Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Teljesen megújult hajtáslánccal és 7 üléssel érkezik a Nissan X-Trail

Teljesen megújult hajtáslánccal és 7 üléssel érkezik a Nissan X-Trail

2019. április 24.
A Nissan X-Trail crossover-szabadidőautó megújult hajtásláncai még tökéletsebbé teszik a családi kalandokat.

Teljesen megújult hajtáslánccal és 7 üléssel érkezik a Nissan X-Trail

Így az autó használói még hatékonyabban – az egész kínálatban alacsonyabb CO2-kibocsátással és jobb üzemanyaggazdaságossággal – juthatnak ki a szabadba.

Az X-Trail vásárlói két vadonatúj motor – egy benzines és egy dízel – közül választhatnak, és ezekhez háromféle sebességváltót társíthatnak: hatsebességes kéziváltót, Xtronic automataváltót vagy dupla tengelykapcsolós (DCT) automataváltót.

A kétkerékhajtású változatok tökéletes megoldást jelentenek azon vásárlóknak, akik ritkán hagyják el a burkolt utakat, azonban ha nagyobb tapadásra van szükség, a frissített X-Trail összkerékhajtású változata a tökéletes szabadidő-autó az aktív éltmódot élő családoknak.

Jean-Philippe Roux, a Nissan Europe crossoverekért felelős ügyvezetője a következőket mondta el: „A teljesen új hajtáslánc-kínálattal felvértezett Nissan X-Trail minden eddiginél jobb teljesítményt nyújt. Nem számít milyen kaland vonzza Önt, létezik X-Trail az Ön számára.”

Az új dízelmotor egy 1,7 literes, 150 lóerős erőforrás. Két- és összkerékhajtással, illetve hatsebességes kéziváltóval vagy Xtronic fokozatmentes sebességváltóval is választható.

Teljesen megújult hajtáslánccal és 7 üléssel érkezik a Nissan X-Trail

Az új benzinmotor egy 1,3 literes, 160 lóerős erőforrás, amely kétkerékhajtással és dupla tengelykapcsolós sebességváltóval (DCT) érhető el. Az X-Trail modellkínálatában újdonságot jelentő DCT sportos, közvetlen, dinamikus élményt nyújt. Mindemellett jobb teljesítményt ad le álló helyzetből való elinduláskor, és a teljesítményleadás eloszlása is egyenletesebb.

A DCT hatékonyság javítása érdekében kapcsolható hűtést és elektromechanikus működtetést kapott. Egyértelmű előnyöket kínál a flottás és privát ügyfeleknek is: azonnali fokozatváltást a teljesítmény megtorpanása nélkül. A nyomatékváltó száműzésének köszönhetően közvetlenebb vezetési élményt nyújt, így még szórakoztatóbb vezetése.

Az X-Trail vadonatúj hajtásláncai megfelelnek Euro6d-Temp károsanyagkibocsátási szabvány követelményeinek. Az ötüléses változatra vonatkozó adatok az alábbi táblázatban találhatók:

Új vezetőtámogató technológiák is érkeztek a Nissan X-Trail-hez. A Sávtartó asszisztens (LKA) besegít a kormányzásba, hogy megkönnyítse a jármű sáv közepén tartását, míg az Intelligens sebességtartó automatika (ICC) abban segíti a vezetőt, hogy állandó és biztonságos követési távolságot tartson az elöl haladó jármű mögött. Az LKA és az ICC is külön opcióként választható N-Connecta és Tekna felszereltségek esetén az X-Trail kézi sebességváltóval szerelt, 1,7 literes dízel változataihoz.

Teljesen megújult hajtáslánccal és 7 üléssel érkezik a Nissan X-Trail

A Nissan X-Trail a tökéletes jármű a családi kalandokhoz. A tulajdonosok imádják tágas utasterét (legyen szó az öt- vagy hétüléses változatról), prémium funkcióit és kortárs, robusztus megjelenését. Intelligens összkerékhajtás-rendszerének köszönhetően, könnyedén elboldogul terepen is, és sokoldalú többfunkciós személyisége ideális társsá teszi a szabadtéri kalandokhoz. 2000 kilogrammos vontatási kapacitása népszerűvé teszi az utánfutót és lakókocsit vontató vásárlók körében is.

A nagycsaládosoknak 2019. Július 1-től igényelhető 2,5 millió forintos állami támogatás is elérhetővé válik az X-Trail modellek új motorokkal történő bevezetésével. Egy alap kivitelű benzines modell Acenta felszereltségtől rendelhető 7 üléses változatban, mely a kedvezmény levonása után 6 775 000 Ft-os listaárról indul. A dízel változatok pedig Visia felszereltségtől rendelhetők 7 üléssel és az állami kedvezmény levonása után 6 250 000 Ft-os listaárral várják az érdeklődőket.

Az X-Trail a Nissan legnépszerűbb modellje világszinten, és a világon legnagyobb darabszámban értékesített szabadidő-autó, a 2017-es évben összesen 822 000 talált gazdásra világszerte.

Kulcsszavak: crossover, nissan, új modell, x-trai
 
A Nissan 2018-ig megújítja márkakereskedéseit A Nissan 2018-ig megújítja márkakereskedéseit LS+: a jövő Lexusa együtt tanul a felhasználóval LS+: a jövő Lexusa együtt tanul a felhasználóval Az új 30 kWh-s LEAF megtöri a jeget Az új 30 kWh-s LEAF megtöri a jeget Irányjelző Közlekedési Magazin - szeptemberi ajánló Irányjelző Közlekedési Magazin - szeptemberi ajánló Teljesen megújult hajtáslánccal és 7 üléssel érkezik a Nissan X-Trail Európában is kapható lesz az Edge
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1