Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság fontos döntéseket hozott a Volkswagen Csoport jövőjére vonatkozóan

A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság fontos döntéseket hozott a Volkswagen Csoport jövőjére vonatkozóan

2019. május 16.
A Volkswagen AG Felügyelő Bizottsága és Igazgatósága fontos döntéseket hozott a Volkswagen Csoport jövőjéről.

A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság fontos döntéseket hozott a Volkswagen Csoport jövőjére vonatkozóan

Az elektrifikációs offenzíva részeként a Volkswagen-csoportnak partneri együttműködés keretében egy akkumulátor üzem létesítését kell megcéloznia Európában. E célból a Felügyelő Bizottság ülésen közel egy milliárd eurós beruházást hagyott jóvá. A tervek szerint  az akkumulátorcella gyártó üzemet Alsó-Szászországba (Salzgitter) tervezik létrehozni. Úgy döntöttek, hogy a tervezett új multibrand üzemről a fennmaradó potenciális helyekkel is konkrét tárgyalásokat kezdenek Európában. Ezenkívül a Felügyelő Bizottság felkérte az Igazgatóságot, hogy indítson el egy folyamatot, amely a MAN Energy Solutions (ES) és a RENK AG számára előretekintő, iparilag jelentőségteljes megoldásokat fejleszt.

A hangsúly a Csoport gépgyártásában a jövőbeni növekedési perspektívák megnyitására irányul, például közös vállalkozás, partnerség illetve teljes vagy részleges eladás keretein belül. Továbbá úgy döntöttek, hogy a TRATON SE elsődleges részvénykibocsátását a 2019. évi nyári szünet előtt indítják el, további piaci fejleményeknek megfelelően.

"A Volkswagen Csoport fontos stratégiai döntéseit fogadtuk el a Felügyelő Bizottsági ülésen. Átfogó elektrifikációs offenzívánk részeként stratégiai partnerségeken keresztül tervezzük az akkumulátor igényeink biztosítását. Ugyanakkor szeretnénk bővíteni termelési kapacitásainkat Európában, növekedési tervünk támogatásaként. Tekintettel iparágunk egyre növekvő komplexitására és az ezzel kapcsolódó kihívásokra, elengedhetetlen az alaptevékenységünkre összpontosítani ”- mondta Hans Dieter Pötsch felügyelő bizottsági elnök.

„Az autóiparban egy alapvető átalakulási folyamat zajlik, egy átalakulás, melyet a Volkswagen-ben mi is erőteljesen véghezviszünk. Más autóipari cégeknél is jobban haladunk előre a flottánk elektrifikációjával és digitalizálásával. Ugyanakkor az innovatív mobilitási szolgáltatások érdekében az elkövetkező években innovatív üzleti területeket építünk fel. Ennek célja, hogy a Volkswagen-csoport döntő szerepet töltsön be az iparágunkat formáló átalakulásában. A mai döntések fontos mérföldkövek a Volkswagen jövője szempontjából ”- nyilatkozta Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója.

A Munkástanács elnöke, Bernd Osterloh elmondta: „A felügyelő bizottságban helyet foglaló munkavállalói képviselők üdvözlik a határozatokat, amelyeket kifejezetten támogatnak. Ezek a döntések a biztonságos munkahelyek, valamint a jövedelmezőség fenntartható továbbfejlesztésének lehetőségét teremtik meg.”

Alsó-Szászország miniszterelnöke, Stephan Weil elmondta: „A felügyelő bizottság mai döntése áttörést jelent az alsó-szászországi akkumulátorcella előállításban. Az akkumulátorcellák gyártása döntő fontosságú az első számú autóipari cég számára. Ezek pozitív jelek a Salzgitter területnek. Nagyon optimista vagyok, hogy Németországban az akkumulátorcellák versenyképesen is előállíthatók.

Kulcsszavak: elektromos autó, fejlesztés, járműipar, Volkswagen Csoport
 
A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság fontos döntéseket hozott a Volkswagen Csoport jövőjére vonatkozóan A Scania együttműködési megállapodást írt alá a német emelőhátfal-gyártó vállalattal, a Bär Cargolift-tel Elektromos járműtechnológia az irodában Elektromos járműtechnológia az irodában Roncstámogatást kapnak Romániában a hibrid- és villanyautók Roncstámogatást kapnak Romániában a hibrid- és villanyautók Az ABB szállítja Bulgária országos gyorstöltőhálózatát Az ABB szállítja Bulgária országos gyorstöltőhálózatát 125 éves a Scania 125 éves a Scania
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1