Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az Audi „felvillanyozza” a davosi Világgazdasági Fórumot

Az Audi „felvillanyozza” a davosi Világgazdasági Fórumot

2019. január 25.
Fenntartható mobilitás a davosi Világgazdasági Fórumon: kizárólagos transzferszolgáltató partnerként az Audi 50 darab Audi e-tronból álló flottát biztosít a 2019-es fórum szervezőinek és résztvevőinek. A tisztán elektromos autók hajtásáról teljes egészében zöld energia gondoskodik.

Az Audi „felvillanyozza” a davosi Világgazdasági Fórumot

A mobil töltőtartályokkal pedig a vállalat bemutatja az elektromos autók feleslegessé vált akkumulátorainak egy lehetséges felhasználási módját.
    
„Egyértelműen és következetesen a jövő fenntartható mobilitási megoldásaira koncentrálunk.” – hangsúlyozta az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke, Bram Schot. „Az idei Világgazdasági Fórumon élőben tudjuk bemutatni, mit jelent számunkra az elektromos mobilitás a gyakorlatban és ezt többeknek személyesen is alkalmuk lesz kipróbálni.”

Az Audi e-tron az első, tisztán elektromos sorozatgyártású modell az ingolstadti székhelyű prémium autógyártó kínálatában. Eddig több mint 20 000 foglalás érkezett az Európában már jövő héttől a kereskedésekbe kerülő modellre. Az 50 Audi e-tron modellből álló, transzferszolgáltatást nyújtó flottával a vállalat ezúttal a havas svájci hegyek között - a régió összetett időjárási és domborzati viszonyaihoz alkalmazkodva - mutathatja be autójának előnyös tulajdonságait.

Összesen 700 kW teljesítményt kínál a három mobil Audi töltőtartály, amely 1,14 MWh kapacitásával biztosítja a zöld energia utánpótlását az intenzíven használt e-tron flotta számára.

Az Audi „felvillanyozza” a davosi Világgazdasági Fórumot

Ezzel az Audi kutatási projekttel a vállalat az elektromos autók akkumulátorainak újrahasznosítását vizsgálja. Miután az autóban való alkalmazásuk befejeződött, a nagyfeszültségű akkumulátorok továbbra is alkalmasak maradnak számos energiatárolási megoldásra. Ezért az Audi olyan forgatókönyveket tesztel, amelyek a meglévő források leghatékonyabb felhasználását támogatják. A vállalat jelenleg kiemelt eseményeken alkalmazza a töltőtartályokat, ezzel is rugalmasan kiegészítve a helyben rendelkezésre álló töltési infrastruktúrát.

Ez a kutatási projekt jól mutatja az Audi egyértelműen elkötelezettségét a Világgazdasági Fórum Global Battery Alliance kezdeményezésének értékei iránt. A szövetség a teljes akkumulátor beszállítói láncot képviselő, állami és magánszektorból érkezett partnerekből áll és célja, hogy biztosítsa, hogy az akkumulátorok nyersanyagainak értékláncát társadalmi és ökológiai szempontból fenntartható módon alakítsák ki. Ezért a Global Battery Alliance szövetsége figyelmet fordít a nyersanyagok kitermelésének körülményeire, a zárt rendszerű gazdálkodásban megvalósuló fenntartható újrahasznosítási elgondolásokra és az akkumulátorok fenntarthatóságát népszerűsítő innovációkra. Az Audi 2017. óta tagja ennek a társulásnak.

Az Audi 1987. óta támogatja a Világgazdasági Fórumot exkluzív, transzferszolgáltatásokat biztosító partnerként. A Világgazdasági Fórum 49. alkalommal kerül megrendezésre 2019. január 22. és 25. között a svájci Davosban.

Az Audi „felvillanyozza” a davosi Világgazdasági Fórumot

Kulcsszavak: audi, Davos, e-tron, elektromos autó
 
Az olcsó üzemanyag nehezíti az elektromos autók terjedését Az olcsó üzemanyag nehezíti az elektromos autók terjedését Elektromos töltőkutat adtak át Szombathelyen Elektromos töltőkutat adtak át Szombathelyen Három elektromos Ford modell érkezik Európába 2014-ig Három elektromos Ford modell érkezik Európába 2014-ig Magyar fejlesztésű elektromos autó-töltőt avatottak Budapesten Magyar fejlesztésű elektromos autó-töltőt avatottak Budapesten Az Audi „felvillanyozza” a davosi Világgazdasági Fórumot A Tesla egy új típussal üzenne hadat a nagy német gyártóknak
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1