Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
2019-ben immár egymás után harmadszor szerez iF design díjat egyszerre három KIA modell

2019-ben immár egymás után harmadszor szerez iF design díjat egyszerre három KIA modell

2019. február 05.
Az idei mesterhármas immár a harmadik a sorban, hiszen a Kia 2018-ban és 2017-ben is három modellel remekelt az iF-en.

2019-ben immár egymás után harmadszor szerez iF design díjat egyszerre három KIA modell

Az eredmények ilyen sorozata mindennél ékesebben bizonyítja a Kia formaterveinek kiválóságát, és vele egyszersmind elismeri a márka formatervezésért felelős elnökének és vezető formatervezőjének, Peter Schreyer-nek immár több mint egy évtizedes munkásságát. A Kia 2010-ben szerzett először iF díjat és aztóta minden egyes évben legalább egy modelljével győzött – így már összesen 18 iF kitüntetéssel büszkélkedhet.

2019-ben a Ceed család mindhárom karosszériaváltozata díjat nyert, a már 2018 óta forgalmazott új ötajtós, és a kombi mellett a feltűnő kombikupé vonalú ProCeed is, amelynek forgalmazása csak a közelmúltban kezdődött el.

Az új sorozat megjelenésével a modellnév írásmódja is megváltozott - immár Ceed és nem cee’d -, de a jelentése változatlan: Community of Europe, with European Design, azaz az európai közösségnek, európai tervezéssel. A valóban minden ízében európai új sorozat formái a Kia frankfurti központjában születtek, Peter Schreyer és Gregory Guillaume, a márka európai vezető formatervezőjének irányításával. A műszaki fejlesztés a Kia Rüsselsheimi bázisán folyt, a gyártás pedig immár hagyományosan szlovákiai.                                             

2019-ben immár egymás után harmadszor szerez iF design díjat egyszerre három KIA modell

A tiszta vonalakkal megrajzolt új Ceed családot a 2018-ban szintén iF díjazott Stinger formái inspirálták. Az ötajtós nem csak szélesebb, de alacsonyabb is elődjénél, miközben utastere hátrébb került, így a megjelenése jóval sortosabb lett. Oldalnézetben a C-oszlopok az oladalablakok felső vonalának elegáns és erőteljes félholdformát adnak.

Az elődeinél jóval sportosabb vonalú kombi Ceed Sportswagon minden eddiginél több teret hoz a kompakt szegmensbe: elődjénél hosszabb, így csomagterének alapmérete is különösen tágas (625 l), ezzel magasabb kategóriájú kombikat is megelőz.                               

A ProCeed formavilága alapjaiban új, hiszen a tömegmárkák közül a Kia kínál először sportkombi karosszériát a kompakt szegmensben. A ProCeed feltűnő és elegáns, miközben praktikumában a kombikkal vetekszik. 1422 mm-es magasságával a legalacsonyabb a mai kompaktmezőnyben, formáját alapvetően határozza meg az erősen döntött hátsó szélvédőben végződő tetővonal. A csomagtérfedélen keresztbefutó egyedi világító él összeköti a LED-es hátsó lámpákat; ilyet eddig még senki sem csinált ebben a kategóriában.

A Kia ProCeed és a Ceed is elérhető GT kivitelben, 204 lóerős 1,6 literes T-GDi (közvetlen befecskendezéses, turbós) benzinmotorral. A Ceed család összesen hatféle erőforrása kivétel nélkül teljesíti az új Euro 6d-TEMP norma különösen szigorú emissziós előírásait, a Ceed rendelhető felszereléseivel pedig akár már második szintű önvezető képesség is elérhető.                                  

2019-ben immár egymás után harmadszor szerez iF design díjat egyszerre három KIA modell

iF design díj 2019: 6 400 pályamű 50 országból

1953-as megjelenése óta az iF design világ egyik meghatározó szakmai elismerése a formatervezés területén. A díj őse a Hannoveri Vásárban alapított Formgerechte Industrieerzeugnisse (Jó ipari forma), amely napjainkra a világ egyik legnagyobb nemzetközi formatervezési versenyévé nőtt. Ezt tükrözi az is, hogy 2019-ben 50 országból 6400 terméket neveztek be az iF design-ra, a nemzetközi szakmai zsűrit pedig 67 elismert szakértő alkotta.

Az iF design díjakat idén is hét kategóriában osztották ki: Termékek, Csomagolások, Kommunikáció, Szolgáltatás, Építészet, Belsőépítészet és Professzionális koncepciók. A Kia három modelljét a Termékek kategóriában találta díjazásra érdemesnek a zsűri. Az összes győztes megtekinthető az ‘iF World Design Guide’-ban és az ‘iF Design App’-ban is, de a termékekből a hamburgi HafenCity iF design kiállításán egy válogatás is látható lesz.

Kulcsszavak: díj, formatervezés, iF Design, kia
 
2019-ben immár egymás után harmadszor szerez iF design díjat egyszerre három KIA modell A Detroiti Autószalonon mutatkozott be a Kia GT4 Stinger A Kia Genfben mutatja be továbbfejlesztett Niro Hybrid és Plug-in Hybrid modelljeit A Kia Genfben mutatja be továbbfejlesztett Niro Hybrid és Plug-in Hybrid modelljeit 2019-ben immár egymás után harmadszor szerez iF design díjat egyszerre három KIA modell Az Egyesült Királyság vezető magazinja a Nissan Aktív Biztonsági Pajzsnak ítélte az idei év Biztonság-technológiai Díját Formatervezési díjat nyert a vadonatúj Lexus LS 500 Formatervezési díjat nyert a vadonatúj Lexus LS 500 Car Connectivity Award: négyszeres Audi győzelem az összekapcsolhatóság területén Car Connectivity Award: négyszeres Audi győzelem az összekapcsolhatóság területén
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1