Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

2018. december 05.
A Hyundai helyreigazítást tett közzé, amellyel korrigálni kívánja a Kona Electric-re vonatkozó hivatalos, a WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure - Világszinten Összehangolt Könnyűgépjármű-vizsgálati Eljárás) szerint megállapított kombinált, teljesen elektromos üzemű hatótáv (AER) értékét.

A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

Minden, az Európai Unióban értékesítésre kerülő gépjárműre az új WLTP szerinti vizsgálat eljárás vonatkozik, egy szabványosított vizsgálati eljárás, amelyet az erre kijelölt vizsgálati hatóságok állítottak össze és felügyelnek.

A Kona Electric homologizált elektromos gépjármű hatótávjának vizsgálata során, az eljárást felügyelő független szervezet véletlenül egy nem megfelelő vizsgálati módszert alkalmazott és azt követően jóváhagyta annak eredményeit. Ez azt eredményezte, hogy a Kona Electric-et aránytalanul hosszú ideig tesztelték a - jármű alacsonyabb sebességével és alacsonyabb energiaigényével járó - WLTP "városi" ciklusában, amely a jármű teljesen elektromos üzemű hatótávjának túlbecsléséhez vezetett.

A 39 kWh-s akkumulátorral szerelt Kona Electric esetében az újraszámított kombinált, teljesen elektromos üzemű hatótáv (AER) 289 kilométer (180 mérföld). A 64 kWh-s akkumulátorral szerelt Kona Electric esetében az újraszámított teljesen elektromos üzemű hatótáv (AER) 449 kilométer (279 mérföld).

A Hyundai helyreigazítást tett közzé a Kona Electric hatótávolságára vonatkozóan

A vizsgálati ciklusok alatti következetlenséget a Hyundai folyamatos homologizációs munkájának köszönhetően azonosította, és az így kialakult helyzetet szorosan nyomon követi, hogy teljes körű magyarázatot kaphasson a problémára.

A Hyundai aggodalmát fejezte ki, amikor megtudta, hogy a Kona Electric hivatalosan elismert hatótávját korrigálni kell, de komolyan veszi ezt a kérdést. A Hyundai többi járművét ez a probléma nem érinti.

Kulcsszavak: elektromos autó, Hyundai, Kona Electric, WLTP
 
Újabb szakmai díjat nyert a Nissan e-NV200 Újabb szakmai díjat nyert a Nissan e-NV200 A Hyundai befektet a Perceptive Automata vállalatba, hogy elérhetővé tegye a Human Intuition Software-t az önvezető autók számára A Hyundai befektet a Perceptive Automata vállalatba, hogy elérhetővé tegye a Human Intuition Software-t az önvezető autók számára Elektromos töltőket telepít az E.On Elektromos töltőket telepít az E.On Kiszivárgott egy kép a Tesla kamionjáról Kiszivárgott egy kép a Tesla kamionjáról A Siemens új motorgyárral erősíti az elektro-mobilitás iránti elkötelezettségét A Siemens új motorgyárral erősíti az elektro-mobilitás iránti elkötelezettségét
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1