Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Közel 100 Mercedes-Benz veterán autó áll rajthoz hamarosan

Közel 100 Mercedes-Benz veterán autó áll rajthoz hamarosan

2019. május 15.
A Mercedes-Benz hazai importőre által kétévente megrendezett Classic Csillagtúra verseny résztvevői 2019-ben a közép-magyarországi és észak-alföldi régiót járhatják be olyan városokon keresztül, mint Mezőkövesd, Hortobágy, Debrecen, Nyíregyháza vagy Tokaj.

Közel 100 Mercedes-Benz veterán autó áll rajthoz hamarosan

Az útjuk május 17-én délelőtt 10 órakor indul Jászberényből, és május 18-án 16:30-kor ér véget a debreceni Egyetem téren. A szervezők izgalmas aktivitásokkal várják az indulási és érkezési helyszínre a látogatókat, valamint mindenkit, aki meg szeretné tekinteni az autókülönlegességeket.

A túrán résztvevő autóknak egy nagyon fontos kitételt kell teljesíteniük: kizárólag 30 évnél idősebb, vagy a gyártó által „klasszikus” minősítést kapott és korhűen restaurált Mercedes-Benz modellek indulhatnak útnak. A verseny során a résztvevőknek megadott idő alatt egy előre nem ismert itiner által meghatározott útvonalon kell végighaladniuk, miközben 1/100-as pontossági szakaszokat teljesítenek, valamint egy-egy állomáson márkatörténeti, autó– és típusismereten alapuló feladatokat kell végrehajtaniuk.

Az első Mercedes-Benz Classic Csillagtúra 2003-ban hagyományteremtő céllal került megrendezésre – többek között azért, hogy egy színvonalas, autós program keretében megmutassa a résztvevőknek hazánk különleges tájait. Akkor 34 oldtimer rajtolt el, majd az évek során fokozatosan nőtt a résztvevők száma. 2017-ben már 84 oldtimer teljesítette a túrát, melynek végpontja abban az évben az egri Dobó térre esett.

Közel 100 Mercedes-Benz veterán autó áll rajthoz hamarosan


Kulcsszavak: Classic Csillagtúra, mercedes-benz, oldtimer
 
Bemutatkozott a Mercedes-Benz X-osztály Bemutatkozott a Mercedes-Benz X-osztály A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be Kecskeméten A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be Kecskeméten Bemutatkozott az új Mercedes S-osztály Bemutatkozott az új Mercedes S-osztály Közel 100 Mercedes-Benz veterán autó áll rajthoz hamarosan A Mercedes a nagyterűek között Jelentős adomány gyűlt össze Lewis Hamilton segítségével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára Jelentős adomány gyűlt össze Lewis Hamilton segítségével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1