Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Havas utak, lassuló közlekedés országszerte

Havas utak, lassuló közlekedés országszerte

2019. január 09.
Havas, latyakos útfelületre számíthatnak az autósok az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán, azt követően, hogy kedden és szerdára virradóan jelentős mennyiségű hó hullott országszerte - közölte a honlapján az Útinform szerdán.

Havas utak, lassuló közlekedés országszerte

Reggeli tájékoztatásuk szerint az M0-s autóút keleti szektorában, a 51. kilométernél egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében. Csak a belső sávon lehet autózni.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a 38. kilométernél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt. A külső sávot lezárták. Ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros irányába a 36. kilométernél szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

A tájékoztatás szerint a forgalmat hókotrók, síkosság mentesítő munkagépek lassíthatják, amelyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes.

A Mávinform kora reggeli azt közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi- és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés.

Kivétel a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Záhony-Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel megnövekedett menetidővel kell számolni.

Havas utak, lassuló közlekedés országszerte

A közlemény szerint a szakemberek számos helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, illetve a peronok hó- és síkosság mentesítésén.

Amennyiben a téli időjárás mégis fennakadásokat okozna az állomásokon a hangosbemondón keresztül, a vonatokon pedig a fedélzeti utas-tájékoztató rendszer segítségével, illetve a jegyvizsgálók útján, továbbá interneten is tájékoztatják az utasokat.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az éjszakai műszakban 80 munkagéppel takarította a főváros főbb útvonalait. Ugyanakkor a mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni.

Felidézik: méréseik szerint Pesten 8 centiméter, Budán pedig 13 centiméternyi hó hullott.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosság mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében - közölte AZ FKF.
 
Kulcsszavak: havazás, közlekedés, téli útviszony, téligumi
 
Az autóklub a hatástanulmányok megismeréséig csak a megyei matricák bevezetését támogatja Az autóklub a hatástanulmányok megismeréséig csak a megyei matricák bevezetését támogatja Közútkezelő: a Dunántúlon több helyen nehéz közlekedni Közútkezelő: a Dunántúlon több helyen nehéz közlekedni A Toyota megmutatja, hogy hogyan autózunk majd tíz év múlva A Toyota megmutatja, hogy hogyan autózunk majd tíz év múlva Már több helyen elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső miatt Már több helyen elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső miatt Nyári szabadság autóval - Indulás előtt mindig ellenőrizzük a guminyomást és az abroncsok állapotát! Nyári szabadság autóval - Indulás előtt mindig ellenőrizzük a guminyomást és az abroncsok állapotát!
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1