Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A presztízs szimbóluma az új BMW 7-es sorozat

A presztízs szimbóluma az új BMW 7-es sorozat

2019. január 16.
A BMW még tovább erősíti luxuskategóriájú zászlóshajói összetéveszthetetlen karakterét. Az új BMW 7-es sorozat a magabiztos kiállás, a kifinomult elegancia, valamint a lélegzetelállítóan innovatív kezelőfelületek, vezetést támogató rendszerek és intelligens járműkapcsolati megoldások páratlan remekműveként öltött testet.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

A mértékadó luxuslimuzin új változatának formanyelve minden korábbinál élénkebben szimbolizálja a presztízs és a státusz harmóniáját, miközben az ajtók mögött fejedelmi kényelmet kínáló bőrkárpitozás, szinte tökéletes zajcsillapítás, digitális műszerfali kijelzők, a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója és a BMW Intelligens Személyi Asszisztens állítja fel az utazás közben átélhető jó közérzet és abszolút komfort legújabb mércéjét.

Az új BMW 7-es sorozat részletekbe menően frissített motorpalettáján többek között egy vadonatúj nyolchengeres erőforrás és egy soros hathengeres benzinmotor, illetve egy megnövelt elektromos hatótávolsággal kecsegtető plug-in hibrid hajtáslánc is megtalálható. Az előkelő luxuslimuzin mindegyik modellváltozata maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait, a fedélzeten dolgozó vezetést támogató rendszerek pedig a valaha kínált legátfogóbb funkcionalitással büszkélkedhetnek. Az automatizált járművezetés korszakát elhozó legfejlettebb technológiák között a tolatási segédlet (Reversing Assistant) is megtalálható.

A magabiztos kiállás és a kifinomult elegancia találkozása: minden korábbinál erőteljesebb fellépés és precízen megformált vonalvezetés

Az új BMW 7-es sorozat ismét kétféle karosszériaváltozatban kerül sorozatgyártásba, a hosszított tengelytávolságú változat plusz 14 centiméterrel bővíti a leghosszabb kivitel hátsó lábterét. Az 5 120 milliméter hosszú alapváltozat és az 5 260 milliméter hosszú testvérmodell egyaránt 22 milliméterrel múlja felül az elődmodell hosszméreteit. A modell 1 902 milliméteres szélessége, valamint 1 467 milliméteres (a hosszított tengelytávolságú változat esetében 1 479 milliméteres) magassága változatlan.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

A modell frontrészének átfogó formai újítása – amely a legmagasabb pontján immáron 50 milliméterrel magasabban fekszik, mint az elődmodell esetében – központi szerepet játszik az új BMW 7-es sorozat minden korábbinál erőteljesebb kisugárzásában. Az új motorháztető merőben új kontúrvonalakat és nagyobb BMW emblémát kapott, az átdolgozott frontrész leginkább meghatározó eleme mégis az egyetlen keretbe foglalt hűtőrács-pár, amelynek felülete mintegy 40 százalékkal megnőtt. A jellegzetes hűtőrács és a vékonyra húzott fényszórók kettőse igéző kontrasztot alkot, miközben a BMW luxuskategóriájú modellpalettáján új irányvonalat indít el.

Az alapfelszereltség részeként kínált, LED-technológiás adaptív fényszórók alternatívájaként elérhető BMW Laserlight lézerfény-technológia távolsági fénye egészen 560 méterre elvilágít.

Az első lökhárító alsó felének két szélén elegáns légterelő lapok törik meg a nagyméretű légbeömlőt, hogy az Air Curtains légbevezető nyílásokon és a tovább optimalizált légcsatornákon keresztül érkező fékhűtő levegő a lehető legkisebb légörvényt keltse a kerékjárati ívekben. A karosszéria színére fényezett légterelő lapok és az ugyancsak újragondolt krómcsíkok kifinomult eleganciával ruházzák fel az új BMW 7-es sorozat frontrészét, még tovább erősítve a modell igéző kisugárzását.

