Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Jelentősen csökkent a Nissan nyeresége

Jelentősen csökkent a Nissan nyeresége

2019. május 15.
Jelentősen csökkent a Nissan Motor nyeresége a március 31-én véget ért 2018-as pénzügyi évben, a rossz eredményekért Carlos Ghosnt, a japán autógyártó tavaly novemberben leváltott elnökét tette felelőssé az új menedzsment.

Jelentősen csökkent a Nissan nyeresége

Japán második legnagyobb autógyártója kedden közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy nettó eladásai 3,16 százalékkal 11 574 milliárd jenre csökkentek, a működési eredménye pedig 44,6 százalékkal 318,2 milliárd jenre (2,5 milliárd dollárra) zuhant. A Nissan adózás utáni nettó nyeresége 57,3 százalékkal, 319,1 milliárd jenre esett.

A Nissan 5 millió 516 ezer járművet adott el szerte a világban, ez 4,4 százalékkal kevesebb mint az előző, 2017-es pénzügyi évben.

A Nissan vezetése arra számít, hogy a 2019-es pénzügyi évben 5,54 millió járművet értékesít. Bevételei 11 300 milliárd jent tesznek ki, működési eredménye 230 milliárd jenre (2 milliárd dollárra), nyeresége pedig 170 milliárd jenre rúg majd. Elemzők jóval nagyobb, 457,7 milliárd jenes működési eredményt vártak.

Szaikava Hiroto, a Nissan vezérigazgatója keddi sajtóértekezletén elismerte, hogy a vállalat eredményei "középszerűek", de a problémák többsége szerinte "az előző vezetés negatív örökségéből" fakad, így az eltúlzott, fölösleges befektetésekből, valamint az eladások mesterséges felpumpálásából.

Carlos Ghosn majdnem két évtizeden át vezette a japán autógyárat, mígnem tavaly ősszel Japánban letartóztatták pénzügyi vétségek miatt.

Jelentősen csökkent a Nissan nyeresége
Kulcsszavak: Carlos Ghosn, értékesítés, jármű kereskedelem, nissan
 
Jelentősen csökkent a Nissan nyeresége Márciusban a hetedik hónapja emelkedett a forgalomba helyezett személygépkocsik száma az EU-ban Bemutatjuk a tökéletes Nissan Intelligens Integrációt Bemutatjuk a tökéletes Nissan Intelligens Integrációt Új limitált szériás Nissan Qashqai 2014 januárjától Új limitált szériás Nissan Qashqai 2014 januárjától A Nissan az elektromos taxik globális forradalmának vezetője A Nissan az elektromos taxik globális forradalmának vezetője A Volvo Cars az év első 9 hónapjában 7,4%-os növekedésről számolhat be A Volvo Cars az év első 9 hónapjában 7,4%-os növekedésről számolhat be
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1