Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Megduplázza az elektromos Zoe modell gyártását a Renault

Megduplázza az elektromos Zoe modell gyártását a Renault

2018. július 11.
A francia Renault egymilliárd eurós elektromos járműtechnológiai fejlesztési programja keretében a Párizs melletti Flins üzemben készülő teljesen elektromos Zoe modell gyártásának a megduplázására készül - számolt be szerdán az Automotive News Europe hírportál.

Megduplázza az elektromos Zoe modell gyártását a Renault

A Zoe az egyik legsikeresebb elektromos autó volt 2015 és 2017 között az európai piacon, az idén azonban a Renault japán partnerének Nissan Leaf modellje már megelőzte az eladásokban.

Tavaly 30 ezer Renault Zoe gördült le a Flins üzem szerelőszalagjairól és ezzel 100 ezerre emelkedett a modell bemutatása óta elkészült példányok száma. A 2012-ben bemutatott teljesen elektromos Renault Zoe új verziója jövőre kerül kereskedelmi forgalomba.

A Renault a Zoe napi gyártási volumenét 440-re tervezi emelni a jelenlegi 220-ról. A kapacitásnövelő beruházás kivitelezéséhez a Franciaországban hagyományos augusztusi üzemszünetet veszik igénybe. A beruházás az üzemben működő akkumulátor-összeszerelő részleg bővítését is magában foglalja.

A Renault Flins üzeme 1952 óta működik. Jelenleg az üzemben a Renault Clio és Zoe, valamint a Nissan Micra modellek gördülnek le a szerelőszalagról. Tavaly az üzemben 63 ezer Renault Clio és 94 ezer Nissan Micra készült. A Zoe gyártásának megduplázásához a Clio gyártásának a törökországi Bursa és a szlovéniai Novo Mesto üzemekbe történő áthelyezésével csinálnak helyet.

Megduplázza az elektromos Zoe modell gyártását a Renault

A keresleti ingadozások kiegyenlítésére azonban a Flins üzem is gyárt még Clio modelleket, de viszonylag alacsony példányszámban. A Clio ötödik generációs modelljét az idei év végén, vagy a jövő év elején mutatja be a Renault.

A Renault elektromos modellpalettáján a Zoe mellett még a Twizy "négykerekű robogó" szerepel. Az autógyár Drive the Future stratégiai terve a meglévő platformon továbbfejlesztett Zoe mellett 2022-ig további nyolc modellel tervezi bővíteni az elektromos modellpalettát.

A Renault-Nissan szövetség viszonylag hamar belevetette magát az elektromos autók gyártásába. Carlos Ghosn vezérigazgató irányítása alatt 2011-ben négymilliárd eurót invesztáltak technológiai fejlesztésekbe és gyártási beruházásokba. Az autógyár szövetség 2013-ig évi 500 ezer elektromos autót tervezett gyártani, ez azonban nem valósult meg. A kezdetek óta eddig összesen 600 ezer elektromos autót értékesítettek.

Megduplázza az elektromos Zoe modell gyártását a Renault
Kulcsszavak: autógyár, elektromos autó, renault, Renault-Nissan
 
Elindult az új Tiguan sorozatgyártása Elindult az új Tiguan sorozatgyártása A Peugeot Citroen elnöke lemondott a tiltakozást kiváltó mértékű nyugdíj-kiegészítésről A Peugeot Citroen elnöke lemondott a tiltakozást kiváltó mértékű nyugdíj-kiegészítésről Nem az elektromos autóké a jövő? - Hát akkor meg mié?! Nem az elektromos autóké a jövő? - Hát akkor meg mié?! Hamarosan: többfokozatú váltók a villanyautókban Hamarosan: többfokozatú váltók a villanyautókban Szlovákiában 2018-ban kezdi a gyártást a Jaguar Land Rover Szlovákiában 2018-ban kezdi a gyártást a Jaguar Land Rover
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1