Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Önvezető járműtechnológiai együttműködésre készül a német autóipar

Önvezető járműtechnológiai együttműködésre készül a német autóipar

2019. január 24.
Együttműködésre készülnek a nagy német autóipari vállalatok a vezető nélküli járműtechnológia közös fejlesztése érdekében - írta a Manager Magazin hírportál.

Önvezető járműtechnológiai együttműködésre készül a német autóipar

A lap értesülése szerint a nagy német autógyárak és alkatrész-beszállító cégek, a Volkswagen, a BMW, a Daimler, illetve a Bosch és Continental vizsgálják az együttműködés lehetőségeit az önállóan navigáló, önvezető járművek technológiájának kifejlesztésében. A kezdeményezés mögött a Volkswagen AG vezérigazgatója, Herbert Diess és a BMW fejlesztési igazgatója, Klaus Frölich áll. A lap úgy tudja, hogy a tervezett együttműködés elméletileg nyitva áll más vállalatok előtt is.

A BMW és a Daimler között már korábban is folytak egyeztetések együttműködésről a robotautó-technológiai és akkumulátor-technológiai fejlesztés területén. A BMW már létrehozott egy együttműködést az Intel és a Ford céggel, és milliárdokat fordított a robotautó technológia fejlesztésébe. A Daimler hasonló együttműködést folytat a Bosch céggel. A Volkswagen is szorosra vonta az együttműködést a Ford autógyárral elektromobilitási fejlesztésekben, kezdetben kis-áruszállító járművek közös gyártására, majd mobilitási szolgáltatásokra is kiterjedően.

A lehetőségek elemzésére létrehozott munkacsoportok javaslatai alapján a nagy autóipari cégek vezetői márciusban terveznek döntést hozni az együttműködésről.   

Önvezető járműtechnológiai együttműködésre készül a német autóipar 

Kulcsszavak: fejlesztés, németország, önvezető autó, önvezető jármű
 
Közösen fejleszt villanyautót a Toyota és a Subaru Közösen fejleszt villanyautót a Toyota és a Subaru Hamarosan egy érintéssel nyithatjuk ki az autót Hamarosan egy érintéssel nyithatjuk ki az autót Együttműködésbe kezdett a Honda és az Alphabet Inc. önvezető rendszerekre szakosodott leányvállalata, a Waymo Együttműködésbe kezdett a Honda és az Alphabet Inc. önvezető rendszerekre szakosodott leányvállalata, a Waymo Autóipari kutatásra 600 millió forintot nyert egy miskolci-debreceni konzorcium Autóipari kutatásra 600 millió forintot nyert egy miskolci-debreceni konzorcium Hét elektromos autó töltőállomást telepít Kaposvár Hét elektromos autó töltőállomást telepít Kaposvár
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1