Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért kampányt indít az ORFK és a Aegon

A vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért kampányt indít az ORFK és a Aegon

2019. április 17.
Kampányt indít a vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorításáért az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB) és az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. - jelentették be szerdán Budapesten.

A vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért kampányt indít az ORFK és a Aegon

Szombat Tamás, az Aegon vezérigazgató-helyettese azt mondta, online kutatásukban a megkérdezettek negyven százaléka válaszolta, hogy rendszeresen használ mobilt vezetés közben. Tízből nyolcan pedig ismernek olyan sofőrt, aki a volánnál ülve is rendszeresen használja - kézben tartva - a telefonját. A jelenség a megkérdezett nők harmadára, a férfiak felére jellemző, és a városiak között gyakoribb, mint a kistelepülésen élők körében - közölte.

Városban 3-5 másodperc alatt 50-70, autópályán akár 200 métert is megtesz az autó, azaz egy üzenet elolvasása ennyi vakvezetést jelent - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a megkérdezettek 93 százalék tisztában van a vezetés közbeni mobilozás veszélyeivel.

A felmérés szerint az üzenetküldés és a közösségimédia-használat főleg a 19-39 éves korosztályra, a vezetés közbeni e-mailezés pedig a 30-39 évesekre jellemző.

A kampányban a veszélyekre humoristák által készített rövid videókkal hívják fel a figyelmet. Emellett körútra indulnak egy virtuálisvalóság-játékkal, amelyben városi vezetés közben figyelni kell a mobilra érkező értesítésekre is. A játék célja, hogy bemutassa, mennyiféle veszélyt képtelen elhárítani az ember, ha vezetés közben a telefonját nyomogatja - mondta Szombat Tamás.

A vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért kampányt indít az ORFK és a Aegon

Óberling József, az OBB ügyvezető elnöke úgy fogalmazott, hogy a telefon megkönnyíti az életet, de vezetés közben nem a barátunk, mert ha nem figyelünk, az életünkre törhet. A mobilozó vezető nemcsak a saját életét, hanem a környezetében élőkét is veszélyezteti - hangsúlyozta.

Az ügyvezető elnök kérdésre válaszolva azt mondta, a telefonhasználat miatt okozott balesetek számát nem lehet meghatározni, mert akkor sem lehet rábizonyítani a vezetőkre, ha egyértelmű, hogy a baleset bekövetkeztekor mással foglalkoztak.

Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője arról beszélt, segíteni kell a fiatalokat, hogy reálisan fel tudják mérni a kockázatokat, és tudatos döntést tudjanak hozni. Ezt azonban nehéz elvárni, ha a szülőktől nem látják, hogy ez fontos lenne - tette hozzá.

Kulcsszavak: balesetmegelőzés, kampány, közlekedésbiztonság, ORFK-OBB
 
Elkészült a hazai autós szabálytalanságok toplistája Elkészült a hazai autós szabálytalanságok toplistája Mentők: a szokásosnál 20 százalékkal több riasztásuk volt a mentőknek Mentők: a szokásosnál 20 százalékkal több riasztásuk volt a mentőknek Útjára indul a Volvo Cars „Új korszak kezdődik” márkakampánya Aviciivel Útjára indul a Volvo Cars „Új korszak kezdődik” márkakampánya Aviciivel A BMW Motorrad bemutatja: lézervilágítás és bukósisak Head-Up Display A BMW Motorrad bemutatja: lézervilágítás és bukósisak Head-Up Display Mától élesben működnek a szuper-traffipaxot Mától élesben működnek a szuper-traffipaxot
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1