Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Új kiszállítási és árbevételi rekordot állított fel a ŠKODA AUTO

Új kiszállítási és árbevételi rekordot állított fel a ŠKODA AUTO

2018. november 09.
Továbbra is növekedési pályán halad a ŠKODA AUTO. Az autógyártó idén januártól szeptember végéig új rekordként világszerte 939 100 gépkocsiját szállította ki ügyfeleinek, 7,8 százalékos növekedést érve el az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Új kiszállítási és árbevételi rekordot állított fel a ŠKODA AUTO 2018 első három negyedéve során

2,1 százalékkal nagyobb, 12,6 milliárd euró forgalmával a ŠKODA AUTO szintén története eddigi legjobbját produkálta. Első három negyedévi 1,1 milliárd euró működési eredménye továbbra is magas szintet képvisel, amelyre az új modellek és az elektromos mobilitás jelentős pénzügyi ráfordításai, illetve a megemelkedett személyügyi költségek fejtettek ki negatív hatást.

A cseh gyártó forgalma 2018 első kilenc hónapja alatt 2,1 százalékkal 12,6 milliárd euróra (2017. január - szeptember: 12,3 milliárd euró) emelkedett az előző év azonos időszakához képest, miközben a ŠKODA AUTO működési eredménye 10,2 százalékkal 1,1 milliárd euróra (2017. január - szeptember: 1,2 milliárd euró) csökkent. A forgalomarányos nyereségarány 2018 szeptember végével 8,6 százalékot tett ki (2017. január - szeptember: 9,8 százalék).

Amint Klaus-Dieter Schürmann, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a pénzügy területéért felelős tagja hangsúlyozta: „A ŠKODA AUTO sikeres és hosszú távon is nyereségesen működő vállalat. A legfontosabb tényezők e tekintetben aktív ár- és értékesítési, valamint következetes költségmenedzsmentünk. A szigorúbb kipufogógáz- és szén-dioxid-kibocsátási előírások a teljes autóipart nagy kihívás elé állítják. Az új termékek és az elektromos mobilitás, valamint a jövő megfelelő technikáinak szükséges ráfordításai éppúgy megjelennek az aktuális eredményekben, mint a devizaárfolyamok alakulásának negatív hatásai és az idén áprilisban hatályba lépett új bérmegállapodás következtében megnövekedett személyügyi költségek. E negatív hatások ellensúlyozására a ŠKODA már 2018 első félévében kiegészítő eredményjavító programot indított.”

Új kiszállítási és árbevételi rekordot állított fel a ŠKODA AUTO 2018 első három negyedéve során
Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, skoda, új autó
 
A Nissan LEAF Európa legkeresettebb elektromos autója A Nissan LEAF Európa legkeresettebb elektromos autója Flotta siker a Toyotánál Flotta siker a Toyotánál Január és május között 5,7 %-kal nőttek a Volkswagen Haszonjárművek márka kiszállításai Január és május között 5,7 %-kal nőttek a Volkswagen Haszonjárművek márka kiszállításai Tovább növelte itthon előnyét a Ford Tovább növelte itthon előnyét a Ford Az NGM meghosszabbítja az elektromos autók vásárlásának támogatását Az NGM meghosszabbítja az elektromos autók vásárlásának támogatását
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1