Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

2018. július 11.
A cég igazgatóságának döntése értelmében a BKV Zrt. eláll az Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött megrendelési szerződéstől, amely 30 Modulo csuklós busz vételéről szól.A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

A BKV Zrt. szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. 2017. január 16-án 180 Modulo M168d típusú csuklós autóbusz adásvételéről írt alá - közbeszerzési eljárás eredményeként - szerződést. Ugyanebben az évben, 2017. december 20-án a Volánbusz, a BKV és az Ikarus kft. háromoldalú szerződést kötött 30 jármű átruházásáról.

Az autóbuszok közül a teljesítés határidejének lejártáig (2018. április 11.), illetve az azt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig mindössze 10 járművet vett át a BKV. A cég ezért nem szerződésszerű teljesítésre hivatkozva eláll a szerződéstől és kötbérigényét is érvényesíteni fogja.

Emellett a BKV az Ikarus Egyedi Kft.-vel kapcsolatos  egyéb szerződéseit is felülvizsgálja, és ennek eredményétől teszi függővé a további lépéseket.

A BKV eláll az Ikarusszal kötött megrendelési szerződéstől

A Kft. hétfőn jelentette be, hogy fizetési nehézségeinek kezelése érdekében csődvédelmet kért, a csődeljárás alatt reorganizálják a társaság működését és helyreállítják a fizetőképességét. Arra kérte a kormányt, minősítse a társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté és vegyen részt a reorganizációs folyamatban.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden azt közölte, hogy az Ikarus Egyedi Kft.-t - annak kérésével összhangban - stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette.

Kulcsszavak: bkv, csuklós busz, ikarus, MODULO
 
Áprilisi nosztalgiajáratok Budapesten Áprilisi nosztalgiajáratok Budapesten Júliustól újabb 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát MAN busz áll majd forgalomba Budapesten Júliustól újabb 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát MAN busz áll majd forgalomba Budapesten Balesetezett a világ leghosszabb villamosa Balesetezett a világ leghosszabb villamosa Árvíz - Új forgalmi rend lép életbe Budapest több pontján Árvíz - Új forgalmi rend lép életbe Budapest több pontján Lezárták a járműforgalom elől a Lánchidat Lezárták a járműforgalom elől a Lánchidat
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1