Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Katar 2023-tól elektromos autót gyárt

Katar 2023-tól elektromos autót gyárt

2018. szeptember 18.
Japán fejlesztő cég közreműködésével elektromos autót készül gyártani 2023-tól Katar a Qatar Tribune lap hétfői beszámolója szerint.

Katar 2023-tól elektromos autót gyárt

A 9 milliárd dolláros beruházással épülő üzemből a tervek szerint 2023-ban gördül ki az első elektromos autó. Az üzemben 2024-től már évi 500 ezer autó készül majd, amelyeket saját katari márkanév alatt világszerte értékesítenek majd.

Ali bin Nasser al Misnad, a Qatar Quality vállalat elnökének beszámolója szerint Katarban teljesen új, saját fejlesztésű elektromos autó készül majd, és nem egy már meglévő márka modelljeinek az összeszerelését végzik majd.

A Qatar Quality ügyvezető igazgatója Musa Ramadan hozzátette: hat különálló, más-más feladatot, közöttük az alkatrészgyártást is végző üzem épül. A beruházást a hibrid és elektromos járműtechnológiai fejlesztéssel foglalkozó japán ARM vállalat közreműködésével végzik.

Az ügyvezető igazgató szerint az új generációs elektromos motorral készülő autók végsebessége 210 kilométer lesz óránként, egy feltöltéssel ezer kilométeres táv megtételére lesznek képesek és a feltöltés legfeljebb tíz percet vesz majd igénybe.

Katar 2023-tól elektromos autót gyárt


Kulcsszavak: elektromos autó, járműipar, katar
 
Óvatosan a zöld rendszámmal, a buszsáv még tiltott terület! Óvatosan a zöld rendszámmal, a buszsáv még tiltott terület! Végre tehet valamit Németország az elektromos autózásért! Végre tehet valamit Németország az elektromos autózásért! A Scania és a Siemens már az elektromosan hajtott tehergépkocsik tesztjére készül A Scania és a Siemens már az elektromosan hajtott tehergépkocsik tesztjére készül A Goodyear Efficient Grip Performance 11 szaklap abroncstesztjén bizonyított A Goodyear Efficient Grip Performance 11 szaklap abroncstesztjén bizonyított New York városa minden kocsiját elektromosra cseréli New York városa minden kocsiját elektromosra cseréli
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1