Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Közösen fejleszt villanyautót a Toyota és a Subaru

Közösen fejleszt villanyautót a Toyota és a Subaru

2019. június 07.
Korábbi sikeres együttműködéseit új, minden eddiginél ígéretesebb projekttel folytatja a két japán autógyártó: tisztán elektromos hajtású platform fejlesztésébe fognak.

Közösen fejleszt villanyautót a Toyota és a Subaru

Leendő zéró károsanyag-kibocsátású személyautók, valamint szabadidőjárművek alapjául szolgáló technológiai platform kifejlesztéséről írt alá együttműködési szerződést a Toyota Motor Corporation és a Subaru Corporation (korábban Fuji Heavy Industries). A közös projekt első terméke várhatóan egy kompakt crossover lesz (az egyetlen hivatalos fotó mellékelve).

A Toyota és a Subaru 2005 óta ápol szoros kapcsolatokat, folyamatosan új területekre terjesztve ki a két vállalat együttműködését. A kooperáció legismertebb eredménye a Toyota GT86/Subaru BRZ sportautó-páros megszületése (2012), de a Subaru XV kompakt crossover plug-in hibrid verziója, az Európában nem forgalmazott Subaru Crosstrek Hybrid is a Toyota Prius PHEV hajtáslánc-komponenseit alkalmazza. Ezekre a sikeres hagyományokra építve kezd most új, napjainkban különösen releváns projektbe a két vállalat.

A régi, bevált üzleti modellek nem alkalmasak arra, hogy az autógyártók lépést tartsanak napjaink egyre gyorsabb ütemben változó piaci elvárásaival és kihívásaival.

Közösen fejleszt villanyautót a Toyota és a Subaru

A különböző térségekben eltérő jogi, infrastrukturális és piaci adottságokhoz kell igazodni, új értékesítési szempontokat és értékrendszereket kell felállítani – indokolta a Toyota az együttműködést, amellyel csökkenteni remélik a fejlesztések és piaci bevezetések időtartamát, illetve költségeit.

A partnerek a Subaru összkerékhajtási technológiáit a Toyota világszerte elismert akkumulátor- és elektromoshajtás-kompetenciájával társítva hozzák létre azt a platformot, amelyre a jövőben a tervek szerint a legkülönfélébb modellek, mindenekelőtt alsó-középkategóriás és középkategóriás szedánok, valamint szabadidőjárművek épülhetnek. Az első közös fejlesztésű modell egy kompakt crossover lesz.

A közelmúltban mindkét márka arról tett bejelentést, hogy hamarosan piacra bocsátja első elektromos típusát. A Subaru a már említett Crosstrek alapjaira, míg a Toyota a C-HR bázisára képzelte el akkumulátoros villanyautóját, utóbbiból Kínában már be is mutatták az elektromos változatot. A megállapodás értelmében a Subaru az új projekt rendelkezésére bocsátja ilyen irányú fejlesztési erőforrásait.

Közösen fejleszt villanyautót a Toyota és a Subaru
Kulcsszavak: elektromos autó, fejlesztés, subaru, toyota
 
Három év múlva kerül piacra a középkategóriás Tesla gépkocsi Három év múlva kerül piacra a középkategóriás Tesla gépkocsi Hamarosan megháromszorozódik az elektromos autótöltők száma Magyarországon Hamarosan megháromszorozódik az elektromos autótöltők száma Magyarországon Az Audi támogatja az „Elektromos autók és épületek közötti intelligens összeköttetés” létrehozására Az Audi támogatja az „Elektromos autók és épületek közötti intelligens összeköttetés” létrehozására 2019 jó eséllyel a Toyota éve lesz 2019 jó eséllyel a Toyota éve lesz A hagyományos autók 90%-ának leváltására megfelelőek a mai elektromos autók A hagyományos autók 90%-ának leváltására megfelelőek a mai elektromos autók
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1