Az első kerékjárati ívek mögé vágott Air Breathers légkivezető nyílások az úttestre merőlegesen állnak, és mint ilyen, a precizitás, a letisztultság és a magabiztos stabilitás hármas egységét tükrözik. Az elődmodellhez képest jelentősen magasabbra húzott légkivezető nyílás pontosan 90 fokos szöget zár be a küszöb toldatokon végigfutó díszcsíkkal, amely egészen a hátsó lökhárító két széléig ér.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

Az újragondolt hátsó lökhárítón a modell frontrészén elhelyezett nagyméretű légbeömlő motívuma köszön vissza. A kipufogóvégek nagyobb króm keretet kaptak, miközben az új BMW 7-es sorozat háromdimenziós hátsó lámpái az elődmodellhez viszonyítva hozzávetőlegesen 35 milliméterrel keskenyebbek lettek, egyszersmind részletekbe menően kidolgozott, precíz formát öltenek. A LED-technológiás fényforrásokat vörös és fekete bura mögé építették be a tervezők, akik a fénykontúrt az „L” alakban megálmodott hátsó lámpák kihangsúlyozásaként rajzolták meg. Újdonság továbbá az élesen meghúzott, rendkívül vékony (mindössze 6 milliméter vastag) fénycsík, amely az új luxuslimuzin szélességét nyomatékosítja és a két hátsó lámpa vizuális összekapcsolásaként szolgál.

Az új 7-es BMW-t M Sport csomaggal, Design Pure Excellence felszereltségi csomaggal, megannyi exkluzív karosszériafényezési lehetőséggel és egyedi könnyűfém keréktárcsa-garnitúrákkal szabhatják személyre a bajor prémiumgyártó ügyfelei. Sőt mi több, az újdonsághoz az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag is elérhetővé válik, az M Sport csomag kiegészítőjeként.

A fejedelmi kényelem új dimenziója: luxus színvonalú utastér, amelyet a kifinomult stílus harmóniája jár át

Az új BMW 7-es sorozat ajtajai mögött a hatalmas helykínálat, a legnemesebb anyagok, a tökéletesen kidolgozott részletek és az exkluzív összeszerelési minőség egysége kelti életre a minden tekintetben luxus színvonalú utastér hangulatát.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

Az opcionális extrafelszereltségek palettájára a fejedelmi kényelemről gondoskodó, exkluzív Nappa bőrkárpitozás is felkerült, amely háromdimenziós felülettűzdeléssel – az első és a hátsó üléssor üléseitől és háttámláitól kezdve, egészen az ajtókárpitokba integrált könyöktámaszokig és a középkonzolig – varázsolja az ülésekbe az abszolút utazási komfort érzését. Az extrafelszereltségi portfólión ugyancsak újdonságként jelennek meg a fémbevonattal ellátott sötét amerikai tölgyből, illetve a magasfényű szürkemetál szemcsékkel megszórt nyárfából készült utastéri betétek.

A hosszabbra nyúló utazások kényelmét szinte tökéletes zajcsillapítás fokozza, amely a hátsó kerékjárati ívek körül, a B-oszlopokban és a hátsó üléssorba erősített biztonsági övek környékén végrehajtott részletes szigetelést is magába foglalja. A hátsó és az oldalsó ablakok mindezeken felül vastagabb üvegből készültek, az alapfelszereltség részeként és az extrafelszereltségként elérhető Komfortüveg opció részeként egyaránt (a modellváltozat függvényében).

A vadonatúj tervezésű, alapfelszereltségként kínált bőrkormány egyik leglátványosabb újítása a multifunkciós gombok újragondolt elhelyezése. Az ugyancsak alapfelszereltségként kínált, vezeték nélküli okostelefon-töltő tálca közvetlenül a pohártartók elé került. A B-oszlopok füstüvegből készült borításai mögé az opcionális extrafelszereltség részeként elegáns hangulatvilágítást is rendelhetnek az ügyfelek, amely még tovább fokozza az új BMW 7-es sorozat utasterének harmóniáját.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

A hátsó üléssorba épített BMW Touch Command táblagép legkorszerűbb verziója a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziójával és frissített hardverével kínál folyamatos támogatást, mialatt a hátsó üléssorba megrendelhető, opcionális extrafelszereltség részeként elérhető szórakoztató rendszer Blu-ray lejátszóval és egy pár Full HD felbontású, 10” képernyő-átmérőjű, érintésérzékeny kijelzővel gondoskodik az utasok szórakoztatásáról.

