Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Scania 741 gázüzemű buszt szállít Bogotá városának

A Scania 741 gázüzemű buszt szállít Bogotá városának

2019. január 07.
Novemberben a Bogotá városában működő TransMilenio vállalat a Scaniát választotta 481 Euro 6-os gázüzemű busz leszállítására, amelyek a legtisztább és legcsendesebb buszok a piacon.

A Scania 741 gázüzemű buszt szállít Bogotá városának

A város gyorsforgalmú buszjárati (BRT) rendszerének megújítása keretében pedig most szintén a Scaniára esett a választás további 260 gázüzemű busz leszállításához, így összesen 741 buszra érkezett megrendelés. Ezáltal a Scania szállítja majd a megújítási program legtöbb buszát. Bogotá a korábbi Euro 2-es és Euro 3-as buszait a kis károsanyag-kibocsátás terén a legkorszerűbb technológiát képviselő járművekre cseréli le. A Scania Euro 6-os gázüzemű buszai óriási lépést jelentenek a tisztább technológia terén ezekhez az idősebb generációjú buszokhoz, de még a nem olyan régi Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási normához képest is.

Az új Scania gázbuszok üzemeltetésével akár 20 százalékkal is csökken majd a szén-dioxid-kibocsátás, míg a részecske-kibocsátás két-háromszor kisebb lesz. A nitrogénoxidok kibocsátása négy-ötször kisebb, mint az Euro 5 esetében. Az eredetileg az 1990-es évek elején létrehozott buszhálózat 12 vonalból áll, amelyek összesen 112 kilométer hosszúak és naponta 1,7 millió utas veszi igénybe ezeket. A legutóbbi nyilvános pályázat a 18 megállóval rendelkező Américas BRT-vonalra összpontosított, amelyet a Masivo Bogotá üzemeltet majd. Ők 2019 második felében és 2020 első felében kezdik majd el az üzemeltetést.

A Scania 741 gázüzemű buszt szállít Bogotá városának

„Ez a legutóbbi nagy megrendelés jól mutatja Bogotá elkötelezettségét a levegőszennyezés jelentős csökkentése iránt” – mondta Juan Carlos Ocampo, a Scania Colombia ügyvezető igazgatója.

„Természetesen nagy örömünkre szolgál, hogy a vállalat a Scaniát és a csendes, illetve tiszta technológiánkat tisztelte meg bizalmával.”

A 260 duplacsuklós Scania F340 HA 8×2 (340 LE) busz utaskapacitása 250 fő. Mindegyik buszt a Superpolo kolumbiai felépítményező felépítményezi majd. A Scania biztosítja majd a karbantartási szolgáltatást a buszokhoz. 2015 óta 227 Euro 6-os Scania gázbusz üzemel a kolumbiai Cartagena városában. A gyorsforgalmú buszjárati (BRT) rendszerek növelik a kapacitást és a megbízhatóságot a hagyományos buszüzemeltetéshez képest. A BRT-rendszereket a forgalom elől elzárt buszsávok jellemzik, ami biztosítja, hogy a buszok soha se késsenek forgalmi torlódás miatt. Az utasok a megállókban fizetik ki a viteldíjat, nem pedig a buszokon. Világszerte több mint 160 városban üzemel BRT-rendszer, többségük Latin-Amerikában.
Kulcsszavak: autóbusz, Bogotá, közlekedés, scania, új modell
 
Havazás – Hótorlaszok és szél nehezíti a közlekedést Szerbiában Havazás – Hótorlaszok és szél nehezíti a közlekedést Szerbiában Bemutatkozik a Ford Fiesta ST új generációja Bemutatkozik a Ford Fiesta ST új generációja A barcelonai „akadálypálya” leküzdése az A.T. Robles fuvarozóvállalatnál A barcelonai „akadálypálya” leküzdése az A.T. Robles fuvarozóvállalatnál Az Audi Hungariánál vette át tulajdonosa az első magyarországi Audi e-tront Az Audi Hungariánál vette át tulajdonosa az első magyarországi Audi e-tront Bemutatta Londonba tervezett taxiját a Nissan Bemutatta Londonba tervezett taxiját a Nissan
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1