Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Új fejezet nyílik a PSA és a Toyota Európai együttműködésében

Új fejezet nyílik a PSA és a Toyota Európai együttműködésében

2018. december 04.
A jövőben a PSA Csoport egy kompakt áruszállító modellt (C-Van) biztosít a majd  a Toyota részére. A Toyota ezen felül pénzügyi tulajdonjogot szerez a csehországi Kolinban működő TPCA vegyesvállalatban, amely továbbra is folytatja a két vállalat számára jelenleg végzett gyártási tevékenységet.

Új fejezet nyílik a PSA és a Toyota Európai együttműködésében

A Toyota és a PSA bejelentette, hogy új fejezetet nyitnak sikeres és közös előnyökkel járó hosszú távú együttműködésükben az európai piacon. 2019 végétől a PSA kibővíti a Toyota számára szállított haszongépjárművek kínálatát, amelyeket a japán vállalat Toyota márkanév alatt forgalmaz Európában: a PSA egy C-Van modellt biztosít a Toyota számára, amit a spanyolországi Vigo üzem gyárt majd. A PSA és a TME együttműködése a közepes méretű haszongépjárművek terén 2012-ben kezdődött, amikor a PSA Csoport franciaországi Hordain üzemében kezdetét vette a Toyota PROACE modell gyártása. Az együttműködés elmélyítésével mindkét vállalatnak az a szándéka, hogy erősségeik kiaknázása révén úgy kínálhassanak kis és közepes méretű haszongépjárműveket Európában, hogy közben optimalizálják azok fejlesztési és gyártási költségeit. A jövőbeli kishaszongépjármű fejlesztésében és a gyártással kapcsolatos ipari befektetésben a Toyota is részt vesz.

2021 januárjától ezen felül a Toyota pénzügyi tulajdonjogot szerez a csehországi Kolinban működő Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) üzemben, a kompakt A-szegmensű modelleket gyártó vegyesvállalatban. A TPCA vegyesvállalatot 2002-ben hozta létre a PSA és a Toyota. Az akkor megkötött szerződés egy felülvizsgálati záradékot is tartalmazott, amelynek értelmében bármelyik partner kezdeményezheti a tulajdoni arányok megváltoztatását.

Új fejezet nyílik a PSA és a Toyota Európai együttműködésében

A gyár a TME leányvállalatéként működik majd tovább, a Toyota hét további, már meglévő európai üzeme mellett. A Kolin üzem továbbra is mindkét vállalat számára gyártja a kompakt A-szegmensű modellek jelenlegi generációját. A Toyota továbbra is fenn kívánja tartani a Kolin üzemben folyó termelést és foglalkoztatást.

“A mai bejelentés hűen tükrözi a PSA Csoport és a Toyota között eddig is kiválónak számító együttműködést. Megállapodásunk mindkét vállalat számára lehetővé teszi, hogy kiaknázza saját erősségeit, miközben megosztjuk technológiáinkat és a fejlesztési költségeket."

"A Kolin üzemmel kapcsolatos kötelezettségvállalásunk egyértelműen jelzi filozófiánkat, hogy autónkat ott gyártjuk, ahol értékesítjük őket, és hogy hosszú távú gyártási tevékenységre törekszünk az európai piacon.” – fogalmaz Didier Leroy, a Toyota európai ügyvezető alelnöke a megállapodás kapcsán.

"Ezzel új fejezet nyílik sikeres és közös előnyökkel járó hosszú távú együttműködésükben, amelynek alapja a bizalom, és amelynek előnyeit ügyfeleink ugyanúgy élvezhetik, mint vállalataink.” – teszi hozzá Carlos Tavares, a PSA Csoport igazgatótanácsának elnöke.

Kulcsszavak: autógyár, együttműködés, psa, toyota
 
A Suzuki a magyarországi értékesítésben mintegy 10 százalékos növekedést vár A Suzuki a magyarországi értékesítésben mintegy 10 százalékos növekedést vár A Jaguar Land Rover Halewoodban építi majd a Land Rover Discovery Sport modellt A Jaguar Land Rover Halewoodban építi majd a Land Rover Discovery Sport modellt Újabb rendkívüli hónapot zárt itthon a Toyota és a Lexus Újabb rendkívüli hónapot zárt itthon a Toyota és a Lexus Már elindult a ŠKODA új prágai ötletműhelyének tesztidőszaka Már elindult a ŠKODA új prágai ötletműhelyének tesztidőszaka A háromszoros Forma 1-es világbajnok lett az Infiniti teljesítményért felelős igazgatója A háromszoros Forma 1-es világbajnok lett az Infiniti teljesítményért felelős igazgatója
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1