Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

2019. március 14.
A Scania áramfejlesztőkhöz kifejlesztett új gázmotorja egy teljesen természetes, fenntartható és megújuló forrásból származó üzemanyaggal működhet – ez a forrás a háztartási hulladék.

A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

A legköltséghatékonyabb és legfenntarthatóbb termelés a folyékony hulladékban, a szennyvíziszapban és az élelmiszer-hulladékban található szerves anyagok lebomlásakor keletkező gázok elegyével érhető el. A szén-dioxid-kibocsátás akár 90 százalékos csökkenése, a kisebb részecskekibocsátás miatti jobb levegőminőség és az azonos mennyiségű gázolajhoz képest kisebb üzemeltetési költségek révén a biogáz a fenntarthatóság szempontjából is fontos és meggyőző. Növekvő érdeklődés a gázmotorok iránt „Ez az új gázmotor nagy piaci felfutás előtt áll. Egyre gyakrabban halljuk ügyfeleinktől, hogy érdeklődnek a gázüzemű motorok és a megújuló forrásból származó üzemanyagok iránt.

Világszerte egyre nagyobb érdeklődést látunk a gázmotorok iránt, főként Brazíliában és Oroszországban” – mondta Hans Petersson, a Scania Motorok üzletág áramfejlesztőkért felelős globális termékmenedzsere. A V8-as, 16 literes Scania gázmotor biogázzal üzemel majd áramfejlesztési felhasználás esetén. Teljesítményszintjei 320 kilowattól indulnak, ami folyamatos üzemelési teljesítményt jelent, 1500-as és 1800-as percenkénti fordulatszám között pedig 360 kilowatt primer teljesítményt ad le.

A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

Újabb lépés a fenntarthatóság felé „Ez a motor egy újabb lépés a Scania fenntarthatósági céljainak elérése felé. Amíg a biogázmotorok iránti ügyféligény még nem teljesedett ki egészen, addig ügyfeleink többet is megtudnak majd ennek a motorfajtának az előnyeiről, miközben mi folytatjuk a finomítását; esetleg néhány kiemelt ügyfelünkkel közösen” – mondta Hans Petersson.

Meggyőződése szerint a biogázmotor első felhasználói között olyan ügyfelek szerepelnek majd, akiknek áramfejlesztőre van szükségük, tevékenységük során pedig mezőgazdasági vagy kommunális hulladék keletkezik. Ennek eredményeként ugyanis „ingyen juthatnak biogázhoz, így előállíthatják a saját üzemanyagukat”.
Kulcsszavak: környezetbarát, scania, új motor
 
A Nissan Pulsar tovább emeli a tétet A Nissan Pulsar tovább emeli a tétet A Scania üzemi eredmény 8 százalékos növekedéssel 4.276 millió svéd korona lett A Scania üzemi eredmény 8 százalékos növekedéssel 4.276 millió svéd korona lett Scania újdonságok, amelyek az üzemanyag-hatékony működést és az üzemidő növelését segítik elő Scania újdonságok, amelyek az üzemanyag-hatékony működést és az üzemidő növelését segítik elő Vonzó alternatíva a CNG Magyarországon Vonzó alternatíva a CNG Magyarországon Sportosság, gazdaságosság és prémium kényelem jellemzi az új Audi Q7-est Sportosság, gazdaságosság és prémium kényelem jellemzi az új Audi Q7-est
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1