Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben

Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben

2019. május 15.
Megvannak az első prototípusok, de még sok idő eltelik, mire megkezdődhetnek vele a hatósági próbák.

Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben

Elkészült az első három jármű kocsiszekrénye a Stadler valenciai gyárában, és a megrendelő MÁV-Start elfogadta a prototípusokat – értesült a Magyar Nemzet. Az első két tram-train jármű leszállítására és a hatósági próbák megkezdésére várhatóan jövő év második felében kerülhet sor.

A magyar vasúttársaság nyolc hibrid tram-train jármű megrendelésére 2017 novemberében kötött szerződést a közlekedési tárcával. A 17,62 milliárd forint értékű támogatási szerződés a járművek beszerzésére, valamint a szegedi tram-train karbantartó bázis létesítéséhez szükséges berendezések beszerzésére biztosít forrást.

Eközben zajlik a vasúti pálya kialakítása Hódmezővásárhelyen. A beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt közölte, hogy az év végére a városi szakaszon 85 százalékos készültséget érnek el. Azután csak felsővezeték-építési, biztosítóberendezési munkák, illetve a lámpák összehangolása, a járművek tesztelése zajlik majd – í­rja az infostart.hu.

Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben
Kulcsszavak: Stadler, szeged, tömegközlekedés, Tram-Train
 
Scania Citywide autóbuszokkal újult meg Szeged közösségi közlekedése Scania Citywide autóbuszokkal újult meg Szeged közösségi közlekedése GYSEV: elkészültek az első Stadler-motorvonat kocsiszekrényei GYSEV: elkészültek az első Stadler-motorvonat kocsiszekrényei Újabb 21 motorvonatot gyárthat a MÁV-Startnak a Stadler Újabb 21 motorvonatot gyárthat a MÁV-Startnak a Stadler A Mol belép a közösségi közlekedés piacára A Mol belép a közösségi közlekedés piacára Magyar buszgyártó kínál megoldást a városi közösségi közlekedés költségeinek csökkentésére Magyar buszgyártó kínál megoldást a városi közösségi közlekedés költségeinek csökkentésére
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1