Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Előzetes bejelentés nélkül is törvényes a mozgó traffipax

Előzetes bejelentés nélkül is törvényes a mozgó traffipax

2019. február 05.
A rendőrség nem jár el törvénytelenül, amikor nem közli előre a közúti sebességellenőrzések helyét és idején - jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője hétfőn Budapesten.

Előzetes bejelentés nélkül is törvényes a mozgó traffipax

Óberling József azután tartott sajtótájékoztatót, hogy több hírportál azt írta: az országos főkapitány erre vonatkozó utasítása jogszabálysértő. A rendőrségi törvény ugyanis előírja, hogy előzetesen nyilvánosságra kell hozni a megfigyelt területre vonatkozó adatokat - érveltek.

A főosztályvezető emlékeztetett: az ORFK tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítják a sebességellenőrzéseket; nem fogják például közzétenni a mérések tervezett helyszínét, és "civil" járművekkel is ellenőriznek.

Hangsúlyozta, hogy a törvény feljogosítja arra a rendőrséget, hogy intézkedéseiről hang- és képfelvételt készítsen, ezt pedig nem kötelessége sem előre bejelenteni, sem táblákkal figyelmeztetni rá.

Felidézte, hogy tavaly az év első nyolc hónapjában harminccal többen haltak meg az utakon, mint 2017 azonos időszakában. A 2018 egészére vonatkozó előzetes adatok viszont azt mutatják, hogy helyes volt a szeptemberben bejelentett szigorítás, mert az év egészét tekintve 2017-hez képest már nem nőtt a halálos áldozatok száma - emelte ki Óberling József.

Előzetes bejelentés nélkül is törvényes a mozgó traffipax
Kulcsszavak: közlekedés, ORFK, rendőrség, sebességmérés, traffipax
 
Nosztalgiakocsi jár öt éjszaka a százhúsz éves kisföldalatti vonalán Nosztalgiakocsi jár öt éjszaka a százhúsz éves kisföldalatti vonalán Nem a bioüzemanyagok miatt drágulnak az élelmiszerek Nem a bioüzemanyagok miatt drágulnak az élelmiszerek Ismét csökken az üzemanyagok ára Ismét csökken az üzemanyagok ára A TIP Trailer Services meghosszabbítja abroncsbeszállítói szerződését a Goodyearrel A TIP Trailer Services meghosszabbítja abroncsbeszállítói szerződését a Goodyearrel Megcélozza a hazai taxisokat a Ford Megcélozza a hazai taxisokat a Ford
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1