Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype

Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype

2019. március 06.
A világpremierjét ünneplő Honda e Prototype a márka új kompakt elektromos járművének előfutára.

Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype

Tervezésekor a modern életvitel igényeire fókuszáltak a Honda mérnökei, ennek megfelelően kimagasló használati érték, páratlan technikai fejlettség, valamint egyedi, vonzó megjelenés jellemzi, azon túlmenően, hogy magával ragadó vezetési élményt nyújt. Mindez a városi közlekedés tökéletes eszközévé teszi a Honda e Prototype-ot, nem csoda, hogy világszerte nagy az érdeklődés iránta.  

A különféle kommunikációs rendszerekkel is felszerelt újdonság a 2017-es Frankfurti Autószalonon bemutatott Urban EV Conceptből nőtte ki magát, praktikum és kifinomultság terén egyaránt új mércét állítva a szegmensben. Letisztult formavilága egyszerűséget és harmóniát sugároz, jellegzetes vonalvezetését pedig semmi nem töri meg, hiszen külső tükrök helyett Kameratükör Rendszert alkalmaztak a mérnökök, a süllyesztett ajtókilincsek pedig beleolvadnak a karosszériába.

Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype

Kifinomult kontúrjai megbonthatatlan formai egységbe kovácsolják a motorháztetőt és a panoráma-szélvédőt, különösképp, hogy utóbbi egy síkba került az A-oszlopokkal. A modern, minimalista irányzatot képviselő, lounge-okat idéző kabinban kizárólag kellemes tapintású, kortárs anyagokat használtak a fejlesztők, a műszerfalat pedig következő generációs, dupla képernyős kijelző uralja, amelyet mobilkommunikációra is képes szórakoztatóelektronikai és információs rendszerrel társítottak a Honda szakemberei.

Az első dedikált elektromos platformra épülő kompakt Honda hatékonyság, teljesítmény és használhatóság tökéletes egyensúlyát hozza el a városokban és az elővárosokban élők számára. Hatótávolsága meghaladja a 200 km-t és mindössze 30 perc szükségeltetik, hogy a gyorstöltő 80 százalékra töltse akkumulátorait, tehát mindennapos használatra, sőt ingázásra is kiváló. A vezetési élmény szórakoztató és érzelmekkel teli, pláne, hogy nagy teljesítményű villanymotor felelős a Honda e Prototype mozgatásáért, és ami tán még fontosabb, a hátsó kereket hajtja.

Az európai megrendeléseket várhatóan 2019 nyarától kezdi felvenni a márka, s a kezdetekben nem minden országban lesz elérhető a modell.  A vásárlók a Honda honlapján jelezhetik érdeklődésüket a modell iránt, akár már most.  

Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype

Energiagazdálkodási üzletágat hoz létre Európában a Honda

A Honda illetékesei kihasználták a lehetőséget, és a 2019-es Genfi Autószalonon tartott sajtótájékoztatón bejelentették: energiagazdálkodási üzletágat hoz létre Európában a vállalat.  A tervek a Power Manager névre keresztelt, kétirányú töltőegységre épülnek, amivel a 2017-es Frankfurti Autószalonon ismerkedhetett meg a nagyérdemű.

A Honda célja, hogy energiagazdálkodási termékek és szolgáltatások széles választékával nyújtson átfogó megoldást az elektromos autókat üzemeltető magánszemélyek és vállalkozások problémáira.

Az akkumulátoros elektromos autókkal, így a Honda e Prototype-pal is kompatibilis Honda Power Managert az EVTEC vállalattal közösen fejleszti a Honda, értékesítése pár éven belül megkezdődhet.

Az EVTEC mellett két másik partnerrel is megállapodott a vállalat.

-    A forrásgenerátorokra szakosodott Moixa szakemberei azon dolgoznak, hogy a tulajdonosok megoszthassák elektromos autójuk akkumulátorának kapacitását,
-    a töltésmegoldások beszállításában élen járó Ubitricity pedig különféle innovatív közterületi töltőkkel járul hozzá az EV-k hatékony üzemeltetéséhez.

Következő lépésként megvalósíthatósági tanulmányok készülnek majd Londonban (GBR), valamint Offenbachban (GER), és egyéb fejlesztések is érkezhetnek az év második felében.

Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype

Kulcsszavak: autószalon, e Prototype, genf, honda, premier
 
Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype A Párizsiban mutatkozik be a Honda Jazz legújabb generációjának prototípusa A Citroen a 65. Frankfurti Autószalonon A Citroen a 65. Frankfurti Autószalonon Genfben tatrotta premierjét a Honda e Prototype Polo terepes a Genfi Autószalonon A Honda csatlakozott az – Egyesült Királyság vezette – EV-ELOCITY energiagazdálkodási konzorciumhoz A Honda csatlakozott az – Egyesült Királyság vezette – EV-ELOCITY energiagazdálkodási konzorciumhoz Mutatjuk az első hivatalos fotót az új Kia ProCeed-ről Mutatjuk az első hivatalos fotót az új Kia ProCeed-ről
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1