Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra

Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra

2019. február 08.
Tovább erősíti pozícióját a bolygó negyedik legnagyobb nemzeti újautó-piacán a Toyota. Az Indiának szánt, közös platformra épülő modellpáros az országban szokatlanul modern technológiákat alkalmaz.

Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra


Hibrid hajtáslánccal és könnyebb, biztonságosabb önhordó vázszerkezettel érkezik 2021 körül az indiai újautó-piacra a Toyota új kompakt szabadidőjárműve és buszlimuzinja. A közös, új generációs padlólemezre épülő modell azt a frissen bemutatott Toyota Innova Crystat váltja majd, amely a crossoverek stílusát és emelt üléspozícióját a buszlimuzinok felülmúlhatatlan praktikumával társítja.

A jelenlegi Innova Crysta a Toyota Hilux elpusztíthatatlan létravázas szerkezetére épül, a robusztus alapok mellett rendkívül igényes (elöl kettős keresztlengőkaros, hátul négy lengőkaros) futómű biztosít megfelelő utazási komfortot és pontos vezethetőséget. A Délkelet-Ázsiában gyártott és forgalmazott autó 2.7 literes benzinmotorja vagy 2.4, illetve 2.8 literes dízelmotorjai hatfokozatú automata sebességváltó közbeiktatásával hajtják a hátsó vagy mindkét tengelyt.

A környezetvédelmi és utasbiztonsági szempontból egyaránt előremutatóbb új modellpárost a Suzukival kötött együttműködési megállapodás keretében fogják fejleszteni és gyártani. Iparági hírek szerint bizonyosnak látszik, hogy költségmegfontolásokból bontják ketté az Innova Crysta dupla személyiségét: a buszlimuzin olcsóbb, míg a szabadidőjármű drágább, de igényesebb is lesz. Üzemben tartási költségei ugyanakkor jelentősen javulnak majd, köszönhetően a közelebbről nem részletezett öntöltő hibrid hajtásláncnak, amelyet először fog alkalmazni ebben a szegmensben a Toyota.

Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra

A Toyota Motor Company indiai leányvállalata, a Toyota Kirloskar Motor hivatalosan még nem erősítette meg az India Times belső információkra hivatkozó értesülését, ugyanakkor a cég egyik, neve elhallgatását kérő, vezető beosztású dolgozója szerint:

„a szabadidőjármű és a buszlimuzin tervei egyaránt az asztalon vannak. Közülük a kompakt egyterű modell az engedélyezés legvégső fázisában jár, már csak néhány fontos lépés van hátra, hogy biztos legyen a megvalósulása.”

Indiában 2018 során 3,4 millió személygépkocsit  adtak el. A lakosság számának és vásárlóerejének gyors ütemű növekedése a szakértők szerint hamarosan a világ harmadik legnagyobb újautó-piacává teheti Indiát: az ázsiai ország, amely egy évvel ezelőtt körözte le Németországot, akár már 2020-ban megelőzheti Japánt. A Toyota tavaly 4,3-ról 4,5 százalékra növelte részesedését ezen a hatalmas, gyors ütemben fejlődő piacon, s az új generációs modellek várhatóan tovább erősítik a márka indiai pozícióját.

Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra
Kulcsszavak: India, Innova Crysta, toyota, új modell
 
Bemutatjuk a BMW a BMW 2-es Active Tourert és a BMW 2-es Gran Tourert Bemutatjuk a BMW a BMW 2-es Active Tourert és a BMW 2-es Gran Tourert Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra Magyar WWF projektet támogat a Toyota Motor Corporation Új fejezet nyílik a TOYOTA Motorsport történetében Új fejezet nyílik a TOYOTA Motorsport történetében A kompakt „bestseller” modellfrissítése A kompakt „bestseller” modellfrissítése Városi crossover a Renault-tól Városi crossover a Renault-tól
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1