Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Elkészült a hárommilliomodik BMW motorkerékpár

Elkészült a hárommilliomodik BMW motorkerékpár

2019. április 16.
Kedden a hárommilliomodik motorkerékpár, egy BMW S 1000 RR is legördült a BMW Group berlini gyárának futószalagjáról – Spandauban pontosan 50 éve gyártanak motorkerékpárokat.

Elkészült a hárommilliomodik BMW motorkerékpár

A jubileumi modell képezi az idén a Superbike Világbajnokságban versenyző BMW Motorrad csapat versenymotorjának alapját is, így Tom Sykes és Markus Reiterberger versenyzők díszvendégként szintén részt vettek az ünnepségen.

Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad vezetője számára a jubileum „a vállalat, a munkatársak és az üzletpolitika által végzett kemény munka és a világosan kijelölt irány követésének eredménye”. Mindezek eredményeként a berlini üzemben az elmúlt 50 évben beruházások sora követte egymást, a munkahelyek száma pedig közel meghatszorozódott.

„A Berlinben gyártott kétkerekűek jelentette mobilitás közel fél évszázada szerez élményt ügyfeleink számára a világ minden részén. Erre igazán büszkék lehetünk!” - emelte ki Schramm.

A motorkerékpár-gyártó üzem vezetője, Dr. Helmut Schramm kihangsúlyozta, hogy a siker alapját a mintegy 2100 munkatárs elkötelezettsége jelenti.

Elkészült a hárommilliomodik BMW motorkerékpár

„A hárommilliomodik, berlini gyártású BMW motorkerékpár elkészültének alkalmából szeretném megköszönni mindannyiuk munkáját, teljesítményét és szenvedélyét.” Az üzem igen hatékony és rugalmas struktúrában működik, „vezető üzemként pedig szintén kiemelt szerepet játszunk a BMW Motorrad világszintű gyártási hálózatában”, mondta Schramm.

A BMW 1939-ben vette át a berlini üzem vezetését. A motorkerékpár-alkatrészek gyártása hamar megkezdődött, majd 1969-ban a teljes motorkerékpár-gyártás Münchenből a BMW Werk Berlinhez került át. A legendás /5 sorozat erőforrásának és a teljes modell összeszerelésének megkezdésével elindult a világ egyetlen, tisztán BMW motorkerékpárok gyártásának szentelt üzemének működése. A berlini üzem ezzel 50 éves múltra tekinthet vissza. Az akkori nagyjából 400 munkás által naponta készített 30 motorkerékpár fektette le a sikerek alapját.

A gyártási számok meredeken emelkedtek: 1975-ben a 100 000. motorkerékpár is elhagyta a berlini üzemcsarnokot, 1980-ban pedig már elérték a negyedmilliós mérföldkövet. Az egymilliós darabszámot az üzem 2001-ben szárnyalta túl. Tíz évvel később pedig az alkalmazottak már a kétmilliomodik, Berlinben gyártott BMW motorkerékpárt ünnepelhették. „A mai nappal immár a hárommilliomodik BMW motorkerékpár is elhagyta a berlini üzemet. Nem kérdés, hogy folytatni fogjuk a BMW Motorrad és üzemünk sikertörténetét”, jelentette be Schramm üzemvezető.

Elkészült a hárommilliomodik BMW motorkerékpár
Kulcsszavak: Berlin, BMW motorrad, járműipar, motorkerékpár
 
Az új autók eladása 11,6 százalékkal nőtt júniusban Az új autók eladása 11,6 százalékkal nőtt júniusban A Volvo Trucks bemutatja „Pozíció” szolgáltatását az időablakos szállításokhoz A Volvo Trucks bemutatja „Pozíció” szolgáltatását az időablakos szállításokhoz A valaha volt legeredményesebb első 11 hónapját zárta a BMW Group A valaha volt legeredményesebb első 11 hónapját zárta a BMW Group Kidőlhetnek a sorból az import használt autók Kidőlhetnek a sorból az import használt autók Az új BMW G 310 GS – készen áll a mindennapi kalandokra Az új BMW G 310 GS – készen áll a mindennapi kalandokra
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1