Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

2019. március 14.
A Scania áramfejlesztőkhöz kifejlesztett új gázmotorja egy teljesen természetes, fenntartható és megújuló forrásból származó üzemanyaggal működhet – ez a forrás a háztartási hulladék.

A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

A legköltséghatékonyabb és legfenntarthatóbb termelés a folyékony hulladékban, a szennyvíziszapban és az élelmiszer-hulladékban található szerves anyagok lebomlásakor keletkező gázok elegyével érhető el. A szén-dioxid-kibocsátás akár 90 százalékos csökkenése, a kisebb részecskekibocsátás miatti jobb levegőminőség és az azonos mennyiségű gázolajhoz képest kisebb üzemeltetési költségek révén a biogáz a fenntarthatóság szempontjából is fontos és meggyőző. Növekvő érdeklődés a gázmotorok iránt „Ez az új gázmotor nagy piaci felfutás előtt áll. Egyre gyakrabban halljuk ügyfeleinktől, hogy érdeklődnek a gázüzemű motorok és a megújuló forrásból származó üzemanyagok iránt.

Világszerte egyre nagyobb érdeklődést látunk a gázmotorok iránt, főként Brazíliában és Oroszországban” – mondta Hans Petersson, a Scania Motorok üzletág áramfejlesztőkért felelős globális termékmenedzsere. A V8-as, 16 literes Scania gázmotor biogázzal üzemel majd áramfejlesztési felhasználás esetén. Teljesítményszintjei 320 kilowattól indulnak, ami folyamatos üzemelési teljesítményt jelent, 1500-as és 1800-as percenkénti fordulatszám között pedig 360 kilowatt primer teljesítményt ad le.

A Scania háztartási hulladékkal üzemelő új gázmotort fejlesztett

Újabb lépés a fenntarthatóság felé „Ez a motor egy újabb lépés a Scania fenntarthatósági céljainak elérése felé. Amíg a biogázmotorok iránti ügyféligény még nem teljesedett ki egészen, addig ügyfeleink többet is megtudnak majd ennek a motorfajtának az előnyeiről, miközben mi folytatjuk a finomítását; esetleg néhány kiemelt ügyfelünkkel közösen” – mondta Hans Petersson.

Meggyőződése szerint a biogázmotor első felhasználói között olyan ügyfelek szerepelnek majd, akiknek áramfejlesztőre van szükségük, tevékenységük során pedig mezőgazdasági vagy kommunális hulladék keletkezik. Ennek eredményeként ugyanis „ingyen juthatnak biogázhoz, így előállíthatják a saját üzemanyagukat”.
Kulcsszavak: környezetbarát, scania, új motor
 
Laboratóriumi vizsgálat igazolja az LPG környezetvédő hatását Laboratóriumi vizsgálat igazolja az LPG környezetvédő hatását Jobb vezetési élményt nyújt az új Hyundai i30 Jobb vezetési élményt nyújt az új Hyundai i30 Ismét az e-tron quattro győzött Le Mans-ban Ismét az e-tron quattro győzött Le Mans-ban Földgáz-hajtású autót vesz aki környezetbarát! Földgáz-hajtású autót vesz aki környezetbarát! Rekord árbevétel a Scanianál Rekord árbevétel a Scanianál
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1