Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Sportverzió készült a Toyota Hiluxból

Sportverzió készült a Toyota Hiluxból

2018. november 09.
Váratlan modellel, a Hilux kisteherautóval bővítette sportos típusainak sorát a Toyota. A Hilux GR Sport egyelőre csak Dél-Amerikában érhető el.

Sportverzió készült a Toyota Hiluxból

Igen sikeresnek bizonyult a Toyota kezdeményezése: a márka hivatalos sport- és tartozékrészlege, a Gazoo Racing eredetileg Japánban indította útjára a saját nevével fémjelzett sportmodell-családot, ám ma már világszerte elérhető, ráadásul folyamatosan bővül a kínálat. A négy szinten (GR Parts, GR Sport, GR és GRMN) elérhető módosítások az egyedi kiegészítőktől kezdve az optikai és futómű-átalakításokon át a teljes körű, teljesítménynövelést is magában foglaló átépítésekig terjednek. A kínálat jelenlegi csúcsát a 215 lóerős, kompresszoros Yaris GRMN testesíti meg, de úgy tudni, az újgenerációs Corolla lehet a Nürburgring japán mestereinek  következő alapanyaga.

A Gazoo Racing-beavatkozások legutóbbi alanya nem személyautó, viszont globális népszerűsége és jelentősége megkérdőjelezhetetlen. A Hilux a Toyota egyik legsikeresebb, legismertebb típusa, gyártásának ötven éve alatt mintegy 18 millió példányban készült. Jelenleg a világ hat országában gyártják, és több mint 180 országban kapható; jó néhány régióban pedig abszolút piacvezetőnek számít. Tereprali versenyautóként már a Dakaron is bizonyította ütőképességét – talán pont ez ihlette a márka brazíliai forgalmazóját, hogy megtervezze és megépítse a Hilux GR Sport kivitelt.

Noha Japánban a GR Sport a kizárólag optikai tuninggal megvadított, műszaki szempontból gyakorlatilag alapkivitelű típusokat jelöli, a Hilux esetében a futómű sem maradt érintetlen. Elöl keményebb rugókat és egycsöves lengéscsillapítókat építettek be, így a duplafülkés jármű változatlan komfort és teherbírás mellett pontosabban irányítható. A 17 colos, dekoratív keréktárcsákra terepabroncsokat szereltek.

Sportverzió készült a Toyota Hiluxból

Az autó megjelenését a Gazoo Racing jellegzetes piros-fehér-szürke színkombinációja uralja; a fekete motorházfedél és az oldalfalon elhelyezett matricák a Toyota versenyautóit idézik. Új a méhsejt-szerkezetű hűtőmaszk, a tetőlemez szintén fekete, a platón bukókeretet, az első ajtón és a hátfalon GR emblémákat találunk. Az utastérben a Gazoo Racing saját motorindító gombjával és padlószőnyegeivel találkozunk, a fejtámlákat hímzett logó díszíti. A műszerlapok fehérek, a padlókonzolon pedig sorszámozott plakett utal arra, hogy korlátozott példányszámban forgalomba kerülő változatról van szó.

A hajtáslánchoz nem nyúltak a tervezők, de nem is volt miért: a Dél-Amerikában forgalmazott verzió 2.8 literes dízelmotorja 177 lóerőt és 450 Nm forgatónyomatékot ad le. Az európai erőforrástól (2.4 liter, 150 LE, 400 Nm) eltérő motorhoz hatfokozatú automata sebességváltó tartozik, alapfelszerelés az összkerékhajtás. A modell európai forgalmazásáról egyelőre nincs szó, de ha Brazíliában népszerűnek bizonyul, akár nemzetközi karrierbe is foghat a Hilux GR Sport.

Sportverzió készült a Toyota Hiluxból

Kulcsszavak: Hilux, toyota, Toyota Gazoo Racing
 
A Toyota nullára csökkentené a halálos közlekedési balesetek számát A Toyota nullára csökkentené a halálos közlekedési balesetek számát A Toyota dolgozói ezúttal Latin-Amerika tájaival kelnek birokra A Toyota dolgozói ezúttal Latin-Amerika tájaival kelnek birokra A Genfi Autószalonon mutatkozott be az új Auris A Genfi Autószalonon mutatkozott be az új Auris A Tokiói Autószalonon debütál a Toyta FCV Plus A Tokiói Autószalonon debütál a Toyta FCV Plus Megérkezett a zöld rendszámos Toyota a hazai márkakereskedésekbe Megérkezett a zöld rendszámos Toyota a hazai márkakereskedésekbe
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1