Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A ŠKODA átfogó teszteket végez a töltési infrastruktúra terén Mladá Boleslav-i központjában

A ŠKODA átfogó teszteket végez a töltési infrastruktúra terén Mladá Boleslav-i központjában

2019. február 12.
2018 óta több, mint 300 töltőpont működik a belső tesztüzem keretében. Rajtra készen az elektromos mobilitás képviselői: a ŠKODA 2019-ben mutatja be a SUPERB hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerrel szerelt változatát és a CITIGO tisztán elektromos verzióját.

A ŠKODA átfogó teszteket végez a töltési infrastruktúra terén Mladá Boleslav-i központjában

A ŠKODA AUTO felkészíti magát és környezetét az elektromos mobilitás követelményeinek teljesítésére. 2018-ban a cseh autógyártó 3,4 millió eurót fordított a Mladá Boleslav-i központ belső elektromos infrastruktúrájának bővítésére. A vállalat több, mint 300 belső töltőpontján hajtott végre átfogó teszteket a töltési infrastruktúra és a töltési idő további optimalizálása érdekében. Ezzel a ŠKODA AUTO megteremtette az alapokat a márka elektromos járműveinek 2019-ben induló bevezetéséhez.

Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és logisztika területéért felelős tagja így nyilatkozott:

„Az elektromos mobilitásra készülünk teljes erőbedobással. Az elmúlt egy évben a Mladá Boleslav-i üzemünk területén telepített 300 töltőállomásunkon végeztünk teljeskörű teszteket. Jelenleg az ezekből nyert tapasztalatok és következtetések összegzése történik, hogy tovább bővíthessük a töltési infrastruktúrát az üzem területén kívül is. Ezeket a feladatokat pedig a ŠKO-ENERGO vállalattal együttműködésben valósítjuk meg.”

A műszaki fejlesztés, a minőségbiztosítás, az értékesítés és a termelés területéért felelős részlegek már nekiláttak, hogy próbára tegyék a ŠKODA Mladá Boleslav-i üzemében található töltési infrastruktúrát. A tavalyi évben a gyártó összesen közel 3,4 millió eurót fordított ennek bővítésére. Ebből 1,65 millió euró a villamosenergia-hálózat korszerűsítését és bővítését célozta, további 1,75 millió eurót pedig a ŠKODA AUTO költött a 300 töltőpont felállítására. Ez több, mint 220 váltóáramú (AC) és több, mint 80 modern egyenáramú (DC) töltőállomásnak felel meg.


A ŠKODA átfogó teszteket végez a töltési infrastruktúra terén Mladá Boleslav-i központjában

Az elkövetkező néhány évben a ŠKODA AUTO terveiben szerepel a töltési infrastruktúra kiterjesztése az üzem kapuin túlra. A ŠKO-ENERGO energiaszolgáltatóval – aki már több, mint 20 éve a ŠKODA AUTO energiaszolgáltató partnere- és a helyi hatóságokkal történő együttműködés segít a cseh autógyártó számára, hogy felkészítse Mladá Boleslavot az elektromos mobilitás kihívásaira és elindítsa az okos várossá válás útján.

2019-ben mutatkoznak be az első, elektromos hajtásrendszerrel szerelt ŠKODA modellek

Az idei évben a ŠKODA AUTO piacra dobja első elektromos hajtású modelljeit. Elsőként a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerrel szerelt ŠKODA SUPERB érkezik, őt követi majd a ŠKODA CITIGO tisztán elektromos változata. A ŠKODA VISION E tanulmány sorozatgyártásba kerülő változata 2020-ban mutatkozik majd be. A következő 4 évben a ŠKODA AUTO két milliárd eurót fordít az elektromos járművek és az új mobilitási szolgáltatások fejlesztésére a „Stratégia 2025” program keretében. Ez lesz a ŠKODA AUTO történetének eddigi legnagyobb beruházási programja.


Kulcsszavak: autógyár, elektromos autó, járműteszt, Mladá Boleslav, plug-in hibrid, skoda
 
500 új elektromos töltőhely jöhet létre Budapesten 500 új elektromos töltőhely jöhet létre Budapesten Akkumulátorgyártó nagyhatalom lehet Magyarország! Akkumulátorgyártó nagyhatalom lehet Magyarország! A Volvo Cars és a Geely össze kívánják vonni belső égésű erőforrás üzletágaikat A Volvo Cars és a Geely össze kívánják vonni belső égésű erőforrás üzletágaikat A BMW nyolcezer embert vesz fel az idén A BMW nyolcezer embert vesz fel az idén Az Iveco 182 új buszt szállít Torino városának Az Iveco 182 új buszt szállít Torino városának
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1