Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Nissan bemutatja e-POWER modelljeit Európában

A Nissan bemutatja e-POWER modelljeit Európában

2019. március 11.
A Nissan lerántotta  a leplet az IMQ tanulmány crossoverről, amelyet a Nissan díjnyertes e-POWER rendszerével szereltek fel, ezzel párhuzamosan a vállalat bejelentette ennek az elektromos meghajtástechnológiának az európai bevezetését is.

A Nissan bemutatja e-POWER modelljeit Európában

A technológia 2022-ben fog bemutatkozni az európai piacokon, árulta el Roel de Vries, a Nissan vállalati alelnöke a Genfi Nemzetközi Autószalonon.

Az ePOWER telitalálatnak bizonyult a fogyasztók körében Japánban, ahol hozzásegítette a Nissan Note-ot, hogy az ország legnagyobb eladási példányszámát produkálja. Az e-POWER autókban a 100%-ban elektromos hajtásrendszert az akkumulátort töltő benzinmotor egészíti ki, és ez a megoldás azonnali, egyenletes gyorsulást, valamint kiváló üzemanyag-takarékosságot biztosít az ügyfeleknek.

A technológia európai bevezetése meg fogja erősíteni a Nissan vezető pozícióját az elektromos járművek terén abban a régióban, ahol a Nissan LEAF már most is a legnépszerűbb elektromos autó.

A LEAF sikerére építve az e-POWER azon új technológiák között fog szerepelni, amelyekkel a Nissan legnépszerűbb járművei is rendelkezni fognak Európában az elkövetkező három évben. 2022-re az elektromos Nissan járművek eladása az ötszörösére fog nőni, 2022 végére pedig a piaci átlag kétszerese lesz.

A Nissan bemutatja e-POWER modelljeit Európában

„Egy teljes mértékben elektromos Európa lebeg a szemünk előtt” – mondta de Vries. „A Nissan már most is globális vezető szerepet tölt be a tömeggyártású elektromos járművek technológiája terén. Az e-POWER a következő két éven belül jelenik meg az európai utakon, és ezzel továbbra is úttörők leszünk azon az úton, amely a zéró emisszióval és a halálos közlekedési balesetek teljes megszűnésével jellemezhető világhoz vezet.”

A Genfi Autószalonon bemutatott IMQ egy korszerű technológiai és formatervezési koncepcióautó, amelyet az e-POWER összkerékhajtású változatával szereltek fel. Tükrözi a Nissan vezető helyét a crossoverek területén, megjelenése pedig kitolja az európai crossoverek lehetőségeinek határait.

Az e-POWER rendszer generátorral, inverterrel, akkumulátorral és egy elektromos motorral rendelkező benzinmotort tartalmaz. A kizárólag a nagy teljesítményű akkumulátor töltésére használt benzinmotor mindig optimális fordulatszámon működik. Ez kiváló üzemanyag-takarékosságot és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményez a hagyományos belső égésű motorhoz képest.

Az e-POWER jelenleg a japán Nissan Note és Serena modellekben érhető el. Az országban a Note eladások több mint 70%-át, valamint a Serena eladások csaknem felét e-POWER változatok teszik ki.

A Nissan bemutatja e-POWER modelljeit Európában

A Nissan elektromos járművek terén szerzett vezető szerepét erősíti a mai hír is, amely szerint a 100%-ban elektromos Nissan LEAF-ből világszerte összesen 400 000 járművet értékesítettek – ami biztosítja, hogy a világ legnépszerűbb elektromos autójaként tartsák számon. Holnaptól (március 6.) az ügyfelek is megrendelhetik az új és nagyobb akkumulátorral ellátott Nissan LEAF e+ járművet a Nissan európai fogyasztói weboldalain.

Több mint 3000 ügyfél rendelte már meg a 62 kilowattórás LEAF-et mindössze egy hónappal a globális bevezetése után.

A Nissan Energy szintén központi szerepet kapott. Az év későbbi részében mutatkozik be a Nissan Energy ROAM, egy hordozható, időjárásálló akkucsomag. A ROAM a korábban használt LEAF akkumulátorok celláinak fog új életet adni, és 700 wattórás tárolókapacitást, valamint 1 kilowattos teljesítményt fog biztosítani.

A Nissan bemutatja e-POWER modelljeit Európában
Kulcsszavak: autószalon, elektromos autó, genf, IMQ, leaf, nissan
 
Az olcsó üzemanyag nehezíti az elektromos autók terjedését Az olcsó üzemanyag nehezíti az elektromos autók terjedését Négyajtós Audi TT Párizsban Négyajtós Audi TT Párizsban Márciusban 12 százalékkal nőtt a brit járműipar termelése Márciusban 12 százalékkal nőtt a brit járműipar termelése Megújult külsővel megérkezett a 2017-es Nissan GT-R Megújult külsővel megérkezett a 2017-es Nissan GT-R Erősebb lett a Clio R.S. Erősebb lett a Clio R.S.
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1