Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

2018. december 05.
A Hyundai helyreigazítást tett közzé, amellyel korrigálni kívánja a Kona Electric-re vonatkozó hivatalos, a WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure - Világszinten Összehangolt Könnyűgépjármű-vizsgálati Eljárás) szerint megállapított kombinált, teljesen elektromos üzemű hatótáv (AER) értékét.

A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

Minden, az Európai Unióban értékesítésre kerülő gépjárműre az új WLTP szerinti vizsgálat eljárás vonatkozik, egy szabványosított vizsgálati eljárás, amelyet az erre kijelölt vizsgálati hatóságok állítottak össze és felügyelnek.

A Kona Electric homologizált elektromos gépjármű hatótávjának vizsgálata során, az eljárást felügyelő független szervezet véletlenül egy nem megfelelő vizsgálati módszert alkalmazott és azt követően jóváhagyta annak eredményeit. Ez azt eredményezte, hogy a Kona Electric-et aránytalanul hosszú ideig tesztelték a - jármű alacsonyabb sebességével és alacsonyabb energiaigényével járó - WLTP "városi" ciklusában, amely a jármű teljesen elektromos üzemű hatótávjának túlbecsléséhez vezetett.

A 39 kWh-s akkumulátorral szerelt Kona Electric esetében az újraszámított kombinált, teljesen elektromos üzemű hatótáv (AER) 289 kilométer (180 mérföld). A 64 kWh-s akkumulátorral szerelt Kona Electric esetében az újraszámított teljesen elektromos üzemű hatótáv (AER) 449 kilométer (279 mérföld).

A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

A vizsgálati ciklusok alatti következetlenséget a Hyundai folyamatos homologizációs munkájának köszönhetően azonosította, és az így kialakult helyzetet szorosan nyomon követi, hogy teljes körű magyarázatot kaphasson a problémára.

A Hyundai aggodalmát fejezte ki, amikor megtudta, hogy a Kona Electric hivatalosan elismert hatótávját korrigálni kell, de komolyan veszi ezt a kérdést. A Hyundai többi járművét ez a probléma nem érinti.

Kulcsszavak: elektromos autó, Hyundai, Kona Electric, WLTP
 
Biztosan lesz elektromos BMW-Toyota sportautó Biztosan lesz elektromos BMW-Toyota sportautó Új formavilággal érkezik a Hyundai i20 Új formavilággal érkezik a Hyundai i20 A Hyundai bemutatja fejlett technikáját és Equus luxusmodelljét a Frankfurti Autószalonon A Hyundai bemutatja fejlett technikáját és Equus luxusmodelljét a Frankfurti Autószalonon Szekszárd csatlakozott a paksi elektromos mobilitási programhoz Szekszárd csatlakozott a paksi elektromos mobilitási programhoz Visszavásárlási programot indít a Tesla Visszavásárlási programot indít a Tesla
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1