvényesíteni fogja.

Emellett a BKV az Ikarus Egyedi Kft.-vel kapcsolatos  egyéb szerződéseit is felülvizsgálja, és ennek eredményétől teszi függővé a további lépéseket.

A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

A Kft. hétfőn jelentette be, hogy fizetési nehézségeinek kezelése érdekében csődvédelmet kért, a csődeljárás alatt reorganizálják a társaság működését és helyreállítják a fizetőképességét. Arra kérte a kormányt, minősítse a társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté és vegyen részt a reorganizációs folyamatban.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden azt közölte, hogy az Ikarus Egyedi Kft.-t - annak kérésével összhangban - stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette.

Kulcsszavak: bkv, csuklós busz, ikarus, MODULO
 
Árvíz - A fővárosban enyhítenek a közlekedési korlátozásokon és rendkívüli forgalmi rend lép életbe Árvíz - A fővárosban enyhítenek a közlekedési korlátozásokon és rendkívüli forgalmi rend lép életbe A kormány 4 milliárd forintot csoportosít át a fővárosi elővárosi közlekedés finanszírozására A kormány 4 milliárd forintot csoportosít át a fővárosi elővárosi közlekedés finanszírozására Műszaki hiba miatt rövid időre leállt a 4-es metró Műszaki hiba miatt rövid időre leállt a 4-es metró A 4-es metró szerelvénye megkezdi a próbafutásokat Kelenföldön is A 4-es metró szerelvénye megkezdi a próbafutásokat Kelenföldön is BKK-BKV: minden üzemkezdet előtt átvizsgálják a 3-as metrót BKK-BKV: minden üzemkezdet előtt átvizsgálják a 3-as metrót
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1