Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Fontos győzelmeket zsebelt be a Continental téli gumiabroncsa

Fontos győzelmeket zsebelt be a Continental téli gumiabroncsa

2018. november 09.
Ha a napi középhőmérséklet 7 Celsius fok alá esik, akkor ajánlott téli gumiabroncsra váltani a biztonságos közlekedés érdekében. A téli abroncsok összetételükből adódóan jobb tapadást biztosítanak csúszós és fagyos utakon.

Fontos győzelmeket zsebelt be a Continental téli gumiabroncsa

A megfelelő abroncsok kiválasztásában az autósok segítségére lehetnek a különféle abroncs-tesztek, valamint az Európai uniós abroncscímke, mely a különféle gumiabroncs modellek tulajdonságairól nyújtanak tájékoztatást. A Continental téli és négyévszakos abroncsai idén több fontos tesztgyőzelmet gyűjtöttek be.

Autóklubos elsőségek

A német ADAC, az osztrák ÖAMTC és svájci TCS autóklub aktuális tesztjében téli gumiabroncsokat hasonlítottak össze. Az összehasonlításokban két méretet, a 175/65 R 14-es és a 205/55 R16-es abroncsokat tették próbára. A Continental mindkét kategóriában az első helyen végzett a WinterContact TS 860-as gumiabronccsal. A tesztek értékelése szerint a „TS 860 kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt”, éppen ezért a legjobb értékelést kapta a csúszós és havas úton történő közlekedés terén. Az autóklub szakemberei európai, amerikai és ázsiai márkák huszonnyolc téli gumi modelljét vizsgálták meg, tizenhét kategóriában.

„Erősen ajánlott” téli abroncs

A WinterContact TS 860-as nemcsak az autókluboknál szerepelt jól. A Continental téli gumiabroncsa az auto motor und sport (ams - 21/18. szám) téli gumi tesztjén is első helyen ért célba. Ráadásul egyetlen gumiabroncsként tudhatja magáénak az „erősen ajánlott” értékelést. A teszten tizenegy kompakt autóra szerelt 205/55 R 16-os téli gumiabroncs vett részt. A szerkesztők összesen tizenkilenc kritériumot vettek figyelembe, ezek között volt a  havas, csúszós és száraz úton történő közlekedés, a gördülési ellenállás, valamint az abroncsok zajkibocsátása. Az ams újságírói szerint a TS 860-as havas úton jól kezelhető, emellett kiemelkedő teljesítményt nyújt csúszós úton, de száraz útfelületen is megbízható.

Fontos győzelmeket zsebelt be a Continental téli gumiabroncsa

A WinterContact TS 860 összértékelésben 9,1 pontot zsebelt be, jelentősen maga mögé utasítva a második helyezett abroncsot, amely 8,2 pontot szerzett. A tesztelők megjegyezték, hogy „egyedül a TS 860 ment át jelentősebb hiányosság nélkül az átfogó teszten. Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően nagy előnyben van versenytársaival szemben.”

A WinterContact TS 860-as gumiabroncs a kompakt és kisebb járművekre kiválóan alkalmas téli hónapokban. Összesen hatvanhatféle méretben kapható 13-tól 17 colos átmérőtartományban található felnikre. Köztük számos modell XL-jelöléssel van ellátva, ami a nagyobb teherbírást és/vagy az abroncsvédő bordázatot jelenti. A WinterContact TS 860-ast nagy, 240 km/órás sebességre engedélyezték.

Skandináv elsőség

Az új Continental VikingContact 7 a finn autós magazin, a Tuulilasi tesztjén első helyet ért el. A lágy keverékkel rendelkező gumiabroncsot kifejezetten a nagyon alacsony hőmérsékleten történő vezetéshez tervezték és kiváló teljesítményt nyújt jégen, hóban, illetve csúszós úton. A finn magazin tizennégy különböző kritériumot tesztelt, melyek mindegyikében jobb eredményt ért el hat európai és ázsiai társával szemben. A gumiabroncs az idei évtől kezdve elérhető a 14-től egészen a 21 colos átmérőjű felnikhez, mintegy 112 méretben. Valamennyi változatot 190 km/óra sebességre engedélyeztek, ami jóval nagyobb, mint az Észak-Európában megengedett sebességhatár.

Négyévszakos győzelem

Az auto motor und sport (ams) című német újság egyik legfrissebb, négyévszakos gumiabroncsokra koncentráló tesztjében az AllSeasonContact volt az egyetlen olyan termék, ami a legjobb, vagyis az „erősen ajánlott” értékelést kapta.

Fontos győzelmeket zsebelt be a Continental téli gumiabroncsa

A teszten hét darab 225/45 R 17-es méretű négyévszakos gumiabroncsot tettek próbára. A szerkesztők összesen tizenkilenc kategóriában: havas, vizes és száraz útszakaszon, illetve egyéb más környezeti tényezőt illetően vizsgálták az abroncsokat. Az újságírók megállapították, hogy a Continental négyévszakos gumiabroncsa meglepően jól teljesít havas úton, könnyen kormányozható, kiválóan tapad vizes úton és mindennapi helyzetekben is biztonságosan használható. A teszten vizsgált abroncsok európai, amerikai és ázsiai márkájúak voltak.

A Continental négyévszakos gumiabroncsa a német AutoBild magazin tesztjén is kiválóan szerepelt. A szakemberek 27 különböző gyártmányú, 195/65 R 15 méretű gumiabroncsokat teszteltek tizenhat kritérium alapján havas, csúszós és száraz úton. Az AutoBild csapata összefoglalójában kiemelte, hogy az AllSeasonContact kitűnően teljesít havas és csúszós úton, nem utolsósorban pedig kiváló kanyarodási tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett a vízre felúszáskor is biztonságos és megfelelő teljesítményt nyújt.

Az AllSeasonContactot 165 és 245 mm-es közötti szélességgel, illetve 14 illetve 20 coll átmérőjű felnikre és akár 240 km/h-ás sebességre gyártják. Mivel hideg időben is bevethető, ezért el van látva a hópihe- illetve M+S-jelöléssel is.


Kulcsszavak: continental, gumiabroncs, téli gumi
 
A Dunlop abroncsok sikeresen teljesítettek az idei 24 órás Le Mans versenyen A Dunlop abroncsok sikeresen teljesítettek az idei 24 órás Le Mans versenyen Michelin abroncsokkal szerelik az új Porsche Cayman GT4 modelleket Michelin abroncsokkal szerelik az új Porsche Cayman GT4 modelleket A Dunlop téli teljesítményt kínál az SUV-k vezetőinek A Dunlop téli teljesítményt kínál az SUV-k vezetőinek A Continental innovatív hangrendszert mutat be a hegedű működési elve alapján A Continental innovatív hangrendszert mutat be a hegedű működési elve alapján A Hankook bemutatja új SmartCity AU04+ városi busz abroncsát hosszabb élettartammal A Hankook bemutatja új SmartCity AU04+ városi busz abroncsát hosszabb élettartammal
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1