Az erő forrásai: V12-es benzinmotor részecskeszűrővel, új V8-as szív és innovatív plug-in hibrid hajtáslánc soros hathengeres benzinmotorral

Az új BMW 7-es sorozat motorpalettáját hat-, nyolc-, illetve tizenkét hengeres benzinmotorok és dízelmotorok díszítik, valamint egy vadonatúj fejlesztésű plug-in hibrid hajtáslánc. A portfólió csúcsán a 6.6 liter hengerűrtartalmú V12-es benzinmotor trónol, amely 430 kW / 585 lóerő maximális teljesítménnyel és 850 Nm csúcsnyomatékkal vértezi fel a BMW M760Li xDrive luxuslimuzint, benzinüzemű részecskeszűrővel minimalizálva a modell emisszióját. A BMW 750i xDrive és a BMW 750Li xDrive modellek párosában egy vadonatúj fejlesztésű, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor dolgozik, amelynek maximális teljesítménye 60 kW-tal / 80 lóerővel 390 kW-ra / 530 lóerőre emelkedett.

Az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánca példaértékű hatékonysággal és a hálózatról tölthető gépkocsik károsanyag-kibocsátástól mentes, gyakorlatilag hangtalan vezetési élményével társítja a luxuslimuzin sportosságának, menetkomfortjának és lebilincselő utastéri atmoszférájának hármas egységét.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

A BMW 745e, BMW 745Le és BMW 745Le xDrive modellek plug-in hibrid hajtásláncában egy típus-specifikus módosításokon átesett, soros hathengeres benzinmotor és egy minden korábbinál fejlettebb nagyfeszültségű akkumulátor kettőse dolgozik. A végeredmény a vezetési élménykapcsolóról (Driving Experience Control) aktiválható SPORT vezetési üzemmódban elszabadítható 290 kW / 394 lóerő rendszerteljesítmény, amely 100 kilométerenként 2,1 – 2,6 liter átlagos üzemanyag-fogyasztással és 15,0 – 16,3 kWh kombinált energiafogyasztással, valamint kilométerenkénti 48 – 59 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul. A modellhármas a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 50 – 58 kilométer tisztán elektromos megtételére képes.

Az új BMW 7-es sorozathoz megrendelhető erőforrások sorát három rendkívül hatékony és alacsony károsanyag-kibocsátású, soros hathengeres dízelmotor zárja – egytől egyig 3.0 liter hengerűrtartalommal, akár négy turbófeltöltővel.

Kényelem és lendület egy modellben: a futómű, amely a pazar utazási komfort és a sportautós menetdinamika kettősével kecsegtet

A bajor prémiumgyártó modelljei mindig is a pazar utazási komfort és a sportautós menetdinamika kivételes egyensúlyát kínálták fel a márka ügyfeleinek, és ez az új 7-es BMW esetében sincs másként: a mérnökök úgy tervezték meg a luxuslimuzin futóművét, kerékfelfüggesztését, lengéscsillapító rendszereit, kormányművét és fékrendszerét, hogy azok a vezetési szituáció függvényében az úthibákat elnyelő, pihentető menetkomfort és a vérpezsdítő lendületű autóvezetés bámulatos harmóniája szerint életre keltett vezetési élményt váltsák valóra.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

Az új BMW 7-es sorozat mindegyik modellváltozata már az alapfelszereltség részeként elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal és mindkét tengelyen automatikus szintszabályozású, légrugós kerékfelfüggesztésekkel dolgozó, adaptív futóművet kap, az opcionális extrafelszereltségek palettáján pedig az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás is megtalálható (kivéve a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozatok esetében).

