Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben

Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben

2019. május 15.
Megvannak az első prototípusok, de még sok idő eltelik, mire megkezdődhetnek vele a hatósági próbák.

Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben

Elkészült az első három jármű kocsiszekrénye a Stadler valenciai gyárában, és a megrendelő MÁV-Start elfogadta a prototípusokat – értesült a Magyar Nemzet. Az első két tram-train jármű leszállítására és a hatósági próbák megkezdésére várhatóan jövő év második felében kerülhet sor.

A magyar vasúttársaság nyolc hibrid tram-train jármű megrendelésére 2017 novemberében kötött szerződést a közlekedési tárcával. A 17,62 milliárd forint értékű támogatási szerződés a járművek beszerzésére, valamint a szegedi tram-train karbantartó bázis létesítéséhez szükséges berendezések beszerzésére biztosít forrást.

Eközben zajlik a vasúti pálya kialakítása Hódmezővásárhelyen. A beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt közölte, hogy az év végére a városi szakaszon 85 százalékos készültséget érnek el. Azután csak felsővezeték-építési, biztosítóberendezési munkák, illetve a lámpák összehangolása, a járművek tesztelése zajlik majd – í­rja az infostart.hu.

Újabb mérföldkő a magyar tram-train-projektben
Kulcsszavak: Stadler, szeged, tömegközlekedés, Tram-Train
 
Új perspektívák a közösségi közlekedésben: gazdaságosabban jobbat? Új perspektívák a közösségi közlekedésben: gazdaságosabban jobbat? A Levegő Munkacsoport szerint buszcserét követel a lakosság A Levegő Munkacsoport szerint buszcserét követel a lakosság Londonban üzembe helyezik a Siemens vonatokat Londonban üzembe helyezik a Siemens vonatokat Az ABB nyerte az áttörést jelentő 15 másodperces gyorstöltő technológia első jelentős nagyságrendű megrendelését Az ABB nyerte az áttörést jelentő 15 másodperces gyorstöltő technológia első jelentős nagyságrendű megrendelését 40 darab gázüzemű autóbusz áll forgalomba Kaposvárott 40 darab gázüzemű autóbusz áll forgalomba Kaposvárott
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1