Újabb lépés az automatizált járművezetés korszaka felé: az új BMW 7-es sorozat vezetést támogató rendszerei

Jövőbe mutató vezetést támogató rendszereivel az új BMW 7-es sorozat megerősíti az egyik leginnovatívabb és legprogresszívebb luxusautóként betöltött, iránymutató pozícióját. A Driving Assistant Professional csomag részeként elérhető intelligens funkciók célja, hogy olyannyira biztonságossá és kényelmessé tegyék a vezetést, amennyire csak lehetséges. A csomag része többek között a folyamatos araszolást megkönnyítő torlódás-asszisztenssel (Traffic Jam Assistant) kiegészített kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), az oldalirányú ütközést megelőző aktív rendszerrel együttműködő sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Active Side Collision Protection), a kikerülési segédlet (Evasion Aid), a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning), az elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Priority Warning) és rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer (Wrong-Way Warning), illetve a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) is.

Az alapfelszereltségként kínált parkolóasszisztens (Parking Assistant) nem csupán az adott parkolóhely felmérésében, de a tökéletes parkolási manőverek kivitelezésében is a bajor prémiumgyártó ügyfelének segítségére van. A csomag már a vadonatúj tolatási segédletet (Reversing Assistant) is magába foglalja, amely akár 50 méter távolságból is képes a teljes mértékben automatizált párhuzamos parkolásra.

A presztízs szimbóluma: az új BMW 7-es sorozat

Intuitív vezérlés és tökéletes járműkapcsolat a BMW központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziójával és a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel

Az új BMW 7-es sorozat már az alapfelszereltség részeként megkapja a legkorszerűbb BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezést, amely a kormány mögé épített, 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszerfal és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával egy teljes mértékben digitális, nagyfelbontású navigációs- és multimédia-rendszert varázsol az utastérbe. A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója eközben a csúcstechnológia funkcionalitását helyezi a középpontba, amely részletekbe menően a bajor prémiumgyártó ügyfelének preferenciái szerint dolgozik. A vezető és első utasa a központi érintőképernyőn keresztül, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, a multifunkciós kormánykerék gombjaival, BMW Gesztusvezérléssel és hangvezérléssel is aktiválhatja a különböző funkciókat.

A központi operációs rendszer leginnovatívabb újítása ugyanakkor a BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant), amely egy önmagát fejlesztő, digitális személyiséggé érő mesterséges intelligencia képében válaszol a bajor prémiumgyártó ügyfelének „Helló BMW!” („Hey BMW”) kezdetű mondataira és számos járműfunkcióhoz kínál hozzáférést. Sőt mi több, a távolról is feltelepíthető, rendszeres vezeték nélküli szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) újabbnál újabb funkciókkal és képességekkel vértezik fel a technológiát. Az új BMW 7-es sorozat vezetője és utasai élőbeszéd útján is vezérelhetik a digitális személyi asszisztenst, aki utazás közben képes különféle utastéri élményeket is aktiválni, így többek között a frissítő vagy pihentető programot, amely az utastér-világítástól és a légkondicionálótól kezdve, az illatosítón, az ülésmasszázson és az árnyékoláson keresztül, egészen az ülés hűtéséig, fűtéséig vagy szellőztetéséig terjed.

Kulcsszavak: bemutató, bmw, BMW 7-es, új modell
 
A Tesla már jövőre eláraszthatja elektromos autókkal a piacot A Tesla már jövőre eláraszthatja elektromos autókkal a piacot Magyarországon mutatta be új DTM arculatait a BMW Motorsport Magyarországon mutatta be új DTM arculatait a BMW Motorsport Nőtt a BMW nyeresége az első negyedévben Nőtt a BMW nyeresége az első negyedévben A 30. jubileumra készült Ypsilon és az "ELLE" A 30. jubileumra készült Ypsilon és az "ELLE" Itt a Chevrolet tömegeknek szánt elektromos autója, ami Opel lehet Európában Itt a Chevrolet tömegeknek szánt elektromos autója, ami Opel lehet Európában
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1